Αυτά είναι τα 3 είδη έρωτα που θα βιώσεις στη ζωή σου!

Κάποιες σχέσεις δεν πρόκειται να πάνε παραπέρα και άλλες θα «καούν» πολύ γρήγορα...

Αυτά είναι τα 3 είδη έρωτα που θα βιώσεις στη ζωή σου!

Σε έναν κόσμο με υψηλά ποσοστά διαζυγίων, ανούσιες, επιφανειακές σχέσεις και one night stands, το να ερωτευτείς αληθινά μοιάζει λίγο ξεπερασμένο ή και… εκτός πραγματικότητας. Ωστόσο, μέσα στον καθένα από εμάς υπάρχει μια ρομαντική ψυχή που διατηρεί την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα βρει τον εκλεκτό, ένα και μοναδικό σύντροφο και θα βαδίσουν μαζί προς το ηλιοβασίλεμα. Ναι, καλά το κατάλαβες. Ακριβώς όπως στις ταινίες!

Μια πρόσφατη ανθρωπολογική έρευνα ανέπτυξε μια θεωρία που υποστηρίζει ότι σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας θα βιώσουμε διαφορετικούς τύπους έρωτα, όχι πάντα με τον ίδιο τρόπο ή την ίδια ένταση, αφού, κάθε φορά που ερωτευόμαστε, δεν καλύπτουμε τις ίδιες ανάγκες. Υπάρχουν τρία διαφορετικά στάδια που κατά κανόνα βιώνει κάθε άτομο στις ερωτικές του σχέσεις και το καθένα από αυτά οδηγεί σε διαφορετικό τύπο ερωτικής σχέσης.

Κάθε ένας τύπος σχέσης χρησιμοποιεί διαφορετικές πτυχές του εγκεφάλου, επηρεάζοντας το πώς νιώθουμε και προκαλώντας διαφορετικές συναισθηματικές αντιδράσεις. Κατανοώντας αυτό, κατανοούμε καλύτερα γιατί ορισμένες σχέσεις δεν πρόκειται να πάνε ποτέ πέρα από ένα σημείο και άλλες είναι προορισμένες να «καούν» πολύ γρήγορα.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι αυτά τα τρία είδη έρωτα που πρόκειται να βιώσει κάθε άνθρωπος στη ζωή του:

1. Λαγνεία

Αν έχεις νιώσει ποτέ μια ξαφνική και άμεση σωματική έλξη για κάποιον που μόλις γνώρισες ή συμμετείχες σε σεξουαλική επαφή της μιας βραδιάς, σημαίνει ότι βίωσες την εμπειρία του ερωτικού πόθου. Αυτό είναι το πρώτο είδος έρωτα, το οποίο βασίζεται στην… σκέτη σεξουαλική έλξη και δεν απαιτεί οποιοδήποτε είδος συναισθηματικής σύνδεσης.

Σε ορισμένες πιο έντονες περιπτώσεις, μπορεί να νιώθεις ακόμα και «εθισμένος/η», επειδή η «ζωώδης» επιθυμία σου για αυτό το άτομο σε ξεπερνά. Ίσως μάλιστα να συγχέεις αυτό το είδος επιθυμίας με την αγάπη, αλλά μην ξεγελιέσαι. Πρόκειται για μια ερωτική σύνδεση σε πολύ επιφανειακό επίπεδο και έχει αρκετές πιθανότητες να τελειώσει τόσο γρήγορα όσο ξεκίνησε!

Αγόρασε την Καρμική ανάλυση του Ωροσκοπίου σου και βρες απαντήσεις στα «πώς» και τα «γιατί» των δυσεξήγητων γεγονότων της ζωής σου.

2. Πάθος

Αυτός ο τύπος ερωτικής σχέσης, γνωστός και ως η «φάση του νεόνυμφου», συχνά συναντάται σε ζευγάρια που εμπλέκονται για πρώτη φορά σε μια σχέση. Όταν ζεις ένα τέτοιο πάθος, το κάθε τι είναι καινούργιο και συναρπαστικό! Είναι τότε ακριβώς που θα πρέπει να θυμάσαι το ρητό «ο έρωτας είναι τυφλός».

Βιώνοντας αυτό το είδος έρωτα, είναι εύκολο να παρασυρθείς, χάνοντας εντελώς την επαφή με την πραγματικότητα. Απλώς το μόνο που θέλεις είναι να είσαι μαζί με το αντικείμενο του πόθου σου όλη την ώρα και να μην το αποχωρίζεσαι ποτέ. Αυτή η μορφή αγάπης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, γιατί μας βοηθά να αναπτύξουμε μια συναισθηματική σύνδεση με τον άλλον, σε αντίθεση με ό,τι περιγράφηκε για τον έρωτα που βασίζεται στη λαγνεία.

Το χτυποκάρδι, η έκσταση και η απόλυτη επιθυμία, ίσως είναι και το σημείο μέχρι το οποίο μπορείς να φτάσεις. Όμως, κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου σχέσης, θα μάθεις πολλά για την ικανότητά σου να αγαπάς και να νιώθεις τον άλλον. Για μερικούς άλλους πάλι, αυτό το είδος σύνδεσης αποτελεί την αρχή και τη συναισθηματική βάση πάνω στην οποία θα χτίσουν μια πολύ πιο βαθιά σχέση.

3. Δέσμευση

Αυτός είναι ο πιο ώριμος από τους τρεις τύπους αγάπης, όπου δύο άνθρωποι δεσμεύονται να μοιράζονται τη ζωή τους με το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Και σε αυτήν την περίπτωση, βιώνεις την αληθινή «άνευ όρων» αγάπη, παρόλο που η ματιά σου είναι στραμμένη στην πραγματικότητα και όχι σε αυτό που φαντάζεσαι ή επιθυμείς για τον/την σύντροφό σου.

Θα αρχίσεις σίγουρα να βλέπεις τα ελαττώματα, τις ιδιορρυθμίες και τις αδυναμίες του/της συντρόφου σου, αλλά αυτό εν θα αλλάξει την αγάπη του ενός για τον άλλον. Στην πραγματικότητα, θα ανακαλύψεις ότι αγαπάς τον άνθρωπό σου και τα ελαττώματά σου και όχι τον άνθρωπό σου παρά τα ελαττώματά του! Είναι ο τύπος της αγάπης που θα επιβιώσει, όταν η ζωή φέρει στο διάβα της πραγματικά δύσκολες στιγμές, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μια σοβαρή ασθένεια ή η απεξάρτηση από έναν εθισμό. Γιατί;

Επειδή έχεις δεσμευθεί να σταθείς στο πλευρό του άλλου, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε. Αυτή ακριβώς η πεποίθηση είναι που θα σας βοηθήσει να έρθετε ακόμα πιο κοντά μέσα από τις κοινές δυσκολίες σας, αντί να τους επιτρέψετε να σας διαλύσουν.

Διάβασε επίσης:

Τα σημάδια της διαίσθησής σου που δεν πρέπει ποτέ να αγνοείς!

Εάν έχεις 4 από αυτά τα χαρακτηριστικά, είσαι ένας πολύ σπάνιος άνθρωπος!

Ενεργειακά βαμπίρ: Με αυτούς τους 4 τρόπους «στραγγίζουν» τη ζωτικότητά σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved