Ζώδια και δίαιτα: Χάσε γρήγορα τα κιλά των διακοπών

Συμβουλές για να χάσεις τα περιττά κιλά ανάλογα με το ζώδιό σου

Ζώδια και δίαιτα: Χάσε γρήγορα τα κιλά των διακοπών

Αν το έριξες λίγο έξω κατά τη διάρκεια των διακοπών σου και χάλασες το πρόγραμμα της διατροφής σου, είναι λογικό να πήρες (όπως όλοι μας) κάποια κιλά επιπλέον. Μην αγχώνεσαι όμως! Εφάρμοσε τις συμβουλές για δίαιτα και άσκηση που δίνονται παρακάτω σύμφωνα με το ζώδιό σου και έχεις το λόγο μας ότι θα τα... χάσεις!!

Κριός
Βαριέσαι εύκολα και βιάζεσαι να δεις αποτελέσματα γι' αυτό δε σου είναι εύκολο να ακολουθήσεις ένα μακρόχρονο πρόγραμμα διατροφής. Βέβαια εξαιτίας του σωματότυπου σου δεν αντιμετωπίζεις και σοβαρό θέμα με τα κιλά, οπότε ακολουθήστε μια σύντομη, αυστηρή δίαιτα με ψητά κρέατα, ψάρια και λαχανικά, πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνες που είναι ιδανική για σένα που καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

Ταύρος
Κατά καιρούς πειραματίζεσαι με δίαιτες, όμως όσα κιλά χάνεις μετά από λίγο χρονικό διάστημα τα ξαναπαίρνεις, αφού δεν μπορείς να αντισταθείς στους γευστικούς πειρασμούς. Συμβουλέψου ένα διατροφολόγο και ζήτησέ του να σου αφήσει ελεύθερη μια μέρα στο εβδομαδιαίο μενού ώστε να τρως ό, τι θέλεις για να μην έχεις την αίσθηση ότι στερείσαι. Επίσης, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις γυμναστήριο. Δυο-τρεις φορές την εβδομάδα θα σου κάνουν καλό.

Δίδυμοι
Είσαι τυχερός/η γιατί λόγω μεταβολισμού αλλά και του ότι είσαι συνεχώς σε κίνηση καις πολύ γρήγορα θερμίδες, οπότε η λέξη «δίαιτα» σου είναι άγνωστη. Όσο μεγαλώνεις όμως οι ρυθμοί πέφτουν, γι' αυτό αν έχεις πάρει ήδη κάποια κιλάκια, είναι καλό να φτιάξεις ένα διατροφικό πρόγραμμα με μικρά γεύματα που τα 2 θα περιλαμβάνουν φρούτα, 4 - 5 φορές την ημέρα, τηρώντας αυστηρά την ώρα που τα καταναλώνεις.

Καρκίνος
Είσαι λυπημένος/η, τρως, είσαι χαρούμενος/η, ξανατρώς, είσαι ερωτευμένος/η, πάλι τρως... Γενικά η σχέση μεταξύ φαγητού και συναισθηματικής κατάστασης είναι πολύ στενή γι' αυτό συχνά αντιμετωπίζεις προβλήματα με το στομάχι σου. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα πρόχειρα γεύματα και να προτιμήσεις απλά και υγιεινά, φτιαγμένα από τα χεράκια σου. Δώσε περισσότερο βάρος στα ψητά κρέατα και τα λαχανικά και ξέχασε τις αγαπημένες σου τηγανητές πατάτες για κάποιο χρονικό διάστημα.

Λέων
Αν υπερέβαλες το καλοκαίρι, θα ήταν περισσότερο σε δροσιστικά αλλά άκρως παχυντικά κοκτέιλ και παγωτά ή άλλες λιχουδιές, οπότε είναι ευκαιρία τώρα που ο καιρός θα δροσίσει να στραφείς προς το αγαπημένο, κλασικό νεράκι με μια φέτα λεμόνι (άντε, μέχρι και ανθρακούχο) και τα φρούτα. Όσο πιο πολύ νερό πίνεις, τόσο αποβάλλεις τοξίνες και καθαρίζεις τον οργανισμό σου. Επίσης, ο σολομός (και το σούσι αν σ' αρέσει) είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία της καρδιάς σου, γι' αυτό φρόντισε να υπάρχει στο μενού της εβδομάδας.

Παρθένος
Ακόμα κι αν λες ότι το παράκανες κανείς δε σε πιστεύει! Μόνο εσύ βλέπεις τα κιλά που πήρες, αλλά αν θέλεις ντε και καλά να τα χάσεις, τότε ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνεις. Μια βδομάδα αποτοξίνωσης με φρούτα με μικρής περιεκτικότητας ζάχαρη, χυμούς και βραστά λαχανικά είναι η κατάλληλη λύση. Γράψου και σε ένα πρόγραμμα yoga ή pilates και γρήγορα θα επανέλθεις στην καλή σωματική σου κατάσταση.

Ζυγός
Θέλεις να έχεις άψογη εμφάνιση, όμως είσαι και λίγο τεμπέλης/α και θέλεις ένα κίνητρο να ξεκινήσεις και να τηρήσεις ένα διατροφικό πρόγραμμα ή να είσαι συνεπής στο γυμναστήριο που γράφτηκες και ψάχνεις δικαιολογίες να λουφάρεις. Το καλύτερο για σένα θα ήταν όλα αυτά να τα κάνεις με το σύντροφό σου ή τον κολλητό ή κολλητή σου. Αν βάλετε μαζί στόχους που θα τους κυνηγήσετε, τότε δε θα βαρεθείς. Όσο για τη διατροφή σου, αν κόψεις τα τρόφιμα με τα πολλά λιπαρά και περιορίσεις την κατανάλωση των ομολογουμένως εξαίρετων κρασιών, τότε θα δεις γρήγορα διαφορά.

Σκορπιός
Επειδή είσαι απόλυτος/η, δεν το έχεις σε τίποτα να μείνεις θεονύστικος/η για μια βδομάδα και να πίνεις μόνο νερό για να χάσεις τα όποια κιλά πήρες. Όμως έτσι καταστρέφεται το στομάχι σου, συν το ότι οι ακραίες μέθοδοι αδυνατίσματος στο χρόνο αποδείχτηκαν αναποτελεσματικοί. Προσπάθησε να τρως 4 φορές την ημέρα συγκεκριμένες ώρες που θα επιλέξεις εσύ, με βάση το καθημερινό πρόγραμμά σου, ψητά κρέατα ή ψάρια, λαχανικά και όσπρια, περιόρισε τις μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων και αντάμειψε τον εαυτό σου 2 φορές την εβδομάδα με ένα μεγάλο κομμάτι σοκολάτας.

Τοξότης
Οποιοσδήποτε περιορισμός σου δημιουργεί... αλλεργία, πόσο μάλλον του φαγητού που αποτελεί μια καθημερινή απόλαυση. Ωστόσο, μπορείς να ελαττώσεις όσα επιβαρύνουν την υγεία σου, όπως τα πολλά τηγανητά, λίπη, λευκή ζάχαρη ή το αλάτι που προκαλεί κατακράτηση και προβλήματα στο κυκλοφορικό. Αν η... ζωή σου φαίνεται άνοστη, χρησιμοποίησε Ιμαλαΐων ή λίγο αυθεντικό χοντρό θαλασσινό. Φρόντισε να μην τρως πολύ αργά το βράδυ, περπάτα περισσότερο, προτίμησε τις σκάλες κι όχι το ασανσέρ και ξεκίνα τη μέρα σου πίνοντας ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λίγο λεμόνι.

Αιγόκερως
Εσύ ανήκεις στην ίδια κατηγορία με την Παρθένο. Επειδή κι οι δυο είστε τελειομανείς, ο καθένας με το στυλ του, δεν ξεφεύγετε από το πρόγραμμά σας εύκολα, ούτε και στις διακοπές. Ζυγίσου λοιπόν πρώτα για να βεβαιωθείς ότι απέκτησες όντως 2-3 κιλά έξτρα κι αν έτσι είναι, τότε ξεκίνα μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ασβέστιο και χαμηλή σε λιπαρά. Φτιάξε μόνος/η σου ένα εβδομαδιαίο μενού, κάνοντας σωστό συνδυασμό τροφών και φρόντισε να ξεκλέψεις λίγο χρόνο από τη δουλειά για να πας στο γυμναστήριο.

Υδροχόος
Οποιαδήποτε απαγόρευση ηχεί στα αφτιά σου σαν απειλή και λόγω της αντιδραστικής σου φύσης, μάλλον θα κάνεις τα τελείως αντίθετα από αυτά που σου προτείνουν οι ειδικοί, αν υποθέσουμε ότι θα καταφύγεις στις συμβουλές τους. Ωστόσο, επειδή το θέμα δεν είναι η εμφάνιση αλλά η υγεία, καλό θα ήταν να δεις την απώλεια περιττών κιλών ως πρόκληση. Στο κάτω-κάτω αφού είσαι ελεύθερο πνεύμα, δεν γίνεται να... εξαρτάσαι από το φαγητό! Φτιάξε εσύ το πρόγραμμα διατροφής σου, πετώντας κονσερβοποιημένα είδη, έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα ή γεμάτα συντηρητικά, που δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό σου.

Ιχθύες
Είσαι λεπτεπίλεπτος/η και λιγόφαγος/η, το πρόβλημά σου όμως είναι ότι είσαι απρόσεκτος/η με αυτά που καταναλώνεις. Τρως πρόχειρα, εύκολα γεύματα που πέρα από θερμίδες και γέμισμα του στομαχιού σου δεν προσφέρουν τίποτα κι είσαι λάτρης των ποτών. Κάλλιστα μπορείς να φτιάξεις μόνος/η υγιεινούς χυμούς φρούτων ή λαχανικών, που θα εμπλουτίσεις με γιαούρτι, κανέλα, τζίντζερ ή μέλι οι οποίοι θα σε προμηθεύουν με ενέργεια και βιταμίνες και θα σβήσουν τη δίψα σου. Ενημερώσου για εναλλακτικές μορφές άσκησης και βοτανοθεραπείας.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved