Εγώ και…. ο Πλούτωνας

Θυμάμαι, τον ενθουσιασμό και την έξαψη που ένιωσα, όταν άρχισα να μελετώ και ν’ αναλύω το ωροσκόπιό μου
Παπασταύρου Λίντα
Εγώ και…. ο Πλούτωνας

από την Τίνα Ζαχαριάδου



photo Tina






























Θυμάμαι, τον ενθουσιασμό και την έξαψη που ένιωσα, όταν άρχισα να μελετώ και ν’ αναλύω το ωροσκόπιό μου. Είχα μείνει άναυδη από την ακρίβεια, με την οποία «καθρέφτιζε» πτυχές τις προσωπικότητας μου αλλά και γεγονότα που είχαν ήδη συμβεί στην μέχρι τότε νεαρή ζωή μου. Κάθε φορά που μελετούσα τον χάρτη μου όλο και κάτι καινούριο υπήρχε για ν’ αναλύσω, μια επιπλέον κατάσταση που έπρεπε να διερευνηθεί. Περνούσε ο καιρός κι όλο περισσότερο ενθουσιαζόμουν, με θολό σημείο μια όψη την οποία όχι δεν μπορούσα ν’ αναλύσω αλλά δεν μπορούσα να συσχετίσω με τον χαρακτήρα μου. Εντάξει, ήμουν νέα, όμως να μην υπάρχει καμμία ένδειξη, κανένα στοιχείο, που να υποδηλώνει πως ήμουν κορίτσι του Πλούτωνα; Για να γίνω περισσότερο σαφής μιλώ για τον Ήλιο σε όψη με τον Πλούτωνα, συγκεκριμένα αντίθεση και μάλιστα από γωνιακό οίκο μιας κι ο Πλούτωνας στο ωροσκόπιο μου βρίσκεται στον 4ο γενέθλιο, με τον Ήλιο να βρίσκεται αντίστοιχα στον 10ο οίκο. Μια εξήγηση που έδινα ήταν, πως επειδή, 4ος/10ος είναι εμπεριεχόμενοι, τα Πλουτώνια στοιχεία ίσως να μην είναι άμεσα εμφανή.

Λες κι ο εμπεριεχόμενος οίκος εξαφανίζει τις ιδιότητες ενός πλανήτη ή μια όψης σύμφωνα με το πώς μας βολεύει, μιας κι οι εμπλεκόμενες ποιότητες δεν μου ήταν ιδιαίτερα αρεστές ή να το πω διαφορετικά δεν με αντιπροσώπευαν. Βεβαίως ν’ αναφέρω πως σε γεγονότα Πλουτώνιας φύσης δεν στερήθηκε η οικογένεια μου, ο πατέρας μου και πρώτος άντρας της ζωής μου, ήταν άξιος απόγονος του Πλούτωνα, Σκορπιός στο ζώδιο με όλα τα παρελκόμενα. Ωστόσο τα χρόνια περνούσαν κι η απορία παρέμενε, γιατί ΕΓΩ νιώθω ότι δεν εκφράζω τα Πλουτώνια μου στοιχεία; Η σοφή μου η δασκάλα, μου απαντούσε ότι πολύ απλά ταυτιζόμουν με τη μια πλευρά της αντίθεσης κι ένιωθα να εκλαμβάνω την Πλουτώνια επιρροή από τους άλλους. Στην ουσία θα έπρεπε να αναγνωρίσω μέσα από αυτή την αντίθεση τις δικές μου σκοτεινές πλευρές και φοβίες που αναδύονται και να επικρατήσει η ισορροπία που «αναζητά» η όψη. Αυτό συνεπάγεται ότι κάποια στιγμή θα έμπαινα σε ταύτιση και με την άλλη πλευρά της αντίθεσης ώστε να παλέψω για την ισορροπία των δυο.

Καθώς επεξεργαζόμουν την πληροφορία που μου έδωσε, συνειδητοποίησα πως πράγματι είχα εισπράξει πολύ Πλούτωνα στην ζωή μου από τους άλλους και κυρίως από το αρσενικό φύλο χωρίς αυτό να σημαίνει πως από τις σχέσεις μου με το γυναικείο φύλο δεν είχα τις ίδιες συμπεριφορές. Βλέπετε εμείς οι άνθρωποι έχουμε μάθει τους αυθόρμητους, ειλικρινείς, εκδηλωτικούς και τολμηρούς ανθρώπους να μην τους εκτιμάμε σωστά ή ακόμη σωστότερα, να τους υποτιμούμε. Άργησα, αλλά το κατάλαβα, πότε; Όταν στην ηλιακή επιστροφή του 2006 προς 2007 ο Πλούτωνας, καταλυτικά βρισκόταν στον 1ο της οίκο. Η καλύτερη χρονιά που διένυσα κι εγώ δεν ξέρω από πότε. Όλα τα σημαντικά του Πλούτωνα, τα έζησα, εγκυμοσύνη, πένθος, κληρονομικές υποθέσεις, δάνεια, διαμάχες με τους άντρες της ζωής μου. Τόλμησα να δω τι μου καθρέπτιζαν οι πιο σκοτεινές πλευρές των άλλων και που μολονότι δεν μου άρεσαν, η όλη διαδικασία, κατέληξε πολύ ενδυναμωτική Σε εσωτερικό επίπεδο ήταν μια περίοδος σταθμός, αφού πλέον είχα μεταμορφωθεί σε Πλουτώνια Κριαρίνα τόσο σταδιακά που ακόμη κι εγώ άργησα να το αντιληφθώ.

Εκεί που πάντα, λειτουργούσα αυθόρμητα, καλοπροαίρετα και συμβιβαστικά άρχισα να εξωθώ πρόσωπα και καταστάσεις στα άκρα μόνο και μόνο για να δω μέχρι που μπορεί, όχι να φτάσουν οι άλλοι, αλλά εγώ. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, τότε ήταν που πήρα την απόφαση να «ναρκώσω» τον Καρκίνο Ωροσκόπο μου και να γίνω καριερίστα, ώστε να εκφραστεί ο εμπεριεχόμενος Ήλιος μέσα από το δικό μου Εγώ, βγάζοντας προς τα έξω όλες τις ιδιότητες του μαζί και τις Πλουτώνιες που τόσο απεχθανόμουν και που όχι μόνο είχα αποδεχτεί αλλά αρεσκόμουν να τις λειτουργώ. Όπως ήταν αναμενόμενο την μεγαλύτερη έκπληξη πήραν οι δικοί μου άνθρωποι, για εμένα η μεταμόρφωση ήταν σταδιακή, για εκείνους όμως, ήταν αιφνιδιαστική. Ομολογουμένως δεν ήταν εύκολες οι Πλουτώνιες διεργασίες, ωστόσο αποδείχτηκαν ευεργετικές στους περισσότερους τομείς της ζωής μου. Πάνω σε αυτές τις αλλαγές, φτάνει η περίοδος που ο αγαπημένος μου πλέον Πλούτωνας, μπαίνει στον Αιγόκερω για να τετραγωνίσει τον Ήλιο μου και να ενεργοποιήσει την γενέθλια αντίθεση σε 4ο/10ο, διελαύνοντας τον 6ο οίκο. Αξίζει ν’ αναφέρω πως στο σύντομο πέρασμα του από την μηδενική και πρώτη μοίρα του Αιγόκερω την περίοδο του 2008, παρότι διήρκησε σχετικά λίγο διάστημα (πέντε μήνες), έδειξε «τα δόντια του» αφού εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν έντονα προβλήματα με όσους είχαν κύρος, εξουσία/δύναμη και που σε καμία περίπτωση εγώ δεν έπρεπε να εναντιωθώ, όσο κι αν η Άρειο-Ουράνια φύση μου, φλερτάριζε μια θέση στο κοντινό ψυχιατρείο της περιοχής.

Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει ο Πλούτωνας σ’ έναν άνθρωπο παρορμητικό, ενθουσιώδη, αφελή ή καλύτερα, ευκολόπιστο. Όχι μόνο δεν εναντιώθηκα, αλλά μελετούσα τις κινήσεις μου έχοντας πλέον στρατηγική, έκανα τα «πικρά γλυκά», τοποθετώντας τα πικρά στο πίσω μέρος του εγκεφάλου και όχι στον «κάλαθο των αχρήστων» με αποτέλεσμα, κάποια στιγμή να δικαιωθώ και να καταλήξω να ευχαριστώ τον Πλούτωνα που με έκανε επιφυλακτική και δεν με άφησε να παρασυρθώ και να λειτουργήσω παρορμητικά. Τον Ιανουάριο του 2009 αποφασίζω να γράψω το 1ο μου αστρολογικό άρθρο με Πλουτώνιο θέμα μιας και «μιλούσε» για το θάνατο ενός εφήβου, τυχαίο; Όταν δε, έφτασε ο Πλούτωνας στην 3η μοίρα, έπιασε με ακρίβεια τον Ήλιο μου, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ήρθα αντιμέτωπη με το φόβο του θανάτου, όταν μετά από μια επέμβαση ρουτίνας ο αδερφός μου «έμεινε» στα χέρια τα δικά μου και της Αιγοκερίνας γυναίκας του, (με Ήλιο στις πρώτες μοίρες του ζωδίου) ύστερα από αλλεργικό σοκ.

Καθ’ όλη την διάρκεια της επαναφοράς του από τους γιατρούς η οποία δεν διήρκησε πολύ χρονικά, ο Πλούτωνας είχε «καθίσει» στο στήθος μου κι εγώ παρακαλούσα όχι να φύγει αλλά να μας δείξει την καλή του πλευρά δίνοντας μας δύναμη, τυχαίο; Δεν νομίζω, πάντως, δεν κατέληξε τραγικά μοιραίο. Σ’ αυτό το σημείο να πω, πως από νεαρή ηλικία, οτιδήποτε πάθαινε κάποιος είτε ήταν μέλος της οικογενείας μου είτε όχι, «διάλεγε» πάντα τη στιγμή που ήταν μαζί μου για να το πάθει. Στον επαγγελματικό τομέα δε, ο πόλεμος που γινόταν πίσω από «τις κάμερες και τα φώτα», βασανιστικός, αθέμιτος και άκρως υπονομευτικός. Εντούτοις, ήταν απλώς το έναυσμα για να πεισμώσω, να βγω μπροστά να διεκδικήσω όχι μια θέση στον Ήλιο επειδή έτσι μου «κάπνισε» αλλά γιατί μου άξιζε, ύστερα από τόσες προσπάθειες που είχα καταβάλλει. Όταν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες είχαν ήδη βγει στην επιφάνεια τα αποθέματα της Πλουτώνιας δύναμης που έκρυβα μέσα μου, είχα βρει τον εαυτό μου και είχα αγαπήσει τον Πλούτωνα που μέσα από τις δυσκολίες του με έφερε αντιμέτωπη με αρκετές από τις φοβίες μου.

Όλη αυτή την περίοδο «τον νιώθω» δίπλα μου, δεν έχω εξοικειωθεί εντελώς μαζί του, δεν τον θεωρώ όμως «ξένο» και όταν πρόκειται για θέματα υγείας, κάνω πίσω και προσεύχομαι να μην χρειαστεί να μάθω ότι έχω και άλλα αποθέματα δύναμης, όταν όμως πρόκειται για κάτι το οποίο επιβάλλεται να «διακτινιστεί» από τη ζωή μου, επικαλούμαι την δύναμη του. Την βλαβερή συνήθεια του τσιγάρου δεν την έκοψα, όμως μετά από τόσα χρόνια ανασφάλειας και φοβίας κοιμήθηκα μόνη στο κρεβάτι μου, όχι απαλλαγμένη από τους φόβους μου αλλά με πείσμα και εμμονή πως θα βγάλω τη νύχτα «καθαρή». Τελειώνοντας να πω, πως πολλοί γνώστες της Αστρολογίας με ρωτούν πως βιώνω την Πλουτώνια επιρροή και αν είναι τόσο τρομακτική όσο φημολογείται. Πιστεύω πως είναι περισσότερο τρομακτική, όταν την βιώνεις, όμως, είναι τόσο μεγάλη η ανακούφιση που έρχεται ύστερα από τον ψυχικό βασανισμό και την κάθαρση που η φράση «ότι δεν σε σκοτώνει, σε δυναμώνει» είναι πέρα για πέρα αληθινή. Φυσικά, την Πλουτώνια ενέργεια δεν τη διαχειρίζομαι πάντα σωστά, αυτό άλλωστε καλούμαι να μάθω στην ζωή μου, να εξελίσσομαι μέσα από τη διαρκή προσπάθεια της εξισορρόπησης των δυο αυτών πλευρών. Παράλληλα αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν και θα υπάρχουν στιγμές που οι δικοί μου άνθρωποι θα προτιμούσαν την παρέα ενός φασίστα από την δική μου.

Είναι όμως, τόσο δυνατός ο Ήλιος μέσα στο ωροσκόπιο μου, τόσο καλά στηριγμένος που ακόμη κι αν «πέσει» στα έγκατα του σκοταδιστικού Πλούτωνα εκείνος καταφέρνει να διατηρεί το φως και τη λάμψη του. Όλα αυτά φυσικά με γνώμονα πως μιλάμε για το δικό μου ωροσκόπιο και που ακόμη δεν έχει ξεμπερδέψει με την Πλουτώνια διέλευση…..

Οποιαδήποτε ομοιότητα με χαρακτήρες ή γεγονότα, είναι τυχαία έως μοιραία.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved