Το Ελληνικό αλφάβητο του Έρωτα

Μέσω του ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ του ΕΡΩΤΑ εκφράζεται ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ εαυτός μας και μέσω του ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΥ του ΑΝΤΕΡΩΤΑ εκφράζεται ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ εαυτός μας.

Το Ελληνικό αλφάβητο του Έρωτα

Όπως διαπιστώσαμε στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφική σκέψη ο Έρωτας ορίζεται από τρεις εντελώς διαφορετικές υποστάσεις:

Τον ΑΝΤΕΡΩΤΑ

Τον ΕΡΩΤΑ

Τον ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟ ΕΡΩΤΑ

Αυτές οι τρεις υποστάσεις του Έρωτα, ταυτίζονται πλήρως με την κατανόηση της μέγιστης εντολής που έλαβε ποτέ η Ανθρωπότητα ως προς την εξέλιξή της, που δεν είναι άλλη από την γνωστή σε όλους μας εντολή του Απόλλωνα «ΓΝΩΘΙΣΑΥΤΟΝ».

Επίσης, αυτές οι τρεις υποστάσεις του Έρωτα αφορούν τις τρεις υποστάσεις που απαρτίζουν την Ανθρώπινη ΤΡΙΜΕΡΙΑ.

Τον ΝΟΥ, την ΨΥΧΗ και το ΠΝΕΥΜΑ.

Πιο αναλυτικά:

Ο ΑΝΤΕΡΩΤΑΣ, ο οποίος κρατάει τόξο και βέλη, αφορά στον ΝΟΥ μας και στον ΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ που ζούμε και είναι αυτός ο οποίος μας πληγώνει.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Αντέρωτας αφορά στον σαρκικό έρωτα, στον έρωτα δηλαδή που βιώνουμε συνήθως στην καθημερινή μας ζωή και ελέγχεται από τον ΝΟΥ μας.

Ο ΕΡΩΤΑΣ, ο οποίος κρατάει την Επτάχορδη Λύρα, αφορά στην ΨΥΧΗ μας και στον ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ που δεν αντιλαμβανόμαστε και είναι αυτός που μας θεραπεύει. Αυτή η υπόσταση του Έρωτα είναι γνωστή και σαν «Πλατωνικός έρωτας» και δεν έχει καμμία σχέση με σωματική επαφή.

Αφορά στον έρωτα μίας ιδέας ή μιας ιδανικής κατάστασης στην οποία έχουμε κατανοήσει ότι πρέπει να κατακτήσουμε. Πρόκειται δηλαδή για έναν καθαρά Φιλοσοφικό Έρωτα που μας βοηθάει να γίνουμε ανώτεροι Άνθρωποι.

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ αφορά σε μία τελείως διαφορετική κατάσταση, η οποία σπανίως γίνεται κατανοητή στην καθημερινή ζωή ενός Ανθρώπου.

Η σπάνια αυτή κατάσταση, αφορά στην ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ των δύο αδελφών ερώτων, του Αντέρωτα και του Έρωτα, έτσι ώστε η μεταξύ τους ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ να οδηγήσει σε μία κατάσταση που σχετίζεται με την πραγματική εξέλιξη του Ανθρώπου.

Η κατάσταση αυτή προϋποθέτει την ΕΝΩΣΗ του ΝΟΥ και της ΨΥΧΗΣ.

Γνωρίζουμε , ότι όλοι ανεξαιρέτως οι Άνθρωποι αποτελούμαστε από μία ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ οντότητα που αποτελείται από τον Κατώτερο Εαυτό μας που ελέγχεται από τον ΝΟΥ και τον Ανώτερο Εαυτό μας που ελέγχεται από την ΨΥΧΗ.

Επομένως αυτό θέλει να πετύχει ο ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ είναι η ΕΝΩΣΗ του Νου και της Ψυχής, δηλαδή των δύο διασπασμένων υποστάσεών μας, σε ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ.

Το γεγονός αυτό όμως θα σήμαινε το τέλος της διασπασμένης ανθρώπινης υπόστασης, αφού μέσω της συνεργασίας των δύο ερώτων, θα μπορούσαμε να ΕΝΩΣΟΥΜΕ τα ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, και να βιώσουμε τον κατεξοχήν ιδανική μορφή του ΕΡΩΤΑ, που εκφράζεται πλέον ως ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ.

Θα πρέπει λοιπόν να έχει γίνει κατανοητό, ότι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει ο ΕΡΩΤΑΣ στη ζωή μας, είναι για να μας βοηθήσει να ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΟΥΣ από τους οποίους αποτελείται η εσωτερική δομή κάθε ανεξαιρέτως Ανθρώπου.

Αυτήν την ένωση μπορεί να την επιτελέσει μόνο Ο ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ.

Δικαιολογημένα λοιπόν θεωρούμε το θέμα του ΕΡΩΤΑ σαν το κυρίαρχο θέμα που υπάρχει στην ζωή μας. Μόνο που σπανίως τον αντιλαμβανόμαστε με την ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ μορφή του, η οποία είναι και η μόνη που θα μπορούσε να εξηγήσει τον λόγο της ύπαρξή του και μας αναγκάσει να αντιληφθεί την ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής, από το Α ως το Ω.

Αυτό το τόσο δύσκολο Φιλοσοφικό θέμα μπορεί να ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, να γίνει απολύτως ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ χάρη στις δυνατότητες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ!

Είναι άκρως εντυπωσιακό το γεγονός, ότι το Αρχαίο Ελληνικό Αλφάβητο όχι μόνο γνωρίζει το θέμα αυτό, αλλά όπως θα διαπιστώσουμε στην συνέχεια, είναι απολύτως δομημένο και προσανατολισμένο ακριβώς επάνω σε αυτό το άκρως μυστηριακό θέμα!

Capture2

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά τον πίνακα του Αρχαίου Ελληνικού Αλφαβήτου των 27 γραμμάτων, όπως τον έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα, θα διαπιστώσουμε το εξής καταπληκτικό:

Αν ενώσουμε το πρώτο και το προτελευταίο γράμμα της πρώτης σειράς, δηλαδή το Α και το Η με το μεσαίο γράμμα της τρίτης σειράς, δηλαδή το Φ, εμφανίζεται μπροστά μας η λέξη ΑΦΗ.

anadelta_copy

Ταυτοχρόνως όμως η λέξη ΑΦΗ αποκαλύπτει το σχήμα ενός ΚΑΤΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ .

Επομένως η λέξη ΑΦΗ αναφέρεται στον ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ μας και στον ΑΝΤΕΡΩΤΑ που εκφράζεται μέσω του ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΦΗΣ, δηλαδή της Σωματικής ΕΠΑΦΗΣ.

Γνωρίζουμε όμως ότι τόσο οι ΔΥΟ ΕΡΩΤΕΣ, όσο και οι ΔΥΟ ΕΑΥΤΟΙ μας, είναι εντελώς ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ μεταξύ τους. Αν λοιπόν εργαστούμε κατά τον ακριβώς αντίθετο τρόπο και επάνω στον πίνακα του Αλφαβήτου, θα προκύψει ο εξής πίνακας, που αποτελεί τον «καθρέπτη» του προηγούμενου:

Capture2b
delta

Παρατηρούμε ότι σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζεται μέσα στον πίνακα του Αλφαβήτου η λέξη ΡΕΩ η οποία αποκαλύπτει το σχήμα ενός ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ .

Η Λέξη ΡΕΩ αναφέρεται στον ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ μας και στον ΕΡΩΤΑ που εμφανίζεται μέσω του ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ, που μπορεί να αναπτυχθεί της Ψυχικής Επαφής! Η ίδια η λέξη ΡΕΩ υποκρύπτει μέσα της το «ΕΡΩΣ» που εκφράζεται από την Ροή των Ηλεκτρονίων που δημιουργούν το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ λοιπόν είναι οι δύο φυσικές καταστάσεις στην Ανθρώπινη υπόσταση.

Μέσω του ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ του ΕΡΩΤΑ εκφράζεται ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ εαυτός μας και μέσω του ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΥ του ΑΝΤΕΡΩΤΑ εκφράζεται ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ εαυτός μας.

Στο σημείο αυτό μπορούμε πολύ εύκολα να κατανοήσουμε ότι ο προορισμός του Ανθρώπου δεν είναι να λειτουργεί ΜΟΝΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ, αλλά ούτε και ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ.

Ο τελικός μας προορισμός είναι να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ και τον ΑΝΤΕΡΩΤΑ-ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ αλλά και τον ΕΡΩΤΑ-ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ.

Στην περίπτωση αυτή όμως, εμφανίζεται και λειτουργεί ο ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ο οποίος μπορεί να ενώσει όπως είδαμε τους δύο αντίθετους Έρωτες, έτσι ώστε να λειτουργήσουμε ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ!

Η παροχή του Ηλεκτρομαγνητισμού προσφέρει στον Άνθρωπο εντελώς διαφορετικές δυνατότητες τις οποίες δεν μπορούμε καν να φανταστούμε και κυρίως αποτελεί το μέσω το οποίο θα μας οδηγήσει στο τρίτο εξελικτικό μας στάδιο, στο οποίο παύουμε πλέον να είμαστε απλοί Άνθρωποι, αλλά γινόμαστε πλέον ΗΡΩΕΣ!


Όσον αφορά στον πίνακα του Αλφαβήτου, ο ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ εκφράζεται με τον γράμμα Ν που αποτελεί το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ του Αλφαβήτου μας και συμβολίζει βεβαίως τον ΝΟΥ του ΔΙΟΣ.

Capture3
anadelta_copy
delta

Όπως γίνεται λοιπόν απολύτως κατανοητό και μέσω του πίνακα του Αλφαβήτου, ο ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ (Ν) είναι αυτός που μπορεί να ενώσει το Κατερχόμενο Μαγνητικό Τρίγωνο του κατώτερου Εαυτού με το Ανερχόμενο Ηλεκτρικό Τρίγωνο του Ανώτερου Εαυτού μας και να εμφανίσει το ΕΞΑΓΩΝΟ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ, το σύμβολο που εκφράζει την μελλοντική ΗΡΩΙΚΗ μας ΦΥΣΗ!

Διαβάστε επίσης:

Ο κεραυνοβόλος Έρωτας

Η επίδραση του Κεραυνοβόλου έρωτα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved