Η ζωή στο διπλό σύστημα Γης και Σελήνης

Το ΔΙΠΟΛΟ ΓΗΣ - ΣΕΛΗΝΗΣ χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ψυχή μας

Η ζωή στο διπλό σύστημα Γης και Σελήνης

Στην σειρά αυτών των άρθρων, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα της ΖΩΗΣ και του ΘΑΝΑΤΟΥ όπως και στο θέμα της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ μας, το οποίο και έχουμε αποδείξει μέσω της Ελληνικής Φιλοσοφίας!

Επίσης, έχουμε προσπαθήσει επανειλημμένως να προσεγγίσουμε το θέμα του ΟΡΑΤΟΥ και του ΑΟΡΑΤΟΥ το οποίο σχετίζεται απολύτως με το θέμα της ΔΙΦΥΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Όπως είναι γνωστό, δεχόμαστε ότι ο Άνθρωπος αποτελεί ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ η οποία όμως βρίσκεται ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ σε ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ υποστάσεις:

Στον ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ και στον ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ μας.

Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να εξηγηθεί και η πλήρως μυστηριακή φράση «ΓΝΩΘΙΣΑΥΤΟΝ» την οποία ο Απόλλωνας μας ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, αν επιθυμούμε πραγματικά να κατανοήσουμε αυτήν την ολοκληρωμένη μας υπόσταση.

Υπάρχει λοιπόν ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ μας ο οποίος αντιπροσωπεύει το ΟΡΑΤΟ και ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ το οποίο διαθέτει ένας Άνθρωπος κατά στην διάρκεια που βρίσκεται ενσαρκωμένος στον Πλανήτη ΓΗ.

Υπάρχει όμως και το «ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ» του κάθε Ανθρώπου το οποίο διακρίνεται από τα ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, έτσι ώστε να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η λειτουργία του ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ, ο οποίος αποτελεί τον κατεξοχήν ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.

Αυτό το ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ μας, ονομάζεται ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ και ματαίως περιμένουμε να τον συναντήσουμε κατά την ένσαρκη ζωή μας επάνω στον Πλανήτη Γη!

Διότι σε αντίθεση με εμάς που ενσαρκώνουμε τον ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ μας και αποτελούμαστε από ΥΛΗ, έτσι ώστε να είμααστε ΟΡΑΤΟΙ, ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ μας, από την στιγμή που διακρίνεται από τα εντελώς αντίθετα χαρακτηριστικά, θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΫΛΟΣ.

Υπάρχει όμως και ένας επιπλέον λόγος, που κάνει αυτήν την συνάντηση με ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΜΑΣ ΗΜΥΣΙ εξαιρετικά δύσκολη και εφικτή μόνο κάτω από κάποιες ιδανικές συνθήκες.

Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΥΛΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ μας βρίσκεται στον Πλανήτη ΓΗ, ενώ ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΫΛΟΣ ΕΑΥΤΟΣ μας, βρίσκεται στον ΔΟΡΥΦΟΡΟ της Γης, δηλαδή στην ΣΕΛΗΝΗ!

Η Σελήνη είναι ο ΑΔΗΣ, στον οποίο δέχεται η Ελληνική Φιλοσοφία ότι βρίσκονται τα ΙΛΙΣΙΑ ΠΕΔΙΑ αλλά και οι ΛΕΙΜΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, οι δύο τόποι όπου καταλήγει, ανάλογα με την ποιότητά της, η ΑΫΛΗ ΨΥΧΗ μας όταν εγκαταλείψει το ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ μας, στο οποίο βρίσκεται ενσαρκωμένη κατά την παραμονή της στον πλανήτη Γη.

Προκύπτει λοιπόν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συμπέρασμα σύμφωνα με το οποίο:

Η ΣΕΛΗΝΗ αποτελεί τον τόπο κατοικίας της Ψυχής μας όταν βρίσκεται σε ΑΣΑΡΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ενώ αντιθέτως,

Η ΓΗ αποτελεί τον τόπο κατοικίας της Ψυχής μας όταν βρίσκεται σε ΕΝΣΑΡΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Διαπιστώνουμε επομένως ότι υπάρχει κάποιος ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μεταξύ του πλανήτη ΓΗ και του δορυφόρου του, της ΣΕΛΗΝΗΣ που αφορά στον τρόπο, σύμφωνα με τον οποίο μπορούν να πηγαινοέρχονται οι Ψυχές μεταξύ των δύο ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ τους.

Υπάρχει λοιπόν το ΔΙΠΟΛΟ ΓΗΣ-ΣΕΛΗΝΗΣ το οποίο χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ψυχή μας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, ότι στην σύγχρονη Αστρονομία η Γη και η Σελήνη ονομάζονται ΔΙΠΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ.

Αυτό σημαίνει ότι τα δύο σώματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, επομένως ότι υπάρχει άμεση εξάρτηση του ενός σώματος από το άλλο.

Η αλληλεπίδραση αυτού του διπλού συστήματος πλανητών αφορά στην Ψυχή μας.

Η Ψυχή μας, έχει ΔΥΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.

Όταν είναι ΕΝΣΑΡΚΗ βρίσκεται ΣΤΗ ΓΗ.

Όταν είναι ΑΣΑΡΚΗ βρίσκεται ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ.

Ο ίδιος ο Πλάτωνας, λίγο πριν από το τέλος του βιβλίου του «Πολιτεία», στον περίφημο «Μύθο του Ηρός» μας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ΔΥΟ ΧΑΣΜΑΤΑ που ενώνουν την Γη με την Σελήνη, τα οποία χαρακτηρίζονται από αντίθετη φορά και κατεύθυνση.

Στο πρώτο ΧΑΣΜΑ οδηγούνται οι Ψυχές που οφείλουν να οδηγηθούν προς ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ και να κινηθούν επομένως με κατεύθυνση από την Σελήνη προς την Γη.

Επομένως, το Χάσμα αυτό έχει την δυνατότητα να μετατρέπει την ΕΝΕΡΓΕΙΑ σε ΥΛΗ ή το ΑΟΡΑΤΟ σε ΟΡΑΤΟ.

Το δεύτερο ΧΑΣΜΑ, είναι αντιδιαμετρικά αντίθετο, έτσι ώστε να οδηγούνται οι Ψυχές οι οποίες οφείλουν να οδηγηθούν προς ΑΠΟΣΑΡΚΩΣΗ και κινηθούν επομένως με αντίθετη κατεύθυνση από την πρώτη περίπτωση. Δηλαδή να φύγουν από την Γη και να επιστρέψουν προς την Σελήνη.

Επομένως το Χάσμα αυτό έχει την δυνατότητα να μετατρέπει την ΥΛΗ σε ΕΝΕΡΓΕΙΑ ή το ΟΡΑΤΟ σε ΑΟΡΑΤΟ.

Αυτά τα δύο αντιδιαμετρικά ουράνια σημεία, στην ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ είναι γνωστά με τα ονόματα ΒΟΡΕΙΟΣ και ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ και αντιπροσωπεύουν τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ με τον πλανήτη Γη.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο ΝΟΤΙΟΣ και ο ΒΟΡΕΙΟΣ δεσμός μας, αφορούν ουσιαστικά στις πολυτιμότερες εσωτερικές πληροφορίες, βάσει των οποιων θα μπορούσαμε να γνωρίσουμε το ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στο οποίο βρίσκεται η Ψυχής μας η οποία βρίσκεται σε μία συνεχή κίνηση μεταξύ της ΥΛΗΣ-ΓΗΣ και της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ- ΣΕΛΗΝΗΣ.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική ΑΝΤΙΘΕΣΗ που χαρακτηρίζει αυούς τους τόσο διαφορετικούς κόσμους.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Πλουτάρχου, του τελευταίου Ιερέα στο Μαντείο των Δελφών του Απόλλωνα, η ζωή μας στη Γη δηλαδή το διάστημα κατά το οποίο η Ψυχή μας είναι ΕΝΣΑΡΚΗ αφορά στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ενώ αντιθέτως η ζωή μας στην Σελήνη, δηλαδή το διάστημα κατά το οποίο η Ψυχή μας είναι ΑΣΑΡΚΗ αφορά στο Παρόν.

Διαπιστώνουμε δηλαδή, ότι όσο επαναλαμβάνουμε τις επανενσαρκώσεις μας στον Πλανήτη Γη ουσιαστικά βρισκόμαστε κολλημένοι στο Παρελθόν.

Το Παρόν το αντιλαμβανόμαστε μόνο όταν απωλέσουμε το Υλικό σώμα μας και βρεθούμε στην Σελήνη, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε την τελευταία ενσάρκωσή μας επάνω στην Γη, δηλαδή να κρίνουμε το Παρελθόν μας!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved