Μεγάλο Εγώ - Μικρό Εγώ

Ξυπνάτε το πρωί και μετά από λίγο πηγαίνετε στον καθρέπτη. Τι βλέπετε;

Μεγάλο Εγώ -  Μικρό Εγώ

Με αυτή την ερώτηση δεν εννοώ τα χαρακτηριστικά σας – μάτια, μύτη στόμα, μαλλιά. Εννοώ ποιό «εγώ» βλέπετε.

Πρέπει να κατανοήσετε ότι είστε μια πολύπλοκη ανθρώπινη ύπαρξη, ανεξαρτήτου ηλικίας – 20, 30 ή περισσοτέρων ετών – είστε σύνθετοι, και αυτό σας κάνει μοναδικούς.

Όταν κοιτάζεστε στον καθρέπτη, αυτό που βασικά βλέπετε είναι η αντανάκλαση μιας από τις δύο βασικές εικόνες σας: είτε μια εικόνα αυτοπεποίθησης που στηρίζεται στην ικανοποίηση παλαιών επιτυχιών που προβάλλετε στο παρόν ή μια εικόνα απογοήτευσης που γέρνει κάτω από το βάρος της μνήμης και την αίσθηση περασμένων αποτυχιών;

Έτσι για να επαναλάβω το ερώτημα, όταν ξυπνάτε το πρωί και μπαίνετε σε αντιπαράθεση εσείς και η εικόνα του εγώ σας, τι βλέπετε; Το ιδανικό θα ήταν το μεγάλο Εγώ σας. Το εγώ που είναι ανεκτικό όταν σφάλλετε, προσανατολισμένο στην ευτυχία και την ευχαρίστηση, ζωντανό με πίστη στο σήμερα.

Μεγάλο Εγώ, μικρό Εγώ. Μέσα σε ένα καρυδότσουφλο, αυτός είναι ο κόσμος σας. Το χρήμα βοηθά, η καλή υγεία είναι κάτι ουσιαστικό, όπως και το περιβάλλον σας. Παρ' όλα αυτά όμως, σε τελική ανάλυση, αυτός είναι ο διαμορφωτής της καθημερινότητας σας, των ημερών, των μηνών και των χρόνων σας;

Όλοι έχετε περάσει μέρες κατά τις οποίες νοιώθατε ότι πετάτε. Μέρες που αισθανόσαστε δυνατοί και χαρούμενοι. Τότε συμμεριζόσασταν τους άλλους και τα βλέπατε όλα όμορφα..

Επίσης όλοι έχετε περάσει μέρες που περπατούσατε στο δρόμο, ενώ στην πραγματικότητα δεν περπατούσατε αλλά σερνόσασταν και νοιώθατε αδύναμοι, καθηλωμένοι στην παιδική ηλικία, μνησίκακοι για οποιονδήποτε συναντούσατε.

Πάρα πολλοί σπαταλούν τις πολύτιμες μέρες τους σε κατάσταση φόβου, ανησυχίας, παίζοντας το παιχνίδι της κατάθλιψης. Επιστρατεύουν αρνητικά συναισθήματα και με αυτό τον τρόπο καταργούν την εσωτερική τους δύναμη. Συμμετέχουν έτσι, σε λάθος λέσχη και παίζουν λάθος παιχνίδι.

Ένας άνθρωπος ωριμάζει συναισθηματικά μέσα από δυσκολίες, μαθαίνοντας από τα λάθη του, ξανασκεπτόμενος και αναθεωρώντας τη φιλοσοφία του. Και αφού σπαταλήσει ένα αξιόλογο μέρος του πάνω στη γη, φτάνει να αποδεχτεί αξίες που δίνουν πραγματικό νόημα στη ζωή του.

**Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ**

Το κλειδί για μια ισορροπημένη ζωή είναι η εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας. Η αίσθηση ότι αξίζετε, ότι έχετε δικαιώματα, ότι είστε τόσο αξιόλογοι όσο και ο διπλανός σας, ότι ήρθατε στον κόσμο για να πετύχετε και για να είστε ευτυχισμένοι.

Πολλές προκλήσεις βρίσκονται μπροστά σας. Δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε σε αυτές. Πολλές ήττες βρίσκονται μπροστά σας. Πρέπει να οδηγήσετε τον εαυτό σας να τις ξεπεράσει και να σηκωθεί πάνω, κινώντας για νέες επιτυχίες και ικανοποιήσεις.

Για να ζήσετε ευτυχισμένοι σε οποιαδήποτε ηλικία πρέπει να ξεπεράσετε τις δύσκολες περιόδους σας και να παλέψετε να βρείτε την αυτοπεποίθηση σας. Το να ζείτε με το μικρό εαυτό σας είναι μισή ζωή. Το ζητούμενο είναι να ζείτε μια ζωή με πληρότητα – με το μεγάλο εαυτό σας.

Για να αλλάξετε την κατάσταση σας πρέπει να κάνετε κάτι διαφορετικό- να δημιουργήστε ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή. Και να θυμάστε ότι η ευκαιρία δεν έρχεται από έξω. Εσείς δημιουργείτε την ευκαιρία, ξεκινώντας από μέσα σας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved