Τι είναι τα «ενεργειακά βαμπίρ» και πως θα τα σταματήσουμε;

Ποιοί μας κλέβουν την ενέργειά μας και πώς μπορούμε να τους σταματήσουμε;

Τι είναι τα «ενεργειακά βαμπίρ» και πως θα τα σταματήσουμε;

Ποτέ δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που ανακοίνωσα στον πατέρα μου ότι επρόκειτο να ακολουθήσω μια δουλειά που θα έχει θέμα την Αστρολογία. Η απάντησή του ήταν λιγότερο από ενθουσιώδης: «Τι θα κάνεις;», είπε. «Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Μόνο πάνω από το πτώμα μου. Τι θα πει ο κόσμος; (ζούμε και στην επαρχία και αυτό είναι δυσκολοχώνευτο). Δεν θέλω το παιδί μου να ασχολείται με αυτά τα σκουπίδια. Απλά επικεντρώσου σε αυτό που σπούδασες». Έφυγα σιωπηλή, καθώς σκεπτόμουν δύο απλές λέξεις «Ευχαριστώ μπαμπά».


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν είχα θυμώσει με αυτόν. Ήξερα ότι ήταν απλά ένας από τους πολλούς αρνητικούς ανθρώπους. Τα αποκαλούμενα ενεργειακά βαμπίρ, που θα είχα να αντιμετωπίσω στο ταξίδι της ζωής μου. Θα μου πείτε, αποκαλείς ενεργειακό βαμπίρ τον πατέρα σου; Ξέρετε, τα περισσότερα από τα ενεργειακά βαμπίρ είναι κανονικοί άνθρωποι. Μπορεί να είναι το παιδί μας, ακόμη και η μάνα μας, που μας υπεραγαπά. Συνήθως κάνουν ζημιά με μια τηλεπαθητική αποστράγγιση των ενεργειακών μας πόρων και πολλές φορές ασυνείδητα .

Δυστυχώς, τα ενεργειακά βαμπίρ δεν υπάρχουν μόνο στις οικογένειές μας, αλλά επίσης παραμονεύουν στις επιχειρήσεις μας, στις κοινωνικές συναναστροφές, στη γειτονιά μας, στο φιλικό μας κύκλο ακόμη και άγνωστοι σε εμάς. Είναι πραγματικοί και βρίσκονται παντού. Και θα ρουφήξουν τη ζωή έξω από τους στόχους, τα όνειρα και τα σχέδιά μας για την επιτυχία, αν τους αφήσουμε.

Υπόψη, έρχονται σε όλα τα είδη...

Υπάρχει ο blamer, ο οποίος ρίχνει το φταίξιμο σε όλους τους άλλους, χωρίς ποτέ να αναλάβει ο ίδιος καμία ευθύνη.

Υπάρχουν αυτοί που φτιάχνουν παγίδες ενοχής, χρησιμοποιώντας το «ντροπή σου», για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Υπάρχουν οι «ζηλιάρες μέλισσες» που δεν μπορούν να αισθανθούν πραγματικά την ευτυχία για κανέναν άλλο.

Έπειτα, υπάρχουν οι ανασφαλείς αυτοί που οδηγούν τους άλλους μέχρι το επίπεδο της χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Αυτοί που μισούν την διασκέδαση, γιατί δεν φαίνεται να μπορούν να αγκαλιάσουν τη χαρά.

Υπάρχουν αυτοί που μας φοβερίζουν σαν τα μικρά παιδιά για να ανυψώσουν το εγώ τους.

Οι κλαψιάρηδες, οι κουτσομπόληδες, οι... βασίλισσες του δράματος, και ο κατάλογος συνεχίζεται...

fotolia 14924011

Αν ψάξουμε μάλιστα στο διαδίκτυο θα βρούμε χιλιάδες ονομασίες. Όποια μορφή ή όνομα και αν λάβουν, τα ενεργειακά βαμπίρ έχουν ένα πράγμα κοινό: δεν μπορούν να δημιουργήσουν ή να διατηρήσουν τη δική τους δύναμη ζωής με οποιοδήποτε θετικό τρόπο. Έτσι, τρέφονται από τους άλλους.

Συνήθως βιώνουμε μια αίσθηση ότι υποβιβαζόμαστε, κάτι σαν επίθεση. Διαισθητικά αισθανόμαστε ανασφαλείς, εκνευρισμένοι ή σε επιφυλακή. Έχουμε την αίσθηση των αρνητικών vibes και αισθανόμαστε πολιορκούμενοι. Πολλές φορές, όλο αυτό έχει επακόλουθο και σωματικά συμπτώματα όπως ζαλάδα, πονοκέφαλο, κατάπτωση και τάση για εμετό. Βέβαια, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι είμαστε απόλυτα υγιείς και να μην ερμηνεύσουμε ως ιατρικό πρόβλημα τις καταστάσεις ψυχικής επίθεσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν ότι κάποια στιγμή στην ζωή μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με ανθρώπους σαν κι αυτούς. Πιθανώς να τους νοιαζόμαστε αρκετά κι αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το να ξεφύγουμε από αυτές τις σχέσεις «πιπιλίσματος» ενέργειας.
Πιστέψτε με, το ξέρω.

Στο παρελθόν, έχω ανεχτεί αρκετά ενεργειακά βαμπίρ. Εγώ η ίδια υπερηφανευόμουν για το ότι μπορούσα να τους βάλω στην θέση τους, αλλά αρκετές φορές απλά φοβόμουν ακόμη και να μιλήσω για αυτά που είχα στο μυαλό μου ή δεν ήθελα οι άλλοι να με δουν ως δύσκολη ή υπεροπτική. Ίσως πάλι απλά δεν ήθελα να αποξενώσω κανέναν.

Αλλά όλο αυτό το διάστημα, θυσίασα τη δική μου πολύτιμη ενέργεια.

Οι σχέσεις είναι πάντα μια ανταλλαγή ενέργειας. Και οι άνθρωποι είτε θα συμβαδίζουν αρμονικά μαζί μας είτε... δεν θα το κάνουν. Τόσο απλό.

Κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών, εξεπλάγην με το πόσο επηρεάζομαι από τα ενεργειακά βαμπίρ στη ζωή μου. Για να συνεχίσω να λειτουργώ και να κάνω το καλύτερό μου, κατέστη προφανές ότι είχα ανάγκη να εξασφαλίσω την σωματική, συναισθηματική και ψυχική μου ενέργεια από αυτούς.

Και το ίδιο μπορεί να ισχύσει κάποια στιγμή και για εσάς. Είμαστε οι θεματοφύλακες του δικού μας ενεργειακού χώρου. Και για να ζήσουμε μια υγιή, ευτυχισμένη και θετική ζωή, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να περιβάλουμε τον εαυτό μας με τους ανθρώπους που προωθούν τον ίδιο τρόπο ζωής.

**Τι είναι γραμμένο στα Άστρα για εσένα; Μάθε το στην Καρμική Ερμηνεία του Ωροσκοπίου σου!**

kentrikidssdsdsd

Αφού λοιπόν πήραμε μια ιδέα για το πώς να τους αναγνωρίσουμε, τώρα θα πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουμε για να εξασφαλίσουμε την προστασία μας από αυτούς. Εδώ είναι κάποιες στρατηγικές για το πώς να ασχοληθούμε με αρνητικούς ανθρώπους:

1.Καταρχάς, θα πρέπει να κοιτάξουμε από πού προέρχεται η αντίδρασή τους. Κατανοούμε γιατί αυτό το άτομο είναι τόσο αρνητικό; Σκεπτόμαστε: είναι επειδή μισούν τη δουλειά τους, αισθάνονται απογοητευμένοι, αισθάνονται παγιδευμένοι στη ζωή τους ή μήπως η έλλειψη αυτοεκτίμησής τους βρίσκει σαν μόνη διέξοδο το να πληγώνουν τους άλλους, έτσι ώστε να αισθάνονται ισχυροί; Αν μπορούμε να καταλάβουμε από πού προέρχεται αυτό, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν. Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος που μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν είναι με την χειραγώγηση.
Να θυμόμαστε ότι η αρνητική συμπεριφορά είναι μια αντανάκλαση τους. Μας λέει τι είδους άνθρωποι είναι και τι προβλήματα μπορεί να έχουν οι ίδιοι. Δεν είναι μια αντανάκλαση του ποιοί είμαστε εμείς.

2. Απλά χαμογελάμε και προσπαθούμε να παραμείνουμε εντελώς αμέτοχοι. Όταν το αρνητικό υβρεολόγιο ξεκινά, χαμογελάμε, παραμένουμε πλήρως αποσπώμενοι και δεν εμπλεκόμαστε σε αυτό. Αφήνουμε το δωμάτιο, αν μπορούμε. Το αρνητικό άτομο απλώς προσπαθεί να δημιουργήσει μια αντίδραση από εμάς. Αυτό τους τρέφει. Δεν τους αφήνουμε λοιπόν να μας παγιδεύσουν στην αρνητικότητά τους, διότι μόλις συμβεί, αυτό είναι και η αρχή της αποστράγγιση της ενέργειας μας.
Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για τα μέλη της οικογένειας που δεν έχουμε πραγματικά μια επιλογή ως προς το να τους αντιμετωπίσουμε, για το αν θα πρέπει να είναι στη ζωή μας ή όχι.

3. Τους λέμε: «Για πες μου τώρα κάτι θετικό». Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για το πόσο αρνητικοί είναι. Με το να τους δοθεί μια υπενθύμιση, μπορούν πραγματικά να συνειδητοποιήσουν ότι το να είναι όντως αρνητικοί δεν είναι το είδος του ατόμου που θέλουμε και ίσως θα ήταν καλύτερα να αρχίσουν να εργάζονται ως προς την κατεύθυνση να γίνουν πιο θετικοί. Οι «αδελφές του λυγμού» (πάντα κλαψουρίζουν, αισθάνονται ότι ο κόσμος είναι εναντίον τους και ότι είναι θύματα) πιθανώς δεν θα μας βρίσκουν και πολύ ελκυστικούς μετά.

4. Φανταζόμαστε ένα λαμπρό λευκό φως γύρω μας. Μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά αν μπορούμε να το κάνουμε, είναι εκπληκτικό πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει. Θα αισθανθούμε ότι ο αρνητισμός τους δεν μπορεί να μας αγγίξει, γιατί τώρα έχουμε ένα πεδίο δύναμης προστασίας.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε έναν πραγματικά κακότροπο διευθυντή, ο οποίος προσπαθεί συνεχώς να μας κάνει να αισθανόμαστε σαν ηλίθιοι. Όταν κάνουμε ένα ντους το πρωί, θα ήταν ωραίο π.χ. να φανταστούμε ότι είμαστε καλυμμένοι με ένα προστατευτικό λάδι λευκού φωτός, έτσι ώστε καμία από τις παρατηρήσεις του να μην μας επηρεάσει.

5. Επίσης, ας σκεφτούμε ότι είναι ένα σημάδι. Θεωρώ ότι το σύμπαν χρησιμοποιεί τους αρνητικούς ανθρώπους, με έναν τρόπο που μας βοηθά να προχωρήσουμε. Είναι σαν μια προειδοποίηση ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στο όνειρό μας και όχι να βολευτούμε σε μια ωραία, άνετη ρουτίνα που δεν θα μας πάει οπουδήποτε. Έτσι, μερικές φορές θα μπορούσαμε να είμαστε πραγματικά ευγνώμονες σε αυτούς τους ανθρώπους, επειδή μας δίνουν το «λάκτισμα» που χρειαζόμαστε.

6. Τι λένε για εμάς; Οι αρνητικοί άνθρωποι θέλουν να πάρουν μια αντίδραση από εμάς. Και ο μόνος τρόπος που μπορούν είναι, αν χτυπήσουν στα "κουμπιά" μας ή κάτι που μας προκαλεί έντονα συναισθήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να επικεντρωθούν στο παρελθόν μας με αισθήματα ενοχής και θυμού ή να μας κάνουν να νιώθουμε να μας απορρίπτουν ή ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί.
Έτσι, αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που μας «εξαντλεί», ρωτάμε τον εαυτό μας τι είναι αυτό που μας επηρεάζει τόσο πολύ; Μερικές φορές, θα μπορούσαμε να μάθουμε πολλά για τον εαυτό μας, αναλύοντας τι συναισθήματα μας δημιουργεί μέσα μας.

7. Δεν είναι πρόβλημα μας. Μπορεί να αισθανόμαστε ότι θα πρέπει να λύσουμε όλα τα προβλήματα αλλά δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή του ατόμου, ούτε για την αρνητικότητα τους. Μια πρόταση π.χ. για την αντιμετώπιση ενός εξαντλητικού συναδέλφου είναι να παραπέμψουμε το πρόσωπο σε δουλειά ή να προφασιστούμε ότι εμείς έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε και έχουν μόνο ένα λεπτό για να τους αφιερώσουμε.
Μερικούς ανθρώπους απλά πρέπει να τους αφήσουμε να φύγουνε μακριά. Θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους ζωή και να γίνει σαφές ότι δεν θα υπάρχει κάποιος πάντα εκεί για να καθορίζει τα πάντα γι' αυτούς.

8. Να είμαστε ενθουσιώδεις, με αυτά που μας δίνουν ενέργεια. Όσο λιγότερη προσοχή θα δίνουμε σε αυτούς, τόσο το λιγότερο θα μας επηρεάζουν.
Όποτε όπως είδαμε ακόμη κι αν κοιτάξουμε για σημάδια δαγκωματιών στο λαιμό μας, δεν θα βρούμε πουθενά. Γιατί πολύ απλά θα συνειδητοποιήσουμε ότι τα ενεργειακά βαμπίρ δεν έχουν κυνόδοντες. Έχουν άλλα μέσα για να πιπιλίζουν την ενέργειά μας.

kentrikisasasahggh

**Ανασφάλεια τέλος. Τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες; Η απάντηση βρίσκεται στην Προσωπική Πρόβλεψη ενός έτους**

Τα παρακάτω είναι πέντε αποτελεσματικά εργαλεία (σκόρδο αν θέλετε) που συμβάλλουν στην προστασία της ενέργειάς μας.

1. Το να σταυρώνουμε τα χέρια μας είναι μια σχεδόν ενστικτώδους κίνησης που πολλοί από εμάς κάνουμε, όταν είμαστε γύρω από αρνητικούς ανθρώπους. Να ξέρουμε ότι όταν περνάμε τα χέρια μας σε μια διπλωμένη θέση πάνω από το στήθος μας, προστατεύουμε το τσάκρα του ηλιακού μας πλέγματος - την έδρα της προσωπικής μας δύναμης. Μπορούμε να κλείσουμε και τα δάχτυλά μας. Αυτό θα βοηθήσει να κλειδώσει η αύρα μας, έτσι ώστε η ενέργειά τους να μην μπορεί να επηρεάσει τη δική μας.

2. Χρησιμοποιούμε το εφέ του καθρέφτη, όταν ξέρουμε ότι πρόκειται να είμαστε γύρω από ένα αρνητικό άτομο. Δηλαδή νοητά απεικονίζουμε καθρέφτες γύρω μας από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα. Με αυτόν τον τρόπο, η αρνητικότητα του ατόμου εκτρέπεται, πίσω στην πηγή. Ας πούμε ότι έχουμε να δούμε τον πρώην μας σε μια νομική παράσταση διαμεσολάβησης, καθώς η διαδικασία του διαζυγίου δεν ήταν φιλική. Φανταζόμαστε μια λαμπερή μπάλα disco που έχει μέσα εμάς, και οι μικρές επιφάνειες των κατόπτρων λάμπουν έξω ολόγυρα μας. Κάθε αρνητική ενέργεια αντανακλάται νοητά στο πρόσωπο πίσω, ενώ προστατεύουμε την δική μας ενέργεια.

3. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο πιάνει, αλλά πρόκειται για ένα παλιό μεταφυσικό κόλπο. Περνούμε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού και γράφουμε το όνομα του ανθρώπου που θεωρούμε ότι με κάποιο τρόπο μας κλέβει ενέργεια. Τοποθετούμε αυτό το κομμάτι χαρτί στο μπουκάλι νερό και βάζουμε το μπουκάλι νερό στην κατάψυξη. Αυτό θα παγώσει την ενέργειά τους.

4. Ο κάκτος είναι μια συμβουλή που λειτουργεί για τους ανθρώπους που διέρχονται από δύσκολα διαζύγια ή που έχουν ενοχλητικούς γείτονες. Αν κάποιος μας ενοχλεί στο σπίτι μας, αγοράζουμε έναν κάκτο και τον τοποθετούμε στο πεζοδρόμιο λίγο πιο μακριά από το σπίτι μας - συνήθως στο γραμματοκιβώτιο. Γράφουμε το όνομα του ανθρώπου που υποψιαζόμαστε, σε ένα κομμάτι χαρτί και το τοποθετούμε κάτω από τον κάκτο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η ενέργειά του δεν μπορεί να εισβάλλει στο σπίτι μας. Ας αποφύγουμε να τοποθετήσουμε τον κάκτο όμως μέσα στο σπίτι μας, γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει αρνητική ενέργεια που θέλουμε να αποφύγουμε.

5. Όταν θα βρεθούμε γύρω από ένα θυμωμένο, αρνητικό άτομο, ηρεμούμε με την ενέργεια του ροζ χρώματος, κλείνοντας τα μάτια μας για μια στιγμή και φανταζόμαστε να τους αγκαλιάζει ένα ροζ σύννεφο. Εμποτίζουμε την ενέργειά τους με την αγάπη και το φως του ροζ και σιγά-σιγά αλλά σταθερά, θα δούμε το θυμό τους να διασκορπίζεται.

6. Βέβαια, μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να ασχοληθούμε μαζί τους είναι να το βάλουμε απλά στα πόδια. Είναι σημαντικό να αγαπάμε τον εαυτό μας αρκετά, ώστε να ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε με την αρνητικότητα τους. Στην καρδιά του κάθε ενεργειακού βαμπίρ είναι ο φόβος, η αμφιβολία και η ανασφάλεια. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το πρόσωπο, εκτός από την αγάπη που προέρχεται από την αληθινή πίστη.


Λίγα χρόνια αργότερα, μετά την "όχι και τόσο θετική" συζήτηση με τον μπαμπά μου, άρχισα να γράφω περί Αστρολογίας και είχε αρχίσει πια να με διαβάζει και εκείνος. Σε μια από αυτές τις προσωπικές μας στιγμές, μου εκμυστηρεύτηκε καμαρώνοντας: «Η μητέρα σου και εγώ πραγματικά βλέπουμε ότι το αγαπάς. Πάντα ξέραμε ότι θα μπορούσες να το κάνεις.» Εγώ απλά γέλασα. Τι άλλαξε; αναρωτήθηκα. Τι έκανε τη διαφορά; Και τότε ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
Όλοι οδηγούμε το λεωφορείο της ζωής μας. Έχουμε την καλύτερη θέση και το καλύτερο όραμα για το δρόμο. Ο καθένας μας, όμως περιορίζεται από τις αμφιβολίες και τους φόβους του. Αλλά εμείς ξέρουμε καλύτερα και γνωρίζουμε ότι κάθε οδηγός θα πρέπει να δοκιμαστεί στο ταξίδι του. Κάθε οδηγός θα συναντήσει αρνητικότητα, αρνητές, οδοφράγματα, τρύπια λάστιχα, τον φόβο και την αμφιβολία για την «οδήγηση» του. Κανείς δεν περνά μέσα από τη ζωή χωρίς να δοκιμαστεί, αλλά η απάντηση σε αυτές τις δοκιμές είναι θετική ενέργεια. Και ο απόλυτος κανόνας για το δρόμο είναι το όραμά μας, η θετική ενέργεια και το δίκαιο που πρέπει να είναι μεγαλύτερα από την αρνητικότητα, τον φόβο και την αμφιβολία του καθενός. Όταν θα τροφοδοτήσουμε τη ζωή μας, την εργασία και την ομάδα μας με θετική ενέργεια, θα απολαύσουμε σίγουρα τη βόλτα της ζωής μας... και θα κρατήσουμε τα ενεργειακά βαμπίρ μακριά από το λεωφορείο μας ή ακόμα καλύτερα θα τους μετατρέψουμε σε θετικούς επιβάτες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved