Οι απόγονοι του Δευκαλίωνα - Μέρος Β΄

Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να αναφέρουμε είναι ότι ο Δευκαλίων θεωρείται σήμερα ως ένα ΗΜΙΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Οι απόγονοι του Δευκαλίωνα - Μέρος Β΄

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο προηγούμενο μέρος του άρθρου, η Πύρρα και ο Δευκαλίων ήταν οι δύο τελευταίοι εναπομείναντες άνθρωποι του προηγούμενου γένους. Μόλις βγήκαν από τον πλοίο τους και πάτησαν και πάλι σε στέρεο έδαφος, η πρώτη τους κίνηση ήταν να προσφέρουν θυσία στον Δία.

Τότε ο Δίας, θαυμάζοντας την ευσέβειά τους, έστειλε τον Ερμή και τους διεμήνυσε ότι ήταν έτοιμος να εκπληρώσει οποιαδήποτε επιθυμία τους.

Τότε εκείνοι του ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ για να επανακατοικήσουν την ερημωμένη χώρα.

Κατά μία άλλη εκδοχή, έλαβαν χρησμό από το μαντείο της Θέμιδας, ο οποίος έλεγε, να ρίπτουν όπισθέν τους, «τα οστά της Μητρός»

Διότι η Μήτηρ είναι η Γη και τα οστά της οι λίθοι.

Άρχισαν τότε να προχωρούν ρίχνοντας πίσω τους λίθους. Και οι μεν λίθοι του Δευκαλίωνα μεταμορφωνόταν σε ΑΝΔΡΕΣ, της δε Πύρρας σε ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Η Ελληνική Γλώσσα γνωρίζει πολύ καλά αυτό το ιστορικό γεγονός, διότι από αυτούς τους λίθους προέρχεται και η λέξη ΛΑΟΣ, καθότι ο λίθος ονομαζόταν τότε ΛΑΑΣ.

Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να αναφέρουμε είναι ότι ο Δευκαλίων θεωρείται σήμερα ως ένα ΗΜΙΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!

Ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα, θα πρέπει να αποτέλεσε πραγματικό ιστορικό γεγονός, το οποίο σχετίζεται βεβαίως με μία σημαντικότερη γεωλογική μεταβολή.

Ο Πλάτων που συνέλεξε και εξέτασε τις παραδόσεις αυτές, αναφέρει στον Τίμαιο, ότι πράγματι την εποχή του Δευκαλίωνα, έγινε μεγάλος κατακλυσμός στην Θεσσαλία.

Υπάρχουν μάλιστα και συγκεκριμένοι χρονολογικοί προσδιορισμοί, που αναφέρουν ότι ο κατακλυσμός έγινε επί βασιλείας του Κραναού.

Στην Ωγυγία του Σταγειρίτου μάλιστα, (τόμος Δ’ σελ 278) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο Δευκαλίων γεννήθηκε το 1573 π.Χ. βασίλευσε το 1541 και ότι ο κατακλυσμός συνέβη το έτος 1529 π.Χ.

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΡΑΣ είναι 4.

2 Άντρες: ο Έλλην και ο Αμφικτύων

2 Γυναίκες: η Μελανθώ και Πρωτογένεια.

Καταλήγουμε λοιπόν σε ένα εξαιρετικά σημαντικό συμπέρασμα:

Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ!

Ως προς την δημιουργία του Ανθρώπου όμως υπάρχει και μία δεύτερη παράδοση, αυτή την Παλαιάς Διαθήκης.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Θεός κατασκευάζει την Εύα από το ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ.

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ΛΙΘΟ ενώ

Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε ΠΗΛΟ.

Σύμφωνα με την επιστήμη της Χημείας είναι γνωστό ότι , ο ΠΗΛΟΣ προέρχεται από το λιώσιμο τον ΛΙΘΩΝ!

Γνωρίζουμε επίσης ότι οι λίθοι αποτελούν μικρότερα κομμάτια βράχων.

Το «λιώσιμο» των βράχων λοιπόν, από τα οποία προέρχονται τόσο ο λίθος όσο και ο πηλός, αποτελεί μέρος μίας ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, η οποία είναι δυνατό να διαρκέσει εκατομμύρια χρόνια ώσπου να ολοκληρωθεί!

Επομένως γίνεται αντιληπτό, ότι τα χημικά συστατικά από τα οποία αποτελείται ο βράχος που λιώνει, θα μεταφερθούν μετά από χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια χρόνια, και στην σύσταση του παραγόμενου πηλού.

Με βάση αυτήν την διαδικασία παραγωγής πηλού, είναι προφανές τα είδη πηλού που μπορούν να υπάρχουν, είναι πάρα πολλά και διαφορετικά, διότι ο κάθε βράχος που λιώνει έχει διαφορετική χημική σύσταση και επομένως παράγει τον δικό του διαφορετικό πηλό.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βραχώδες πέτρωμα που υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα, είναι το ΜΑΡΜΑΡΟ.

Το ΜΑΡΜΑΡΟ όταν αποσαρθρωθεί μετά την πάροδο χιλιάδων ετών, μετατρέπεται σε ΚΙΜΩΛΙΑ.

Διαπιστώνουμε επομένως ότι είναι πολύ πιθανό, τόσο ο Πηλός με τον οποίο φτιάχτηκε η Εύα, όσο και οι λίθοι που πετούσαν πίσω τους ο Δευκαλίων και η Πύρρα, να ήταν ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ ΚΙΜΩΛΙΑ.

Ο Πηλός αυτός, έχει μέσα του την ΚΙΜΩΛΙΑ, που θα μπορούσε να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην εξελικτική πορεία του Ανθρώπου, διότι είναι σε όλους μας γνωστό ότι με την ΚΙΜΩΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ!

Δεν είναι όμως μόνο η έννοια της γραφής που βρίσκεται κωδικοποιημένη μέσα στην Κιμωλία. Η ίδια η Ελληνική Γλώσσα γνωρίζει ότι:

ΚΙΜΩΛΙΑ = ΟΜΙΛΙΑ + Κ

Μέσω της ΚΙΜΩΛΙΑΣ προκύπτουν η ΓΡΑΦΗ και η ΑΝΑΓΝΩΣΗ, η ΣΚΕΨΗ και η ΟΜΙΛΙΑ.

Όπως είναι προφανές ο πηλός αυτός, μας μετατρέπει σε ΝΟΗΜΟΝΤΑ ΟΝΤΑ!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved