Οι Δεσμοί Γης και Σελήνης

Στην Αστρολογία, οι ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ είναι ΔΥΟ ΝΟΗΤΑ ΣΗΜΕΙΑ εκ διαμέτρου αντίθετα τα οποία έχουν αλληλοεπίδραση με τη Γη, με τον Ήλιο και με την Σελήνη.

Οι Δεσμοί Γης και Σελήνης

Οι ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ είναι ΔΥΟ.

Ο ΒΟΡΕΙΟΣ και ο ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ. Οι δεσμοί δεν είναι κάποια σταθερά σημεία, αλλά κινούνται και ολοκληρώνουν έναν κύκλο κάθε 18 με 19 χρόνια, έτσι ώστε να παραμένουν στο κάθε ζώδιο περίπου 1,5 χρόνο.

Η κίνηση των δεσμών είναι ΑΝΑΔΡΟΜΗ, υποδηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν την απόλυτη ΑΝΑΓΚΗ που έχει κάθε Άνθρωπος για να ΕΞΕΛΙΞΕΙ τις ποιότητες της Ψυχής του.

Επομένως οι Δεσμοί της Σελήνης έχουν άμεση σχέση με την ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ κάθε Ανθρώπου, επάνω στον πλανήτη Γη και είναι υπεύθυνοι για την μεταφορά και τον τρόπο ενσάρκωσης αλλά και αποσάρκωσης της Ψυχής μας.

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε αυτούς τους δύο ΔΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ με τα ΔΥΟ ΧΑΣΜΑΤΑ τα οποία μας αναφέρει όπως είδαμε ο Πλάτωνας στον «ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΗΡΟΣ» και τα οποία χρησιμεύουν οι Ψυχές για να εισέλθουν αλλά και να εξέλθουν από τον πλανήτη μας!

Ο ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ είναι αυτός που αναφέρεται στο ΧΑΣΜΑ το οποίο μεταφέρει την Ψυχή μας από την Σελήνη στην Γη, και

ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ είναι αυτός που αναφέρεται στο ΧΑΣΜΑ το οποίο μεταφέρει την Ψυχή μας από την Γη στην Σελήνη.

nd

Όπως είναι γνωστό, ο ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ συμβολίζεται ως και δείχνει το σημείο «καταγωγής» μας σε αυτή την παρούσα ενσάρκωση.

Δηλαδή ο ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ αναφέρεται στο ΧΑΣΜΑ το οποίο μεταφέρει την Ψυχή μας από την Σελήνη στην Γη.

Στο σημείο αυτό η συμβολή της Αστρολογίας είναι τεράστια, διότι μέσω της ανάλυσης των πληροφοριών του Νοτίου Δεσμού μας, ένας καλός Αστρολόγος θα μπορούσε να μας δώσει σημαντικές πληροφορίες ως προς το εξελικτικό επίπεδο της Ψυχής που έρχεται να ενσαρκωθεί.

Να γνωρίζουμε δηλαδή τις ιδιότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που βρίσκονται ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ στον ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ μας, που κατάφερε η Ψυχή μας να συγκεντρώσει από όλες τις προηγούμενες ζωές της επάνω στον πλανήτη Γη.

Επομένως, αναλύοντας τις αστρολογικές πληροφορίες του Νότιου Δεσμού μας μπορούμε να γνωρίζουμε το εξελικτικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η Ψυχή μας.

Επιπλέον ο Νότιος Δεσμός μας, μπορεί να μας αποκαλύψει τον συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή τη ζωή.

Θα μπορούσαμε δηλαδή να γνωρίσουμε τι ακριβώς είναι αυτό που οφείλουμε να πράξουμε, για να ξεφύγουμε από τα λάθη του παρελθόντος ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ, ώστε να οδηγηθούμε στο μονοπάτι της προσωπικής μας εξέλιξης όσο το δυνατόν συντομότερα, με λιγότερες απώλειες δυνάμεων.

bd

Αντιθέτως, ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ συμβολίζεται ως και αφορά στην πορεία που θα πρέπει να χαράξουμε σε αυτήν την ζωή, ώστε να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο τον λόγο της ύπαρξής μας, τα ταλέντα μας και τις δυνατότητές μας.

Δηλαδή ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ αναφέρεται στο ΧΑΣΜΑ το οποίο μεταφέρει την Ψυχή μας από την Γη στη Σελήνη.

Ο Βόρειος δεσμός μας, μάς δείχνει ποιες ακριβώς είναι οι ελλείψεις της προσωπικότητάς μας, τις οποίες δεν καταφέραμε να εμπεδώσουμε στις προηγούμενες ενσαρκώσεις μας. Με άλλα λόγια, μπορεί να μας αποκαλύψει τα μαθήματα που δεν καταφέραμε ακόμα να μάθουμε και να «περάσουμε» στις εξετάσεις του σχολείου της ζωής!

Μέσω της ανάλυσης των πληροφοριών του Βόρειου Δεσμού μας μπορούμε να γνωρίζουμε τις ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ που οφείλουμε να επιδιώξουμε να πραγματοποιήσουμε, αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας, που μας προσφέρει η σημερινή μας ενσάρκωση.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο Βόρειος δεσμός μας, αναφέρεται στις κατακτήσεις τις οποίες έχει απόλυτη ανάγκη η Ψυχή μας για να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει τις εμπειρίες της.

Για όλες αυτές τις κατακτήσεις η Ψυχή μας, θα πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να δώσει την μάχη της και έναν διαρκή και επαναλαμβανόμενο αγώνα, έτσι ώστε προσλαμβάνοντας κάθε φορά σε κάθε ζωή, όλο και περισσότερες εμπειρίες να φτάσει σε ένα σημείο που οι ενσαρκώσεις της θα είναι συνεχώς και πιο εύκολες, με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος, έτσι ώστε κάποτε να καταφέρει να απελευθερωθεί από αυτόν τον ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ των επανενσαρκώσεων της!

Όπως μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει πολύ εύκολα, αυτοί οι δύο ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ που αφορούν στην εξελικτική μας πορεία και μπορούν να δώσουν ένα πραγματικό νόημα στην ύπαρξή μας και να δικαιολογήσουν τον λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε σε αυτήν την ζωή.

Παρόλο όμως το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν, εξακολουθούν να περιγράφουν μία κατάσταση που παραμένει εντελώς ΑΟΡΑΤΗ μπροστά στα μάτια των αμύητων.

Οι δεσμοί της Σελήνης είναι επίσης γνωστοί στην Ελληνική Γραμματεία με τα περίφημα ΔΕΣΜΑ του ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ, την γνωστή ΤΡΑΓΩΔΙΑ του ΑΙΣΧΥΛΟΥ.

Είναι γνωστή σε όλους μας η εικόνα του Προμηθέα που έχει και τα δύο του χέρια ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΑ στον Καύκασο, έτσι που να είναι αδύνατον να δραπετεύσει από αυτήν την κατάσταση.

Το γεγονός αυτό μας υποδηλώνει ότι κάθε Άνθρωπος ανεξαιρέτως, από την στιγμή που βρίσκεται ενσαρκωμένος επάνω στον πλανήτη Γη, βρίσκεται κατά τον ίδιο τρόπο φυλακισμένος και έρμαιο, αυτών των συνεχών επανενσαρκώσεων που ορίζουν οι δεσμοί του.

Όσο γρηγορότερα συνειδητοποιήσουμε αυτήν την κατάσταση, τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς τους ίδιους. Διότι μόνο στην περίπτωση που αντιληφθούμε αυτά τα ΑΟΡΑΤΑ ΔΕΣΜΑ μας, θα θελήσουμε και να τα ΣΠΑΣΟΥΜΕ!

Αυτός που απελευθερώνει τελικά τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ, είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ!

Είναι δηλαδή ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ του.

Δηλαδή αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι ο Άνθρωπος θα πρέπει να γνωρίσει πάρα πολύ καλά τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ που παίζουν στην ζωή του ο ΒΟΡΕΙΟΣ και ο ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ.

Διότι μόνο στην περίπτωση αυτή θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί προς όφελός του αυτές τις απαραίτητες γνώσεις που θα του επιτρέψουν να κινηθεί γρήγορα προς την οδό της προσωπικής του εξέλιξης, αφού θα γνωρίζει πλέον, αυτό που η Ψυχή του έχει ανάγκη να μάθει και να αφομοιώσει από την σημερινή του ζωή.

Στην αντίθετη περίπτωση, αν δεν γνωρίζουμε αυτήν την σωτήρια μυστηριακή γνώση, είναι πολύ πιθανόν να περάσουμε ολόκληρη την ζωή μας με το ασχολούμαστε με ο,τιδήποτε θα μπορούσε ο καθένας να φανταστεί, εκτός από αυτά που πραγματικά θέλει η Ψυχή μας και θα πρέπει πάση θυσία να βρούμε τον τρόπο να της τα προσφέρουμε.

Η γνώση της λειτουργία των ΔΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ είναι η πρώτη μεγάλη βοήθεια που θα μπορούσε να αποκτήσει ένας Άνθρωπος προκειμένου να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που διαθέτει σε αυτήν εδώ την ζωή, έτσι ώστε να καταφέρει να κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, να έρθει σε επαφή με τον ΑΝΩΤΕΡΟ του ΕΑΥΤΟ έτσι ώστε να τον ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ, από την συνεχή δυστυχία και ταλαιπωρία την οποία υφιστάμεθα, κατά την διάρκεια ίσως ακόμα και ολόκληρης της ζωής μας!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved