Μήπως τεμπελιάζεις όταν αναπνέεις; Ιδού οι συνέπειες!

Η σωστή αναπνοή παρατείνει το χρόνο ζωής μας πάνω στη γη και μας χαρίζει τη δύναμη να αντιστεκόμαστε στις ασθένειες

Μήπως τεμπελιάζεις όταν αναπνέεις; Ιδού οι συνέπειες!

Η ζωή είναι μια σειρά αναπνοών από την πρώτη αδύναμη αναπνοή που παίρνουμε όταν γεννιόμαστε μέχρι τον επιθανάτιο ρόγχο.

Είναι η σημαντικότερη λειτουργία του οργανισμού γιατί όλες οι άλλες λειτουργίες βασίζονται σε αυτή. Χωρίς φαγητό μπορούμε να ζήσουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς νερό λιγότερο, χωρίς όμως να αναπνέουμε η ζωή μας είναι πια ζήτημα λίγων λεπτών.

Η σωστή αναπνοή παρατείνει το χρόνο ζωής μας πάνω στη γη, μας χαρίζει μεγαλύτερη ζωντάνια και τη δύναμη να αντιστεκόμαστε στις ασθένειες και τις τοξίνες. Όπως καταλαβαίνετε το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει όταν αναπνέουμε λάθος.

Η ζωτική ενέργεια που βρίσκουμε σε κάθε μορφή ζωής, από την αμοιβάδα έως τον άνθρωπο βρίσκεται ελεύθερη στον ατμοσφαιρικό αέρα, ο οποίος όταν είναι καθαρός βρίθει από αυτή τη δύναμη.

Με τη συνειδητή αναπνοή αντλούμε από τον αέρα μεγαλύτερη ποσότητα, η οποία αποθηκεύεται στον εγκέφαλο και τα νευρικά κέντρα για να χρησιμοποιηθεί όταν την χρειαστούμε. Αποθηκεύουμε ενέργεια όπως μια μπαταρία αποθηκεύει ηλεκτρισμό.

Πέρα από τα σωματικά οφέλη, ο σωστός τρόπος αναπνοής, βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες, μετατρέπει τα συναισθήματα μας από χαμηλά σε υψηλά, μας βοηθά να βλέπουμε πιο καθαρά και να ελέγχουμε τη φυσική πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Αυξάνει επίσης την πνευματική μας ανάπτυξη.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον πολιτισμένο μας κόσμο δεν αναπνέουν φυσιολογικά, μόνο μισοαναπνέουν και έτσι μισοζούν. Αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό στον κόσμο μας που σε πολλά μέρη καταπιέζει τη διέγερση κατά τη διάρκεια του σεξ και του θυμού, ελαττώνοντας έτσι την ευχαρίστηση και αυξάνοντας το άγχος.

Αλλάζοντας την αναπνοή σου, αλλάζει και η διάθεσή σου. Η κατάθλιψη που μαστίζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη είναι μια κατάσταση που πιέζει την αναπνοή. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρίσκεσαι σε κατάθλιψη ενώ αναπνέεις φυσιολογικά.

breathing2

Αν είστε κουρασμένοι ή εξαντλημένοι από μια παραφορτωμένη ημέρα μπορείτε να κάνετε μια απλή άσκηση, για να γεμίσετε πάλι τις μπαταρίες σας. Ξαπλώστε ή καθίστε άνετα, διατηρώντας την πλάτη σας ίσια. Μετά από μερικά λεπτά ακινησίας αρχίστε να αναπνέετε ήρεμα και κανονικά, κατά προτίμηση από τη μύτη. Μετά φανταστείτε, ότι καθώς εισπνέετε και εκπνέετε απορροφάτε τον αέρα και στην συνέχεια τον αποβάλλετε μέσα από τους πόρους του δέρματος σας.

Κάθε αναπνοή σας πρέπει να συνοδεύεται από σκέψεις ευχαρίστησης, και χαλάρωσης, γαλήνης και ανάπαυσης. Εισπνεύστε αυτές τις σκέψεις, γεμίζοντας το σώμα σας με ειρήνη.

Με κάθε εκπνοή θα πρέπει να διώχνετε όλη την ένταση, τη στεναχώρια και την ανησυχία ή τη νευρικότητα έξω από το σώμα και το νου.

Αισθανθείτε όλη την ένταση να ρέει έξω μαζί με την εκπνοή. Βάλτε μέσα στην εκπνοή όλες τις σκέψεις και όλες τις στεναχώριες και αφήστε τις να βγουν έξω μαζί της.

Χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν πρόωρο θάνατο από την «τοξίνωση» του οργανισμού και τη διατάραξη της λειτουργίας του νευρικού συστήματος, μόνο και μόνο γιατί τεμπέλιαζαν να εφοδιάσουν τον οργανισμό τους με οξυγόνο.

Με τη δύναμη της θέλησης νικήστε την τεμπελιά και εξασφαλίστε στον εαυτό σας υγεία και μακροζωία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved