Η Ήρα στο «ζώδιο της ετερότητας»

Ο «ιδεατός» σύντροφος πρέπει να είναι ευγενικός

Παπασταύρου Λίντα
Η Ήρα στο «ζώδιο της ετερότητας»

από τον Δρ. Χρήστο Παΐζη

20100627_Christos_Paizis_6JPEG

Ο Ζυγός χαρακτηρίζεται ως «ζώδιο ετερότητας», μιας και συνδέεται με τον 7ο οίκο, οίκο συνεργασιών, που έχει πάντα να κάνει με τους «άλλους», είτε αυτοί είναι συνάδελφοι, σύντροφοι, συν- ή αντ- αγωνιστές. Ας δούμε, λοιπόν, πως η Ήρα μπορεί να λειτουργήσει σ’ αυτό το ζώδιο.

Μπορεί να δώσει συντρόφους, συνεργάτες ζηλιάρηδες-για να μην πούμε ζηλόφθονους - ή να εκφραστεί με έντονη ζήλεια προς το σύντροφο, ειδικά αν υπάρχουν και κάποιοι πλανήτες στο Σκορπιό.

Ο «ιδεατός» σύντροφος πρέπει να είναι ευγενικός, διαλλακτικός, εμφανίσιμος, κοινωνικός, αξίες που είναι ψηλά στο σύστημα αξιών του Ζυγού.

Αυτό που μπορεί να κάνει τη σχέση να «δέσει» είναι η αμοιβαία κατανόηση, ο διάλογος ως μέσο επίλυσης των τυχόν αντιθέσεων, η κοινωνικότητα, η αποφυγή εντάσεων και διαπληκτισμών.

Παραδοσιακές απόψεις για την οικογένεια. Η οικογενειακή κατάσταση χρησιμοποιείται ως μέσο οικοδόμησης του κοινωνικού προφίλ, αφού– μην το ξεχνάτε, το ‘χουμε επανειλημμένα τονίσει – ο Ζυγός είναι ζώδιο Κρόνιο και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος ο σεβασμός του στους θεσμούς (φυσικά η «θεσμολατρεία» αποκορυφώνεται στο άλλο Κρόνιο ζώδιο, τον Αιγόκερω).

Τα «εξωλογικά» στοιχεία της Ήρας (οργή, θυμός, εκδικητικότητα) στο ζώδιο αυτό είναι υπό έλεγχο και σε περίπτωση εξαπάτησης ή απόρριψης η αντίδραση δε θα είναι ποτέ εκρηκτική, μάλλον θα υπάρχει μια διακριτική αποχώρηση – στην ιδανική περίπτωση- ή – στη χειρότερη – η Κρόνια παγωμάρα και ακαριαία αποστασιοποίηση.

Είναι πολύ πιθανόν επίσης να υπάρξει καταφυγή σε νομικά μέσα για επίλυση της κρίσης, μιας και με τα νομικά ο Ζυγός – όπως και ο Τοξότης- έχουν πολύ καλή σχέση. Πάντως, το πιο συνηθισμένο, είναι να υπάρξει καταφυγή σε νομικά μέσα αφού προηγουμένως έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια. Σε ζώδιο διπλωματίας, διαπραγμάτευσης και ισορροπίας βρισκόμαστε, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved