Ο ρόλος του πεπτικού συστήματος στο αδυνάτισμα

Το αδυνάτισμα είναι κατά μεγάλο μέρος θέμα καλής λειτουργίας των οργάνων του πεπτικού συστήματος.

Ο ρόλος του πεπτικού συστήματος στο αδυνάτισμα

Γράφει η Νία Θεοφανίδου

Σε προηγούμενο άρθρο είπαμε ότι η άσκηση του Γερανού είναι ένας φυσικός τρόπος για να χάσει κάποιος βάρος.

Στην άσκηση αυτή υπάρχουν δύο βασικές κινήσεις. Στην πρώτη, με το δεξί χέρι τρίβετε την κοιλιά κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, αρχίζοντας από τον ομφαλό με κυκλικές κινήσεις που συνεχώς μεγαλώνουν, καλύπτετε όλη την περιοχή του στομάχου και της κοιλιάς. Στη δεύτερη, ή κίνηση αντιστρέφεται. Με το αριστερό χέρι τρίβετε κυκλικά την κοιλιά, αντίθετα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, κάνοντας όλο και μικρότερους κύκλους μέχρι να φτάσετε και πάλι στον ομφαλό.

Στο πρώτο μέρος της άσκησης, το χέρι μετατοπίζεται αργά και κάνει μασάζ στα αιμοφόρα αγγεία, τα έντερα, στα όργανα του πεπτικού συστήματος και στο σύστημα αποβολής περιττών ουσιών. Με αυτό τον τρόπο τα λιπαρά αποθέματα μετατοπίζονται και διαλύονται. Χάρη στον απλό αυτό τρόπο, οι ζώνες που συσσωρεύουν λίπος που σχηματίζονται στην κοιλιά και το στομάχι, με την εντριβή εξαφανίζονται.

Όταν τρίβετε την κοιλιά σας κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, διαγράφοντας συνεχώς και μεγαλύτερους κύκλους, βοηθάτε τον οργανισμό να αποβάλλει τα περιττώματα. Πολλές φορές η δυσκοιλιότητα και η παχυσαρκία είναι συμπτώματα αλληλένδετα και δείχνουν ότι τα όργανα του πεπτικού συστήματος και του συστήματος αποβολής περιττωμάτων υπολειτουργούν ή δυσλειτουργούν.

Έτσι, το λεπτό έντερο απορροφά περισσότερα υγρά από όσο πρέπει κατά τη φάση της διαδρομής της τροφής από ένα παχύ έντερο που «τεμπελιάζει» Οι τροφές γίνονται τόσο συμπαγείς που το λεπτό έντερο, δεν μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η δυσκοιλιότητα και το «μπλοκάρισμα» των τροφών στο σώμα, που θα έπρεπε κανονικά να αποβληθούν, περνώντας από τον πεπτικό σωλήνα.

Η κίνηση κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, διεγείρει την περισταλτική κίνηση του εντέρου και επιβραδύνει τη διαδικασία της κατακράτησης νερού, μέχρι να αποκατασταθεί η ισορροπία.

Έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις αυτό-ίασης ατόμων που χρησιμοποίησαν αυτή την άσκηση. Θα σας αναφέρω μια χαρακτηριστική.

rhs_stomach-cramps

Μια κοπέλα που έπασχε από χρόνια δυσκοιλιότητα και είχε προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να λύσει το πρόβλημα της, από την πρώτη εβδομάδα που άρχισε να εφαρμόζει την άσκηση η δυσκοιλιότητα εξαφανίστηκε. Συνεχίζοντας να κάνει συστηματικά την άσκηση του Γερανού, μετά από τρεις μήνες το πεπτικό της σύστημα ρυθμίστηκε οριστικά.

Η εντριβή κατά την αντίθετη φορά των δεικτών του ρολογιού συμβάλλει στην στερεοποίηση των περιττωμάτων στη φάση της διέλευσής τους από το έντερο. Αυτό επιτυγχάνεται διότι ενισχύεται και διευκολύνεται το νερό να «περνά» από το λεπτό έντερο προς τα νεφρά. Με αυτή την απλή μέθοδο θεραπεύονται περιπτώσεις χρόνιας διάρροιας.

Για αυτούς τώρα, που το πρόβλημά τους δεν είναι ούτε η δυσκοιλιότητα, ούτε η διάρροια, αλλά απλώς η παχυσαρκία, οι δύο κινήσεις της κοιλιάς που δείξαμε παραπάνω, είναι απαραίτητες και πρέπει να γίνονται διαδοχικά.

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι, το αδυνάτισμα είναι κατά μεγάλο μέρος θέμα καλής λειτουργίας των οργάνων του πεπτικού συστήματος. Αν ο οργανισμός δεν επεξεργάζεται σωστά τις τροφές, δεν έχει σημασία η ποσότητα και η ποιότητα των τροφών που τρώτε.

Σας έχει τύχει να δοκιμάσετε να περιορίσετε την ποσότητα της τροφής σας ή να αλλάξετε τρόπο διατροφής και παρ’ όλα αυτά να μην χάνετε βάρος;

Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανόν οι διαδικασίες της πέψης ή των κενώσεων να μην γίνονται σωστά.

Όταν οι λειτουργίες της αφομοίωσης των τροφών και της αποβολής των περιττωμάτων είναι προβληματικές ή δεν είναι απόλυτα φυσιολογικές, σημαντικό μέρος της τροφής που καταναλώνεται έχει την τάση να αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σώμα. Πολλοί άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε πλύση εντέρου, απέβαλαν περιττώματα που είχαν μείνει στο σώμα τους για χρόνια.

Η άσκηση του Γερανού είναι ένα είδος πλύσης στο κόλον του εντέρου με φυσικό και κυρίως μαλακό τρόπο. Πρέπει όμως για ένα χρονικό διάστημα να θεωρήσετε την άσκηση σαν μια αγωγή. Για δύο τουλάχιστον εβδομάδες πρέπει να εκτελείται δύο φορές την ημέρα με πολλή προσοχή.

Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved