H Πανσέληνος των Διδύμων – Μέρος Β΄

Το πυρ είναι η ενέργεια που αποκαλούμε Αγάπη και ο Χριστός είναι ενσωμάτωση αυτής της Ηλιακής Αγάπης

H Πανσέληνος των Διδύμων – Μέρος Β΄

Πριν από μερικές δεκαετίες, ο Θιβετιανός Διδάσκαλος οργάνωσε μέσω ορισμένων μαθητών Του, συγκεκριμένες δραστηριότητες υπηρεσίας, που ονομάζονται Τρίγωνα και Κίνηση Καλής Θέλησης.

Αυτές οι δύο κινήσεις συνδέονται άμεσα με την τρίτη σπουδαία Πανσέληνο του έτους, την Πανσέληνο των Διδύμων – που το 2112 γίνεται στις 4 Ιουνίου - και δέχονται ειδικές ενέργειες την πρώτη και τρίτη ημέρα.

Ο Χριστός είχε πει ότι οπουδήποτε τρεις από σας μαζεύεστε στο Όνομα Μου, θα είμαι ανάμεσα σας. Ξεκινώντας από αυτό το σημείο – που βασίζεται σε ορισμένα εσωτερικά γεγονότα – μερικοί μαθητές οργάνωσαν Τρίγωνα.

Τα Τρίγωνα συνίστανται:

Σε τρεις ανθρώπους που κάθε μέρα και σε ορισμένη ώρα εκφωνούν τη Μεγάλη Επίκληση, οραματιζόμενοι ότι κάθε μέλος στέκει, σε μια κορυφή του Τριγώνου και ανάμεσα τους κυκλοφορεί φως, αγάπη και δύναμη που ακτινοβολούν προς την ανθρωπότητα.

Αυτό είχε τέτοια επιτυχία, ώστε από τότε δημιουργήθηκαν, και υπάρχουν σήμερα εκατομμύρια Τριγώνων σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις χώρες, σε όλες τις πίστεις και σε κάθε γλώσσα.

Ένα Τρίγωνο μπορεί να πολλαπλασιάζεται έπ' άπειρον, αφού κάθε μέλος του Τριγώνου μπορεί να σχηματίσει άλλα Τρίγωνα για διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, όλη η ανθρωπότητα είναι κάτω από ένα δίχτυ Τριγώνων, που ακτινοβολούν φως, αγάπη, δύναμη, κατανόηση, συνεργασία και ενότητα.

Ο καθένας από μας καλείται να σχηματίσει ένα Τρίγωνο, σαν υπηρεσία προς την ανθρωπότητα και σαν γέφυρα ανάμεσα στην ανθρωπότητα και στις θείες ενέργειες.

Η επόμενη δραστηριότητα που εγκαινίασε ο Θιβετιανός Διδάσκαλος είναι η Κίνηση της Καλής Θέλησης. Και αυτή έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο μέσω πολλών διαφορετικών ατόμων και ομίλων.

Ο βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να αποκαταστήσει σωστές ανθρώπινες σχέσεις ανάμεσα σε άνθρωπο και άνθρωπο, ανάμεσα σε έθνος και έθνος και να δημιουργήσει μια παγκόσμια τάση για το καλό του κάθε ανθρώπου και όλων των εθνών.

Καλή θέληση είναι μια ενέργεια που είναι εποικοδομητική, θετική και δημιουργική. Είναι η ενέργεια που θεραπεύει τα σχίσματα, τους συναισθηματικούς και νοητικούς φραγμούς και οδηγεί στη γενική κατανόηση.

Αυτή η ενέργεια βρίσκεται στα μύχια της ανθρώπινης ύπαρξης. Το καθήκον των ανθρώπων καλής θέλησης είναι να βρουν τους τρόπους για να αποδεσμεύσουν αυτή την ενέργεια και να δημιουργήσουν μια ισχυρή δύναμη προς τη διεθνή αντίληψη και παγκόσμια ενότητα.

Μπορούμε αυτή την πανσέληνο να επιχειρήσουμε να αποδεσμεύσουμε αυτή την ενέργεια μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό, την ομάδα μας ή την πατρίδα μας και να βοηθήσουμε στη δημιουργία της Μεγάλης Αδελφότητας της Νέας Εποχής.

Σ' ένα από τα βιβλία του εσωτερισμού ο Χριστός αποκαλείται ενσωμάτωση της Αγάπης, της Ελευθερίας και Αγγελιοφόρος της απελευθέρωσης. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η Αγάπη και έχει ειπωθεί ότι στην Πανσέληνο των Διδύμων «η Αγάπη του Θεού, η πνευματική ουσία του ηλιακού πυρός, φτάνει στο ύψιστο σημείο έκφρασης της».

Στη Μυστική Δοξασία αναφέρεται ότι υπάρχουν τρεις ήλιοι. Ο ένας είναι ο ορατός ήλιος. Μετά έχουμε την Καρδιά του Ήλιου και έπειτα έχουμε τον Κεντρικό Πνευματικό Ήλιο, που σώμα του είναι ο ορατός ήλιος μας.

Αυτοί οι τρεις ήλιοι εκπορεύουν τρία είδη πυρός, η ηλεκτρισμού, που ονομάζονται:

πυρ δια της τριβής, ηλιακό πυρ και ηλεκτρικό πυρ.

Έχει ειπωθεί ότι κατά την Πανσέληνο των Δίδυμων η Καρδιά αυτού του μεγάλου Όντος που ονομάζουμε ήλιο μας, ανοίγει και ακτινοβολεί ηλιακό πυρ προς τον πλανήτη μας.

Αυτό το πυρ είναι η ενέργεια που αποκαλούμε Αγάπη και ο Χριστός είναι ενσωμάτωση αυτής της Ηλιακής Αγάπης και την εκφράζει μέσω της Ιεραρχίας.

Με αυτή την ενέργεια και στην περίοδο της Πανσελήνου των Διδύμων συντελείται και αναγνωρίζεται η νίκη της ζωής πάνω στη μορφή και του πνεύματος πάνω στην ύλη.

Πηγή

The science of meditation, Haroutin Torkom Saraydaryan

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved