Μήπως είσαι ιδιοφυΐα και δεν το ξέρεις; 9 στοιχεία που το φανερώνουν!

Πόσα από αυτά έχεις;

Μήπως είσαι ιδιοφυΐα και δεν το ξέρεις; 9 στοιχεία που το φανερώνουν!

Η πικρή αλήθεια είναι ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα (όπως και αρκετών άλλων χωρών) εστιάζει πολύ στο βαθμό του κάθε παιδιού και τα βαθμολογεί όλα με ανάλογα με τις επιδόσεις στα μαθήματα της τάξης τους. Αν μπορεί να αποστηθίσει ολόκληρα κατεβατά, αν πήρε στο διαγώνισμα «20», τότε θεωρείται εξαιρετικά καλός μαθητής και το πιο έξυπνο. Τι γίνεται όμως με το παιδί που έχει «10» ή «9», «Β» ή «Γ»; Είναι κακός μαθητής ή χαζό;

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες χρόνων, η εξυπνάδα -και πολύ περισσότερο η ιδιοφυΐα- δεν έχει να κάνει με την απόδοση ενός ατόμου στο σχολείο. Πάρε για παράδειγμα τον Αϊνστάιν, που ήταν σκράπα σε αρκετά μαθήματα ή τον Έντισον που αξιολογήθηκε από τους δασκάλους του «διανοητικά ανεπαρκής» και τον απέβαλαν από το σχολείο.

Πώς φαίνεται μια ιδιοφυΐα; Από τα παρακάτω 9 στοιχεία που σου παρουσιάζουμε! Εσύ πόσα από αυτά έχεις;

1. Ενσυναίσθηση

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι το να έχεις υψηλό συναισθηματικό δείκτη είναι πολύ σημαντικό για να λέγεσαι «έξυπνος άνθρωπος». Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γενικά συντονισμένοι με τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω τους, αντιλαμβάνονται τι γίνεται στο περιβάλλον τους και έτσι μπορούν να πιάσουν οποιαδήποτε ενέργεια κοντά τους. Η ενσυναίσθηση συνδέει δύο άτομα σε πολύ προσωπικό επίπεδο και επομένως για να μπορέσει κάποιος να το κάνει, είναι απαραίτητο να έχει υψηλό επίπεδο νοημοσύνης.

2. Αντίληψη ότι δεν τα ξέρεις όλα

Αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας αληθινός μαθητής, ένα άτομο που είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες και γνώσεις. Η εσωτερική σου τάση να μαθαίνεις περισσότερα σου επιτρέπει να εξετάζεις όλες τις πτυχές ενός ζητήματος. Ποτέ δεν φοβάσαι να αποδεχτείς τα λάθη σου και να ψάχνεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα. Επίσης, με το να είσαι ανοιχτόμυαλος, είσαι σε θέση να κάνεις μια σωστή επιλογή και να υπερασπίσεις καλύτερα την άποψή σου.

3. Περιέργεια

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ένα περίεργο και «ανήσυχο» παιδί είναι πιο πιθανό να γίνει ένα πνευματικά ανώτερο άτομο, αργότερα στη ζωή του. Η περιέργεια δεν δίνει μόνο γνώσεις αλλά και νέες εμπειρίες.

4. Δεν υποτιμάς, ούτε υπερεκτιμάς τον εαυτό σου

Πρέπει να έχεις συναντήσει ανθρώπους, που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα. Το θέμα με αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν πλήρως σαν άτομα, αφού πιστεύουν ότι είναι ήδη ΤΟΠ. Σε μια μελέτη, αποδείχθηκε ότι οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι υπερεκτιμούν τις γνωστικές τους ικανότητες.

5. Είσαι σαρκαστικός και με χιούμορ

Ίσως σου φαίνεται περίεργο, αλλά το να έχεις χιούμορ, να είσαι ετοιμόλογος και να σαρκάζεις απαιτεί μυαλό πάνω από τον μέσο όρο, όπως επίσης και να μπορείς να διαχωρίζεις το αστείο από το σοβαρό.

6. Είσαι μοναχικός και αποφεύγεις τις ανούσιες συναναστροφές και συζητήσεις

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι αυτοί που δεν μιλούν στους άλλους είναι πολύ πιο έξυπνοι. Η εσωστρέφεια προστατεύει από τις ανούσιες συναναστροφές και συζητήσεις και δημιουργεί έναν ιερό δεσμό με το μυαλό. Έτσι ο εγκέφαλος λειτουργεί λίγο διαφορετικά από αυτούς που δε ζουν, χωρίς επαφές.

7. Οι πιο παραγωγικές σου ώρες είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ενδεχομένως αρκετοί να αντιδράσουν, αλλά μελέτες έχουν δείξει ξεκάθαρα ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται αργά τη νύχτα και ξυπνούν νωρίς το πρωί έχουν υψηλότερη νοημοσύνη. Ωστόσο, επειδή η αϋπνία μπορεί να οφείλεται σε ιατρικό αίτιο, καλό θα ήταν να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου, εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα λόγω έλλειψης ύπνου.

8. Σου αρέσει να μασάς τσίχλα

Όσο κι αν σου φαίνεται γελοίο, οι περισσότερες από τις μελέτες, που έγιναν, έχουν δείξει ότι η συνήθεια να μασάς τσίχλα μπορεί να είναι σημάδι πολύ υψηλής νοημοσύνης. Οι χημικές ουσίες που διέρχονται στα ούλα λέγεται ότι βοηθούν την κυκλοφορία του αίματός σου. Επιπλέον, αν μασάς μια τσίχλα ενώ προετοιμάζεσαι για ένα τεστ, χρησιμοποιούνται οι συνδέσμοι του εγκεφάλου σου, που βοηθούν στο να αποθηκεύονται πληροφορίες. Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά τρώνε μια τσίχλα για να απομνημονεύσουν ακόμα περισσότερα.

9. Παίρνεις έναν υπνάκο πού και πού

Μπορεί να αναρωτηθείς, τι σχέση έχει η εξυπνάδα με τον ύπνο; Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται είναι πιο έξυπνοι. Έτσι, εάν παίρνεις έναν υπνάκο, πού και πού, ο εγκέφαλός σου χαλαρώνει, είναι έτοιμος να δεχτεί περισσότερες πληροφορίες, ενώ εσύ νιώθεις πιο φρέσκος/α και πιο συνειδητοποιημένος/η. Ένας σύντομος ύπνος βοηθά πολύ στη βελτίωση της νοημοσύνης σου.

Διάβασε επίσης: Οι 5 τύποι ανθρώπων που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!

Ο μήνας γέννησής σου δείχνει την «αχίλλειο πτέρνα» σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved