Ζώδια και ζήλεια: Ποια θα σου «κάνουν σκηνή» και ποια θα αδιαφορήσουν;

Με ποιο τρόπο εκφράζουν τη ζήλεια τους τα 12 ζώδια

Ζώδια και ζήλεια: Ποια θα σου «κάνουν σκηνή» και ποια θα αδιαφορήσουν;

Υπάρχουν κάποια συναισθήματα που είναι ανεξέλεγκτα κι η ζήλεια είναι ένα από αυτά. Πώς την εκφράζει το κάθε ζώδιο; Ποια ζηλεύουν απελπισμένα και ποια διατηρούν ένα επίπεδο;

Σημείωση: Είναι μια γενικότερη αναφορά με βάση το ζώδιο κι όχι το προσωπικό ωροσκόπιο του κάθε ατόμου!


ΚΡΙΟΣ

Για τον Κριό το θέμα είναι απλό. Ζηλεύει μόνο γιατί εξάπτεται ο ανταγωνισμός του. Βρίσκει στον άλλον τον ιδανικό σάκο του μποξ για να βγάλει τα απωθημένα του. Λίγο τον νοιάζει αν έχει γίνει ρεζίλι με τις φωνές του, αρκεί από όλον τον καβγά να βγει νικητής

ΤΑΥΡΟΣ

«Ζήλεια μου, με σένα η καρδιά μου είναι ζωντανή» σκέφτεται πάντα ένας αφοσιωμένος Ταύρος που δεν διανοείται να απειλούνται αυτά που θεωρεί κεκτημένα του. Θα κάνει οτιδήποτε προκειμένου να ξεκαθαρίσει μια κατάσταση και εκδικείται μονίμως μέσω... πιστωτικής κάρτας

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ζηλεύει μόνο όταν αντιληφθεί πως ο άλλος είναι εξυπνότερος από αυτόν και λέει καλύτερα ανέκδοτα. Ο Δίδυμος αποφεύγει να ζηλεύει πρώτον γιατί θεωρεί πως είναι μοναδικός καταφερτζής και δεύτερον δεν του το επιτρέπει η δεοντολογία του. Πώς αλλιώς θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πέσαμε στην περίπτωση. Βράζει σαν χύτρα ταχύτητος στο μάξιμουμ, κάνει γκριμάτσες, σου απαντά λακωνικά σαν να έχει πονοκέφαλο λίγο πριν το εγκεφαλικό και δεν θα σου πει τί τον πείραξε. Δεν θα παραλείψει όμως ποτέ, να σου σερβίρει κυκλοθυμικά πόσο ενοχλήθηκε.

ΛΕΩΝ

Ζηλεύουν οι βασιλιάδες ωρέ; Δεν υπάρχει χειρότερο από έναν φαινομενικά άνετο και γεμάτο αυτοπεποίθηση Λέοντα, που προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του, ενώ το ισχαιμικό επεισόδιο πλησιάζει. Κανείς δεν μπορεί να αναγάγει τη ζήλεια του σε δήθεν περιφρόνηση, όσο αυτός.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θα διατηρήσει την ψυχραιμία του σε κάθε περίπτωση. Θα συζητήσει, θα αναλύσει, θα το παίξει Άγγλος ευγενής παρότι ασθενής, αλλά δεν θα δώσει δικαίωμα να υποψιαστεί ο οποιοσδήποτε πως ζηλεύει. Άλλωστε τι είναι η ζήλεια σκέφτεται. Μια εξίσωση που με μαθηματική ακρίβεια δεν σε βγάζει πουθενά.

ΖΥΓΟΣ

Η πιο σουρεαλιστική αντίδραση ζήλειας. Φυσικά και ζηλεύει και θα το δείξει αλλά θα φροντίσει να το κάνει χαριτωμένο, διπλωματικό, στα όρια του γραφικού. Είναι δε τόσο νάρκισσος, που θαυμάζει συχνά το αντικείμενο της ζήλειας του μόνο και μόνο γιατί καταδέχτηκε να το ζηλέψει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ακόμα και ο Μαζόχ θα σάστιζε μπροστά στις διεργασίες του μυαλού του σε ό,τι αφορά στη ζήλεια του για το αντικείμενο του πόθου του. Ο Σκορπιός ζηλεύει παθιασμένα μέσα από την προσπάθεια να σε γοητεύσει και μετά να σε χειριστεί.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το πρόβλημα δεν είναι η ζήλεια του αλλά η υπερβολή του. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ζηλεύει ή αν απλά διογκώνει τις καταστάσεις, γιατί κάτι τέτοιο το έχει κάνει χόμπι. Επιπλέον το έχει φιλοσοφήσει αρκούντως. Η ζήλεια δημιουργεί υποχρεώσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η λογική του θίγεται από τα παραπτώματα των άλλων και ζηλεύει αν δεν είναι αυτός η πρώτη επιλογή. Το θέμα του είναι ο σεβασμός και η αναγνώριση στο πρόσωπό του. Έχει το σύνδρομο του προπαγανδιστή και επιμένει να φτιάχνει το καύκαλο και ας του λείπει η χελώνα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η ζήλεια για έναν Υδροχόο είναι σαν την αποκριάτικη στολή που σε μεταμφιέζει σε κάτι άλλο. Ζηλεύει αλλά δεν το παραδέχεται. Αντίθετα, σου αραδιάζει ένα σωρό θεωρίες για να δείξει πως ενώ καίγεται, παραμένει ένας άνετος συνομιλητής, καταφέρνοντας σχεδόν πάντα να τον ζηλεύουν τελικά οι άλλοι.

ΙΧΘΥΕΣ

Ξεπερνά το νόημα της λέξης και το πάει στο παράλογο καθώς είναι ικανός να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, για να εξακριβώσει κάτι που του έχει κολλήσει στο μυαλό. Ζηλεύει ανίατα με παραμυθένια σενάρια και μετά αναρωτιέται για το ανεπιθύμητο τέλος.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved