Προς τον σύγχρονο άντρα: 7 αλήθειες για την ανεξάρτητη γυναίκα

Για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους!

Προς τον σύγχρονο άντρα: 7 αλήθειες για την ανεξάρτητη γυναίκα

Αγαπημένε μου σύγχρονε άντρα,

Ρίξε μια ματιά γύρω σου! Θα δεις τις πιο πολλές ανεξάρτητες, επιτυχημένες αλλά μόνες γυναίκες ever. Δουλεύουν σκληρά, κυνηγούν την καριέρα τους ή τη μόρφωσή τους, αντί να ψάχνουν έναν άντρα να παντρευτούν και να «νοικοκυρευτούν».

Πιστεύεις ότι δεν τις αγγίζει ο έρωτας ή δε θα ήθελαν κάποια στιγμή στο μέλλον να βρουν τον άνθρωπό τους και να κάνουν οικογένεια; Εννοείται πως όχι! Απλά δεν είναι πια προτεραιότητά τους να βρουν τον «καλό γαμπρό».
Ακόμα και σήμερα όμως υπάρχουν αρκετοί από τους εκπροσώπους του φύλου σου που φοβούται μια δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν θα στο αναλύσω τώρα. Είναι βέβαια κι αυτοί οι λίγοι (μέχρι στιγμής...) που τη θαυμάζουν και την εκτιμούν, έχουν όμως και τις απορίες τους μιας κι οι υπόλοιποι έχουν φροντίσει δεόντως να διασπείρουν διάφορες φήμες.
Αν ανήκεις λοιπόν στη δεύτερη κατηγορία, σου παραθέτω 7 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να την κατανοήσεις και να μάθεις την αλήθεια της.

1. Η μεγαλύτερη παρεξήγηση

Επειδή είναι ανεξάρτητη και σκληρά εργαζόμενη ΔΕΝ συνεπάγεται ότι δεν είναι ΓΥΝΑΙΚΑ. Το ότι δε σαλιαρίζει, δεν «γουργουρίζει» και δεν κάνει τσαχπινιές στο χώρο της εργασίας της, δε σημαίνει ότι στις ιδιωτικές της στιγμές δεν είναι θηλυκή, ρομαντική ή πολύ σεξουαλική. Θέλει και τα λουλούδια της, και τα δωράκια της και τα κομπλιμέντα της. Επίσης, για να μην έχεις λανθασμένες εντυπώσεις, ενδιαφέρεται για το σώμα και τον καλλωπισμό της. Αλήθεια σου λέω, κάνει αποτρίχωση, πεντικιούρ, βάζει body lotion και κρέμες προσώπου. Μην πιστέψεις ποτέ ότι δεν την ενδιαφέρει η εμφάνισή της.

2. Δυναμικές πρωτοβουλίες

Το ότι είναι ανεξάρτητη και δυναμική μια γυναίκα, δε σημαίνει ότι ντε και καλά θέλει να γίνει ο «άντρας» της σχέσης. Μεγάλο ερώτημα που την απασχολεί είναι, πχ πώς θα σου φανεί, αν πάρει αυτή την πρωτοβουλία να σε προσεγγίσει ή αν πρέπει να σου τηλεφωνήσει αυτή πρώτη και να σου ζητήσει να βγείτε ραντεβού. Θα σου αρέσει ή θα θεωρήσεις ότι είναι αυταρχική;

3. Οι φίλοι είναι σαν οικογένεια

Οι φίλες/οι της είναι εξίσου σημαντικοί, όπως ο σύζυγος ή ο εραστής της. Μοιράζεται μαζί τους φόβους, αποτυχίες, επιτυχίες και χαρές κι είναι δίπλα της χρόνια. Όταν έχει τις μαύρες της, θα την στηρίξουν, να την κάνουν να γελάσει ή απλά να ξεχαστεί. Τους είχε πριν σε γνωρίσει και θα τους έχει και ενδεχομένως μετά από σένα, αν τυχόν κι η κατάσταση μεταξύ σας στραβώσει. Μην την βάλεις ποτέ σε δίλημμα να επιλέξει ανάμεσα σε σένα ή σε αυτούς.

4. Μόνοι ή με παρέα

Σχετικό με το 3 είναι κι αυτό. Όπως εσύ θέλεις να βγαίνεις με τους φίλους σου και να κάνετε τα δικά σας, να βλέπετε ποδόσφαιρο, να συζητάτε για άλλες γυναίκες ή ό,τι άλλο τέλος πάντων κάνουν οι αντροπαρέες, κάτι ανάλογο θέλει κι αυτή. Δεν πρόκειται να σου γίνει κολλιτσίδα, να είναι κρεμασμένη πάνω σου και να μη σε αφήνει να πηγαίνεις πουθενά μόνος σου. Ίσα-ίσα που μπορεί να σε παρακινεί κιόλας γιατί και σε αυτήν αρέσει να διασκεδάζει με την παρέα της, να πηγαίνει για ψώνια ή να γευματίζει. Μην την παίρνεις λοιπόν ανά τρεις και δύο τηλέφωνο να την τσεκάρεις ή να της γκρινιάζει γιατί δε θα περάσετε το βράδυ μαζί.

5. Σιχαίνεται την κλασική ερώτηση: «Γιατί είσαι ακόμα μόνη;»

Κυρίως αν προέρχεται από άντρες. Έλα μου ντε, γιατί; Μήπως γιατί οι περισσότεροι κυνηγούν τη γυναίκα-τρόπαιο για να την επιδεικνύουν και να αισθάνονται οι ίδιοι ανώτεροι; Ή νιώθουν ότι απειλούνται από μια έξυπνη, αυτόνομη γυναίκα που δεν μπορούν να την κάνουν ό,τι θέλουν; Ή μήπως γιατί φοβούνται ότι θα «εξαφανιστούν» γιατί θα φανούν πολύ λίγοι,όταν βρεθούν δίπλα-δίπλα. Αν έβρισκε κάποιον που δεν ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες, δεν θα ήταν μόνη της. Και εν πάση περιπτώσει, δεν είναι και το πρώτο της ζητούμενο να γίνει η κυρία του κυρίου...

6. Μακάρι να θαύμαζαν οι άντρες πόσο ικανή είναι

Μια γυναίκα έχει άλλο τρόπο σκέψης, πιο πολύπλοκο και προκειμένου να επικρατήσει στον επαγγελματικό χώρο γίνεται πολυμήχανη κι ανθεκτική γιατί καλείται να αποδείξει την αξία της κάθε μέρα σε οποιοδήποτε τομέα θεωρείται δεδομένη η υπεροχή του άντρα γιατί απλά είναι άντρας κι όχι καλύτερος. Ό,τι χάνει από μυϊκή δύναμη το κερδίζει σε μυαλό. Αν την θαύμαζε κάποιος, όπως τον ομόφυλό του και δεν την ανταγωνιζόταν, όλα θα ήταν αλλιώς.

7. Το ότι είναι ανεξάρτητη δε σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν

Και για να το κλείσουμε αγαπητέ μου: Το ότι είναι ανεξάρτητη και δυναμική μια γυναίκα δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κάποιον δίπλα της. Θέλει έναν άντρα να την στηρίξει ηθικά και πρακτικά, να την καταλάβει, να την κρατήσει στην αγκαλιά του και να της ψιθυρίσει «ηρέμησε, εγώ είμαι εδώ». Και θα λυγίσει, και θα πονέσει, και θα πληγωθεί, και θα κλάψει, μην έχεις καμία αμφιβολία. Κι η πιο ανεξάρτητη γυναίκα έχει στιγμές που επιθυμεί έναν άνθρωπο να την αγαπήσει, να την φροντίσει, να γείρει πάνω του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved