Ζώδια και πολεμικές τέχνες - Μέρος Β΄

Οι πολεμικές τέχνες έχουν ως σκοπό την προστασία του ατόμου από εξωγενείς ενέργειες σωματικής βλάβης.

Ζώδια και πολεμικές τέχνες - Μέρος Β΄

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου





Xristina_Foto_copy_copy

ΖΥΓΟΣ

Αναζητάτε κάτι το οποίο δεν κουράζει και πάνω από όλα είναι φινετσάτο. Νομίζω πως το Ju-Jitsu θα ήταν για εσάς το κατάλληλο μιας και συνδυάζει πολλά Ζυγίσια χαρακτηριστικά. Προέχει πως θα βγάλεις εκτός μάχης τον αντίπαλο, χωρίς να τον στείλεις να βάλει βύσμα για να πάρει αναπηρική σύνταξη. Καλή αερόβια άσκηση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είστε πολύ κοντά στο ...«αν με πειράξεις θα σου κάνω τα σαράντα» και από την στιγμή που η αποτελεσματικότητα είναι το ζητούμενο, μια ιδανική επιλογή είναι το Muay Thai. Έχει σκληρή προπόνηση αλλά αν τύχει να πέσεις σε «φάση» και χρειαστεί να επέμβεις η συνδρομή των ασθενοφόρων και του ...Dr House κρίνεται άκρως απαραίτητη. Κι αν την ώρα της πάλης... χαθεί το μέτρο, για να φέρουν το πρόσωπο του παθόντα στα ίσα του θα χρειαστεί συνεργασία NASA-Φουστάνου –Φειδία!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εσείς δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με μαχητικό άθλημα του τύπου "τσακίστε τους" και αναζητάτε κάτι πιο...φιλοσοφημένο. Μια κατάλληλη πολεμική τέχνη για εσάς είναι το Hapkido που θα σας βοηθήσει να διδαχτείτε έναν άλλον τρόπο σκέψης, αλλά θα σας μυήσει και σε μια διαφορετική φιλοσοφία. Μοιάζει με το Aikido και αν τύχει κάποιος να βρεθεί να κάνει τον "μάγκα", πείτε του πόσο τυχερός είναι που εφημερεύει η Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική κλινική του ΚΑΤ. Τα υπόλοιπα με την κάρτα του ΑΜΚΑ στα εξωτερικά ιατρεία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για εσάς η πολεμική τέχνη ίσως να είναι ένα ευχάριστο διάλλειμα από την καθημερινότητα σας. Χρειάζεστε κάτι που να έχει ένταση και θα σας δώσει την δυνατότητα η κούραση να γίνει εν συνεχεία ύπνος, αλλά και κάτι που -εάν και εφόσον χρειαστεί- να μπορέσετε να τα βγάλετε περά σε μια δύσκολη κατάσταση. Το παραδοσιακό καράτε είναι το ιδανικό για εσάς και βέβαια έχει μεγάλη σημασία να θητεύσετε στον καλύτερο δάσκαλο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Λαμβάνοντας υπόψη πως οτιδήποτε παραδοσιακό και συμβατικό σας δημιουργεί αναφυλαξία, καταλήξαμε στο Jeet Kune Do ( η πολεμική τέχνη που εφεύρε ο Bruce Lee) ή αν αναζητάτε κάτι ακόμα πιο δύσκολο το Brazilian Ju Jitsu. Το πρώτο ασκείται με φιλοσοφία και ηρεμία, ενώ με το δεύτερο όταν δεις αντίπαλο είσαι σαν να έχουν ξαμολήσει από το κλουβί και χωρίς μάσκα τον Hannibal Lecter.

ΙΧΘΥΕΣ

Εσείς αν δείτε κάτι κουραστικό, αρχίζετε να σφυρίζετε αδιάφορα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν σας εξιτάρουν οι πολεμικές «λαδιές». Το Tai Chi Chuan είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς γιατί εκεί που σε βλέπει ο «εχθρός» κοκαλωμένο και λέει πάει το έφαγα το ζαγάρι, εν ριπή οφθαλμού βρίσκεται κάτω και λέει «άπονη ζωή μας πέταξες στην άκρη του δρόμου μας αδίκησες»! Επιπλέον τονώνει την αυτοπεποίθηση και ανανεώνει την ενέργεια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved