Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 11° 40' 30" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 17° 57' 38" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΡΜΗΣ - 16° 46' 32" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 05° 53' 02" ΙΧΘΥΕΣ
ΑΡΗΣ - 10° 14' 36" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 06° 01' 25" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 49' 55" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 14° 58' 31" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 35' 36" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 39' 33" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 08° 43' 25" ΤΑΥΡΟΣ R

Η Μέθοδος Θήτα - Theta Healing®

 

Πηγαίνοντας ψηλά, στο δημιουργό των πάντων

Η Μέθοδος Θήτα - Theta Healing®

 

από τη Θάλεια Κωστοπούλου

 

 

Η Μέθοδος Θήτα - Theta Healing® είναι μία απλή τεχνική που χρησιμοποιεί τις ικανότητες που έχει από μόνος του ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν λειτουργεί στη συχνότητα των κυμάτων θήτα.

 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ανάλογα με τη μορφή της δραστηριότητας στην οποία βρίσκεται, εκπέμπει συχνότητες συγκεκριμένου μήκους κύματος. Ας δούμε λίγο τις πέντε φάσεις του εγκεφάλου μας, όπως καταγράφονται στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα.


Κύματα δ: Είναι η χαμηλότερη συχνότητα, 0-4 Ηz/sec (κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), και συμβαίνει όταν είμαστε σε βαθύ ύπνο, χωρίς όνειρα.


Κύματα θ: Είναι η συχνότητα 4-7 Hz/sec, και σ' αυτή την κατάσταση είμαστε σε βαθειά χαλάρωση, λίγο πριν κοιμηθούμε, στη φάση των ονείρων, την ώρα που ξυπνάμε πριν μπούμε στη συνειδητή διαδικασία, και σε ύπνωση.


Κύματα α: Είναι η συχνότητα 7-14 Hz/sec, και λαμβάνει χώρα σε χαλάρωση με επίγνωση, σε ονειροπόληση ή όταν ¨ταξιδεύουμε¨ με τη φαντασία μας. Είναι ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στη βαθειά χαλάρωση θ και στην εγρήγορση β.


Κύματα β: Είναι η φάση της εγρήγορσης, όταν μιλάμε, σκεφτόμαστε, αποφασίζουμε και δρούμε. Η συχνότητα του εγκεφάλου στη φάση αυτή είναι 14-28 Hz/sec.


Κύματα γ: Είναι η συχνότητα 28-40 ή και περισσότερο, και αφορά την υψηλή διανοητική δραστηριότητα, τις φάσεις που απαιτείται αξιολόγηση συνδυασμού καταστάσεων και γρήγορες αποφάσεις για σωστή αντίδραση, καθώς επίσης και όταν λαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορία και γνώση.

 

egkefalosΗ Vianna Stibal εμπνεύστρια της μεθόδου Theta Healing® ανακάλυψε τις δυνατότητες που ξεπηδούν από μέσα μας όταν λειτουργούμε στα κύματα θ, μέσα από μία προσωπική της πρόκληση. Από μικρή ήταν διαισθητική, και μπορούσε να διαγνώσει την ασθένεια στο σώμα των ανθρώπων. Σε μία δύσκολη φάση της ζωής της, μετά από το διαζύγιό της και έχοντας τρία μικρά παιδιά να αναθρέψει, της διαγιγνώσκεται καρκίνος στο μηριαίο οστούν, ραγδαία εξελισσόμενος. Της δόθηκαν τρεις μήνες ζωής. Στράφηκε προς εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και ενεργειακές τεχνικές κάθαρσης αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα. Μέσα στην απελπισία της, άρχισε να ζητάει απαντήσεις και βοήθεια από το Θεό. Η πρώτη απάντηση που πήρε ήταν: «Βαϊάννα, με ή χωρίς πόδι, είσαι εδώ. Διαχειρίσου το». Αυτό την ώθησε να εστιαστεί στο να αυτοθεραπευτεί. Άρχισε να προσεύχεται γι' αυτό, και γρήγορα ήταν απόλυτα πεπεισμένη ότι θα το πετύχαινε, παρ' όλο που ήταν ακόμη άρρωστη. Αφού μπορούσε να κάνει διαγνώσεις, επικαλούμενη τη βοήθεια και την έμπνευση του Θεού, γιατί να μη δοκίμαζε να ζητήσει και θεραπεία. Και έτσι απλά λειτούργησε! Όχι μόνο στον εαυτό της, που εξαφάνισε τον όγκο, αλλά και σε άλλους που το εφάρμοσε. Ο ενθουσιασμός της ήταν μεγάλος, αλλά η ευκολία της μεθόδου την έκανε δύσπιστη ως προς την ίδια της την εμπειρία. Οπότε άρχισε να την ερευνά περισσότερο. Μετά από πειραματισμούς και δοκιμές, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θεραπείες λάμβαναν χώρα μόνο όταν ο εγκέφαλός της βρισκόταν στη φάση των κυμάτων θήτα. Εντυπωσιακό ήταν επίσης ότι και ο αποδέκτης της θεραπείας, έμπαινε σε κύματα θήτα, χωρίς να το επιδιώκει.

 

Σιγά-σιγά ανέπτυξε μία απλή τεχνική διαλογισμού, που οδηγεί εύκολα το μυαλό στη φάση των κυμάτων θήτα, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη διαλογιστική εμπειρία, ούτε ειδικές γνώσεις, μια και αυτό είναι έμφυτη ικανότητα του εγκεφάλου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικεντρωθεί κανείς σ' αυτό που θεωρεί « Ύψιστη Αρχή», που μπορεί να εκφράζεται με την έννοια του Θεού, του Χριστού, του Βούδα, του Μωάμεθ ή με έννοιες όπως Αγάπη, Ύπαρξη, Ανώτερος Εαυτός, Είναι, Δημιουργία, ό, τι δηλαδή βοηθάει τον καθένα να έρχεται σε επαφή με αυτό που η Βαϊάννα λέει ¨θεϊκή συνειδητότητα¨ και διέπει όλη τη Δημιουργία. Μέσω αυτής της έννοιας, νιώθουμε ενότητα και σύνδεση με τον Κόσμο, αρμονία, ισορροπία και αγάπη.

 

Όταν διακατεχόμαστε από τέτοιου είδους συναισθήματα, χαλαρώνουν οι αντιστάσεις και οι φόβοι του νου, και ερχόμαστε ευκολότερα σε επαφή με το ασυνείδητο κομμάτι της ύπαρξής μας. Τότε δίνεται η ευκαιρία να αναδυθούν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, περιοριστικές πεποιθήσεις και δυσλειτουργικά πρότυπα συμπεριφορών που μας εγκλωβίζουν και μακροπρόθεσμα μας αρρωσταίνουν ψυχικά και σωματικά. Η φάση κυμάτων θήτα είναι ιδανική για να κάνουμε νέες καταγραφές, θετικές προβολές και να ζητήσουμε πραγματικά όλα όσα επιθυμούμε, γιατί τότε ο εγκέφαλος έχει δυνατότητα καταγραφής σε ποσοστό 90% ή και 100%, ενώ στη φάση βήτα, της εγρήγορσης, το ποσοστό καταγραφής πέφτει στο 40% !

 

Με τον τρόπο αυτό, μας δίνεται η δυνατότητα να αναδιαμορφώσουμε τη ζωή μας, να γίνουμε εμείς οι ίδιοι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας, να διορθώσουμε όσα δεν μας εξυπηρετούν πια και να θέσουμε νέες προϋποθέσεις για μια ζωή όπως την ονειρευόμαστε, και μας αξίζει.

Η ίδια η επιστήμη, μέσω της κβαντικής θεωρίας, επιβεβαιώνει ότι το σύνολο της πραγματικότητας που ζούμε, είναι η συνισταμένη των εκάστοτε επιλογών μας.

 

Όπως φαίνεται, στη φάση των κυμάτων θήτα ο ανθρώπινος εγκέφαλος βρίσκεται στην πιο δημιουργική του κατάσταση, όσον αφορά τη φαντασία, τον οραματισμό, τη διαίσθηση, την ενόραση και την έμπνευση. Έχει ευκολότερη πρόσβαση στη μακροπρόθεσμη μνήμη και στην ανάκληση πληροφοριών, τόσο γνωστικών όσο και υποσυνείδητων, αλλά και σε απαντήσεις μέσα από όνειρα. Διευρύνεται η υπεραισθητική αντίληψη και η δεκτικότητα, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται ο επαναπροσδιορισμός του νου με θετικές προβολές και επιθυμητά πρότυπα σκέψεων και να επιτυγχάνεται με μεγαλύτερη ευκολία η αλλαγή συμπεριφορών και συνηθειών.

 

Σε σωματικό επίπεδο, η εφαρμογή της κατάστασης θήτα μειώνει την αρτηριακή πίεση και αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών, επιφέροντας ευεξία και δημιουργική διάθεση. Μισή ώρα σε κατάσταση θήτα καθημερινά, αντικαθιστά μέχρι και τέσσερις ώρες ύπνου. Αυτές οι σωματικές επιδράσεις, και από μόνες τους ακόμη, είναι πολύ ευεργετικές για να ενεργοποιούνται διαδικασίες αυτοθεραπείας, που ο οργανισμός έχει ούτως ή άλλως από την φύση του.

 

Η Μέθοδος Θήτα - Theta Healing® λοιπόν, χρησιμοποιεί και καλλιεργεί την έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου για έμπνευση, δημιουργία, υλοποίηση και αυτοθεραπεία. Με συνειδητή πρόθεση από το άτομο, και λίγη ουσιαστική καθοδήγηση από τον θεραπευτή, μπορεί άμεσα, ή το πολύ μέσα σε λίγες συνεδρίες, να επιτευχθεί επίλυση σε συγκεκριμένα θέματα. Στην πορεία, με λίγη προσπάθεια , μπορεί κανείς να επιτύχει συνολικά αρμονία, επιτυχία σε όλα τα επίπεδα της ζωής, ευτυχία και υψηλότερη συνειδητότητα, εξελίσσοντας έτσι τον εαυτό του σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Μέθοδο Θήτα- Theta Healing® μπορεί να βρει κανείς μέσω ιστοτόπου. Η Μαρία Τελίδου είναι η πρώτη δασκάλα της Μεθόδου Θήτα-Theta Healing® στην Ελλάδα, διοργανώνοντας σεμινάρια για ατομική ή και επαγγελματική χρήση της μεθόδου.

ΠΗΓΗ: «ΤΗΕΤΑ HEALING», VIANNA STIBAL (HAYHOUSE- 2010)

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved