Διακοπές με αστρολογικά κριτήρια-Ικαρία, το νησί των Νερών

Διαλέξτε το μέρος που σας ταιριάζει
Παπασταύρου Λίντα
Διακοπές με αστρολογικά κριτήρια-Ικαρία, το νησί των Νερών

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Κάθε τόπος έχει το δικό του ωροσκόπιο και σίγουρα, αν θέλουμε να διαπιστώσουμε τον βαθμό της συμβατότητας του με την δική μας ψυχοσύνθεση, μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα δεδομένα του δικού μας. Ο σκοπός βέβαια είναι να πάρουμε μια ιδέα για το αν θα μπορούσαμε να ζήσουμε στον συγκεκριμένο τόπο, ξεκινώντας από το πιο... απλό, τις διακοπές μας!

Αλλά τι θα μπορούσαμε να πάρουμε ως κριτήριο για το ωροσκόπιο μιας πόλης ή μιας περιοχής; Σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία υπάρχουν. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι καταχωρημένα από καιρό τα αστρολογικά data όλων σχεδόν των πόλεων της χώρας, αφού ιδρύθηκαν τους τελευταίους αιώνες.

Η Ελλάδα όμως έχει μια Ιστορία, που χάνεται στα βάθη των αιώνων και αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εκείνα τα στοιχεία (ημερομηνία ή και ώρα, αν υπάρχει), που συνδέονται με χρονικά σημεία-καμπές στην Ιστορία των πόλεων ή των περιοχών που μας ενδιαφέρουν.

Προσωπικά, θεωρώ ότι η ένταξη μιας περιοχής στο Ελληνικό κράτος μπορεί να είναι ένα καλό κριτήριο, αφού από την αστρολογική εμπειρία, κάθε ανάλογη πράξη συνδέεται ευθέως με ένα τυχόν προϋπάρχον γενέθλιο ωροσκόπιο της συγκεκριμένης περιοχής. Το ωροσκόπιο που προκύπτει δηλαδή παρουσιάζει ουσιώδεις αναλογίες με το άγνωστο «μητρικό», είτε σε θέσεις, είτε σε όψεις πλανητών. Κατ’ επέκταση μπορεί να είναι ένας καλός οδηγός και δείκτης για τις εμπειρίες που θα αποκομίσουμε ζώντας σε αυτόν τον τόπο.

Σημερινός σταθμός της διερεύνησης μας είναι η Ικαρία. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, στις 4/11/1912 (17/11 σύμφωνα με το Νέο Ημερολόγιο), στις 14:00 το αντιτορπιλικό «Θύελλα» έστειλε σήμα πως το νησί ήταν πλέον κάτω από Ελληνική κυριαρχία.


ikaria_copy_copy

Σκορπιός, με τον Ωροσκόπο στους Ιχθύες και την Σελήνη στο ίδιο ζώδιο, πρόκειται σίγουρα για την ...χαρά των Νερών. Και από αυτήν την άποψη, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες μπορούν να επιλέξουν άφοβα το νησί για τις διακοπές τους, γνωρίζοντας πως οι κραδασμοί του τόπου θα «μιλήσουν» στην ψυχή τους. Ιδιαίτερα οι Σκορπιοί ενδέχεται να αναπτύξουν μια σχέση πάθους με το μέρος, εξ αιτίας της συνόδου Ήλιου-Άρη στο ζώδιο.

Παράλληλα και ανεξάρτητα από το Ηλιακό ζώδιο που ανήκετε είναι βέβαιο πως αν έχετε την Σελήνη σας στους Ιχθύες, θα νιώσετε μια αβίαστη οικειότητα με τους ρυθμούς και τα ήθη των κατοίκων.

Ακόμη, αν ο Ήλιος σας «πέφτει» σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του Ωροσκοπίου του νησιού -και ιδιαίτερα στον 4ο- είναι πιθανόν να νιώσετε εξ ίσου οικεία ή σαν να βρίσκεστε στο σπίτι σας. Με αυτό το κριτήριο οι Καρκίνοι των δύο πρώτων δεκαημέρων έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Σημαντικός δείκτης μιας ξεχωριστής και σημαδιακής εμπειρίας είναι και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στην 11η μοίρα του Κριού.

Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Συγκρίνοντας τον χάρτη σας με αυτόν της Ικαρίας, μπορεί να ανακαλύψετε πως έχετε για παράδειγμα τον Άρη σας στις τελευταίες μοίρες των μεταβλητών ζωδίων, σε δυναμική όψη δηλαδή με την Αφροδίτη της Ικαρίας στον Τοξότη (και αναπόφευκτα με τον Πλούτωνα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι). Αυτό πριμοδοτεί το να βυθιστείτε στον ερωτισμό του νησιού και να ζήσετε παθιασμένες στιγμές. Ανάλογες εμπειρίες μπορεί να έχουν και όσες ή όσοι έχουν την γενέθλια Αφροδίτη τους σε σχέση με τον Άρη της Ικαρίας, δηλαδή γύρω στην 20η μοίρα των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος).

Το αν αυτές οι εμπειρίες θα είναι τελικά ευχάριστες, εξαρτάται μάλλον από την αρμονική ή όχι συναστρία με τα Φώτα, τον Ήλιο και την Σελήνη, δηλαδή.

Διαφορετικού τύπου πλεονεκτήματα, διόλου όμως αμελητέα, μπορεί να προκύψουν από μια ενδεχόμενη όψη ανάμεσα στα Φώτα ή τον Ωροσκόπο σας και τον Δία του νησιού στον Τοξότη. Αν μη τι άλλο, η καλοπέραση αλλά και αρκετά «τυχερά» θα είναι πιθανά το αποτέλεσμα ενός «παντρέματος» σας με την Ικαρία.

Καλή διαμονή, λοιπόν, στους τυχερούς!

Φυσικά υπάρχουν και οι αντενδείξεις, οι οποίες σε γενικές γραμμές συνδέονται με τον Κρόνο, του νησιού ή τον δικό σας. Μια περίπτωση είναι να έχετε τα Φώτα ή τον Ωροσκόπο σας στις πρώτες μοίρες των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες), οπότε αν δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη δουλειά, είναι σκόπιμο να μην επιλέξετε το μέρος για τις διακοπές σας. Γιατί, αντί για τα ατέλειωτα πανηγύρια και τις ομορφιές, το μόνο που θα συγκρατήσετε θα είναι η «ταυτότητα» της Ικαρίας, ως τόπου ...εξορίας!

Ανάλογα δύσκολη ή ασύμβατη μπορεί να αποδειχθεί η επίσκεψη σας στο νησί, αν έχετε την Σελήνη σας σε τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Άρη της Ικαρίας, δηλαδή κάπου στην 20-25η μοίρα του Λέοντα ή του Υδροχόου. Σε αυτήν την περίπτωση, οι συγκινήσεις μπορεί να είναι έντονες, όσο και... ανεπιθύμητες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved