Ενεργειακός καθαρισμός του σπιτιού

Oι εντάσεις είναι μια μορφή αρνητικής ενέργειας, η οποία μας αποσπά από τη δουλειά μας και δημιουργεί εκνευρισμό

Ενεργειακός καθαρισμός του σπιτιού

Τα σπίτια μας συνήθως συσσωρεύουν αρνητική ενέργεια. Αυτό τον καιρό όμως το άγχος και η αβεβαιότητα για το αύριο, δημιουργούν επιπλέον εντάσεις που συσσωρεύονται στο χώρο του γραφείου και του σπιτιού μας. Αυτές οι εντάσεις είναι μια μορφή αρνητικής ενέργειας, η οποία μας αποσπά από τη δουλειά μας και δημιουργεί εκνευρισμό στα μέλη της οικογένειας. Καλό λοιπόν θα ήταν να καθαρίζουμε το χώρο μας ενεργειακά σε τακτά διαστήματα.

Ας δούμε πως γίνεται.

Ξεκινήστε κάνοντας ένα μπάνιο. Όταν νοιώθετε μπλοκαρισμένοι λίγες σταγόνες δεντρολίβανο στο νερό βοηθούν να καθαρίσει η αύρα. Ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιούν δεντρολίβανο οι γυναίκες που είναι έγκυες, γιατί είναι επικίνδυνο.

Μετά το μπάνιο φοράτε άνετα και καθαρά ρούχα, χωρίς κοσμήματα.

Πριν αρχίσετε τον καθαρισμό εξασφαλίστε απόλυτη ησυχία. Κανείς δεν πρέπει να σας ενοχλήσει μέχρι να τελειώσετε. Κλείστε τα τηλέφωνα και τραβήξτε τις κουρτίνες για να μη σας βλέπει κανείς.

Στη συνέχεια, καθαρίστε το πάτωμα και εξαγνίστε το χώρο με μια ξύλινη σκούπα (τις παλιές με το θύσανο). Σκουπίστε, ενώ οραματίζεστε ότι η ξύλινη σκούπα διώχνει την αρνητικότητα, τα ψυχικά σκουπίδια, την αρρώστια, την αναδουλειά και ότι άλλο θέλετε να απομακρυνθεί από το χώρο σας. Μπορείτε ακόμα να δείτε τη σκούπα να βγάζει ακτίνες λέιζερ, σε έντονο μπλε ή βιολετί και να κάνει σκόνη κάθε τι που δεν είναι θετικό. Αν το πιστέψετε, έτσι θα γίνει.

teletoyrgikos katharismos

Ένας άλλος τρόπος για να εξαγνίσετε το χώρο σας είναι να σκορπίσετε αλάτι σκέτο, ή αναμεμιγμένο με κάποιο βοτάνι. Με αυτό το διασκορπισμό, απελευθερώνονται οι ενέργειες που κατοικούν στο αλάτι και με τον οραματισμό παρασέρνουν μακριά την αρνητική ενέργεια και στη συνέχεια οι ενέργειες των βοτάνων φορτίζουν το χώρο ανάλογα με τις ιδιότητες τους.

Κατάλληλα βότανα για αυτήν την εργασία είναι:

Το δεντρολίβανο: προστατεύει, εξαγνίζει και φρεσκάρει. Είναι διεγερτικό και τονωτικό για το νου.

Η λεβάντα: χαλαρώνει, ηρεμεί και εξαγνίζει.

Το λεμόνι: τονώνει, φρεσκάρει, ηρεμεί και ανακουφίζει από το στρες.

Το μανταρίνι: βοηθά όταν έχουμε αϋπνία και ανακουφίζει την κατάθλιψη. Αναζωογονεί όλο τον οργανισμό.

Το γεράνι: ανεβάζει τη διάθεση και δημιουργεί ευθυμία.

Το σανταλόξυλο: εξισορροπεί, βοηθά να κόβονται οι συναισθηματικές δεσμεύσεις.

Μπορείτε ακόμα να κάψετε σαν θυμίαμα ένα βότανο, όπως φασκόμηλο ή θυμάρι, σε ένα πήλινο σκεύος (μπολάκι) και οραματιστείτε όπως φεύγει μακριά ο καπνός του έτσι ν' απομακρύνεται κάθε ενοχλητική ενέργεια.

Η αρνητική ενέργεια μαζεύεται στις εσωτερικές γωνίες του χώρου. Για να απομακρυνθεί χτυπάμε ένα καμπανάκι σε όλες τις εσωτερικές γωνίες του σπιτιού .ή του γραφείου. Ξεκινάμε από το άνοιγμα της εξωτερικής πόρτας και πάμε δεξιόστροφα. Αφού περάσουμε από όλα τα δωμάτια του σπιτιού – γραφείου, καταλήγουμε πάλι στην εξώπορτα.

Αν δεν έχουμε καμπανάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ήχο του χειροκροτήματος, αρκεί να είναι καθαρός.

Αυτός ο καθαρισμός γίνεται, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες ή τη πρωτοχρονιά. Επίσης όταν λείπουμε καιρό από το σπίτι – γραφείο, και γενικά όταν νοιώθουμε το χώρο μας βαρύ.

Μην κάνετε ποτέ ενεργειακό καθαρισμό, αν είστε άρρωστοι, κουρασμένοι, αδύνατοι και οι γυναίκες αν έχετε περίοδο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved