Εσύ τι ζώδιο είσαι στο Κέλτικο ωροσκόπιο;

Δες πότε γεννήθηκες και βρες το Κέλτικο ζώδιό σου

Εσύ τι ζώδιο είσαι στο Κέλτικο ωροσκόπιο;

Το Κελτικό έτος χωρίζεται στους δεκατρείς μήνες του σεληνιακού ημερολογίου που αντικατοπτρίζει τους κύκλους της Σελήνης, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με ένα ιερό δέντρο για τους Δρυίδες. Αυτοί κωδικοποίησαν τα μυστήρια των δέντρων σε ένα μυστικό αλφάβητο, γνωστό ως Ogham, σαν προσφορά στον Κέλτικο θεό της Ποίησης, Ogma.
Σε κάθε μήνα αντιστοιχεί ένα δέντρο, ένα γράμμα της αλφαβήτου, ένα ζώο - Θεός, ένας Κελτικός Θεός κι ένα πέτρωμα. Οι Δρυίδες πίστευαν ότι η καταγωγή των ανθρώπων προήλθε από τα δέντρα και γι' αυτό κάθε δένδρο κατέχει μια συγκεκριμένη μαγική ιδιότητα.

Παρακάτω θα βρεις το δέντρο, το ζώο, το λίθο και τον πλανήτη που συνδέεται με το μήνα και την ημερομηνία γέννησής σου. Καλή αναζήτηση!

Σημύδα 24 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Simuda

Σύμφωνα με την Κέλτικη αστρολογία έχεις γεννηθεί στο μήνα της Σημύδας. Η Σημύδα είναι το πρώτο δέντρο που βγάζει φύλλα κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι η στιγμή της αναγέννησης, της έναρξης, περισυλλογής και των νέων ξεκινημάτων. Έχεις μια ξεκάθαρη, αξιόπιστη προσωπικότητα, με ισχυρό μυαλό. Κάνεις τους γύρω σου να αισθάνονται ανανεωμένοι, ολοκαίνουργιοι και γεμάτοι ενέργεια. Η αποστολή σου στη ζωή είναι να βοηθήσεις τους άλλους στην απομάκρυνση όλης της «ακαταστασίας» και της «βρωμιάς» που έχουν συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν στέρεες βάσεις.
Ζώο: Ελάφι
Το ζώο που αντιστοιχεί σε σένα είναι το Ελάφι. Είσαι άνθρωπος πολύ περήφανος, ειλικρινής και ανεξάρτητος, με ένα αέρα μεγαλείου και υπερηφάνειας. Είσαι πολύ ευαίσθητος/η, έχεις οξυμένη την έκτη αίσθηση και συχνά θέλεις να αλλάξεις την εμφάνισή σου ή να μεταμορφωθείς εξωτερικά αν κρίνεις ότι χρειάζεται. Λατρεύεις την περιπέτεια, να κάνεις νέα ξεκινήματα και ταξίδια για να γνωρίσεις και να δεις όλες τις ομορφιές της γης.
Ταιριάζεις με: Φώκια, Ενυδρίδα, Χήνα
Το πέτρωμά σου είναι ο λευκός Κρύσταλλος, μια πνευματική πέτρα.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Ήλιος.

Σορβιά 21 Ιανουαρίου – 17 Φεβρουαρίου

sorvia

Έχεις γεννηθεί, στο μήνα της Σορβιάς που είναι γνωστή ως το Δέντρο της ευαισθησίας και έχει τη φήμη ότι προστατεύει εκείνους που την περιβάλλουν από το κακό μάτι, έτσι ώστε το πνεύμα τους να περιφέρεται ελεύθερα, υπό το φως της αγάπης. Λέγεται επίσης ότι είναι ο φύλακας του σπιτιού.
Είσαι ένας μυστηριώδης και υπέροχος άνθρωπος που του αρέσει να κατευνάζει τα πολύ δικά του άτομα και να τα κάνει να δουν πόσο υπέροχος είναι πραγματικά αυτός ο κόσμος. Έχεις έρθει στη ζωή για να αναπτύξεις την πνευματική πλευρά σου με σκοπό να βοηθήσεις όπου μπορείς. Χρειάζεσαι μια διέξοδο από την ισχυρή φαντασία που σε ξεσηκώνει, αλλιώς μπορεί να γίνεις ανήσυχος και αντιδραστικός.
Ζώο: Γερανός
Είσαι πολύ μυστικοπαθής, έχεις δίψα για γνώση και ενδιαφέρεσαι για περίεργα ή εκκεντρικά θέματα. Δείχνεις πολύ κοινωνικός αλλά στην πραγματικότητα είσαι αρκετά ντροπαλός. Είσαι υπερβολικά ταλαντούχος και πνευματικός άνθρωπος με πολλές εξειδικευμένες δεξιότητες, εξαιρετικά ανεκτικός και με υγιή άποψη για τη ζωή. Αγαπάς να ταξιδεύεις στη σφαίρα του αγνώστου και της πνευματικότητας και θέλεις πάντα να εξελίσσεσαι. Ο Δράκος επίσης συνδέεται με αυτό το μήνα και συμβολίζει την έμπνευση και τη φαντασία.
Ταιριάζεις με: Μέλισσα και Κύκνο, Αρκούδα, Κουκουβάγια και Γάτα.
Το πέτρωμά σου είναι το Περίδοτο ή Χρυσόλιθος που συμβολίζει την έκφραση και την πειστικότητα και στους αρχαίους χρόνους χρησιμοποιούταν για να αποκρούσει το κακό.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Ουρανός.

Φλαμουριά 18 Φεβρουαρίου – 17 Μαρτίου

flamouria

Σύμφωνα με την Κέλτικη Αστρολογία έχεις γεννηθεί στο τρίτο φεγγάρι, το μηνά της Φλαμουριάς που θεωρούταν μαγική και από το ξύλο της έφτιαχναν ραβδιά και δόρατα για τους Δρυίδες γι' αυτό κι είναι καθαγιασμένο δέντρο. Είσαι γεμάτος αγάπη και ρομαντισμό κι είναι αυτό που σε κάνει τόσο γοητευτικό άνθρωπο. Ο στόχος στη ζωή σου είναι να δείξεις στους άλλους πόσο όμορφος είναι αυτός ο κόσμος και πώς είμαστε όλοι κηπουροί του, όχι μόνο για τη γη αλλά και τη δική μας ψυχή. Η πρόκλησή σου στη ζωή είναι να κρατήσεις τα πόδια σου σταθερά στο έδαφος γιατί έχεις την τάση να ονειροπολείς.
Ζώο: Φώκια
Είσαι εξαιρετικά ευαίσθητος, με καλλιτεχνική φλέβα και αγαπάς οτιδήποτε πνευματικό. Είσαι ευγενικός και ευέλικτος άνθρωπος. Πατάς στα σύννεφα, είσαι ονειροπόλος, ρομαντικός και πολύ στοργικός. Είσαι πολύ συνδεδεμένος με τις ανώτερες σφαίρες.
Ταιριάζεις με: Οχιά, Ενυδρίδα, Σολομό
Το πέτρωμά σου είναι το Κοράλλι, που φοριόταν από πολλούς σαν προστασία από το κακό. Επίσης απαλύνει τους φόβους και ενθαρρύνει τη θετικότητα.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Ποσειδώνας.

Σκλήθρα 18 Μαρτίου – 14 Απριλίου

sklh8ra

Ανήκεις στο μήνα της Σκλήθρας, ένα μήνα ανάπτυξης, αναγέννησης και εξεύρεσης ισορροπίας μεταξύ εργασίας και διασκέδασης. Το ξύλο της Σκλήθρας δεν επηρεάζεται από το νερό γι' αυτό χρησιμοποιείται για την κατασκευή γεφυρών, πλοίων, ξύλινων παπουτσιών (τσόκαρα). Θεωρούταν κατάρα να πέσει μια Σκλήθρα, καθώς το οργισμένο πνεύμα του δέντρου θα έκαιγε τις κατοικίες. Αν έχεις γεννηθεί αυτό το μήνα είσαι άνθρωπος της πράξης. Είσαι ένα πολυάσχολο άτομο που θέλει να αναλαμβάνει νέα έργα. Πρέπει, ωστόσο, να βγαίνεις συχνά έξω και να χαλαρώνεις γιατί αλλιώς θα «καείς» από την κόπωση και θα εξαντληθεί η ενέργειά σου.
Ζώο: Αρκούδα
Είσαι άνθρωπος με απίστευτη δύναμη, θαρραλέος αλλά, παιχνιδιάρης, εξωστρεφής, με μια κληρονομική έκτη αίσθηση. Οι κεραίες σου είναι αρκετά ευαισθητοποιημένες και πιάνουν αόρατα προειδοποιητικά σήματα αρκετές φορές. Είσαι εξαιρετικά προστατευτικός με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, λατρεύεις την περιπέτειας και σου αρέσει να ταξιδεύεις σε όλη τη Γη.
Ταιριάζεις με: Γάτα, Κουκουβάγια, Γερανό, Μέλισσα και Κύκνο.
Το πέτρωμά σου είναι το Ρουμπίνι που συμβολίζει την απελευθέρωση από την ανησυχία, τη λάμψη και την αθωότητα.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Άρης.

Ιτιά 15 Απριλίου – 12 Μαΐου

itia

Η Ιτιά είναι ιερή για τη Σελήνη και σύμφωνα με ένα Κελτικό μύθο το σύμπαν είχε εκκολαφθεί από δύο αυγά, κρυμμένα ανάμεσα στα κλαδιά της. Είσαι ο άνθρωπος της αλλαγής και σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου θα την επιδιώκεις. Έχεις την τάση να αναπτύσσεσαι γρήγορα και μανιωδώς κι αν «κοπείς» από ένα εμπόδιο σύντομα θα βγάλεις ξανά ρίζες και θα αναπτυχθεί δυνατότερος και πολύ σοφότερος. Αποκτάς πολύτιμη εμπειρία απ' όλα τα σκαμπανεβάσματα που έχει η ζωή σου και η ψυχή σου παραμένει άφθαρτη.

Ζώο: Οχιά
Έχεις μια εξαιρετική μνήμη, πολύ έντονο οικογενειακό προσανατολισμό και μπορείς να αλλάξεις την εικόνα σου και την εμφάνισή σου πολύ γρήγορα. Είσαι πολυμήχανος κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά σου στοιχεία. Ελκύεσαι από τη μαγεία και το μυστικισμό και θα μπορούσες να γίνεις ένας κορυφαίος πνευματικός θεραπευτής, έτσι όπως επηρεάζεσαι από τις μαγικές ιδιότητες του φεγγαριού.
Ταιριάζεις με: Ελάφι, Σολομό, Φώκια, Ενυδρίδα και Χήνα.
Το πέτρωμά σου είναι η Φεγγαρόπετρα και θεωρείται ιερή και μαγική, η πέτρα του ονείρου.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι η Σελήνη.

Λευκαγκαθιά (Ιπποφαές) 13 Μαΐου – 9 Ιουνίου

leukaga8ia

Έχεις γεννηθεί κάτω από το φεγγάρι της Λευκαγκαθιάς και καλείσαι να βάλεις ένα τείχος ανάμεσα σε σένα και τις ανασφάλειές σου, όπως επίσης και τα πράγματα που δεν θέλεις ή δεν σου αρέσουν στη ζωή σου. Η Λευκαγκαθιά είναι σύμβολο ψυχικής προστασίας και φυτευόταν περιμετρικά για την προστασία των Εκκλησιών, χωραφιών και κατοικιών. Είσαι λίγο παλιομοδίτης, με σεβασμό στις ρίζες σου, προσεκτικός και συντηρητικός άνθρωπος αλλά και πολύ στοργικός. Επιζητάς τη σταθερότητα και είσαι έτοιμος να προστατεύσεις με τα αγκάθια σου την οικογένειά σου, της οποίας είσαι ο θεμέλιος λίθος. Θα τα βάλεις με όλους και με όλα για να θωρακίσεις αυτά που αγαπάς.
Ζώο: Μέλισσα
Ως Μέλισσα είσαι συνεχώς απασχολημένος, κοινωνικός και παίρνεις πρωτοβουλίες για να διοργανώνεις εκδηλώσεις που βοηθούν τον άνθρωπο. Είσαι αρκετά μεθοδικός στο τρόπο σκέψης σου και συχνά σου έρχονται καινούργιες και ευρηματικές ιδέες. Είσαι γόνιμο, χαρισματικό, δημιουργικό ον και μπορείς να επικοινωνήσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Ταιριάζεις με: Γερανό, Κύκνο, Αρκούδα, Γάτα και Κουκουβάγια.
Το πέτρωμά σου είναι το Τοπάζι που θεωρείται ότι είναι το στολίδι του ήλιου που δύει και συνδεδεμένο με τον Αιγυπτιακό θεό Ήλιο – Ra.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Vulcan, το «ουράνιο φάντασμα», του οποίου η τροχιά είναι τόσο κοντά στον Ήλιο, ώστε είναι ορατός μόνο στο λυκόφως της ανατολής ή της δύσης του και στην έκλειψη.

Βελανιδιά 10 Ιουνίου – 7 Ιουλίου

belanidia

Αν έχεις γεννηθεί στο μήνα της Βελανιδιάς καλείσαι να εστιάσεις στη δημιουργία, τη σοφία, την ενέργεια, την επιβίωση και την φύλαξη. Η βελανιδιά ήταν το ιερό δέντρο των Δρυίδων, που συμβολίζει την αλήθεια και την ακλόνητη γνώση και πίστευαν ότι οι πόρτες είναι κατασκευασμένες από Βελανιδιά για να κρατούν έξω το κακό. Είσαι ψύχραιμος, πολύ σοφός, αισιόδοξος, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και μπορείς να δεις τα πράγματα ξεκάθαρα και αντικειμενικά. Στο δεύτερο μισό της ζωής σου θα αποκτήσεις επίγνωση για το δώρο που κατέχεις και θα κατανοήσεις πλήρως τη δύναμή σου που θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις για το καλό όλων.
Ζώο: Ενυδρίδα
Έχεις έναν σφιχτό δεσμό με την οικογένειά σου και θα βοηθήσεις όσους έχουν ανάγκη. Γεννήθηκες με ένα ισχυρό ένστικτο και την ικανότητα να βλέπεις πράγματα που οι περισσότεροι δεν μπορούν, κάτι που θαυμάζουν πολλοί και φθονούν λίγοι. Είσαι δημιουργικός, με όραμα για τη δική σου ζωή αλλά και των άλλων, με τάση στη μάθηση, μαγνητισμό και αισιόδοξη προοπτική. Σου αρέσει να αισθάνεσαι ασφαλής και παίρνεις πολύ αμυντική στάση όταν απειλείσαι. Σου αρέσει η αναζήτηση, η συλλογή πληροφοριών και οι περιπέτειες.
Ταιριάζεις με: Χήνα, Φώκια, Σολομό, Οχιά και Ελάφι.
Το πέτρωμά σου είναι το Διαμάντι, το προϊόν της αναγέννησης και της μετενσάρκωσης.
Ο κυρίαρχος πλανήτης είναι ο Δίας.

Πουρνάρι 8 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

pournari

Σύμφωνα με την παράδοση οι Κέλτες πολεμιστές έφεραν μαζί τους ραβδιά από ξύλο Πουρναριού γιατί πιστευόταν ότι απωθούσε το κακό και τους εχθρούς και οι νέοι οπλαρχηγοί τους στέφονταν με ένα στεφάνι από πουρνάρι. Σαν άτομο έχεις βαθιά κατανόηση της σκοτεινής, κρυφής πλευρά της ανθρωπότητας. Το Πουρνάρι είναι αειθαλές και βγάζει καρπούς το χειμώνα, την δύσκολη και σκοτεινή εποχή του έτους. Έτσι κι εσύ, μόλις αντιληφθείς και αποκτήσεις πλήρη γνώση του τι κρύβεται στο σκοτάδι θα είσαι σε θέση να τα αποκαλύψεις, να τα φέρεις έξω στο φως. Είναι πιο πιθανό όμως να συμβάλλεις στα όνειρα και τις φιλοδοξίες των άλλων, παρέχοντας τους τόσο οικονομική όσο και συναισθηματική υποστήριξη.
Ζώο: Γάτα /Μονόκερως
Ως άνθρωπος είσαι πολύ έξυπνος, αισθησιακός, πιστός και εμπιστοσύνης και έχεις ένα αέρα αρχοντιάς. Είσαι εξαιρετικά ειλικρινής και λες ευθέως τη γνώμη σου. Είσαι τρυφερός, προστατευτικός και πιστός στην οικογένειά σου. Αλλάζεις και αναπροσαρμόζεσαι γρήγορα και είσαι συνδεδεμένος με τον πνευματικό κόσμο. Ο Μονόκερως επίσης συμβολίζει την καθαρότητα και την αντοχή.
Ταιριάζεις με: Κουκουβάγια, Αρκούδα, Γερανό, Μέλισσα και Κύκνο.
Το πέτρωμά σου είναι ο κόκκινος Σάρδιος, ένας πολύ τυχερός λίθος που βρίσκεται κυρίως στην Ινδία.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι η Γη.

Φουντουκιά 5 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου

fountoukia

Αν έχεις γεννηθεί στον μήνα της Φουντουκιάς, πρέπει να επικεντρωθείς στην απόκτηση περισσότερων γνώσεων και σοφίας, την ενίσχυση των αισθήσεων και την ευαισθητοποίηση σου. Οι άλλοι σε βλέπουν σαν ένα άνθρωπο σοφό, καλλιτέχνη και με κατανόηση αλλά εσένα σου είναι δύσκολο να αντιληφθείς έτσι τον εαυτό σου. Είσαι στοχαστής και ιδεαλιστής αλλά θα πρέπει να κατανοήσεις περισσότερο την εσωτερική σου δύναμη και την ταυτότητά σου. Σαν νέος ίσως νιώσεις το βάρος της γνώσης και της σοφίας, όμως όταν ωριμάσεις, θα γίνει ένα από τα πολύτιμα περιουσιακά σου στοιχεία που μπορεί να σε κάνει ένα θαυμάσιο καθηγητή.
Ζώο: Σολομός
Έχεις ζωντάνια και η σκέψη σου είναι συνετή και εμπνευσμένη, ένας έξυπνος άνθρωπος που έχει γνώση των τεχνών και των επιστημών. Σου αρέσει να παίρνεις πρωτοβουλίες στη ζωή σου και έχεις μεγάλη επικοινωνιακή δεινότητα. Είσαι ένα πολύ οξυδερκές και διαισθητικό άτομο και σοφός παρατηρητής των πάντων.
Ταιριάζεις με: Οχιά, Ελάφι, Ενυδρίδα, Φώκια και Χήνα.
Το πέτρωμά σου είναι ο Αμέθυστος, ένα βασιλικός και πνευματικός λίθος που ενισχύει τις γνώσεις και συμβολίζει την ηρεμία.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Ερμής.

Βάτος / Άμπελος 2 Σεπτεμβρίου – 29 Σεπτεμβρίου

ampelos

Είναι ένα σύμβολο πνευματικής έναρξης και ιερής γνώσης. Ως άνθρωπος έχεις έντονη επιμονή και απεριόριστη ενέργεια. Αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και ταυτόχρονα ελάττωμά σου, καθώς τείνεις να εργάζεσαι με ταχύτητα που οι περισσότεροι δεν μπορούν. Το μάτι σου πιάνει και την παραμικρή λεπτομέρεια, έχεις πολύ υψηλά στάνταρ και έναν αέρα εξουσίας. Για την επίτευξη των στόχων που έχεις θέσει στον εαυτό σου θα πρέπει να έχεις ένα σταθερό ρυθμό, διαφορετικά θα εξαντληθείς και θα αναγκαστείς να σταματήσεις στα μισά. Βήμα-βήμα θα επιτύχεις πολλά, αλλά με το να μην ξαποσταίνεις θα σου ξεφύγουν πολλές ευκαιρίες που θα εμφανιστούν στο δρόμο σου. Μην ανησυχείς ή χάσεις την ελπίδα γιατί τελικά θα τα καταφέρεις.
Ζώο: Κύκνος
Σαν Κύκνος είσαι πολύ τρυφερός, ευγενικός, προστατευτικός άνθρωπος, με όμορφη ψυχή. Προσφέρεις φροντίδα και αγάπη, είσαι κοινωνικός και αφοσιωμένος στους φίλους και την οικογένειά σου, καθώς έχεις ισχυρή πίστη στα δικά σου πρόσωπα. Η δημιουργικότητα παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή σου, αλλά συχνά τη χρησιμοποιείς για να συγκαλύψεις το πώς πραγματικά αισθάνεσαι.
Ταιριάζεις με: Γερανό, Μέλισσα, Κουκουβάγια, Γάτα και Αρκούδα.
Το πέτρωμά σου είναι το Σμαράγδι, ένας λίθος που φέρνει καλοτυχία και ενισχύει την ευημερία. Θεωρείται από τους Κέλτες, Ίνκας και Αζτέκους «Ιερός Λίθος», περιζήτητος στους Φαραώ και τους Ινδούς Μαχαραγιάδες.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι η Αφροδίτη.

Κισσός 30 Σεπτεμβρίου - 27 Οκτωβρίου

kissos

Ο Κισσός είναι γνωστό ότι «πνίγει» τα δέντρα και ως εκ τούτου, έγινε σύμβολο του θανάτου, της αναγέννησης και την πνευματικής ανάπτυξης. Η ικανότητά του να προσκολλάται και να αναρριχιέται τον έκανε σύμβολο της δύναμης και της αποφασιστικότητας. Έτσι κι εσύ, σαν άτομο έχεις τη δύναμη να ξεπεράσεις τα πολλά εμπόδια που σου παρουσιάζονται στην πορεία της ζωής σου. Οι ανταγωνιστές σου ίσως προσπαθήσουν να σε καταστείλουν με την ασφυκτική τακτική τους, αλλά εσύ θα «πνίξεις» οτιδήποτε στέκεται στο δρόμο σου και θα επιβιώσεις. Ξανά και ξανά θα ριζώνεις και ποτέ δεν πρόκειται να νικηθείς εντελώς.
Ζώο: Χήνα /Πεταλούδα
Ως Χήνα είσαι καλός στο να κρύβεσαι πίσω από μια μάσκα, είσαι πολύ προσεκτικός άνθρωπος που του αρέσει να παραμένει σε σταθερή τροχιά και να μην ξεφεύγει από την κατεύθυνσή του. Είσαι ο κυρίαρχος της ζωής σου, αποφασισμένος να πετύχεις, με μεγάλη αντοχή και ικανότητα να αποταμιεύεις και να επενδύεις για να είσαι ασφαλής. Είσαι εύστροφος, με χιούμορ, λειτουργείς πολύ αμυντικά, όταν αισθάνεσαι ότι απειλείσαι, έχεις γόνιμη, δημιουργική και καλλιτεχνική φύση. Η πεταλούδα, επίσης, συμβολίζει την πίστη.
Ταιριάζεις με: Φώκια, Ενυδρίδα, Οχιά, Ελάφι και Σολομό.
Το πέτρωμά σου είναι το Οπάλιο, που αντανακλά όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι η Σελήνη.

Καλαμιά 28 Οκτωβρίου – 24 Νοεμβρίου

kalamia

Οι Δρυίδες χρησιμοποιούσαν το βλαστό της Καλαμιάς για να φτιάξουν πένες γι' αυτό και συμβολίζουν την εκπαίδευση, τη μάθηση και τη σοφία. Είσαι ένα δημιουργικό ον που του αρέσει να εκφράζεται μέσα από τις λέξεις. Είσαι πολυτάλαντος και φαίνεσαι ατρόμητος. Πηγαίνεις με τη ροή των πραγμάτων, λυγάς αλλά δεν σπας όπως και η Καλαμιά και θα ευδοκιμήσεις, κρατώντας τις ρίζες σου σταθερές στο έδαφος. Θα κάνεις αμέτρητες φιλίες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σου, αρκετοί θα θαυμάζουν ό, τι κάνεις κι άλλοι τόσοι θα δείχνουν φθόνο και περιφρόνηση. Μην ανησυχείς όμως γιατί αν είσαι καλά γειωμένος κανείς δεν θα μπορεί να αλλάξει ή να καταστρέψει τις πεποιθήσεις σου. Παρ' όλα αυτά πρέπει να χαλιναγωγήσεις τα πάθη, τους στόχους και την ισχυρή σου θέληση γιατί αλλιώς θα γίνεις εμμονικός και αυτοκαταστροφικός.
Ζώο: Κουκουβάγια/Σκύλος
Όπως καταλαβαίνεις ως Κουκουβάγια είσαι πολύ σοφός, αλλά μπορεί να αποσπαστείς από την κοινωνία. Οι διαθέσεις σου είναι ευμετάβλητες, όμως η παρουσία σου είναι ισχυρή και έχεις μια σαγηνευτική προσωπικότητα που μπορεί τόσο να προσελκύσει όσο και να συντρίψει τους ανθρώπους με όραμα. Έχεις ανεπτυγμένη φαντασία, θέλεις να κάνεις την πρώτη κίνηση και παθιάζεσαι με τους στόχους σου. Ο Σκύλος, επίσης, συμβολίζει την αληθινή πίστη.
Ταιριάζεις με: Γάτα, Αρκούδα, Μέλισσα, Κύκνο και Γερανό.
Το πέτρωμά σου είναι ο Ίασπις, ένας ημιπολύτιμος λίθος που τα σημάδια του μοιάζουν με τοπίο.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Πλούτωνας.

Κουφοξυλιά (Σαμπούκος) 25 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου

Koyfoxulia

Η Κουφοξυλιά συμβολίζει την πληρότητα, καθώς με αυτή κλείνει ο χρόνος και γίνεται ο απολογισμός των επιτευγμάτων. Θεωρείται μεγάλη κακοτυχία να κάψεις Κουφοξυλιά, όπως επίσης και οιωνός θανάτου γι' αυτό δεν υπήρχε ποτέ κοντά σε σπίτι. Είσαι σοφός, πνευματικά φωτισμένος και πιστεύεται ότι έχεις ζήσει αρκετές ζωές στη Γη κι έχεις δει πολλές αλλαγές γι' αυτό έχεις και τη γνώση της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Έχεις ψυχικές/πνευματικές δυνατότητες και πρέπει να τις αξιοποιήσεις για το καλό όλων και να τους περάσεις τα σημαντικά μηνύματα της αναγέννησης, της ειρήνης και της πνευματικής διαβίωσης. Να μάθουν ότι το πώς διάγεις τη ζωή σου είναι το ίδιο σημαντικό και κατά τη διάρκειά της και όταν εγκαταλείψεις τον ορατό και υλικό κόσμο.
Ζώο: Κοράκι
Είσαι εξαιρετικά οξυδερκής, γαλήνιος, με κατανόηση, θεραπευτικές ικανότητες και έντονη προαίσθηση, καθώς μπορείς να αντιληφθείς από πριν τι πρόκειται να συμβεί. Έχεις θετική και παραγωγική στάση απέναντι στη ζωή και εξακολουθείς να υπάρχεις ή να κρατάς μια εργασία, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι θα την εγκαταλείψουν. Είσαι πολύ πνευματικό ον και υποστηρίζεται ότι μπορείς και συνδέεσαι με τον άλλο κόσμο. Αλλάζεις συχνά στυλ και εμφάνιση, έχεις αυτοπειθαρχία και χρειάζεσαι το δικό σου χώρο.
Ταιριάζεις με: Με όλα τα υπόλοιπα ζώα.
Το πέτρωμά σου είναι το Μαύρο διαμάντι, ένας βαθύς και μυστηριώδης πολύτιμος λίθος.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Κρόνος.

Διάβασε επίσης:

Εσύ τι ζώδιο είσαι στο Ινδιάνικο ωροσκόπιο;

Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved