Το έκτο τσάκρα και οι ιδιότητες του

Το έκτο τσάκρα γνωστό επίσης σαν Τρίτο Μάτι είναι η έδρα της συνειδητής αντίληψης του Είναι.

Το έκτο τσάκρα και οι ιδιότητες του

Το έκτο τσάκρα γνωστό επίσης σαν Τρίτο Μάτι βρίσκεται στο κέντρο του σώματος, σε απόσταση ίση με το φάρδος ενός δακτύλου πάνω από τη γραμμή των φρυδιών. Συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα στο ύψος του προμήκη μυελού, στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Είναι η έδρα της συνειδητής αντίληψης του Είναι.

Χρώμα:

Το βιολετί και η ιδανική του αναλογία είναι ίσα μέρη μπλε και κόκκινο, χωρίς μαύρες και άσπρες αναμίξεις.

Πλανήτες και Ζώδια:

Ο Ερμής: Η αντιληπτική και νοητική ικανότητα, η καταγραφή και η μετάδοση.

Ο Τοξότης και ο κυβερνήτης του ο Δίας: Η πνευματική γέννηση καθώς επίσης και η ανώτερη γνώση και διδασκαλία

Ο Υδροχόος και ο κυβερνήτης του ο Ουρανός: Ιδιοφυΐα, εφευρετικότητα, διόραση, εποικοδομητικές αλλαγές.

Οι Ιχθύες και ο κυβερνήτης τους ο Ποσειδώνας: Πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα δημιουργίας, και σε ότι δεν μπορούμε να δούμε με τα υλικά μας μάτια, αλλά με τα μάτια της ψυχής.

Μέσω αυτού του ενεργειακού κέντρου που αποκαλείται «Τρίτο Μάτι», ενεργοποιείται η ικανότητα της διαισθητικής ανεύρεσης και κατανόησης του προσωπικού δρόμου, καθώς και η διαισθητική αντίληψη και κατανόηση του δρόμου της δημιουργίας. Αυτή η ικανότητα αποκαλείται συνήθως διαίσθηση.

Η διαίσθηση δεν πρέπει να συγχέεται με το συναίσθημα. Όσο κυριαρχεί στον κόσμο ο φόβος ή η πλεονεξία, η διαίσθηση δεν μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο έκφρασης. Γι αυτό το λόγο αυτό το τσάκρα είναι το τελευταίο στη σειρά των κυρίων τσάκρα που βρίσκονται στο σώμα.

Το έκτο τσάκρα σχετίζεται στενά με τα μάτια, τη λειτουργία της συνειδητής κατανόησης, δηλαδή τον αναλυτικό και συνθετικό τρόπο σκέψης με σκοπό τη συνολική θεώρηση των φαινομένων.

Αρμονική λειτουργία

Απαραίτητη προϋπόθεση για ν’ ανοίξει αρμονικά αυτό το ενεργειακό κέντρο και το Τρίτο Μάτι αντίστοιχα, είναι να γίνουν αποδεκτά και να βιωθούν πολύ καλά τ’ άλλα ενεργειακά κέντρα και οι ποιότητες τους.

Όταν αυτό το τσάκρα λειτουργεί αρμονικά τότε ο νους είναι συγκροτημένος και έχει πρόσβαση σε απόκρυφες αλήθειες. Η διόραση είναι αυξημένη και το άτομο μπορεί να έχει προσωρινές ενοράσεις σε άλλες διαστάσεις πραγματικότητας, για παράδειγμα κατά τον ύπνο ή τον διαλογισμό.

Οι σκέψεις και οι ιδέες πραγματοποιούνται πιο εύκολα.

Δυσαρμονική λειτουργία

Οι συνήθεις ενεργειακές διαταραχές αυτού του τσάκρα είναι η συναισθηματική αστάθεια. Το άτομο δεν μπορεί να βρει το δρόμο του και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ζήση τη ζωή του. Έχει παραισθήσεις, προαισθήματα και φαντασιώσεις (βλέπει φαντάσματα).

Διαμορφώνει τη ζωή του σύμφωνα με τη διδασκαλία κάποιου Γκουρού, ή με κάποιο άλλο εξωτερικό σύστημα. Μια άλλη συνέπεια αυτής της δυσαρμονίας είναι ότι προσπαθεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους ή γεγονότα μόνο και μόνο για να κάνει επίδειξη δύναμης ή να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Νοιώθει ότι η προσωπική του ζωή δεν έχει νόημα.

Δεν βρίσκεται σε επικοινωνία με το Θεό ( όποιο όνομα και αν του δώσουμε).

Ανεπαρκής λειτουργία

Όταν η λειτουργία αυτού του κέντρου είναι μπλοκαρισμένη το άτομο πιστεύει μόνο στην ύπαρξη του υλικού κόσμου. Οποιαδήποτε πνευματική συζήτηση τη θεωρεί παράλογη και χωρίς πρακτική χρησιμότητα.

Η ζωή του κυριαρχείται από υλικές επιθυμίες και καθορίζεται από χαοτικά συναισθήματα. Αποσυντονίζεται όταν έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολές καταστάσεις.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της ανεπαρκούς λειτουργίας αυτού του κέντρου είναι η προβληματική όραση.

Μέθοδοι για την ανάπτυξη του έκτου τσάκρα είναι το Ρείκι (από τη δεύτερη βαθμίδα και πάνω) και η ενασχόληση με το Ι Τσινγκ και το Ταρό.


Διαβάστε επίσης:

-7 Τσάκρας ή Ενεργειακά Κέντρα

-Τα Επτά Κύρια Τσάκρα

-Το πρώτο τσάκρα και τα χαρακτηριστικά του

-Το δεύτερο τσάκρα και οι σεξουαλικές του ιδιότητες

- Το τρίτο τσάκρα και οι ιδιότητες του

- Το τέταρτο τσάκρα και οι ιδιότητές του

- Το πέμπτο τσάκρα και οι ιδιότητές του

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved