Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014: Στήριξε το παιδί σου ανάλογα με το ζώδιό του

Βοήθησε το παιδί σου στις εξετάσεις, ακολουθώντας τον οδηγό των άστρων!

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014: Στήριξε το παιδί σου ανάλογα με το ζώδιό του

Αν είσαι κι εσύ ένας από τους αγχωμένους, ταλαιπωρημένους γονείς που αυτές τις μέρες κοιμούνται και ξυπνάνε με το άγχος της επιτυχίας του παιδιού τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις μην αγνοήσεις τις πιο κάτω συμβουλές.

Και πάνω απ' όλα μην υποτιμήσεις το άγχος για την επιτυχία που έχει ο ίδιο το παιδί. Απλώς, κάθε υποψήφιος θα επιδοθεί με περισσότερο ή λιγότερο ζήλο στη μελέτη του, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του.

Οι παρακάτω οδηγίες προς... ναυτιλομένους γονείς στα νερά των Πανελλαδικών, είναι βασισμένες στο ζώδιο κάθε παιδιού. Σκοπός των συμβουλών είναι να διευκολύνουν τους γονείς, προκειμένου να δώσουν τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που αξίζουν όλα τα παιδιά τα οποία δοκιμάζονται σκληρά αυτές τις μέρες.

Κριός: Το ξέρεις καλά ότι χαρακτηρίζεται από παρορμητισμό, ανυπομονησία και βιασύνη. Πάνω απ' όλα θέλει επιβεβαίωση και έπαινο. Χρειάζεται να του τονίζεις ότι είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα φέρει. Μόλις του δείξεις με την αγάπη σου ότι εγκρίνεις και υποστηρίζεις τα έργα του, θα βάλει τον καλύτερό του εαυτό και θα σε ανταμείψει με τα επιτεύγματά του.

Ταύρος: Αυτές τις μέρες, πάνω απ' όλα, έχει ανάγκη από ηρεμία και συγκέντρωση και συνεπώς δε χρειάζεται να επιφορτιστεί με έξτρα καθήκοντα ή δραστηριότητες. Το κυριότερο είναι να μην του φωνάξεις, παρά να του μιλήσεις με ήρεμη φωνή όποτε θες να τον συμβουλέψεις, χρησιμοποιώντας την κοινή λογική. Το Ταυράκι σου τότε, θα κινήσει βουνά και θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να φέρει αποτέλεσμα. Συχνά χρειάζεται σωματική χαλάρωση γιατί μαζεύει ένταση. Ένα μικρό μασάζ στην περιοχή των ώμων και στο σβέρκο θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό.

Δίδυμοι: Η τάση του να κινείται ελεύθερα και άναρχα στα πνευματικά ερεθίσματα που υπάρχουν γύρω του, η διαρκής κίνηση και οι μεταβολές στη διάθεσή του, δεν βοηθούν το γονιό να αντιληφθεί το πιθανό άγχος του. Εάν δείς ότι έχει αφαιρεθεί, πρέπει να συμμετάσχεις και να κατανοήσεις την αιτία της αφηρημάδας του, προκειμένου να το βοηθήσεις να συγκεντρωθεί στις ανάγκες της μελέτης του. Τις περισσότερες φορές πάντως, θα σε εκπλήξει με αποτελέσματα που δεν περίμενες.

Καρκίνος: Αυτό που χρειάζεται πάνω απ' όλα είναι να φροντίσεις για μια ήρεμη και χωρίς εντάσεις οικογενειακή ατμόσφαιρα. Υπενθυμίζοντας συνέχεια ότι είσαι εκεί για να του παρέχεις φροντίδα και βοήθεια, θα το βοηθήσεις να ξεφύγει από το άγχος και τις ανασφάλειές του και να γίνει το πιο επιμελές, μελετηρό παιδί. Τις ώρες των μικρών διαλειμάτων του, μπορείς να το χαλαρώνεις με μια αγκαλιά, ένα νόστιμο σνακ ή γεύμα ή με όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν που του δημιουργούν ασφάλεια.

Λέων: Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια περίοδος στη ζωή του, κατά την οποία το αξιαγάπητο Λιονταράκι σου θα απαιτεί τη μέγιστη προσοχή εκ μέρους σου. Αυτή είναι μια έμφυτη ανάγκη του που θα πρέπει να μην αμελήσεις να ικανοποιήσεις. Χρειάζεται να του δείχνεις την αγάπη σου συνεχώς και να επιβάλλεις μια διακριτική πειθαρχία, προκειμένου να συμπαρασταθείς στο γιγαντιαίο έργο με το οποίο καταπιάνεται η ξεχωριστή προσωπικότητά του. Δείξε κατανόηση και προσπάθησε να κατευνάσεις τυχόν έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις αυτό το διάστημα.
Tip: Απόφυγε την κριτική. Το Λιονταράκι σου ξέρει καλύτερα.

Παρθένος: Η αγωνία του την εποχή των εξετάσεων είναι η ίδια με τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου: Να διασφαλίσει την τελειότητα! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον διαβεβαιώσεις με λογικά επιχειρήματα ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να μην είναι τέλειος και ότι κυνηγώντας την τελειότητα στις μικρές λεπτομέρειες, εμποδίζει τον εαυτό του από την κατάκτηση της γνώσης. Καλό είναι να του τονίσεις ότι κανείς δεν περιμένει από την πλευρά του την τέλεια απόδοση και να είσαι εκεί για να παίξεις το σωστό ρόλο τη σωστή στιγμή. Είναι, επίσης, σημαντικό να τηρήσεις το καθημερινό πρόγραμμά του αυτές τις ημέρες, με τον τρόπο που το ίδιο το παιδί έχει επιλέξει και νιώθει καλύτερα.

Ζυγός: Πάνω απ' όλα χρειάζεται αρμονία στο περιβάλλον και ενθάρρυνση όταν... ταλαντεύεται. Έχει ανάγκη τη γνώμη και την παρότρυνσή σου στα πιθανά του ερωτήματα, για να ξεπεράσει το άγχος των ημερών. Η ισορροπημένη επικοινωνία μεταξύ σας και, κυρίως, η απόλυτη έλλειψη εντάσεων και καυγάδων, θα καταστείλει τη νευρικότητά του και θα φέρει την αρμονία και την ισορροπία που αναζητά για να αποδώσει.

Σκορπιός: Έχει περισσότερο από κάθε ζώδιο τη διορατικότητα να αντιληφθεί την αγωνία σου και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Κατά συνέπεια θα σεβαστεί τη γνώμη και τις νουθεσίες σου, από τη στιγμή που του απευθύνεσαι με ειλικρίνεια και αντικειμενικά, σε αυτά που ίσως αντιμετωπίζει με δυσαρέσκεια. Δείξε του την αλήθεια, μέσα από πραγματικές καταστάσεις και ενθάρρυνέ το να ξεπεράσει οποιαδήποτε αρνητική σκέψη ή διάθεση απέναντι σε άτομα ή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τοξότης: Πάνω απ' όλα η ελευθερία! Αυτό είναι το μότο του και δύσκολα δέχεται τους περιορισμούς που αναγκαστικά του επιβάλλονται από τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Συνεπώς, οι κανόνες που βάζεις και οι απαιτήσεις σου θα πρέπει να έχουν ελαστικά όρια, ώστε να μη νιώσει ασφυκτικά. Επειδή ο Τοξότης αγαπάει υπερβολικά τη γνώση, μπορείς να του εμφυσήσεις την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει, αν το πιστέψει πραγματικά. Είναι δηλαδή σημαντικό να μη χάσει την πίστη στον εαυτό του. Από την πλευρά σου θα πρέπει να προσέχεις τη συμπεριφορά του, αν γίνει νευρική ή υπερβολική.

Αιγόκερως: Έχεις ένα από τα πιο πρακτικά, λογικά και συνήθως ήσυχα και υπάκουα παιδιά. Επειδή απολαμβάνει τη ρουτίνα και την τάξη, ο ρόλος σου την περίοδο των Πανελλαδικών είναι να βοηθήσεις στην οργάνωση του χρόνου και του χώρου, με τον τρόπο που τον κάνει να νιώθει καλύτερα. Μπορείς να του προτείνεις να οργανώσετε την ύλη, τις ώρες διαβάσματος και τις ώρες φαγητού ή διαλειμάτων. Θα είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που θα του προσφέρεις, ώστε να απελευθερώσει τη δύναμή του και απτόητος να παλέψει για την κατάκτηση του στόχου του, που βέβαια είναι η... κορυφή.

Υδροχόος: Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα νευρικό παιδί με πολύ ανήσυχο μυαλό. Για να αποδώσει, έχει ανάγκη από ένα αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον, όπου δεν θα υπάρχουν ανθρώπινα προβλήματα συμπεριφοράς ή σχέσεων. Αν μπορείς να βοηθήσεις σε κάτι την απρόβλεπτη και επαναστατική φύση του είναι να του υπενθυμίζεις διακριτικά ότι η σειρά και η συγκέντρωση σκέψης είναι απαραίτητα στοιχεία για εκείνον. Η επαναστατικότητα στη συμπεριφορά του, ίσως συχνά οδηγεί σε δύσκολες στιγμές. Ο καλύτερος τρόπος, για να δεις αν η διάθεσή του συμβαδίζει με τις ανάγκες αυτών των ημερών, είναι να παρακολουθείς τις συζητήσεις και τις ανταλλαγές σκέψεων με τους φίλους του.

Ιχθύες: Είναι ένα παιδί ονειροπόλο που πολλές φορές σε εκπλήσσει με την επιμέλειά του και άλλες με την πλήρη παραίτησή του. Ξέρεις ότι άγεται και φέρεται από το πέλαγος των συναισθημάτων του και σε χρειάζεται μαζί του σε όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων. Κυρίως θα είναι καλό να το βοηθήσεις να ξεπεράσει τη φυσική του τάση να κολυμπήσει μακριά από αυτή την αγχωτική διαδικασία. Χρειάζεται βοήθεια να βρει τη δύναμη αρχικά για να στρωθεί και στην πορεία να κατανοήσει ότι το διάβασμα μπορεί να γίνει και πηγή έμπνευσης! Ναι, είναι ο καλύτερος τρόπος. Αναζήτησε μαζί του τις δημιουργικές πτυχές που υπάρχουν στη μελέτη, καθώς και την ευρύτητα των δρόμων που μπορεί να τον οδηγήσει. Καλό θα ήταν αυτές τις μέρες να συζητάς μαζί του τα όνειρα που βλέπει.

Για να δεις όλα τα άρθρα και τις προβλέψεις για κάθε μέρα των εξετάσεων των Πανελληνίων 2014, πάτησε εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για σένα τα άστρα τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved