Η Μεγάλη Επίκληση και η ερμηνεία της

Το θείον Πάσχα έφτασε και ανάμεσα στις άλλες προσευχές μας καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε και τη Μεγάλη Επίκληση

Η Μεγάλη Επίκληση και η ερμηνεία της

Η ανθρωπότητα εξυπηρετεί μια ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στα τρία κατώτερα βασίλεια (ορυκτό, φυτικό, ζωικό) και στα ανώτερα βασίλεια. Ο άνθρωπος είναι ένας από τους κρίκους της ζωντανής αλυσίδας και παίζει ένα μεγάλο ρόλο στην εκπλήρωση του εξελικτικού σκοπού του ηλιακού συστήματος. Αν ένας πλανήτης δεν ανταποκρίνεται στο βαθμό προόδου του ηλιακού συστήματος, τότε η πλανητική ζωή λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για να προωθήσει την ανάπτυξη του πλανήτη και να αποκαταστήσει την αρμονία μέσα στο ηλιακό σύστημα.

Το σώμα της Ηλιακής Ζωής είναι ο ορατός ήλιος, μέσω του οποίου ακτινοβολεί ζωή σε κάθε άτομο του ηλιακού συστήματος.

Οι πλανήτες είναι τα κέντρα του. Υπάρχει ένας Σκοπός για όλους τους πλανήτες. Σκοπός είναι η Θέληση Του, το «Μέλλον», που σαν μεγάλος μαγνήτης δημιουργεί το ηλιακό πρότυπο προς το οποίο έλκονται όλα τα βασίλεια σε όλα τα επίπεδα.

Το κέντρο κεφαλής του πλανήτη μας είναι η Σαμπάλλα, ή «λευκή νήσος», ή «προπύργιο», «το Κέντρο που η θέληση του Θεού είναι γνωστή». Βρίσκεται στην Έρημο Γκόμπι, σε ανώτερη αιθερική ύλη.

Μεγάλοι Διδάσκαλοι γνωστοί ως «Φύλακες του Σχεδίου», σχηματίζουν την Ιεραρχία του πλανήτη και διδάσκουν στην ανθρωπότητα το Σχέδιο (θείο Σκοπό) το οποίο είναι συμπυκνωμένο στη Μεγάλη Επίκληση.

Η Μεγάλη Επίκληση και η ερμηνεία της

Από την εστία του Φωτός μέσα από την Διάνοια του Θεού

Ας διαχυθεί φως στις διάνοιες των ανθρώπων.

Το Φως ας κατέλθει στη Γη.

Βρισκόμαστε σε ένα εστιακό κέντρο και οραματιζόμαστε το φως που εκπορεύεται από τη Διάνοια του Θεού να διεισδύει στον πλανήτη με τη μεσολάβηση της ανθρώπινης διάνοιας. Ο νους του ανθρώπου μπορεί να είναι περιοριστικός και διαχωριστικός ή δημιουργικός και συνεκτικός. Ο δημιουργικός νους είναι το κλειδί που θα μας φέρει σε επαφή με το 5ο Βασίλειο στη φύση: την Ιεραρχία ή Βασίλειο των Ψυχών. Το φως κατέρχεται και εξαπλώνεται και εξαφανίζει τις πλάνες και το σκοτάδι που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο και μέσα στο σύμπαν.

Από την εστία της Αγάπης μέσα από την Καρδιά του Θεού

Ας διαχυθεί αγάπη μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.

Είθε ο Χριστός να γυρίσει στη Γη.

Οραματιζόμαστε την Καρδία του Θεού, του μεγάλου Κύριου της Αγάπης. Βλέπουμε πως η ενέργεια της αγάπης διαχέεται στις καρδιές των ανθρώπων και δημιουργεί θεμελιώδεις αλλαγές μέσα στην ανθρωπότητα. Εγκαθιδρύει σωστές ανθρώπινες σχέσεις, και φροντίζει τις ανάγκες των παιδιών, των γυναικών, και της φύσης σε όλο τον πλανήτη. Βλέπουμε ότι η αγάπη λιώνει το μίσος και την εκμετάλλευση, και σταματάει τον πόλεμο σε όλη τη Γη. Ευχόμαστε ο Χριστός να επανεμφανιστεί στη Γη. Aυτό όμως θα συμβεί, αφού προηγουμένως οι άνθρωποι έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη επιλογή.

Από το κέντρο που η Θέληση του Θεού είναι γνωστή

Ο Σκοπός ας καθοδηγεί τις μικρές θελήσεις των ανθρώπων.

Ο Σκοπός που οι Διδάσκαλοι γνωρίζουν και υπηρετούν.

Το κέντρο που η Θέληση του Θεού είναι γνωστή, είναι η Σαμπάλλα. Η Σοφία η Αγάπη και η Θέληση ( Δύναμη) είναι οι τρεις ιδιότητες του θείου και εκδηλώνονται σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες και τη γενική εικόνα της προόδου της ανθρωπότητας. Ο Σκοπός του Θεού, καθοδηγεί τις μικρές θελήσεις των ανθρώπων, και δημιουργεί ένα νέο κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι εισέρχονται συνειδητά στα μυστήρια των μυήσεων και γίνονται συνεργάτες αυτού του Σκοπού. Οι μεγάλοι Διδάσκαλοι σχηματίζουν την Ιεραρχία, είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο και είναι εστιασμένοι σε διάφορα πεδία.. Διδάσκουν το μέρος του σχεδίου που είναι το επόμενο βήμα στην Ατραπό της εξέλιξης.

Από το κέντρο που ονομάζουμε φυλή των ανθρώπων

Το σχέδιο της Αγάπης και του Φωτός ας πραγματοποιηθεί.

Και είθε να σφραγίσει την πύλη του κακού.

Η ανθρωπότητα - το τέταρτο Βασίλειο - είναι το κλειδί για την ανελικτική διαδικασία και τη σωστή κατανόηση του θείου Σχεδίου στον κόσμο μας. Οραματιστείτε την ανθρωπότητα σαν ένα κέντρο στο οποίο το Σχέδιο της Ιεραρχίας πραγματοποιείται και σφραγίζει την πύλη που διαμένει το κακό – το μίσος, η χωριστικότητα, ο εγωισμός ο υλισμός, ο πόλεμος, η άγνοια. Η «πύλη του κακού» μπορεί να σφραγισθεί μόνο από την ανθρωπότητα η οποία είναι μόνη, με βοηθό το Θείο Πνεύμα που είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο. Η Ιεραρχία απωθεί το κακό πίσω, στον τόπο από τον οποίο προέρχεται. Το κακό εκδηλώνεται από τα ανθρώπινα πάθη μας και μόνο αν επικαλεσθούμε τις ενέργειες του Φωτός, της Αγάπης και της Δύναμης και έρθουν στη Γη θα καταφέρουμε να σφραγίσουμε την πύλη του.

Το Φως, η Αγάπη και η Δύναμη

Ας αποκαταστήσουν το Σχέδιο πάνω στη Γη.

Οι στόχοι του Σχεδίου είναι:

- Να αυξηθεί το φως σε όλες τις μορφές του και σε όλα τα επίπεδα.

- Να αυξηθεί η θεία Αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων.- Να γίνει γνωστή η Θέληση του Θεού στον άνθρωπο για να μπορεί να ζει τη ζωή του σύμφωνα με αυτή, σε συνεχή μετουσίωση, μετασχηματισμό και μεταμόρφωση.

- Να σφραγιστεί η πύλη του κακού που δρα ενάντια στο Σχέδιο.

- Να υψωθεί η γη στον ουρανό, με όλες τις σφαίρες και δραστηριότητες της.

Καθώς λέτε αυτή τη Μεγάλη Επίκληση, οραματιστείτε όλη την ανθρωπότητα και σκορπίστε αυτή την τριπλή ενέργεια σε όλο τον πλανήτη ώστε όλοι οι άνθρωποι, χωρίς διάκριση χρώματος και θρησκείας, να εμποτιστούν από το Φως που θα διώξει τα σκοτάδια της ψυχής τους. Προβάλετε τη ειδικά σε άτομα, ομάδες ή έθνη που υποφέρουν.

Πηγές

THE SCIENCE OF MEDITATION, HAROUTIN TARKOM SARAYDARYAN

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved