Το έβδομο τσάκρα και οι ιδιότητες του

Συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω του κεντρικού σημείου πάνω από την κορυφή του κεφαλιού.

Το έβδομο τσάκρα και οι ιδιότητες του



Το έβδομο τσάκρα ή τσάκρα του στέμματος βρίσκεται σς απόσταση ίση με το φάρδος τριών δακτύλων πάνω από την κορυφή του κεφαλιού. Συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω του κεντρικού σημείου πάνω από την κορυφή του κεφαλιού. Εκπέμπει ακτινοβολία προς όλες τις κατευθύνσεις.

Χρώμα

Το χρώμα του είναι το λευκό, δηλαδή όλα τα χρώματα. Στην ιδανική κατάσταση αντιπροσωπεύονται όλα τα χρώματα το ίδιο έντονα.

Πλανήτες και ζώδια

Ο Αιγόκερως και ο κυβερνήτης του ο Κρόνος: Συμβολίζουν το διαλογισμό σε κατάσταση σιωπής, δηλαδή την ακρόαση από το νου των εμπνεύσεων της ψυχής.

Οι Ιχθύες και ο κυβερνήτης τους ο Ποσειδώνας: Συμβολίζουν τη διάλυση των ορίων και τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε μέρος του όλου.

Το 7ο τσάκρα, που ονομάζεται επίσης και τσάκρα της κορυφής, αποτελεί έκφραση της συνείδησης της παγκόσμιας ενότητας και της ένωσης των αντιθέτων, σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπου.

Η συμπεριφορά του παραμένει παθητική, μέχρις ότου ο άνθρωπος μάθει ν΄ αγαπά αρκετά και να βιώνει πολύ καλά τις ποιότητες των έξι κατωτέρων τσάκρα Όταν γίνει αυτό, το τσάκρα της κορυφής αρχίζει να δραστηριοποιείται και καθιστά το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα άμεσους εκφραστές της θεϊκής ενέργειας. Τότε ο Θεός, ο άνθρωπος και το σύμπαν, παρ’ όλο που είναι χωριστά πράγματα, γίνονται ένα.

Οι άνθρωποι που έχουν φτάσει σ’ αυτή την κατάσταση ή αποτραβιούνται σε άλλα επίπεδα ύπαρξης για να προετοιμαστούν για καινούργιες εμπειρίες, ή παραμένουν στη γη και δρουν μόνο στο περιθώριο και σε συγκεκριμένες στιγμές.

Σε αυτό το κέντρο δεν υπάρχουν μπλοκαρίσματα. Απλώς σε άλλους είναι ανεπτυγμένο σε περισσότερο βαθμό και σε άλλους σε λιγότερο.

*Αναρωτιέστε ποιό είναι το δικό σας κάρμα; Πατήστε εδώ για να μάθετε!

Όταν το τσάκρα αυτό αρχίζει και ανοίγει είμαστε πιο ήρεμοι και ανοιχτοί και δεν βιώνουμε πλέον τη διαχωριστικότητα. Αισθανόμαστε ένα με το κάθε τι. Το ατομικό εγώ έχει διαχυθεί στο συμπαντικό εγώ.

Όσο πιο πολύ αναπτύσσεται αυτό το ενεργειακό κέντρο, τόσο η αίσθηση της ολότητας εμφανίζεται πιο συχνά μέχρι που αυτό γίνεται πλέον μόνιμη κατάσταση.

Όταν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το τελευταίο βήμα και να μπούμε στο στάδιο της διαφώτισης, θα αισθανθούμε σαν να ξυπνήσαμε από ένα μακροχρόνιο όνειρο και ότι τώρα αρχίζουμε να ζούμε πραγματικά. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση.

Στη ζωή μας κυριαρχεί η πληρότητα και η αφθονία και απουσιάζει τελείως κάθε μορφή φόβου.

Η δημιουργία γίνεται ένα παιχνίδι. Ό, τι επιθυμήσουμε, μπορούμε να το υλοποιήσουμε, αρκεί να εστιάσουμε σε αυτό με τον κατάλληλο τρόπο. Η ύλη δεν είναι τίποτε άλλο από μια σκέψη σε άλλη μορφή.

Ότι μέχρι αυτή τη στιγμή θεωρούσαμε πραγματικό, τώρα ξέρουμε ότι ήταν μια ψευδαίσθηση.

Χωρίς το άνοιγμα του 7ου τσάκρα αισθανόμαστε αβεβαιότητα και έλλειψη σκοπού.

Η ζωή μας βρίσκεται κάτω από το φάσμα οδυνηρών συναισθημάτων και ενός διαρκούς φόβου. Προσπαθώντας να ξεφύγουμε, καταφεύγουμε σε ασταμάτητες δραστηριότητες ή επιφορτιζόμαστε συνεχώς με ευθύνες για να νοιώθουμε ότι είμαστε χρήσιμοι.

Αυτή η κατάσταση συχνά δημιουργεί διάφορες ασθένειες που σκοπός τους είναι να μας δείξουν ότι έχουμε απομακρυνθεί από τη σωστή για εμάς ατραπό.

Μια μέθοδος για την ανάπτυξη αυτού του τσάκρα είναι ο διαλογισμός και η ανιδιοτελής υπηρεσία που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε επίγνωση της αδιαίρετης ενότητας.


Πηγές:

O απόκρυφος κόσμος της αύρας, Walter Lubeck

Tο βιβλίο των Τσάκρα, Shalila Sharamon & Bodo J. Baginski



Διαβάστε επίσης:

-7 Τσάκρας ή Ενεργειακά Κέντρα

-Τα Επτά Κύρια Τσάκρα

-Το πρώτο τσάκρα και τα χαρακτηριστικά του

-Το δεύτερο τσάκρα και οι σεξουαλικές του ιδιότητες

- Το τρίτο τσάκρα και οι ιδιότητες του

- Το τέταρτο τσάκρα και οι ιδιότητες του

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved