Επάγγελμα άνθρωπος

Η επιτυχία με τη μορφή οικονομικών και υλικών αγαθών είναι μια κυρίαρχη έννοια στο μυαλό όλων.

Επάγγελμα άνθρωπος

Σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία, διάφορα έθιμα και συνήθειες καθιερώνονται με τα χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτές τις κοινωνίες, έχουν την τάση να συμμορφώνονται με αυτά τα έθιμα, χρησιμοποιώντας τα σαν πυξίδα στη ζωή τους. Θα μπορούσαμε να ονομάσουμε αυτά τα ήθη και τα έθιμα «κανόνες του παιχνιδιού».

Στο δικό μας πολιτιστικό περιβάλλον παραδείγματος χάρη, η επιτυχία με τη μορφή οικονομικών και υλικών αγαθών είναι μια κυρίαρχη έννοια στο μυαλό όλων.

Η ζωή αρχίζει και τελειώνει με επιτυχίες ή αποτυχίες σε αυτό τον τομέα. Η αλήθεια είναι αρκετοί άνθρωποι καταφέρνουν να λειτουργούν σύμφωνα με αυτές και να κάνουν μια πλούσια και εποικοδομητική ζωή. Όμως οι περισσότεροι μένουν στην άκρη, τρέχοντας αμείλικτα στο κατόπι μιας επιτυχίας, που η μορφή της έχει προκαθοριστεί γι αυτούς, χωρίς να έχει επιλεγεί ελεύθερα.

Αυτό ακριβώς είναι η τραγωδία.

Μια πρόταση για αυτούς που ψάχνουν να χαράξουν ένα πιο ευχάριστο δρομολόγιο ανάμεσα στις παγίδες της ζωής είναι η εξής: Μην ακολουθείτε τυφλά «τους κανόνες του παιχνιδιού». Ακολουθήστε τους όταν μπορείτε.

Όταν η ακαμψία στα κοινωνικά ήθη γίνεται εμπόδιο στην προσπάθεια σας για μια πλούσια, ολοκληρωμένη, δημιουργική ζωή, τότε θα ήταν προτιμότερο ν΄ αλλάξετε τους όρους του παιχνιδιού.

Σκοπό σας δεν είναι να παραβιάσετε τις κοινωνικές αξίες ή τα αισθήματα των άλλων ανθρώπων, αλλά να δημιουργήσετε αξιόλογες συνήθειες, φιλοδοξώντας να γίνεται μια επαγγελματική ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο γιατρός, ο δικηγόρος,, ο δάσκαλος, ο ηθοποιός γίνονται επαγγελματίες μετά από πολλά χρόνια μελέτης και εξάσκησης. Η εξάσκηση κάνει τον επαγγελματία. Αυτά τα επαγγέλματα έχουν και τις ανταμοιβές τους: χρήμα, κοινωνική θέση, αίσθημα επιτυχίας. Οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι ακολουθούν τους κανόνες του παιχνιδιού και αυτό δημιουργεί σε πολλές περιπτώσεις, ένα αίσθημα συναισθηματικής ασφάλειας.

Τι θα λέγατε όμως για αυτό το άλλο επάγγελμα, το να γίνετε δηλ. μια επαγγελματική ανθρώπινη ύπαρξη; Αυτός ο σκοπός δεν είναι τόσο κυρίαρχος στην κοινωνία μας. Το άτομο που έχει αυτό σαν κύριο στόχο αλλάζει κατά κάποιο τρόπο τους κανόνες του παιχνιδιού.

Αναλογιστείτε:

Τι άξια έχει για έναν άνθρωπο χωρίς δημιουργικές διόδους επικοινωνίας με τους άλλους, η επαγγελματική εξειδικευμένη δεξιότητα που κάποιος χρησιμοποιεί στις συναλλαγές του με τον κόσμο;

- Αν κατά κύριο λόγο, δεν είναι σε θέση να προσφέρει φιλία στους συνανθρώπους του, δεν υποβαθμίζει αυτό και μόνο την αξία της εξειδικευμένης του επιδεξιότητας;

- Αν δεν καταλαβαίνει ούτε τον εαυτό του ούτε τους άλλους δεν οριοθετεί αυτό και μόνο την ικανότητα του για προσφορά;

Με λίγα λόγια είναι πολύ σημαντικό για σας πριν γίνεται επαγγελματίες στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα, η συγχρόνως με αυτά τα επιτεύγματα, να γίνεται μια επαγγελματική ανθρώπινη ύπαρξη.

Μια επαγγελματική ανθρώπινη ύπαρξη, στα όρια της ηλικίας σας, στα όρια των ικανοτήτων σας, όπως εσείς τα εννοείτε.

Εσείς βάζετε τους όρους του παιχνιδιού για λογαριασμό σας. Εσείς προκαλείτε. Εσείς αποδέχεστε τον εαυτό σας όπως είναι στην πραγματικότητα, απορρίπτοντας τις φαντασιώσεις και τις απαιτητικές προσδοκίες των άλλων, ξεπερνώντας τις ατέλειες σας, για να γίνετε όσο πιο αξιόλογος άνθρωπος μπορείτε.

Ακολουθεί: «Πώς να γίνετε μια επαγγελματική ανθρώπινη ύπαρξη»

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved