Ζώδια Κινέζικης αστρολογίας: Φίλοι κι εχθροί

Πώς είναι σαν φίλοι τα ζώδια της Κινέζικης αστρολογίας, με ποιους ταιριάζουν και ποιοι είναι οι εχθροί τους;

Ζώδια Κινέζικης αστρολογίας: Φίλοι κι εχθροί

Ποντικός

Σε γενικές γραμμές φιλικός και κοινωνικός, ο Ποντικός είναι από τα πιο εξωστρεφή ζώδια. Συχνά, είναι ζωντανός και πρόσχαρος και έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο να καθησυχάζει τους άλλους. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι Ποντικοί έχουν πολλούς φίλους. Είναι καλοί συνομιλητές και συζητήσιμοι και πάντα έχουν την κατάλληλη κουβέντα να πουν για οποιοδήποτε θέμα. Στους ανθρώπους που αγαπούν, είναι εκπληκτικά υποστηρικτικοί και προκειμένου να τους υπερασπιστούν πιθανόν να παρεκτραπούν. Από την άλλη, αν αντιπαθούν κάποιον ίσως να μην το δείξουν, δεδομένου ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμος κάποια μελλοντική στιγμή. Ο Ποντικός είναι ένας πιστός φίλος και θα είναι εκεί για τους φίλους του, όποτε κι όταν τον χρειαστούν.

Καλύτεροι Φίλοι: Δράκοι και Πίθηκοι

Εχθροί: Άλογα

Βούβαλος

Ο Βούβαλος δεν είναι από τα πιο κοινωνικά άτομα και έχει την τάση να μην παίρνει μέρος εύκολα σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Αντ' αυτού, προτιμά να είναι στο σπίτι, απολαμβάνοντας την ιδιωτική ζωή και την ανωνυμία του. Σε αντίθεση με τον Ποντικό, τον Πίθηκο ή τον Πετεινό, οι Βούβαλοι δεν τείνουν να έχουν μακροσκελή ατζέντα, αλλά μία μικρή με πολύ λίγους και πιστούς φίλους. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ξέρουν πώς να λάμψουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά αντιπαθούν τις χαζοκουβέντες και τα κουτσομπολιά. Επειδή είναι δύσπιστοι, θα πάρουν το χρόνο τους να γνωρίσουν καλά το οποιοδήποτε άτομο πριν αποκτήσουν μια στενότερη φιλική επαφή μαζί του.

Καλύτεροι φίλοι: Φίδια και Πετεινοί

Εχθροί: Πρόβατα

Τίγρης

Η Τίγρη, το τρίτο ζώδιο του κινεζικού ωροσκοπίου, έχει τη δυνατότητα να ξεσηκώνει ακόμη και το πιο καταθλιπτικό ή μοναχικό άτομο. Εξαιτίας αυτής της στάσης, δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει νέους φίλους. Στην πραγματικότητα, η Τίγρη χωρίς ένα φίλο είναι μίζερη και θλιβερή. Όπως και ο Δράκος, ο Πίθηκος και το Ποντίκι, νιώθει πιο άνετα να περιβάλλεται από τους φίλους και την οικογένεια, παρά από γνωστούς. Ως φίλοι, οι Τίγρεις είναι εξαιρετικά ζεστές και απίστευτα γενναιόδωρες με το χρόνο, την προσοχή και τα χρήματά τους. Οι φίλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο σπίτι μιας Τίγρης που συχνά προσφέρουν ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα αυτί, ένα μαντίλι, ανοιχτό μυαλό και... πορτοφόλι. Λίγοι φίλοι θα μπορούσαν να είναι τόσο τρυφεροί και στοργικοί, όπως η Τίγρη και ομολογουμένως αποτελεί έκπληξη.

Καλύτεροι φίλοι: Άλογα και Χοίροι

Εχθροί: Πίθηκοι

**Βρες εδώ τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου στην Κινέζικη σε συνδυασμό με τα 12 ζώδια της Δυτικής**

Λαγός

Οι Λαγοί αν και αρκετά εξωστρεφείς, σίγουρα δεν είναι ηγετικές φυσιογνωμίες, ούτε κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας. Τους αρέσει περισσότερο να συμμετέχουν σε μια ομάδα ή μια λέσχη, όπου υπάρχει το παρεΐστικο κλίμα και η άνεση στην επικοινωνία. Είναι χαμηλού προφίλ άνθρωποι ίσως γι' αυτό τείνουν να είναι αρκετά επιλεκτικοί σχετικά με το ποιοι θα γίνουν φίλοι τους. Οι Λαγοί αγαπούν τους φίλους τους, τους προσφέρουν ένα ζεστό καταφύγιο και ένα ώμο για να κλάψουν και θέλουν να βρίσκονται τακτικά μαζί τους, να βγαίνουν έξω και να τα λένε (τις βόλτες τους πιθανότατα τις προγραμματίζουν online, με ένα κλικ εδώ).

Καλύτεροι φίλοι: Πρόβατα και Χοίροι

Εχθροί: Πίθηκοι

Δράκος

Οι Δράκοι είναι συνήθως δημοφιλείς άνθρωποι, αλλά εξαιτίας της δύσκολης προσωπικότητάς τους, συχνά συγκεντρώνουν αρνητικά σχόλια που δεν τους αξίζουν. Δεν είναι οι πιο ευαίσθητοι φίλοι ούτε και δίνουν τον ώμο τους σε όποιον έχει ανάγκη να κλάψει. Αυτοί όμως που τους γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι είναι καλόψυχοι και οι καλύτεροι σύμμαχοί τους, αν ποτέ χρειαστεί. Μόλις ο δυναμικός Δράκος προσφέρει τη φιλία του, θα είναι πιστός, παρών και δε θα λείψει ποτέ από το πλευρό του φίλου του καθώς γι' αυτόν ένας φίλος είναι φίλος για μια ζωή. Απίστευτα ειλικρινής και αξιόπιστος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι άλλοι δεν διέπονται από τους ίδιους κώδικες ηθικής και δεοντολογίας. Γι' αυτό αν κάποιος φίλος του φερθεί ανέντιμα απέναντί του τον λυπεί πολύ αλλά τον κάνει και πιο οξυδερκή στις μελλοντικές του σχέσεις.

Καλύτεροι φίλοι: Ποντικοί και Πίθηκοι

Εχθροί: Σκύλοι

Φίδι

Τα Φίδια έχουν πολύ λίγους φίλους γιατί είναι εσωστρεφή συναισθηματικά και δεν ανοίγονται εύκολα. Οι φίλοι που κάνουν συνήθως διαρκούν μια ζωή, συνήθως μεγαλύτερης όμως ηλικίας γιατί οι συνομήλικοί τους δυσκολεύονται να σχετιστούν μαζί τους, επειδή συχνά απομονώνονται ή είναι μυστικοπαθείς. Παρ' όλα αυτά συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις που και που γιατί τους αρέσει να κουτσομπολεύουν και να μαθαίνουν διάφορα πχ για ένα πρόσφατο σκάνδαλο ή για τις εξελίξεις ενός γεγονότος. Αν μαχαιρώσεις πισώπλατα ένα φίδι είναι πιθανό να μη σε συγχωρήσει ποτέ. Επιπλέον, θα πρέπει να προετοιμαστείς για τα ενδεχόμενα αντίποινα γιατί το Φίδι έχει πάντα την τελευταία λέξη.

Καλύτεροι φίλοι: Βούβαλοι και Πετεινοί

Εχθροί: Χοίροι

**Βρες εδώ τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου στην Κινέζικη σε συνδυασμό με τα 12 ζώδια της Δυτικής**

Fotolia 54432284 Subscription XL

Άλογο

Τα Άλογα γενικά αναζητούν τη συντροφιά των άλλων και δεν τους αρέσει να είναι μόνοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απολαμβάνουν τις δραστηριότητες μιας ομάδας και, παρά την ανταγωνιστική τους φύση, θέλουν να είναι ένα μέρος της και όχι ο αρχηγός της. Τα Άλογα δεν έχουν καμία δυσκολία να κάνουν φίλους και συναντιούνται ή κυκλοφορούν με διάφορα άτομα από λέσχες ή οργανώσεις στις οποίες ανήκουν.
Καλύτεροι φίλοι: Τίγρεις και Σκύλοι
Εχθροί: Ποντικοί

Πρόβατο

Τα Πρόβατα είναι υπέροχοι οικοδεσπότες. Μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση και γενικά απολαμβάνουν κάθε παρέα. Τους αρέσει να διοργανώνουν πάρτι, αλλά δεν θέλουν να είναι συνεχώς στο προσκήνιο. Είναι κοινωνικά πλάσματα, αλλά θέλουν να γνωρίζουν πολύ το άλλο άτομο πριν προβούν σε οποιαδήποτε δέσμευση. Είναι αρκετά μυστικοπαθή και δεν πρόκειται να μοιραστούν καμία προσωπική πληροφορία για τον εαυτό τους αν δεν ελέγξουν πρώτα «τα νερά» για να είναι απόλυτα σίγουρα ότι δεν πρόκειται το άλλο άτομο να αποκαλύψει το οτιδήποτε τα αφορά. Ως εκ τούτου, το να γίνει κάποιος στενός φίλος του Προβάτου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και πολλοί δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν. Κατά συνέπεια, τα Πρόβατα έχουν πολλές γνωριμίες και φίλους που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Καλύτεροι φίλοι: Λαγοί και Χοίροι

Εχθροί: Βούβαλοι

Πίθηκος

Οι Πίθηκοι είναι κοινωνικότατοι και αξιαγάπητοι και κάνουν πολλούς φίλους. Δεδομένου ότι επιθυμούν την προσοχή, έχουν ένα μεγάλο κύκλο από φίλους και γνωστούς. Κανένα άλλο ζώδιο δεν ευχαριστιέται τόσο πολύ να επικοινωνεί, να συναναστρέφεται και να μιλάει με τους άλλους με τέτοια ευκολία, όπως ο Πίθηκος. Ως φίλος θα σε κάνει να γελάσεις, ακόμα κι όταν είσαι πολύ στενοχωρημένος και θέλεις να βάλεις τα κλάματα. Οι άνθρωποι θέλουν τους Πιθήκους γύρω τους, λόγω του χιούμορ, της ευαισθησίας και της ξεσηκωτικής τους διάθεσης.

Καλύτεροι φίλοι: Δράκοι και Ποντικοί

Εχθροί: Τίγρεις

**Βρες εδώ τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου στην Κινέζικη σε συνδυασμό με τα 12 ζώδια της Δυτικής**

Πετεινός

Φίλοι του Πετεινού δεν μπορούν να γίνουν τα υπέρ-ευαίσθητα άτομα. Έτσι όπως είναι αυταρχικός, δεσποτικός και συχνά απότομος, είναι δύσκολο να είναι κάποιος φίλος του, αν δεν έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Πετεινοί τείνουν να έχουν περισσότερους γνωστούς, παρά πραγματικούς φίλους. Όμως, κάθε ένας από τους λιγοστούς του φίλους ξέρει πόσο αξιόπιστος και ειλικρινής είναι και τιμά τη φιλία, παρά την αλαζονεία που συχνά βγάζει προς τα έξω.

Καλύτεροι φίλοι: Βούβαλοι και Φίδια

Εχθροί: Λαγοί

Σκύλος

Οι Σκύλοι είναι πολύ εύκολοι στη συνύπαρξή τους με άλλους γι' αυτό κι έχουν ένα σωρό φίλους. Είναι υποστηρικτικοί, συμπάσχουν, βοηθούν και γι' αυτό είναι εξαιρετικοί φίλοι. Δεν κρατούν κακίες ή αρνητικά συναισθήματα για όποιον δεν τους έχει σεβαστεί ή τους έχει φερθεί άδικα. Οι Σκύλοι είναι άριστοι ακροατές, ακούγοντας συχνά τον καημό ή τα παράπονα των άλλων. Εκτιμούν πολύ τους φίλους τους και να είναι πιστοί και ειλικρινείς.
Καλύτεροι φίλοι: Τίγρεις και Άλογα
Εχθροί: Δράκοι

Χοίρος

Οι Χοίροι είναι οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσες να έχεις στο πλευρό σου. Θα σε γαλουχήσουν, θα σε φροντίσουν και θα βεβαιωθούν ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι. Σε δύσκολους καιρούς, αυτοί θα αποδειχτούν βράχοι που θα σου δώσουν και τα ρούχα τους ακόμα, αν τα χρειάζεσαι. Ο Χοίρος διασκεδάζει τους φίλους του και θέλει να έρχονται στο σπίτι του όσο πιο συχνά γίνεται. Του αρέσει να μαζεύει κόσμο και ακόμα και μια απλή συγκέντρωση μπορεί να εξελιχθεί σε πάρτι, χωρίς να υπάρχει γιορτή ή κάποιος άλλος ιδιαίτερος λόγος. Είναι πιστός, φιλόξενος και πολύ εγκάρδιος, πάντα πρόθυμος να ακούσει το πρόβλημα και να βοηθήσει στο οτιδήποτε.

Καλύτεροι φίλοι: Τίγρεις και Πρόβατα

Εχθροί: Φίδια

**Βρες εδώ τι ζώδιο και τι στοιχείο είσαι στην Κινέζικη Αστρολογία**

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved