Αστρολογική Αριθμολογία

Η μεθοδολογία αυτή έχει και άλλες

Αστρολογική Αριθμολογία

Από τον Urania lab

Η αριθμολογία, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, είναι από τους παλαιούς κλάδους της μεταφυσικής. Προσπαθεί μέσα από την δονητική των γραμμάτων να βγάζει διάφορα συμπεράσματα για τα ονόματα και –γενικότερα- για την σημασία και τα νοήματα που κρύβονται στον γραπτό λόγο.

Σε κάποιο αστρολογικό παζάρι στο εξωτερικό, βρήκα ένα βιβλίο με τον παράξενο τίτλο Μetaphysical Undergroud Astrology. Κάποιο κεφάλαιο του βιβλίου ήταν αφιερωμένο στην Αστρολογική Αριθμολογία. Η φιλοσοφία ήταν ότι κάθε αριθμός, όσο μεγάλος και αν είναι, έχει μία και μοναδική αντιστοιχία στον ζωδιακό κύκλο.

Με δυο πράξεις της αριθμητικής, διαίρεση και πολλαπλασιασμό, βρίσκουμε την αστρολογική μοίρα κάθε αριθμού. Η ουσία είναι να βρούμε πόσες φορές είναι εγγεγραμμένος ο ζωδιακός κύκλος των 360 μοιρών σε κάθε αριθμό. Αυτό γίνεται με την διαίρεση κάθε αριθμού με το 360. Η διαίρεση έχει ένα ακέραιο μέρος και ένα δεκαδικό. Αγνοούμε το ακέραιο μέρος και πολλαπλασιάζουμε το δεκαδικό μέρος με το 360. Το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού είναι ένας αριθμός, που μας δείχνει την μοίρα του ζωδιακού. Για την ερμηνεία χρησιμοποιούμε μόνο τις συνόδους και τις αντιθέσεις με κάποιο πλανήτη του ωροσκοπίου. Βέβαια λαμβάνουμε υπ’ όψη και τον οίκο που περιέχει την μοίρα.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Σε ποια μοίρα αντιστοιχεί ο αριθμός 15645;

Διαιρούμε τον αριθμό 15645 με το 360. το αποτέλεσμα είναι 43,4583333. Το ακέραιο μέρος είναι το 43 και το δεκαδικό 0,4583333.πολλαπλασιάζουμε το δεκαδικό μέρος με το 360 και το αποτέλεσμα είναι 165. Το 165 σημαίνει 165 μοίρες από το μηδέν του Κριού, που αντιπροσωπεύει την 15 μοίρα της Παρθένου.

Ακολουθούν μερικές ασκήσεις επί ...χάρτου.

Ας αναλύσουμε το βιβλίο Νούμερο 31328 του ακαδημαϊκού Ηλία Βενέζη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο-ντοκουμέντο με θέμα τη ζωή στα Τάγματα Εργασίας και αφηγητή και πρωταγωνιστή τον ίδιο τον συγγραφέα. Τα Τάγματα Εργασίας αποτέλεσαν χώρο μαρτυρίου για χιλιάδες ανθρώπους μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ο Βενέζης είναι ένας από τους ελάχιστους που κατόρθωσαν να επιζήσουν.

Το βιβλίο είναι ένα φρικιαστικό πανόραμα βασανιστηρίων, εξευτελισμών και οδυνηρών πόνων. Ο άνθρωπος είναι ένα σκέτο νούμερο, δίχως ψυχή, δίχως πρόσωπο. Ένα σκουπίδι, έρμαιο στα χέρια των βασανιστών του και σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο η κάθε παραφροσύνη ή διαστροφή του ανθρώπινου νου μπορεί να πραγματοποιηθεί δίχως κάποια τιμωρία. Το Νούμερο 31328 είναι ένα πανόραμα του σωματικού πόνου.

Ο αριθμός 31328 μας δίνει αστρολογική αντιστοιχία στην 8η μοίρα του Κριού.


BENEZHS

Στο ωροσκόπιο του Ηλία Βενέζη παρατηρούμε ότι η 8η μοίρα του Κριού είναι σε σύνοδο με τον Άρη και τον Δια. Αυτή η σύνοδος μας δείχνει την βιαιότητα του αριθμού, αλλά και το πάθος για ελευθερία. Το Νούμερο 31328 το πρώτο σχεδίασμα γράφτηκε το 1924.Απο την ηλιακή επιστροφή παρατηρούμε ότι η 8η μοίρα του Κριού είναι κοντά στην μοίρα του Χείρωνα, ενδεικτικό του σωματικού πόνου, που είναι διάχυτο σε όλο το βιβλίο.

Ας εξετάσουμε και ένα πρόσφατο γεγονός. Η σύλληψη του Στρος Καν, έκανε τον γύρο όλου του κόσμου. Σαν τρόφιμος των φυλακών της Νέας Υόρκης, είχε το νούμερο 1225782. Ο αριθμός αυτός έχει αντιστοιχία στην 342α μοίρα του ζωδιακού, που είναι η 12η μοίρα των Ιχθύων. Από το ωροσκόπιο του φαίνεται ότι η μοίρα αυτή είναι μέσα στον 9ο οίκο του. Η ερμηνεία που μπορούμε να κάνουμε είναι η ακόλουθη. Φυλακισμένος στο εξωτερικό, Γάλλος υπήκοος, για θέματα του 8ου οίκου, μιας και ο 9ος οίκος, είναι ο δεύτερος από τον 8ο οίκο, μας δείχνει τις απολαύσεις του σε σεξουαλικά θέματα και επιπλέον τις επιπτώσεις στα οικονομικά του (ως παράγωγος οίκος ο 9ος είναι και οι οικονομικές επιπτώσεις από την σεξουαλική σου ζωή).


strauus_kahn

Η μεθοδολογία αυτή έχει και άλλες εφαρμογές στην καθημερινότητα μας. Συχνά αγοράζουμε λαχεία, μήπως και μας χαμογελάσει η τύχη. Ο αριθμός κάθε λαχείου έχει μια αστρολογική αντιστοιχία στον ζωδιακό. Αν για παράδειγμα η μοίρα του λαχείου, είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Δίας σας, αυτό μας δείχνει ότι το λαχείο, μπορεί να σας δώσει κάτι, είτε μικρό είτε μεγάλο ποσό, αυτό εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, αλλά όσο να ‘ναι ξεκινάτε με ένα πλεονέκτημα.

Ουσιαστικά, οι εφαρμογές είναι άπειρες, όρεξη να υπάρχει και καλή διάθεση!

Με την σύνθεση αστρολογίας και αριθμολογίας μπορούμε να «διαβάσουμε» κάθε αριθμό, ακόμη και τον αριθμό πρωτοκόλλου που παίρνουμε στις συναλλαγές μας με τις διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες. Ο αριθμός αυτός έχει μια αστρολογική αντιστοιχία, που μας δείχνει και την πιθανή έκβαση της υπόθεσης μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved