Παιδική αστρολογία - Το παιδί και τα φεγγάρια του B΄ Μέρος

η Σελήνη είναι εκείνη που περιγράφει και διαχειρίζεται

Παιδική αστρολογία - Το παιδί και τα φεγγάρια του B΄ Μέρος

από την Πόπη Βασσάλου
popivassalou

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο, όμως όσοι δεν έτυχε να ασχοληθούν περαιτέρω, δεν γνωρίζουν το ζώδιο της Σελήνης τους. Απλά να αναφέρω ότι ο Ήλιος σκιαγραφεί κυρίως την προσωπικότητά μας και τις αντιδράσεις προς το περιβάλλον που βρισκόμαστε. Αντίθετα η Σελήνη είναι εκείνη που περιγράφει και διαχειρίζεται τα συναισθήματα και τις ενστικτώδεις αντιδράσεις. Ψάχνοντας ο καθένας προσωπικά ή ρωτώντας κάποιον ειδικό, μπορεί να μάθει σε ποιο ζώδιο ήταν η Σελήνη την εποχή της γέννησης του.

Η Σελήνη επίσης συμβολίζει τον πρώτο άνθρωπο με τον οποίο έχουμε στενή σχέση και δεν είναι άλλος από τη μητέρα μας. Έτσι, με αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να δώσω πληροφορίες, κυρίως στις μητέρες για να διακρίνουν πιο εύκολα τις συναισθηματικές αντιδράσεις των παιδιών τους και να μπορέσουν να εξηγήσουν ανάλογα και τις δικές τους στα μάτια τους. Επίσης και στους μεγαλύτερους, ώστε να ανακαλύψουν ή να παντρέψουν ήδη αυτά που γνωρίζουν για την ίδια τους τη μητέρα και τη σχέση την οποία ανέπτυξαν ή δεν ανέπτυξαν μαζί της. Σαφώς δεν θα παραβλέψουμε και τα άλλα στοιχεία του ωροσκοπίου για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους μικρούς «θησαυρούς» που είναι τα παιδιά, τα οποία θα παραθέσω σε επόμενα άρθρα.

Έτσι αν ένα παιδί γεννιέται με τη Σελήνη:

ΖΥΓΟΣ- Φεγγαράκι μου γλυκό

Ένα παιδάκι χάρμα οφθαλμών, τόσο νόστιμο, τόσο γοητευτικό, τόσο χαριτωμένο που από την κούνια του θα τραβήξει τα βλέμματα πάνω του, όσο κι αργότερα μεγαλώνοντας, που θα κατακτά με το χαμόγελό του, τους ντελικάτους τρόπους του και τη συμπεριφορά του. Εκείνο που χρειάζεται είναι να μεγαλώσει σ’ ένα ήσυχο κι αρμονικό περιβάλλον, ώστε να μπορέσει να εκφράσει την υπέροχη προσωπικότητά του. Η ίδια του η μητέρα μοιάζει να είναι ένας φιλήσυχος, ελκυστικός άνθρωπος από την οποία διδάσκεται να είναι διακριτικό, πολύ συντροφικό στις σχέσεις του και γενικότερα να διατηρεί όσο μπορεί τις ισορροπίες του. Σ’ αυτό που θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη σημασία είναι να το αποτρέψει από την έμφυτη τάση της αναποφασιστικότητας και να το μάθει να λέει «όχι» πιο συχνά. Επίσης προωθώντας τις δημιουργικές του ανησυχίες θα καταφέρει να διώξει τη νωθρότητα που πολλές φορές θα λειτουργεί ως τροχοπέδη στη ζωή του. Τούτο το παιδί, μπορεί να ηρεμεί ακούγοντας μουσική, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε ένα χώρο που δε δημιουργεί ένταση. Πιθανόν ο χώρος της θάλασσας να το γοητεύσει. Επίσης αυτό που θα το χαρακτηρίσει μεγαλώνοντας είναι ότι θα δίνει μεγάλη σημασία στις δίκαιες σχέσεις, όμως αρκετά ευμετάβλητο στη διάθεσή του καθώς επηρεάζεται από τις δονήσεις του εκάστοτε περιβάλλοντος που θα βρίσκεται. Την οικογένεια του θα την αντιμετωπίζει πάντα φιλικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ – Φεγγαράκι μου μυστηριώδες

Το παιδί που γεννήθηκε με τη Σελήνη στο Σκορπιό, είναι εκείνο που θα εκδηλώσει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο, απίστευτα έντονα συναισθήματα με τέτοια δύναμη, που θα φτάνει από το ένα άκρο στο άλλο και μάλιστα θα μπορεί να τα διαχειρίζεται προκειμένου να προκαλέσει κυρίως τη μητέρα του. Θα αγαπάει και θα ζηλεύει με το ίδιο πάθος. Πολύ εύκολα θα αναπτύξει την κτητικότητά του, σε σημείο, ό, τι θέλει να το αποκτήσει, θα το απαιτεί με το δικό του απαράμιλλο τρόπο. Παρόλα αυτά, είναι ένα παιδί με ανεπτυγμένη τη διαίσθηση, ώστε να αντιλαμβάνεται πλήρως τους κραδασμούς του περιβάλλοντος και να απορροφά σα σφουγγάρι χωρίς να του ξεφεύγει το παραμικρό ακόμα, κι αν δεν έχει ακούσει ή συζητήσει τίποτε με τους γονείς του. Η σχέση με τη μητέρα του επίσης θα φτάνει στα άκρα με συχνές αντιπαραθέσεις αλλά και μοναδικές στιγμές, όπου θα ρέουν άφθονα τα βαθιά του συναισθήματα απέναντί της. Αυτό που έχει να του διδάξει πάνω απ’ όλα είναι να το ενθαρρύνει, μειώνοντας όσο μπορεί την αρνητική του τάση να βλέπει πάντα την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Επίσης το να μάθει αυτό το μικρό να μοιράζεται τα παιχνίδια του κι αργότερα, τα συναισθήματά του, θα «θεραπεύσουν» το ανεξέλεγκτα τυραννικό εγώ του, για να μπορέσει να δημιουργεί πιο υγιείς σχέσεις. Το δέσιμο με την οικογένεια και κυρίως τη μητέρα δεν κόβεται ποτέ, παρά μόνο με την αναχώρησή της απ’ αυτόν τον κόσμο.

ΤΟΞΟΤΗΣ – Φεγγαράκι μου πρόσχαρο

Το παιδί με την πολύπλευρη προσωπικότητά του, τη ζωηρή περιέργειά του να ρωτά για κάθε τι που συμβαίνει γύρω του, την αγάπη του για την περιπέτεια, το χιούμορ του, την απαράμιλλη αισιοδοξία του, τη φιλική στάση και την ακαταμάχητη παιδική γοητεία του, είναι μερικά από εκείνα που θα προβάλει και θα σας κατακτήσει. Πολύ ευγενικό και έτοιμο να εκφράσει με ειλικρίνεια τα συναισθήματά του, όμως και αρκετά ελεύθερο να κινηθεί χωρίς περιορισμούς, κάτι που πιθανόν να σας προβληματίσει, όταν είναι πολύ μικρό, καθώς δε θα έχει την αίσθηση του κινδύνου. Η μητέρα του θα πρέπει να το αντιμετωπίζει περισσότερο με φιλικό τρόπο, παρά με μαμαδίστικο, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη του. Μια καλή λύση είναι να συμμετέχει στις δραστηριότητές του, να «κατεβαίνει» στην ηλικία του και κυρίως να είναι η μαμά που θα αγκαλιάσει και τους φίλους του, σα δικούς της. Λίγες είναι οι στιγμές που η σχέση μεταξύ τους θα αντιμετωπίσει προβλήματα, αφού και η ίδια η μητέρα είναι αρκετά ανεξάρτητη και ανοιχτόμυαλη για να του αφήνει αρκετό χώρο να κινηθεί ή να εκφράσει αυτά που νιώθει, χωρίς να του βάζει πολλά πρέπει, καλλιεργώντας όμως τη φιλοσοφική του διάθεση. Δεν αποκλείεται τούτο το παιδί να προέρχεται από ένα γονέα τουλάχιστον άλλης εθνικότητας ή κι αν δε συμβαίνει αυτό, να νιώθει όλο τον κόσμο σπίτι του και να προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – Φεγγαράκι μου σοβαρό

Είναι ένα μικρό που το οικογενειακό περιβάλλον το υποχρεώνει να μη ζήσει ανέμελα την παιδική του ηλικία, καθώς από γεννησιμιού του θα υπάρξουν περιορισμοί. Ίσως έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας με τους γονείς του ή λόγω συνθηκών δε θα μπορέσει να νιώσει τη στοργή και την αγάπη που χρειάζεται από την ίδια τη μητέρα του, καθώς η ίδια είτε δε θα έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί του, πιθανόν σα σκληρά εργαζόμενη ή θα είναι αρκετά αυστηρή και συντηρητική, με αποτέλεσμα να μην καταλάβει πως τούτο το παιδί μεγάλωσε πριν την ώρα του. Ένας έμμεσος τρόπος προκειμένου να την προσεγγίζει είναι να αναλαμβάνει υπευθύνους ρόλους μέσα στην οικογένεια και μάλιστα να προσπαθεί να τους παίξει τέλεια. Εκείνο που θα χρειαστεί να κάνει η μητέρα του, είναι να το μάθει, ότι δεν είναι λάθος να εκφράζει τα συναισθήματά του και να μην τα παίρνει όλα τοις μετρητοίς, για να μπορέσει μεγαλώνοντας, να μην αποζητά την ασφάλεια μόνο γύρω από τα υλικά αγαθά, μένοντας απόμακρος από ανθρώπους και καταστάσεις που δεν έχουν να του τα προσφέρουν. Επίσης είναι απαραίτητο να βρει τρόπους να το μάθει να χαλαρώνει και να είναι περισσότερο κοινωνικό, όταν οι συναναστροφές δεν είναι γύρω από τις ευθύνες που αναλαμβάνει. Είναι από τα παιδιά που δύσκολα θα εγκαταλείψουν το οικογενειακό περιβάλλον μόνο και μόνο γιατί νιώθουν υποχρεωμένοι απέναντί του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ – Φεγγαράκι μου «προχωρημένο»

Από τη γέννησή του θα φανεί ότι αυτό το παιδί είναι τόσο «διαφορετικό» σα να ήρθε από άλλο πλανήτη κι αυτό θα φανεί τόσο από τη συμπεριφορά του που δε θα μπορέσετε να τη συγκρίνετε με κανέναν από την οικογένειά σας, όσο κι από τη μεγάλη του επαναστατικότητα να μην προσαρμόζεται πουθενά μεγαλώνοντας και να ορίζει τους δικούς του κανόνες, μακριά από παραδοσιακά ή συντηρητικά κίνητρα. Ιδιαίτερα κοινωνικό, φιλικό αλλά απόμακρο συναισθηματικά, ώστε να εκφράσει βαθιά συναισθήματα παρά μόνο αν αγγίζουν έντονα τη νοητική του σφαίρα. Οι εκδηλώσεις τρυφερότητας και στοργής μπορεί να μην το αγγίζουν, εκτός αν εξηγούνται με τη λογική. Σε ομαδικά παιχνίδια θα λειτουργεί πολύ καλύτερα από το να το βάλετε να παίξει μόνο του και είναι σημαντικό να του αφήνετε ελευθερία κινήσεων, για να εκφράσει τα πολύπλευρα ταλέντα του. Εξάλλου και η μητέρα του, μάλλον είναι μια γυναίκα αρκετά ανεξάρτητη που σέβεται και η ίδια την ελευθερία του παιδιού της και πάνω απ’ όλα μια καλή φίλη, που είναι ανοιχτή ν’ ακούσει τους προβληματισμούς του και να αποδεχθεί τις ιδιαιτερότητες του, όμως, όπως λέγεται, η πολλή ελευθερία μπορεί να οδηγήσει στην ασυδοσία. Έτσι είναι ένα λεπτό σημείο που θα πρέπει να διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το παιδί να εκτιμήσει αυτό το πολύτιμο αγαθό και να ανεξαρτητοποιηθεί γρήγορα από το να το γίνει επαναστάτης χωρίς αιτία.

ΙΧΘΕΙΣ – Φεγγαράκι μου ονειροπόλο

Το ντροπαλό και ευαίσθητο σεληνιακό παιδάκι του ζωδιακού, πολύ τρυφερό, με πλούσια φαντασία και γλυκύτατους τρόπους με κίνδυνο να παρασύρεται πολύ εύκολα ή να είναι αρκετά εύπιστο. Λυπάται και χαίρεται με τα ίδια δυνατά συναισθήματα και είναι ιδιαίτερα χαρισματικό, ώστε να αντιλαμβάνεται τα πράγματα πριν ακόμα συμβούν. Έχει ανάγκη να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που θα του χαρίζει ηρεμία για να μπορεί να ονειρεύεται και να παίζει τους φανταστικούς του ρόλους εκφράζοντας έτσι τις κρυφές του επιθυμίες, που δεν θα του αρέσει να εκθέτει πριν τις ζήσει στα όνειρά του. Η μαμά του, μάλλον είναι μια γυναίκα πολύ προστατευτική, υπερβολικά ευαίσθητη, υπερτονίζοντας τα δικά της ενοχοποιημένα συναισθήματα μέσω του παιδιού της. Εδώ χρειάζεται πολύ προσοχή, γιατί το παιδί μπορεί με το παραμικρό να νιώθει ότι το απορρίπτει και συχνά πυκνά θα ακολουθεί το δρόμο της απομόνωσης. Η αγάπη και η τρυφερότητα δε θα του λείψουν, μαθαίνοντας έτσι από μικρό να μοιράζεται τα συναισθήματά του με όσους αγαπάει. Αυτό που χρειάζεται να μάθει αυτό το παιδί είναι ότι ο κόσμος που ζει, δεν είναι αγγελικά πλασμένος και να μην το βάζει στα πόδια κι απομακρύνεται, όταν δυσκολεύεται να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Ένας τρόπος προκειμένου να νιώσει αυτοπεποίθηση, είναι να προωθήσει η μητέρα του τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και μέσω αυτών να ανακαλύψει το χαμένο του «εγώ».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved