Ποιο ζώδιο είναι eco friendly και ποιο θέλει ακόμα δουλίτσα;

Τα ζώδια με οικολογική συνείδηση και tips για να γίνουν πιο «πράσινα» στην καθημερινότητά τους

Ποιο ζώδιο είναι eco friendly και ποιο θέλει ακόμα δουλίτσα;

Άς δούμε ποια ζώδια είναι οικολογικά πιο ευαισθητοποιημένα και ποια δείχνουν πιο αδιάφορα. Τι θα μπορούσαν να κάνουν για να προστατέψουν το περιβάλλον και ποιος τομέας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τους.

Κριός

Γενικά δεν είσαι αδιάφορος/η, αλλά δε θα μπορούσες να χαρακτηριστείς και σκληροπυρηνικός οικολόγος. Δε βρωμίζεις το περιβάλλον και είσαι προσεκτικός/η. Αυτό που σου ξεφεύγει είναι η σπατάλη νερού και ρεύματος. Επίσης, αν αφήσεις το γρήγορο αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου και αρχίσεις να χρησιμοποιείς περισσότερο τα ΜΜΜ ή και το ποδήλατο για τις κοντινές σου μετακινήσεις, θα συμβάλλεις αρκετά στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θα αθλείσαι κιόλας.

Τα 12 ζώδια ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο

Ταύρος

Η επαφή σου με τη γη και τη φύση είναι επιβεβλημένη γιατί σε ηρεμεί και σε κάνει να ξεχνάς τα άγχη σου, εντούτοις δεν φημίζεσαι για οικολόγος. Μπορείς όμως να ασχοληθείς με την οργανική κηπουρική και τις βιολογικές καλλιέργειες, χρησιμοποιώντας κομπόστ αντί για λίπασμα και φυσικά εντομοκτόνα, ώστε να έχεις τα δικά σου φρούτα και λαχανικά, ακόμα και στη βεράντα του σπιτιού σου. Έτσι εξοικονομείς χρήματα, παράγεις έργο και φροντίζεις το περιβάλλον.

Δίδυμοι

Έχεις αρκετές οικολογικές ανησυχίες, οι οποίες αφορούν περισσότερο στην ανακύκλωση και την μείωση της χρήσης του χαρτιού. Ενδεχομένως αυτός να είναι κι ένας από τους λόγους που είσαι από τους πρώτους που στράφηκαν για την ενημέρωσή τους στα ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να μην αγοράζεις εφημερίδες και περιοδικά. Επειδή μετακινείσαι συχνά, καλό θα ήταν να στραφείς προς τα υβριδικά οχήματα ή αυτά με την ελάχιστη εκπομπή ρίπων.

Καρκίνος

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν δεν ηγήθηκες εσύ, είσαι τουλάχιστον ο εμπνευστής της καμπάνιας «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές». Οι βρώμικες παραλίες και θάλασσες σε ενοχλούν απίστευτα γι’ αυτό εξαφανίζεις τα «ίχνη» σου, μετά από κάθε σου εξόρμηση. Φρόντισε και στο σπίτι σου να μειώσεις τη ροή στο καζανάκι, να αλλάζεις συχνά λαστιχάκια και βάνες για να μην στάζουν, να μετριάσεις τις πλύσεις ρούχων στο πλυντήριο, μην αφήνεις τη βρύση να τρέχει, όταν πλένεις τα πιάτα και γενικά να μην σπαταλάς νερό.

Λέων

Ούτε εσύ χαρακτηρίζεσαι από eco friendly στάση, όμως μπορείς να βάλεις κι εσύ το λιθαράκι σου, φροντίζοντας στα ψώνια σου γενικά ή του σούπερ μάρκετ (που είναι πιο συχνά) να χρησιμοποιείς τις ειδικές επαναχρησιμοποιούμενες ή υφασμάτινες τσάντες και να αποφεύγεις την χρήση και την αγορά πλαστικών συσκευασιών ή ειδών, προτιμώντας βιοδιασπώμενα.

Παρθένος

Αν ήταν να πάρει κάποιος το βραβείο του Οικολόγου, θα ήσουν εσύ, οπότε κάθε συμβουλή σου είναι άχρηστη. Είσαι η Προστάτιδα του Περιβάλλοντος και ο μόνος σου καημός είναι το ότι δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όχι μόνο για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που είναι κύρια αιτία του φαινομένου του θερμοκηπίου. Εύγε!

Ζυγός

Κι εσύ έχεις κάποιες οικολογικές ανησυχίες, αλλά ορισμένες φορές μπρος στα κάλλη τις ξεχνάς. Είναι πολύ πιο απλό όμως απ’ όσο φαντάζεσαι. Αρκεί να προσέχεις πχ τις ετικέτες των ρούχων, εσωρούχων και καλλυντικών που χρησιμοποιείς. Επίλεξε αυτά που είναι βαμβακερά κι όχι nylon ή lycra, σπρέι για μαλλιά χωρίς αεροζόλ και φυτικά καλλυντικά για πρόσωπο και σώμα.

Από αμάξι πως τα πάμε; Πες μου ζώδιο να σου πω!

Σκορπιός

Σε ενδιαφέρει αρκετά η μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και φροντίζεις για την καθαριότητά του αλλά μπορείς να γίνεις ακόμα πιο «πράσινος» αντικαθιστώντας τα παλιά κουφώματα με σύγχρονα για εξοικονόμηση ενέργειας ή απλά χρησιμοποιώντας απολυμαντικά, καθαριστικά και εντομοκτόνα βιολογικά ή φυσικά.

Τοξότης

Αγαπάς να εξερευνάς τη φύση, να κάνεις συχνές εξορμήσεις στα βουνά και γενικά να έρχεσαι σε επαφή με την εξοχή. Λογικό είναι να έχεις και τις οικολογικές σου ανησυχίες και να ενημερώνεσαι διαρκώς, ώστε σε κάθε πτυχή της ζωής σου να ακολουθείς μια οικολογική φιλοσοφία. Να συμμετέχεις ενεργά στην προστασία των δασών (καθαρισμός, εποπτεία και δενδροφύτευση) ή την εξοικονόμηση καυσίμων ή με τρόπους φυσικής άρδευσης.

Αιγόκερως

Θα μπορούσες να βρίσκεσαι στις πρώτες θέσεις των βραβείων για τους Οικολόγους του ζωδιακού. Σέβεσαι το περιβάλλον, φροντίζεις όπου μπορείς να εξοικονομείς ενέργεια, τρέφεσαι όσο το δυνατόν με βιολογικά προϊόντα, γενικά η καθημερινότητά σου είναι ενταγμένη σε ένα «πράσινο» πλαίσιο. Αυτό που πιθανόν δεν κάνεις είναι να χρησιμοποιείς καθαριστικά για το σπίτι ή για τα ρούχα που δεν έχουν χημικά και να ανακυκλώνεις.

Υδροχόος

Ως υπέρμαχος του κοινού καλού λογικό είναι να έχεις μια οικολογική συνείδηση ίσως ήσουν κι από τους πρώτους στη χρήση φωτοβολταϊκών και ηλιακών θερμοσιφώνων. Μπορείς να γίνεις ακόμα περισσότερο, αν στραφείς στην κατανάλωση βιολογικών προϊόντων και αποφεύγεις να χρησιμοποιείς αντικείμενα που χρειάζονται μπαταρίες ή να αγοράζεις επαναφορτιζόμενες. Αλλά κι όταν αυτές τελειώνουν να τις πετάς στα συγκεκριμένα σημεία ανακύκλωσης.

Νευράκια - τσαταλάκια: Τι «γαλλικά» κατεβάζουν τα 12 ζώδια όταν οδηγούν;

Ιχθύες

Ενδιαφέρεσαι πραγματικά για το περιβάλλον, όπως και το απέναντί σου ζώδιο, η Παρθένος. Λατρεύεις τα ζώα, τη φύση, τα δέντρα, τα νερά και οτιδήποτε σε περικλείει και κάνει τον κόσμο πιο όμορφο. Ούτε για σένα υπάρχει κάποια συμβουλή, εκτός ίσως από το να συνεχίσεις με την ίδια διάθεση και να επιχειρήσεις να επηρεάσεις κι άλλους να σε μιμηθούν.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved