Το πέμπτο τσάκρα και οι ιδιότητες του

Αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι υπεύθυνο για την αυτοέκφραση και την ενεργό επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα

Το πέμπτο τσάκρα και οι ιδιότητες του



Το 5ο τσάκρα ή τσάκρα του λαιμού βρίσκεται σε απόσταση ίση με το φάρδος τριών δακτύλων κάτω από το λάρυγγα, στη μεσαία γραμμή του σώματος. Συνδέεται, μέσω των αυχενικών σπονδύλων, με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα στο σημείο που βρίσκεται σε απόσταση ίση με το φάρδος δύο δακτύλων πάνω από τον προεξέχοντα σπόνδυλο (έβδομο).

Χρώμα:

Το μπλε, κατά προτίμηση χωρίς κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις, και χωρίς άσπρους ή μαύρους τόνους.

Στοιχείο:

Αιθέρας

Πλανήτες και ζώδια:

Οι Δίδυμοι και ο κυβερνήτης τους ο Ερμής: Συμβολίζουν την επικοινωνία, τη μετάδοση πληροφοριών και τη μάθηση.

Ο Ταύρος και ο κυβερνήτης του η Αφροδίτη: Συμβολίζουν την ικανότητα για επίτευξη αρμονίας μέσω όλων των μορφών συμπάθειας, ομορφιάς, τέχνης και συντροφικότητας.

Ο Υδροχόος και ο κυβερνήτης του ο Ουρανός: Συμβολίζουν την έμπνευση, την πρωτοπορία, την ανεξαρτησία, τις εφευρέσεις,

Ο Άρης: Συμβολίζει την ικανότητα αυτοέκφρασης.

Αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι υπεύθυνο για την αυτοέκφραση και την ενεργό επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Η επικοινωνία πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο με την ομιλία, αλλά επίσης και μέσα από τις χειρονομίες και τις δημιουργικές μορφές έκφρασης όπως είναι η μουσική, οι εικαστικές τέχνες, ο χορός κλπ.

Είναι το τσάκρα που διαμορφώνει τις σωματικές συνήθειες και κάνει δυνατή την καλλιτεχνική έκφραση του ατόμου (η εσωτερική ομορφιά μεταφέρεται προς τα έξω).

Κάνει επίσης δυνατό το χειρισμό καταστάσεων σύμφωνα με τη θέληση του ατόμου, σε αντίθεση με τη χρησιμοποίηση δύναμης που εκφράζεται από το τρίτο τσάκρα που βασικά επιδιώκει απλά και μόνο να διαχωρίσει τα χρήσιμα από όσα δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν.

Το 5ο τσάκρα μπορεί να διαμορφώνει όλα όσα επιδέχονται διαμόρφωση, ώστε να ικανοποιούνται οι εσωτερικές επιθυμίες του ανθρώπου, το ίδιο του το εγώ. Μέσω αυτού διαμορφώνονται τα βιβλία, η μουσική, τα έργα ζωγραφικής και τα παρόμοια καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Αρμονική λειτουργία

Όταν το τσάκρα του λαιμού είναι ανοιχτό, το άτομο εκφράζει τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη γνώμη του ελεύθερα και χωρίς φόβο. Είναι σε θέση να δείχνει τα δυνατά σημεία του ή τις αδυναμίες του. Η ειλικρίνεια προς τον εαυτό του και τους άλλους εκφράζεται με την ευθυτενή στάση του σώματος του.

Η αρμονική ανάπτυξη του ενεργειακού κέντρου του λαιμού συνδέεται στενά με την καλλιέργεια των ιδιοτήτων του τσάκρα της καρδιάς. Αν έχει μάθει να αγαπάει, δεν θα κολλήσει τους άλλους στον τοίχο παρουσιάζοντας τα έργα του, αλλά θα προσπαθήσει να συμπληρώσει τους δικούς τους τρόπους έκφρασης, να τους ενισχύσει και έτσι να τους βοηθήσει στην περαιτέρω εξέλιξη τους.

Δυσαρμονική λειτουργία

Αν οι ενέργειες του τσάκρα του λαιμού είναι μπλοκαρισμένες δημιουργούνται προβλήματα στην επικοινωνία. Οι συνήθεις διαταραχές αυτού του κέντρου είναι η μονότονη, η μόνιμα δυνατή ή χαμηλή φωνή, η ανούσια γλωσσική έκφραση, η ατονία στην ομιλία, η τάση για τρόπους συμπεριφοράς και ασθένειες που επαναλαμβάνονται.

Απαίτηση του ατόμου είναι να διαμορφώσει τον κόσμο του σύμφωνα με την εικόνα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος γι’ αυτόν. Ο φόβος του είναι να παρουσιάσει τον εαυτό του όπως είναι στην πραγματικότητα. Η επιθυμία του είναι ή να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο ή να βρίσκεται πάντα στο περιθώριο.

Ανεπαρκής λειτουργία

Όταν η λειτουργία του 5ου τσάκρα είναι ανεπαρκής, παρεμποδίζεται η ικανότητα του ατόμου να δείξει τον εαυτό του και να εκφραστεί. Είναι ντροπαλό, σιωπηλό και αποτραβηγμένο. Όταν μιλάει, αναφέρεται μόνο σε ασήμαντα πράγματα που αφορούν την εξωτερική του ζωή.

Σε σχέση με τους άλλους νοιώθει αβεβαιότητα και φοβάται για τι γνώμη θα σχηματίσουν για το άτομο του.

Πολλές φορές δεν ξέρει τι πραγματικά θέλει.

Μέθοδοι για την ανάπτυξη του τσάκρα του λαιμού είναι μεταξύ άλλων το υψίφωνο τραγούδι, η θεραπεία μέσω της ενασχόλησης με την τέχνη, η καλλιτεχνική δημιουργία κάθε είδους, οι εκφραστικοί χοροί (χορός της κοιλιάς) και η βιονεργειακή θεραπεία.



Πηγές:

O απόκρυφος κόσμος της αύρας, Walter Lubeck

Tο βιβλίο των Τσάκρα, Shalila Sharamon & Bodo J. Baginski



Διαβάστε επίσης:

-7 Τσάκρας ή Ενεργειακά Κέντρα

-Τα Επτά Κύρια Τσάκρα

-Το πρώτο τσάκρα και τα χαρακτηριστικά του

-Το δεύτερο τσάκρα και οι σεξουαλικές του ιδιότητες

- Το τρίτο τσάκρα και οι ιδιότητες του

- Το τέταρτο τσάκρα και οι ιδιότητες του

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved