Η διαχείριση του θυμού σύμφωνα με το ζώδιο του Άρη

Η Αστρολογία μας υποδεικνύει τη σωστή διαχείριση του Άρη στο ωροσκόπιό μας

Η διαχείριση του θυμού σύμφωνα με το ζώδιο του Άρη

"Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος, ηρέμησε", ακούμε συνέχεια να μας λένε, όταν έρχονται εκείνες οι δύσκολες στιγμές που από τα νεύρα μας θέλουμε να... τα σπάσουμε όλα. Και πιθανόν έχουν δίκιο. Γιατί ό,τι κάνουμε πάνω στα νεύρα μας, ούτε εμείς οι ίδιοι θα το εγκρίνουμε όταν πια περάσει η καταιγίδα και συνέλθουμε.

Και τι να κάνουμε; Είναι υγιές να καταπιεστούμε και να καταπιούμε τα νεύρα μας; Σίγουρα όχι, γιατί τα ψυχοσωματικά παραμονεύουν.

Η Αστρολογία για μια ακόμα φορά έρχεται ως αρωγός και μας υποδεικνύει ότι η λύση βρίσκεται στη σωστή διαχείριση της θέσης του Άρη στο ωροσκόπιό μας.

Ανάλογα, λοιπόν, με το ζώδιο που βρίσκεται ο Άρης σου, διάβασε παρακάτω τους ενδεδειγμένους τρόπους, να ξεσπάσεις το θυμό σου, χωρίς να κάνεις τα πάντα λαμπόγυαλο.

Ο Άρης στον Κριό: Αν έχεις τον Άρη σου στον Κριό παίρνεις φωτιά με το παραμικρό και πολύ περισσότερο αν θεωρείς ότι έχεις αδικηθεί ή σου έχουν πει ψέματα. Αυτό εξηγεί γιατί πολλές φορές οι άλλοι φροντίζουν να εξαφανιστούν από μπροστά σου, αν δουν ότι αρχίζεις να κοκκινίζεις επικίνδυνα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο ή να ξεκινήσεις ένα άθλημα που και ενέργεια θα καταναλώνεις και θα ξεσπάς σχεδόν καθημερινά έτσι όπως πρέπει.

Ο Άρης στον Ταύρο: Εσύ είσαι το εντελώς αντίθετο γιατί αργείς να ξεσπάσεις, όταν όμως το κάνεις ο θυμός σου δύσκολα ελέγχεται. Οι φράσεις «μαινόμενος ταύρος» ή «ταύρος εν υαλοπωλείω» σίγουρα κάτι σου θυμίζουν, ιδίως όταν κάποιος απειλεί τα κεκτημένα σου ή σε πιέζει. Προσπάθησε να αντιδράς άμεσα στις προκλήσεις και να λες «όχι» όταν πρέπει γιατί όσο πιο πολλά μαζεύεις, τόσο χειρότερη θα είναι η απελευθέρωση του θυμού σου.

Ο Άρης στους Διδύμους: Μπλα, μπλα, μπλα.... Αυτό είναι το μόνο που ακούς, όταν θυμώνεις αφού φροντίζεις να κλείσεις τελείως τα αφτιά σου. Το μόνο που κάνεις είναι να περιμένεις να τελειώσει ο άλλος για να αρχίσεις να μιλάς εσύ και να πεις τα δικά σου. Το πας από δω, το φέρνεις από κει και μετατρέπεις ή διαστρεβλώνεις τα λόγια για να βγεις ο νικητής της λεκτικής κόντρας. Δώσε μεγάλη προσοχή στο τι λέει η άλλη πλευρά γιατί υπάρχει περίπτωση να είσαι τελείως εκτός, συν το ότι μπορεί να εκτεθεί και να αποκτήσεις κι άλλα όπλα εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο Άρης στον Καρκίνο: Η αντίδρασή σου θυμίζει καζάνι που βράζει. Εννοείται ότι δεν είναι σοφό να ανοίξεις το καπάκι με τη μία εκτός κι αν θες να ζεματιστείς. Εν τω μεταξύ, στραβομουτσουνιάζεις (αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό) και γκρινιάζεις μπας και αποφύγεις τον τσακωμό. Φρόντισε να αποφεύγεις τις κατά μέτωπο συγκρούσεις και να προειδοποιείς ότι ήδη έχεις αρχίσει και εκνευρίζεσαι, οπότε να έχουν κι οι άλλοι το νου τους...

Ο Άρης στον Λέοντα: Για σένα ακόμα και ο θυμός έχει κάτι θεατράλε με όλο αυτό το δράμα και την υπερβολή. Βασικό στοιχείο που θα σε κάνει να βγεις από τα ρούχα σου είναι αν νιώθεις ότι προσβάλλεσαι, μειώνεσαι ή σε ντροπιάσουν κατά οποιοδήποτε τρόπο. Το κακό είναι ότι πιθανόν να σε καταστρέψει η υπερβολική σου αυτοπεποίθηση ή η υπεροψία ότι μπορείς να νικήσεις τους πάντες και να τους υποτάξεις γι' αυτό καλό θα ήταν να μην «πανηγυρίζεις» προς την πλευρά των αντιπάλων και να δείχνεις σύνεση.

Ο Άρης στην Παρθένο: Στάνταρ κατά 99% ο άλλος έχει άδικο και μόλις εντοπίσεις αυτό το 1% θα το χρησιμοποιήσεις εναντίον του. Μετατρέπεις τα ελαττώματα σε κραυγαλέα λάθη και αρνείσαι να επικεντρωθείς σε οτιδήποτε άλλο. Όχι. Δεν πρόκειται να κάνεις καμία συζήτηση μέχρι να διορθώσει το πρόβλημά του και εφόσον δεν είναι δικό σου το... πρόβλημα, κερδίζεις. Το θέμα είναι να μη βιαστείς να καταλογήσεις κάτι και εκνευριστείς γιατί υπάρχει περίπτωση 0,001 να είσαι εσύ λάθος. Οπότε πρέπει να επανεξετάζεις τα πράγματα γιατί τα φαινόμενα απατούν.

Ο Άρης στο Ζυγό: Εσύ δεν τσακώνεσαι, όχι ότι δε θυμώνεις αλλά προτιμάς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ζητώντας μια «ακρόαση» κατά την οποία θα χρησιμοποιήσεις ένα επιχείρημα αρκετά καλό για να πείσεις τον οποιοδήποτε ότι σε έχει κατηγορήσει άδικα. Ποιο DNA, δακτυλικά αποτυπώματα και αυτόπτες μάρτυρες; Δεν υπάρχουν αυτά. Εσύ είσαι υπεράνω για να καταφύγεις σε τέτοια μέσα, ώστε να πείσεις για την αθωότητά σου. Παρ' όλα αυτά καλά θα κάνεις να έχεις και ένα δυο άτομα εύκαιρα για να σου παρέχουν άλλοθι γιατί μόνο ο λόγος σου δε μετράει πάντα.

Ο Άρης στο Σκορπιό: Ξέρεις κι εσύ ότι έχεις μνησικακία και ο θυμός σου δε θα εκφραστεί άμεσα. Σίγουρα όμως θα υπάρχουν κάποια άτομα που δεν πρόκειται να τα αφήσεις έτσι αν σου έχουν κάνει κάτι. Η προδοσία και η απιστία σου δημιουργούν απίστευτη απογοήτευση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αμέσως μετά τη διαπίστωση δε θα σκεφτείς το χειρότερο. Στην ουσία δεν θα ησυχάσεις, αν δεν εκδικηθείς ακόμα κι αν σου πάρει δεκαετίες. Η καλύτερη συμβουλή για σένα ξέροντας τον εαυτό σου είναι να προειδοποιείς την άλλη πλευρά, πριν φτάσουν τα πράγματα στο μη περαιτέρω.

Ο Άρης στον Τοξότη: Σε σένα δεν υφίσταται το «λίγο ενοχλημένος», «λίγο αναστατωμένος», ή «ελαφρώς θυμωμένος». Είτε θα είσαι έξαλλος ή αδιάφορος. Αγαπημένη σου τακτική: ασταμάτητα «αστεία » σε βάρος του αντιπάλου. Αποτελέσματα: «Δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί τρελαίνεται. Εσύ μια πλάκα έκανες...» Δες τη σοβαρότητα της κατάστασης και έτσι θα αποφύγεις να φτάσεις στα άκρα. Αν δεις ότι πιέζεσαι πολύ, μια μακρινή βόλτα θα σε επαναφέρει στα συγκαλά σου.

Ο Άρης στον Αιγόκερω: Σύμφωνα με το Άρθρο 1, Παράγραφο 4 του κώδικα τιμής σου έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι θυμωμένος και ο δράστης θα πρέπει να εξαφανιστεί από τα μάτια σου. Αφού δεν μπορείς να τον εκτελέσεις για εσχάτη προδοσία, τότε θα αρκεστείς σε μια διά βίου εξορία αλλά μόνο, αν υπάρχει επίσημη ομολογία από την πλευρά του και μια καλά τεκμηριωμένη εξήγηση του εν λόγω αδικήματος. Η μόνη περίπτωση να διαχειριστείς σωστά το θυμό σου είναι να υπενθυμίζεις συνεχώς στον εαυτό σου ότι έχεις απέναντί σου έναν απλό άνθρωπο κι όχι στρατιώτη! Κι οι άνθρωποι κάνουν λάθη...

Ο Άρης στον Υδροχόο: Όταν θυμώνεις, η θερμοκρασία του χώρου πέφτει κάτω από το 0 και μπορεί να παγώσει και την ανάσα σου. Το κακό είναι ότι λειτουργείς με τη λογική του «όποιον πάρει ο χάρος» και δε σε νοιάζει, αν μαζί με τα ξερά κάψεις και τα χλωρά. Στρέψε το θυμό σου απευθείας σε αυτό το πρόσωπο που στον δημιούργησε στοχεύοντας στο εγώ του γιατί διαφορετικά θα υπάρχουν και αθώα θύματα και μετά θα έχεις τύψεις.

Ο Άρης στους Ιχθύς: Ο θυμός σου δημιουργεί συναισθήματα σύγχυσης, γι' αυτό τείνεις να υποχωρείς, να απομονώνεσαι και να συλλογίζεσαι το γιατί έγινε ό, τι έγινε. Μόλις τελειώσεις όμως, τότε θα κάνεις αυτό που δεν περίμενε ποτέ κανείς από σένα, θα λειτουργήσεις ύπουλα ή βγάζοντας τόσες τύψεις και ενοχές στον αντίπαλό σου που θα προτιμούσε να τον βρίσεις χυδαία. Το θέμα είναι ότι κάνεις κακό και σε εσένα γι' αυτό καλό θα ήταν να κρατήσεις τις αποστάσεις σου από αυτόν που σε έφτασε σε αυτό το σημείο και να μην ξανασχοληθείς μαζί του.

Αν θέλεις να βρείς σε ποιο ζώδιο έχεις τον Άρη σου πάτησε εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved