Παιδική αστρολογία - Το παιδί και τα φεγάρια του Α΄ Μέρος

η Σελήνη είναι εκείνη που περιγράφει και διαχειρίζεται

Παιδική αστρολογία - Το παιδί και τα φεγάρια του Α΄ Μέρος

από την Πόπη Βασσάλου

popivassalou

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο, όμως όσοι δεν έτυχε να ασχοληθούν περαιτέρω, δεν γνωρίζουν το ζώδιο της Σελήνης τους. Απλά να αναφέρω ότι ο Ήλιος σκιαγραφεί κυρίως την προσωπικότητά μας και τις αντιδράσεις προς το περιβάλλον που βρισκόμαστε. Αντίθετα η Σελήνη είναι εκείνη που περιγράφει και διαχειρίζεται τα συναισθήματα και τις ενστικτώδεις αντιδράσεις. Ψάχνοντας ο καθένας προσωπικά ή ρωτώντας κάποιον ειδικό, μπορεί να μάθει σε ποιο ζώδιο ήταν η Σελήνη την εποχή της γέννησης του.

Η Σελήνη επίσης συμβολίζει τον πρώτο άνθρωπο με τον οποίο έχουμε στενή σχέση και δεν είναι άλλος από τη μητέρα μας. Έτσι, με αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να δώσω πληροφορίες, κυρίως στις μητέρες για να διακρίνουν πιο εύκολα τις συναισθηματικές αντιδράσεις των παιδιών τους και να μπορέσουν να εξηγήσουν ανάλογα και τις δικές τους στα μάτια τους. Επίσης και στους μεγαλύτερους, ώστε να ανακαλύψουν ή να παντρέψουν ήδη αυτά που γνωρίζουν για την ίδια τους τη μητέρα και τη σχέση την οποία ανέπτυξαν ή δεν ανέπτυξαν μαζί της. Σαφώς δεν θα παραβλέψουμε και τα άλλα στοιχεία του ωροσκοπίου για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους μικρούς «θησαυρούς» που είναι τα παιδιά, τα οποία θα παραθέσω σε επόμενα άρθρα.

Έτσι αν ένα παιδί γεννιέται με τη Σελήνη:

ΚΡΙΟΣ- Φεγγαράκι μου ζωηρό

Περιπετειώδες από την κούνια του. Τα συναισθήματά του εκτός από ενθουσιώδη θα είναι και έντονα και θα εναλλάσσονται μεταξύ ανταγωνιστικότητας και δράσης, σε ήρεμη δημιουργικότητα. Ο καθρέφτης του σαφώς είναι η ίδια η μητέρα του, που δεν αποκλείεται να εκδηλώνει την ανησυχία της, μάλλον για να το προστατέψει, να επιβάλλεται ίσως με αντιπαιδαγωγικό τρόπο, εκφράζοντας δυναμικά όσα όλα νιώθει. Επόμενο είναι πολλές φορές να δημιουργούνται καβγάδες μεταξύ τους και να παρασύρονται σε αγώνες υπεροχής και δύσκολα να αποσύρονται από το πεδίο μάχης που δημιούργησαν. Παρόλα αυτά, το παιδί που έχει Σελήνη στον Κριό, θα συνεχίσει και στην ενήλικη ζωή του να δρα με παρορμητικό τρόπο, να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, να τολμά σε ριψοκίνδυνες συναισθηματικές καταστάσεις και βέβαια να μην παίρνει ποτέ από λόγια, κάτι που δεν μπόρεσε να του το διδάξει η «πρώτη γυναίκα» της ζωής του, η μητέρα του. Πάντως όλη αυτήν την ενεργητικότητα που μπορεί να έχει αυτό το παιδί, κάλλιστα θα μπορούσε να διοχετευτεί στον αθλητισμό ή σε δραστηριότητες που το κρατάνε πάντα σε εγρήγορση κι αν είναι δυνατόν να μάθει, ότι η ανυπομονησία, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση όλων όσων θα ήθελε να πραγματοποιήσει. Πολύ εύκολα επίσης θα αποχωριστεί τη μητέρα του και την οικογένεια για να πετάξει με τα δικά του φτερά.

ΤΑΥΡΟΣ- Φεγγαράκι μου ήρεμο

Όμορφο, ευχάριστο, λίγο τεμπέλικο, συναισθηματικά ήρεμο, καλοζωισμένο και στρουμπουλό είναι τούτο το παιδάκι. Στις αντιδράσεις του θα είναι συγκρατημένο, όμως ιδιαίτερα πρακτικό, με μια σταθερότητα στις απόψεις του, που όμοια του δεν υπάρχει και με κινήσεις μάλλον slow motion. Μέσα στην οικογένειά του θέλει να νιώθει ασφάλεια και πάνω απ’ όλα να εισπράττει τρυφερότητα και στοργή από τους γονείς του. Αν κάτι κλονίσει αυτή την ασφάλειά του, μπορεί να του δημιουργηθούν φοβίες σε κάθε επικείμενη αλλαγή στην οποία δεν προσαρμόζεται πολύ εύκολα. Επιρρεπές στις λιχουδιές παντός τύπου, αρκεί να του γαργαλούν ευχάριστα τον ουρανίσκο. Εδώ οι γονείς, από νωρίς θα πρέπει να το μάθουν να τρέφεται όσο πιο ισορροπημένα και σωστά γίνεται, γιατί το βάρος του πολύ εύκολα μπορεί να γίνει παθολογικό. Εξάλλου είναι από τα παιδιά που ό,τι μάθει δύσκολα το ξεχνά. Η εικόνα της μητέρας του, μοιάζει να είναι αρκετά παραδοσιακή και συντηρητική. Αυτό που ενδεχομένως να του διδάξει είναι πώς να διαχειρίζεται τα κεκτημένα του, όμως εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή για να μην προσκολληθεί μόνο σε υλικές κατακτήσεις, αλλά να επιδοθεί και στις άλλες αξίες της ζωής του. Καλλιεργώντας τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες, θα μπορούσε να αποτραπεί η τάση του για ισχυρογνωμοσύνη και τεμπελιά. Αυτό το παιδί πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποχωριστεί τη μητέρα του ή το οικογενειακό περιβάλλον.

ΔΙΔΥΜΟΙ - Φεγγαράκι μου ανέμελο

Ένα παιδί με λαμπερή προσωπικότητα, φαντασία, μια εγγενή περιέργεια, μια μικρή μελισσούλα που δεν αφήνει σε ησυχία τους γονείς του από την περιέργεια του να ρωτάει για τα πάντα, να τρυπώνει οπουδήποτε και να απεχθάνεται τη στατικότητα. Είναι εκείνο το μικρό που θα εκφράζει ευθέως τα συναισθήματά του κι αυτό θα φανεί γιατί θα μιλήσει αρκετά γρήγορα και σωστά. Εκείνο που θα δυσκολευτεί να μάθει είναι να ολοκληρώνει ότι αρχίζει, με αποτέλεσμα να αντιδρά επιπόλαια και εφήμερα όταν φορτώνεται με υποχρεώσεις ή ότι δεν το αναζωογονεί πνευματικά. Από τη μητέρα του μαθαίνει να φιλτράρει τα συναισθήματά του και κυρίως να συμπεριλαμβάνει τη λογική σε κάθε τι που θα πει. Θα πρέπει η ίδια να το προτρέπει για να μη βαριέται. Βέβαια αυτό που θα του λείπει είναι ότι δε θα είναι τόσο εκδηλωτικό σε βαθύτερα συναισθήματα κι έτσι μπορεί να δημιουργηθεί μια συναισθηματική απόσταση μεταξύ τους. Η καλή επικοινωνία που αναπτύσσει με το περιβάλλον, είτε είναι οικείο, είτε είναι καθημερινό, θα το κάνουν ιδιαίτερα γοητευτικό, διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο έχοντας την ικανότητα να λειτουργεί πολύ καλύτερα με νεότερους ανθρώπους παρά με εκείνους που μπλοκάρουν με «πρέπει» τη διανοητική του ικανότητα. Επίσης χρησιμοποιώντας το γραπτό λόγο είναι ένα ιδανικό μέσο για να καταλάβετε πως ακριβώς νιώθει. Επίσης δε θα του στοιχίσει καθόλου να απομακρυνθεί από το πατρικό του, μάλλον θα νιώσει πιο χαρούμενο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ- Φεγγαράκι μου ευαίσθητο

Για να αισθανθεί ασφαλές αυτό το μικρό, χρειάζεται να μεταμορφώνει κάθε χώρο που ζει σαν το σπίτι του και εκτός των άλλων μ’ αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί να εκδηλώνει τρυφερά συναισθήματα απέναντι στους γονείς του κι όποιον αισθάνεται σαν οικογένειά του. Άλλο ένα χαρακτηριστικό αυτού του παιδιού είναι ότι η μεγάλη του ευαισθησία, το οδηγεί σε μια τάση, να προστατεύει τους άλλους, όπως τα αδέλφια του, αγαπημένα πρόσωπα ή όποιον χρειάζεται βοήθεια. Πολλές φορές μπορεί να το δείτε καθώς μεγαλώνει να μιμείται άριστα τους μεγάλους δοκιμάζοντας τα ρούχα τους ή τις συνήθειές τους. Παρόλα αυτά τούτο το παιδί είναι ιδιαίτερα κολλημένο στη μαμά του και παράλληλα τόσο ευάλωτο, ώστε με το παραμικρό να βάζει τα κλάματα. Εδώ η μαμά του, η οποία θα είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος στη ζωή του, θα πρέπει να του δείξει περίσσια αγάπη, να μην είναι καταπιεστική ή ψυχρή, γιατί αυτό το παιδί έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του και τι του δημιουργεί ανασφάλεια. Επίσης η επαφή του με το υγρό στοιχείο το γαληνεύει και αποφορτίζεται πολύ γρήγορα με ό,τι του έχει δημιουργήσει άγχος. Πάντως θα έχει μεγάλη δυσκολία να κόψει τον ομφάλιο λώρο, ακόμα και ως ενήλικας, από τη μητέρα του πόσο μάλλον από την οικογένειά του.

ΛΕΩΝ - Φεγγαράκι μου λαμπρό

Μ’ αυτό το παιδί είναι σα να έχετε ένα πριγκιπόπουλο μέσα στο σπίτι σας. Το χαρούμενο προσωπάκι του θα ακτινοβολεί και θα είναι ευγενικό κι αυθόρμητο, όταν η προσοχή όλων είναι στραμμένη πάνω του. Φυσικά όταν συμβαίνει το αντίθετο, πληγώνεται και δραματοποιεί κάθε αντίδρασή του, που μπορεί να το οδηγήσει σε υπέρμετρο εγωισμό και πείσμα. Τα συναισθήματά του θα ρέουν άφθονα, θα είναι σαγηνευτικά και πάνω απ’ όλα γενναιόδωρα. Πιθανόν η μαμά του να είναι μια γυναίκα που θα το ενθαρρύνει, θα ξέρει να του λέει «μπράβο», θα είναι ειλικρινής απέναντι του, θα του δείξει τον τρόπο ώστε να εκφράσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και θα του διδάξει πώς να χαίρεται τη ζωή. Θα πρέπει να αποφεύγει να είναι αυταρχική μαζί του, γιατί αυτό παιδί κινδυνεύει να γίνει ένας εγωκεντρικός ή σνομπ ενήλικας και κατ’ επέκταση να κομπάζει κι εκείνο τα παιδιά του. Βέβαια να μην παραλείψουμε ότι είναι εκείνη στην οποία οφείλονται οι ευγενικοί τρόποι του , η αισιοδοξία του, η ηρεμία να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και το κυριότερο να αγαπάει με πάθος τη ζωή και να νιώθει ευτυχισμένο όταν κάνει τους άλλους να είναι χαρούμενοι. Όσον αφορά την απομάκρυνσή του από την οικογένειά του, είτε θα καθυστερήσει, είτε θα γίνει με δυσκολία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ- Φεγγαράκι μου προσεκτικό

Ένα λογικό και έξυπνο παιδί, όχι όμως λιγότερο συναισθηματικό, παρά μόνο δύσκολο, ώστε να εκφράζει με άνεση όλα όσα νιώθει. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αρκετά ντροπαλό και θα χρειαστεί χρόνο ώστε να νιώσει ασφαλές, αν στο περιβάλλον που μεγαλώνει, δεν επικρατεί τάξη και οργάνωση, κάτι που θα αγαπήσει στην πορεία της ζωής του και θα δουλέψει γι’ αυτό. Από πολύ μικρό θα ενδιαφέρεται για την καθαριότητα και την προσωπική του υγιεινή αλλά και θα είναι αρκετά επιλεκτικό και στις διατροφικές του συνήθειες. Η τάση του να εξυπηρετεί και να είναι χρήσιμο, θα είναι μια από τις «αποστολές του» που θα το κρατούν σε ισορροπία. Η μητέρα του μάλλον θα είναι λίγο αυστηρή ή αγχωτική με τα απλά θέματα της καθημερινότητας, όμως με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να το τιμωρεί ή να το κριτικάρει, υπερτονίζοντας κάποιο ελάττωμά του. Αυτό το παιδί μπορεί να το προσεγγίσεις μέσω της συζήτησης, καθώς επίσης δέχεται απλόχερα τις εκδηλώσεις αγάπης, οι οποίες θα πρέπει να είναι συχνές και επαναλαμβανόμενες για να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να μην είναι συναισθηματικά απόμακρο κι απογοητευμένο ψυχικά. Εδώ ισχύει το «η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως», μέχρι να νιώσει δυνατό. Πολύ εύκολα αυτό το παιδί, θα μπορούσε να ξεκόψει από την οικογένειά του και να δημιουργήσει το περιβάλλον που του ταιριάζει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved