Ο σωστός ο άντρας φαίνεται από…

Σου έχει τύχει ποτέ να σε ρωτούν πριν από οτιδήποτε άλλο τι ζώδιο είσαι;

Ο σωστός ο άντρας φαίνεται από…

Και όταν λέμε «πριν από οτιδήποτε άλλο» το εννοούμε. Ο λόγος για τους άντρες που δεν τους ενδιαφέρει ποια είναι η ηλικία σου ή με τι ασχολείσαι, τι επαγγέλλεσαι και ποιες είναι οι συνήθειές σου, αλλά σε ρωτούν απευθείας: «Τι ζώδιο είσαι;».
Αυτοί οι άντρες είναι κατηγορία από μόνοι τους και μιας και σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Άνδρα, είναι ευκαιρία να κάνουμε μια αναφορά σε εκείνους.

Δύο μικρές ιστορίες και οι ανάλογες εμπειρίες περιγράφουν τι εννοώ:

Γράφομαι στο γυμναστήριο και ο γυμναστής το μόνο που ξέρει είναι το μικρό μου όνομα. Την επόμενη μέρα ξεκινάμε προπόνηση. Ενώ όλοι μπαίνουν σε κύκλο και τρέχουν, περιμένω υπομονετικά να μπω τελευταία στον κύκλο: «Τι ζώδιο είσαι;» μου λέει. Παραξενεύτηκα. Μήπως τα 38 του χρόνια; Μήπως το θεωρητικό του ανάστημα; Πάντως αυτή την ερώτηση δεν την περίμενα. «Παρθένος. Γιατί;» απάντησα. «Φαίνεται. Περιμένεις να μπεις τελευταία για να έχεις τον έλεγχο της τάξης». Και, ναι, σκέφτηκα πως είχε δίκιο.

Μία άλλη φορά, σε μία παρέα, ανάμεικτη, προστέθηκε ο φίλος ενός γνωστού. Η κουβέντα είχε «ανάψει», το αλκοόλ είχε επιδράσει και η διάθεση ήταν εμφανώς ανεβασμένη. Καθώς γελούσα, χωρίς να έχουμε προηγουμένως ανταλλάξει μία κουβέντα, πέρα από τα ονόματά μας, ακούω το νεοεισελθέν μέλος της παρέας να μου απευθύνει το λόγο: «Τι ζώδιο είσαι;». Να τη πάλι η ερώτηση, σκέφτηκα. Η απάντηση, προφανώς ίδια. «Παρθένος». Είδα πως δεν πείστηκε και συνέχισα: «Με ωροσκόπο Τοξότη». Αμέσως ήρθε το σχόλιο: «Α, γι’ αυτό γελάς συνέχεια!».

Ο μύθος πως οι άντρες δεν ασχολούνται με ζώδια καταρρίπτεται όλο και συχνότερα γύρω μου. Και γνωρίζουν από ζώδια και ξέρουν για τα χαρακτηριστικά τους και πολύ μας αρέσει όταν μας ρωτάνε και πιστεύουν πως αποκρυπτογραφούν μία πτυχή του εαυτού μας. Διαβάζουν, ενημερώνονται, εμπιστεύονται τις προβλέψεις και έρχονται να «σπάσουν τον πάγο» με μία μόνο ερώτηση που στη συνέχεια πυροδοτεί μία μεγάλη συζήτηση.

Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Είμαστε το ζώδιό μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved