Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 14° 11' 10" ΖΥΓΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 13° 27' 23" ΙΧΘΥΕΣ
ΕΡΜΗΣ - 26° 22' 14" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 10° 10' 44" ΖΥΓΟΣ
ΑΡΗΣ - 22° 07' 13" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 02° 17' 11" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 47' 40" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 10' 03" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 28' 33" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 07' 00" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 39' 07" ΤΑΥΡΟΣ R

Η Πανσέληνος του Μαΐου και η γιορτή του Βεσάκ Β΄ Μέρος

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την Πανσέληνο εμφανίζεται στον ουρανό ένα φως που όσο πλησιάζει μετατρέπεται στην ακτινοβόλα μορφή του Κυρίου Γκαουτάμα Βούδα που πλημμυρισμένος με απόκοσμο φως και χρώμα, υψώνει το δεξί χέρι Του για ευλογία

Η Πανσέληνος του Μαΐου και η γιορτή του Βεσάκ Β΄ Μέρος

  

 Διαβάστε εδώ το Α' Μέρος

Καθώς πλησιάζει η Πανσέληνος του Μαΐου άνθρωποι από διάφορα μέρη, μαθητές και μύστες φτάνουν στην κοιλάδα του Βεσάκ, στα Ιμαλάια για να λάβουν μέρος στην ιερή γιορτή που λαμβάνει χώρα στην  Πανσέληνο του Ταύρου. Μεγάλα Όντα επίσης καταφθάνουν για να συναντήσουν τους μαθητές και τους φίλους Τους. Λίγο αργότερα έρχονται οι τρεις μεγάλοι Κύριοι με τα αιθερικά τους σώματα και στέκονται μπροστά στο βράχο. Είναι ο Μανού , ο Χριστός και ο δάσκαλος Ρ.

 

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την Πανσέληνο εμφανίζεται στον ουρανό ένα φως που όσο πλησιάζει μετατρέπεται στην ακτινοβόλα μορφή του Κυρίου Γκαουτάμα Βούδα που πλημμυρισμένος με απόκοσμο φως και χρώμα, υψώνει το δεξί χέρι Του για ευλογία.

Αμέσως μετά εκφωνείται από το Χριστό η Μεγάλη Επίκληση που δημιουργεί ένα τεράστιο ρεύμα ενέργειας που περνάει μέσα από τις καρδιές των ζηλωτών, των μαθητών, των μυστών και φτάνει ως το Θεό.

Αυτή είναι η πιο ιερή στιγμή του έτους, η στιγμή που η ανθρωπότητα έρχεται σε επαφή με το θείο.

Την ακριβή στιγμή της Πανσελήνου, ο Φωτισμένος διαβιβάζει στο Χριστό την ενέργεια της πρώτης ακτίνας που γίνεται δεκτή από το Χριστό και μετατρέπεται σε θέληση για το καλό.

Ο Χριστός που είναι ο μεγάλος Ιερουργός απλώνει τα χέρια Του και παίρνει το κύπελλο, το υψώνει πάνω από το κεφάλι Του και το τοποθετεί ξανά στο βράχο. Έπειτα οι Διδάσκαλοι ψάλλουν ύμνους και ο Μεγάλος Φωτισμένος αφού ευλογεί το πλήθος, εξαφανίζεται αργά στο διάστημα.

Ο Χριστός διανέμει το ευλογημένο νερό στους μύστες και σε όλους εκείνους που είναι παρόντες στην κοιλάδα, οι οποίοι πλησιάζουν με τη σειρά γεμίζουν τα μικρά κύπελλα τους και αποχωρούν ειρηνικά.

 

Έτσι για μια φορά το χρόνο, στην Πανσέληνο του Ταύρου, η ανθρωπότητα φορτίζεται με τις ενέργειες της Μεγάλης Χαραυγής, και παρουσιάζεται μια σπάνια ευκαιρία για όλους τους ειλικρινείς μαθητές να διευρύνουν τη συνείδηση τους.

Η ενέργεια του Ταύρου είναι δυναμική επειδή πρόκειται για την πανσέληνο του Ταύρου και επειδή ο Βούδας αντιπροσωπεύει τη Φώτιση , και το Μάτι του Ταύρου είναι η πηγή του πνευματικού φωτός.

Αυτή την περίοδο προσεγγίζεται η Θέληση του Θεού, επειδή ο Βούδας συνδέει την Ιεραρχία με τη Σαμπάλλα και ο Χριστός συνδέει την Ιεραρχία με την Ανθρωπότητα. Όλες αυτές οι ενέργειες εστιάζονται στο Χριστό που είναι ο διανεμητής των ενεργειών ή του νερού του Υδροχόου και η ενσωμάτωση της Αγάπης.

 

Στην Πανσέληνο του Βεσάκ έχουμε τις δυναμικές επιρροές:

-Την ενέργεια της Ελευθερίας.

-Την ενέργεια της Φώτισης που είναι η ενέργεια της Αγάπης-Σοφίας

-Την ενέργεια της Θέλησης του Θεού που αποκαλύπτεται σαν Σκοπός και σαν Σχέδιο.

-Η ενέργεια της Ελευθερίας προέρχεται από το Σείριο.

-Η ενέργεια της Φώτισης εκπορεύεται από τον Ταύρο.

-Η ενέργεια της Θέλησης εκπορεύεται από τη Μεγάλη Άρκτο και διαβιβάζεται μέσα από μία από τις Πλειάδες εισέρχεται στο Ηλιακό μας σύστημα και μέσω του κέντρου της κεφαλής του Πλανητικού μας Λόγου φτάνει στη σφαίρα του πλανήτη μας και κατέρχεται στους μύστες, στους μαθητές και στο σύνολο της ανθρωπότητας.

Έτσι σε κάθε πανσέληνο του Βεσάκ η ενέργεια του Φωτός, της Θέλησης και της Ελευθερίας πλημμυρίζουν τις ανώτερες σφαίρες του πλανήτη μας και φορτίζουν τους μεγάλους μύστες και τους μαθητές.

 

Αν μπορέσουμε να συντρίψουμε και να απομακρύνουμε τις προαιώνιες συσσωρεύσεις των δεισιδαιμονιών μας και των προκαταλήψεων, των θυμαπατών και πλανών μας και το βαρύ σύννεφο της άγνοιας, της υπερηφάνειας, της απληστίας και της ματαιοδοξίας μας θα απελευθερώσουμε το φυλακισμένο σπινθήρα μέσα μας, και τελικά θα αποκαλυφθεί ότι ουσιαστικά είμαστε συνεχώς ισχυροποιημένοι ήλιοι, που οι ακτίνες τους κάποια μέρα θα δώσουν ζωή σε ένα πλανήτη, σε ένα ηλιακό σύστημα.

 Λόγω αυτών των ενεργειών η υλιστική και εγωκεντρική εκπαίδευση καταρρέει, οι φιλοσοφίες και κόσμου συντρίβονται. Κάθε επιστήμη σπάζει τα παλιά υλιστικά καλούπια και εισέρχεται στη σφαίρα του αόρατου, το βασίλειο των κοσμικών νόμων και ενεργειών. Οι περιορισμοί της τέχνης καταρρέουν και η νέα τέχνη έρχεται σε ύπαρξη. Οι θρησκείες, τα δόγματα και οι δοξασίες συντρίβονται και το πνεύμα μιας νέας παγκόσμιας θρησκείας προβάλλει ήδη στον ορίζοντα της Νέας Εποχής. Το οικονομικό μας σύστημα καταρρέει και το όραμα ενός νέου οικονομικού συστήματος ήδη αναδύεται στις διάνοιες των προχωρημένων στοχαστών. Οι αλυσίδες σπάζουν σε όλο τον κόσμο και οι λαοί αντιλαμβάνονται ότι η απελευθέρωση, η ενότητα και η ελευθερία της ανθρωπότητας είναι το κλειδί για την επιβίωση της.

Σε κάθε άνθρωπο υπάρχουν οι οροσειρές των Ιμαλαΐων, υπάρχει η κοιλάδα του Βεσάκ με το βράχο και τον κάλυκα πάνω σε αυτόν.

Ας σταθούμε στο βράχο της πνευματικής πραγματικότητας και ας υψώσουμε τον κάλυκα της αγάπης και του φωτός στις εισερχόμενες ενέργειες της ελευθερίας, της χαράς και της ευδαιμονίας και ας προάγομε την απελευθέρωση της ανθρωπότητας.

 

Πηγές:

Τhe Science of Meditation, Haroytin Torkom Saraydaryan

 

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved