Ζώδια και πολεμικές τέχνες - Μέρος Α΄

Οι πολεμικές τέχνες είναι πανάρχαιες (οι περισσότερες) και σκοπό είχαν και έχουν την προστασία του ατόμου από εξωγενή ενέργεια σωματικής βλάβης.

Οι πολεμικές τέχνες είναι πανάρχαιες (οι περισσότερες) και σκοπό είχαν και έχουν την προστασία του ατόμου από εξωγενή ενέργεια σωματικής βλάβης.
Ζώδια και πολεμικές τέχνες - Μέρος Α΄

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου





Xristina_Foto_copy_copy




Στην δεκαετία 70 και 80 αντίστοιχα τις πολεμικές τέχνες τις ασκούσαν κάποιοι που στα μάτια του κόσμου φάνταζαν ως "βαρεμένοι" που είχαν είδωλο τον Bruce Lee. Πλέον, η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα έχει καταστήσει σχεδόν επιβεβλημένη την γνώση τουλάχιστον κάποιων τεχνικών αυτοάμυνας, οι οποίες -ξέχωρα από την γνώση του πως θα αντιμετωπίσεις μια «κακιά ώρα»- σου δίνουν την πολυτέλεια της ψυχικής ευεξίας και σε βοηθούν να κρατιέσαι σε φόρμα.

Η πρώτη, οργανωμένη τεχνικά, πολεμική τέχνη ήταν το Παγκράτιον Άθλημα. Από εκεί και πέρα, η Άπω Ανατολή και εν συνεχεία οι δυτικές χώρες ανέπτυξαν δικές τους πολεμικές τέχνες.

Θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε έναν οδηγό ανάλογα με το ζώδιο σας.

ΚΡΙΟΣ: Για εσάς η έννοια της μάχης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Αναζητάτε κάτι αποτελεσματικό, συνάμα δε σκληρό ως άθλημα. Μια καλή επιλογή είναι το Krav Maga που σου δίνει την δυνατότητα -είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα και ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης- να στείλεις τον επίδοξο κακοποιό σε 3μηνη αναρρωτική άδεια . Είναι όμως από τις πολεμικές τέχνες που χρειάζεται να καταπονήσεις τον εαυτό σου. Στην περίπτωση που θέλετε κάτι πιο light αλλά αποτελεσματικό, προτείνουμε το παραδοσιακό TAE KWON DO ( όχι το αγωνιστικό που βλέπουμε στις Ολυμπιάδες).

ΤΑΥΡΟΣ : Εσείς αναζητάτε κάτι που να σας γυμνάζει και να είναι αποτελεσματικό, χωρίς όμως στη «μάχη» να χρειαστεί να πηδάτε σαν τον Jet Li. Μια πολεμική τέχνη που θα σας πήγαινε είναι το Aikido, όπου χρειάζεται απλά εξάσκηση. Είναι η πολεμική τέχνη που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό ο ηθοποιός Steven Seagal μέσα από τις ταινίες του. Εκμεταλλεύεσαι την ταχύτητα και την φόρα του αντίπαλου και τον βγάζεις νοκ άουτ. Με τις τεχνικές που έχει μέσα η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη, αν σας επιτεθεί κάποιος που είναι ιδιαίτερα νταής, κάντε του δώρο την ταινία «το αριστερό μου πόδι» για να πάρει μαθήματα ζωγραφικής με τα πόδια, διότι για τους επόμενους μήνες τα χέρια του θα είναι υπό μερική αχρηστία.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Εσείς αναζητάτε ταχύτητα, κίνηση και φυσικά να μην βαριέστε. Εάν έχετε ευλυγισία το Βραζιλιάνικο Capoeira, το οποίο συνδυάζει χορό και κίνηση, είναι ότι πρέπει. Άκρως εντυπωσιακό και αποτελεσματικό θεωρώ πως σας ταιριάζει. Εάν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ τότε το TAEBO που διδάσκεται κατά κόρον στα γυμναστήρια μπορεί να δώσει λύση. Σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός μουσικής και κίνησης θα σας ενθουσιάσει. Δεν είναι λιγο να δέρνεις τον κακοποιό και να λέει στην Αστυνομία με έδειρε ο Michael Jackson!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ : Αναζητώντας κάτι απλό αλλά αποτελεσματικό μπορεί να καταλήξετε στο kick-box. Ουσιαστικά με 20-30 κινήσεις που είναι όλες-όλες και με εξάσκηση μπορείτε να προφυλάξετε τον εαυτό σας. Λόγω του ότι είναι έντονα αερόβια άσκηση σας βοηθά να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, αλλά και να βελτιώσετε το ζήτημα των κιλών σας. Δύο-τρεις ώρες την εβδομάδα και σε λίγο καιρό θα έχετε την αυτοπεποίθηση στα ύψη.

ΛΕΩΝ: Μια κατάλληλη πολεμική τέχνη για εσάς είναι το Wing Chun που βοηθά να χαλαρώνεις (το χρειάζεστε) αλλά σε μαθαίνει να αμύνεσαι και να επιτίθεσαι ταυτόχρονα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες σωματικές δυνάμεις . Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος, πως το σύστημα αυτό το επινόησε γυναίκα. Αν όμως αναζητάτε κάτι πιο brutal και στα κυβικά σας τότε αναμφισβήτητα μιλάμε για Παγκράτιο άθλημα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ : Αναζητάτε κάτι ήρεμο, λιτό και αποτελεσματικό. Το Κουνγκ-Φου είναι για εσάς ίσως το ιδανικότερο, επειδή έχει τόσες ασκήσεις αποφόρτισης και ηρεμίας που θα σας βοηθήσει σίγουρα. Με αυτό το είδος άσκησης χαλαρώνετε και μετατρέπεστε τελικά σε ήρεμη δύναμη, μια έννοια που, ίσως εδώ και χρόνια, πρεσβεύετε. Είναι η πολεμική τέχνη που «γεμίζει» σώμα και πνεύμα.

ΤΕΛΟΣ Α΄μέρους

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved