Το Μεγάλο Φαγοπότι των Ζωδίων: Μέρος 2ο

Πίσω όμως από κάθε μενού που παρουσιάζω μπορούμε να δούμε τα σημεία κλειδιά που αντιστοιχούν στις διατροφικές

Το Μεγάλο Φαγοπότι των Ζωδίων: Μέρος 2ο

από τη Ρένα Κολιοπάνου

Σαν ένας άνθρωπος που ασχολείται, διαβάζει και εξερευνά Αστρολογία πολλές φόρες αναρωτιέμαι και μου περνούν διαφορές ερωτήσεις από το μυαλό τύπου: «Αν έκανα το τραπέζι σε έναν Σκόρπιο τι θα του μαγείρευα?» ή «Τι θα πρότεινα στο εστιατόριο να παραγγειλλει ένας Παρθένος?». Εκτός από την μεγάλη μου αγάπη στην Αστρολογία έχω και μεγάλη αγάπη στην τέχνη της μαγειρικής, έτσι λοιπόν προσπάθησα να τις συνδυάσω για να γράψω αυτό το άρθρο. Και ναι, όπως πολυσύνθετοι είναι οι τρόποι για να γνωρίσεις σε βάθος την Αστρολογία, τόσο πολυποίκιλοι είναι και οι τρόποι που μπορείς να παρουσιάσεις, να προτείνεις ή να μαγειρέψεις για κάθε ένα ζώδιο. Φυσικά το Astrology .gr δεν είναι ένας ιστότοπος συνταγών μαγειρικής, πίσω όμως από κάθε μενού που παρουσιάζω μπορούμε να δούμε τα σημεία κλειδιά που αντιστοιχούν στις διατροφικές συνήθειες του κάθε ζωδίου.

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός θα προτιμήσει ένα σικ , κοσμικό εστιατόριο με φινετσάτη διακόσμηση και απαλή μουσική. Είναι λάτρης της γαλλικής κουζίνας γιατί λατρεύει τις απαλές γεύσεις που σερβίρονται σε μικρές ισορροπημένες μερίδες.
ΟΡΕΚΤΙΚΟ :Γαργαλήστε την εκλεπτυσμένη γεύση του με άγρια σπαράγγια ,συνοδευόμενα με σάλτσα βατόμουρου . Η προτείνετε του γαρίδες κοκτέιλ με φινόκιο και πράσινο μήλο.( Η Αφροδίτη που είναι κυβερνήτης πλανήτης τους, τους κάνει αρκετά απαιτητικούς και στο φαγητό)
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ : Προσπαθήστε να ντύσετε το γεύμα του με στυλ γι’ αυτό ένα πιάτο από κυνήγι όπως ζαρκάδι με μανιτάρια, αχλαδιά ,καρπούς ρόδιου ,κουκουνάρι και σάλτσα από μέλι θα τον εντυπωσιάσει.!!!
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ: Για να συνεχίσετε να κρατάτε την όρεξη του , προτείνετε του κάτι ασυνήθιστο αρκεί να μην έχει πολύ έντονη γεύση: παπί με γλυκόξινη σάλτσα από κεράσι και κόκκινο κρασί. Οι αγκινάρες αλά πολίτα, θα ήταν ιδανική γεύση για τον χορτοφάγο Ζυγό.
ΠΟΤΟ: Ρετσίνα “Δούγα” Κοντογιάννη/Οίνος Ονομασίας Κατά Παράδοση. Με μεσαίου βάθους κιτρινωπό χρώμα. Τα αρώματα μαστίχας και ρετσινιού είναι διακριτικά και υποστηρίζονται όμορφα από κίτρινο φρούτο. Γεμάτη και απαλή γεύση.

Γιατί ταιριάζουν: διότι πρόκειται για φαγητό μεσαίας γευστικής έντασης και πλούτου, με τέτοιο στυλ και προσωπικότητα που το ρετσίνι του κρασιού που θα το συνοδεύσει πρέπει να έχει διακριτική παρουσία και ένταση για να φέρει τη ζητούμενη ισορροπία.
Εναλλακτική λύση : Κοκτέιλ peach Alexander με ροδάκινα, βανίλια και αμύγδαλο.
ΓΛΥΚΟ : Ένα ψητό αχλάδι με φραγκοστάφυλο, μια παραδοσιακή γαλλική συνταγή δένει εδώ με τον γαστρονομικό Ζυγό ικανοποιώντας την ραφινάτη του γεύση.
Λέξεις κλειδιά Ζυγού: σπαράγγια, φραγκοστάφυλα ,ροδάκινα, φράουλες, μέλι, κεράσια, αχλάδια, ρόδι ,βατόμουρο, μούρα, αγκινάρες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκόρπιος αρέσκεται σε τροφές που είναι χυμώδεις και έχουν και αφροδισιακές ιδιότητες. Ίσως θα ήταν καλό ένα εστιατόριο με Ινδονησιακή κουζίνα η Μαροκινή που αποτελείται από πικάντικες γεύσεις με έντονα μπαχαρικά. Ένα εστιατόριο με έντονα χρώματα, αίσθηση μυστήριου και υποβλητική μουσική θα ήταν στις προτιμήσεις του.
ΟΡΕΚΤΙΚΟ:¨ Είναι ένα ζώδιο με αρκετή όρεξη, προτίμα τις έντονες γεύσεις που παράλληλα είναι εκρηκτικές και πικάντικες. Αρχίστε με μπρούσκετες με κυδωνόπαστο και πικάντικη γραβιέρα.
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ :Σπαγγέτι αλά πουτάνεσκα με ντομάτα, κάπαρη και αντσούγες. Είναι ικανή να αποπλανήσει τον κάθε Σκορπίσιο ουρανίσκο . Άλλωστε είναι ένα πιάτο συνώνυμο της τεχνικής του!!
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤO :Οπωσδήποτε κρέας ( Επίσης και εδώ ο Άρης κυβερνήτης ) και όχι κάτι ελαφρύ .Ένα μαριναρισμένο βοδινό με τσιλι η σάλτσα κάρυ η σκόρδο. Για ένα χορτοφάγο Σκορπιό προτιμήστε ένα chil λαχανικών, που είναι ένα καταπληκτικό πιάτο με αρκετά έντονη γεύση .
ΠΟΤΟ: Αυλοτοπι/Τοπικός Οίνος Τεγέας (100% Robert Fashion) με τόσο σκούρο που δείχνει σχεδόν μαύρο. Πλούσιο και κομψό άρωμα κόκκινων φρούτων, σε φόντο ωραίου βαρελιού, καραμέλας γάλακτος, βανίλιας, γλυκόριζας και μπαχαρικών. Πλούσια, κακοδεμένη γεύση -με εξαιρετικές και ώριμες τανίνες- που δίνουν στο κρασί περισσότερη ισχύ και γευστική διάρκεια. Εξαίρετο, ξεκάθαρα Ευρωπαϊκού στυλ κρασί.

Γιατί ταιριάζουν: εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Έχουμε πλούσια, στιβαρή γεύση, με “σκούρα” αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά -αναγκαστικά χρειάζεται ένα πλούσιο και στιβαρό κρασί, με το ίδιο είδος και στυλ αρωμάτων ώστε να “κουμπώσουν” με επιτυχία το γευστικό του βάρος και τα αρωματικά στοιχεία του.
Εναλλακτική λύση: Κοκτέιλ bloody Vampire που περιέχει Captain Morgan Original Spiced Rum με Cherry Mix. Ένα κοκτέιλ που αποπνέει μυστήριο.
ΓΛΥΚΟ: Ακόμη κι αν έχει φτάσει σε βαθμό δυσπεψίας δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να αντισταθεί σε μια «κολασμένη» σοκολατοπιτα με μαύρη σοκολάτα η ένα κομματάκι κέικ του διαβόλου.
Λέξεις κλειδιά Σκορπιού: Μαύρη σοκολάτα, κάρυ, σκόρδο ,τζίντζερ λεμόνι ,σπανάκι, οστρακοειδή, φράουλες, κρεμμύδια, καστανό ρύζι,

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η Ισπανική κουζίνα ταιριάζει στον Τοξότη λογω νοοτροπίας. Συνήθως οι Ισπανοί παραδοσιακέ τρώνε πριν κάτσουν στο τραπέζι διάφορα και πολλά απεριτίφ. Ενώ όταν τελειώσουν πότε δεν εγκαταλείπουν το τραπέζι ,αντίθετα κάθονται με τους φίλους, με ένα ποτήρι ποτό στο χέρι, με κύριο αντικείμενο συζήτησης φυσικά την ανάγκη «να ξαναφτιάξουν τον κόσμο»!
ΟΡΕΚΤΙΚΟ: Τα σωστά ορεκτικά δεν θα πρέπει να απαιτούν μαχαίρι και πιρούνι γι αυτόν . Ότι πρέπει λοιπόν τα μικρά pizza με μοτσαρελα ,ζαμπόν και pesto. Αν τον δείτε να τα βουτά με το χέρι μην τον υποχρεώσετε να τηρήσει μια αυστηρή συμπεριφορά. Αφήστε τον!!
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ: Για να τον διασκεδάσετε κι ικανοποιήσετε την περιέργεια του προτείνετε ένα πιάτο που να είναι αρκετά εξωτικό και να έχει τη σωστή δόση χρωμάτων και γεύσεων. Π.χ. μια παεγια που Φτιάχνεται με ρύζι, γαρίδες, όστρακα, λουκάνικα , κοτόπουλο και νοστιμίζεται κυρίως με σαφράν. Συνοδέψτε με μια σαλάτα από κόκκινο λάχανο που θα συμπληρώσει την πανδαισία των χρωμάτων και των γεύσεων.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ: Ένα χοιρινό με ανανά γιατί σίγουρα ένας Τοξότης δεν θα διστάσει να μην δοκιμάσει την ανάμειξη του κρέατος με φρούτα που δίνουν μια γλυκόξινη γεύση. Θα είναι ο πρώτος που θα δοκιμάσει ένα νέο πιάτο η παράξενο συστατικό που κανένας άλλος δεν θα τολμούσε.
ΠΟΤΟ :Sauvignon Blanc «Κρυόβρυση»/Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης (100% Sauvignon Blanc).Χρώμα ανοιχτό ασημοκίτρινο. Ωραίο άρωμα όχι πολύ ώριμων εξωτικών φρούτων (κυρίως ανανά), σε συνδυασμό με καραμέλα λεμονιού. Γεύση γεμάτη, με αίσθηση ελαφρότατης “γλυκύτητας”. Ωραία γευστική ισορροπία, με πολύ καλή διάρκεια της επίγευσης.

Γιατί ταιριάζουν... διότι ενός φαγητού με τέτοια σύνθεση, μόνο η ζωηράδα του Sauvignon Blanc του κάνει. Για να επιτευχθεί όμως η πλήρης αρμονία, πάλι εξαιτίας της σύνθεσης, χρειάζεται το είδος αρωμάτων του συγκεκριμένου Sauvignon Blanc για να επιτευχθεί η αλληλοσυμπλήρωση με το φαγητό.
Εναλλακτική λύση: Κοκτέιλ happy mich που έχει εξωτική γεύση και στηρίζεται στην μπύρα και σε ένα μείγμα μπαχαρικών( μανγκο ,πιπεριά, αγγούρι, καλαμπόκι)
ΓΛΥΚΟ: Αποφύγετε τα πολύ βαριά γλυκά γιατί δεν του αρέσουν ιδιαίτερα οι κρέμες και η σαντιγί. Ένα τροπικό κεμπάπ φρούτων που αποτελείτε από μανγκο, φράουλες και γκρειπ φρουτ θα του μείνει αξέχαστο.
Λέξεις κλειδιά Τοξότη: μανγκο, ανανά, γκρειπ φρουτ, ασυνήθιστες γεύσεις, κόκκινο λάχανο, εσπεριδοειδή , μούρα ,επιδόρπια με τροπικό όνομα, φασκόμηλο, πράσα, σέλινο, κανέλα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η Ινδική κουζίνα όπου είναι μια κουζίνα ιδιαίτερη, με κουλτούρα πολλών αιώνων, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γεωφυσικό status αυτής της μεγάλης χώρας της Κεντρικής Ασίας, αλλά και με το θρησκευτικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο. Βάση της κουζίνας αυτής τα όσπρια και τα ζυμαρικά. Γι αυτό οι Αιγόκεροι θα γίνουν λάτρης της, αρκεί φυσικά να μην πληρώσου ακριβά.
ΟΡΕΚΤΙΚΟ :Καλύτερα κάτι απλό και όχι εντυπωσιακό. Κι η ποσότητα δεν πρέπει να είναι υπερβολική, οπότε προτιμήστε μια πολύχρωμη σαλάτα από πλιγούρι η πράσα με πατάτες ογκρατεν.
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ: Συνεχίστε με ένα πιάτο ζυμαρικών και τοφου (είδος σόγιας). Με λίγα λόγια προσαρμοστείτε στην φιλοσοφία του λίγου ,αλλά καλού.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ: Σεβασμός στην παράδοση και αυθεντικά υλικά είναι από τα στοιχειά που διέπουν έναν Αιγόκερω για αυτό ένα κατσικάκι με χόρτα και αυγολέμονο θα τον δεχτεί με ενθουσιασμό. Η ένα πιάτο γαλοπούλα με ρύζι. Μην ξεχνάμε ότι οι Αιγόκεροι αγαπούν τις αμυλούχες τροφές .
ΠΟΤΟ: Syrah-Κοτσιφάλι/Κρητικός Τοπικός Οίνος. Με πολύ βαθυκόκκινο χρώμα. Πυκνό άρωμα δαμάσκηνου, πιπεριού και βανίλιας -σε φόντο δέρματος-. Γεύση πλούσια, με ζουμερές ώριμες τανίνες και σωστή οξύτητα που ισορροπεί το σύνολο. Καλοδομημένο, με σημαντική διάρκεια επίγευσης.

Γιατί ταιριάζουν... καταρχήν διότι η υφή της πρώτης ύλης του φαγητού είναι ολοφάνερο ότι χρειάζεται κρασί με σχετικά μετρημένο πλούτο αλλά εκφρασμένο με τρόπο που μόνο κόκκινο κρασί τα καταφέρνει. Επειδή όμως το φαγητό δεν είναι κανένα γευστικό blockbuster, το κρασί πρέπει να είναι και κάπως σε θέση να ελέγξει και τις τανίνες του.
Εναλλακτική λύση: Ένα καλό παλιό κονιάκ.
ΓΛΥΚΟ: Σπάνια τρώει γλυκά , αλλά δεν νομίζω να πει όχι σε ένα σουφλέ από κάστανο η μια τάρτα με σοκολάτα και κάστανα. Ένα κυδωνόπαστο πάλι συνδυάζει την απαλότητα και την παράδοση των υλικών που ένας Αιγόκερως αναζητεί.
Λέξεις κλειδιά Αιγόκερου: Πατάτες ,ρύζι ,πλιγούρι, σέσκουλο ,κονιάκ, λαχανικά, πρέσα ,κρεμμύδι ,κάστανο ,βούτυρο, τοφου, κοτόπουλο, πάπια, κατσίκι, γαλοπούλα, κυδώνι, χυλοπίτες, κριθάρι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Του αρέσει η Πολυνησιακή κουζίνα που αναμιγνύει μια ιδέα ξινού ,μια αλμυρή νότα , μια γλυκιά πινελιά και μια πικρή γεύση. Είναι λάτρης των αντιθέσεων και θέλει να υπάρχει στο μενού του όσο το δυνατόν περισσότερη πρωτοτυπία. Ας μην ξεχνάμε ότι κυβερνάται από τον Ουρανό.
ΟΡΕΚΤΙΚΟ: Σερβίρετε του διαφορετικά, ασυνήθιστα και πρωτότυπα πιάτα όπως πχ. Μια ταιλανδεζικη σαλάτα από αβοκάντο, ανανά και κασιους η ένα τηγανητό τυρί Camembert με σος από ακτινίδια και ανανά.
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ :Τονίστε την αντίθεση των γεύσεων κι εκπλήξτε τον με σουβλάκι από γαρίδες με κόκκινο ρούμι και μανγκο .
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ: Δείξτε όση περισσότερη πρωτοτυπία έχετε προσφέροντας ένα ψάρι σοτέ με γκρέιπφρουτ και κουμκουάτ
ΠΟΤΟ: Κατώγι Traminer/Τοπικός Οίνος Ιωαννίνων (100% Traminer).Κιτρινοπράσινο λαμπερό χρώμα. Πλούσιο, βαθύ και έντονο άρωμα λεμονιού, lime και βασιλικού -σε ένα φόντο που θυμίζει κυρίως βερίκοκο-. Γεμάτη γεύση, με “γλυκύτητα” και ταυτόχρονα δροσιά, με πολύ ευχάριστη αίσθηση εξωτικών φρούτων lychee και Μοσχάτου σταφυλιού.

Γιατί ταιριάζουν: για ένα κυρίως λόγο, για το ότι η εξωτική ιδιοσυγκρασία και γεύση του φαγητού συναντά και συνδιαλέγεται δημιουργικά με τον εξίσου σημαντικό εξωτισμό και τον πλούτο που διαθέτει το κρασί και τα συστατικά του στοιχεία.
Εναλλακτική λύση: Κοκτέιλ με βότκα και ρόδι. Η γεύση θα σας εκπλήξει ευχάριστα
ΓΛΥΚΟ :Τροπικά φρούτα στο τηγάνι με ανανά η μαλακά μπισκότα από βρώμη φτιαγμένα από ζαχαροκάλαμο που ενισχύει την μακροβιοτική άποψη που έχουν οι Υδροχόοι.
Λέξεις κλειδί Υδροχόου : Κουμκουάτ, ακτινίδιο, ανανάς, εσπεριδοειδή , ζαχαροκάλαμο, αβοκάντο, κίτρο, ρόδια, γαρίδες, ξερά φρούτα, σαγιά, καλαμπόκι, ρόκα.

ΙΧΘΕΙΣ
Η κουζίνα της Τοσκάνης είναι απλή και γευστική. Το υπέροχο λάδι και το ψάρι, που αφθονεί στα λιμάνια της, κάνει αυτή την κουζίνα να μοιάζει αρκετά με την ελληνική. Οι Ιχθύς θα βρουν σε αυτή την κουζίνα τα αγαπημένα τους θαλασσινά που τόσο προτιμούν. Επίσης καλό θα ήταν το εστιατόριο να βρίσκεται κοντά σε θάλασσα η νερό γιατί τους ηρεμεί.
ΟΡΕΚΤΙΚΟ : Θα του αρέσουν πολύ τα απεριτίφ αλλά δεν θα δώσει σημασία τόσο στο τι είναι στο πιάτο του , αλλά στην ατμόσφαιρα που τον περιβάλλει. Ίσως να χαζεύει τους παφλασμούς των κυμάτων έξω από το παράθυρο. Διαλέξτε μια σαλάτα από παπαγια ,αντίδι και καβουροψιχα.
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ: Κάτι που θα προκαλέσει την όσφρηση και την γεύση και θα τον συγκινήσει. Σαλιγκάρια του έρωτα (ESCARGOTS A L AMOUR). Ελαφριά και παράλληλα μόνο με το όνομα τους φτιάχνουν ατμόσφαιρα στον γλυκό Ιχθύ! Η ποικιλία θαλασσινών(στρείδια, αχιβάδες ,αστακός) στον ατμό πάνω σε φύκια θα τους έδινε την δυνατότητα να απολαυσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις σε όλο το μεγαλείο!
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ: Τον ενδιαφέρει περισσότερο ένα εντυπωσιακό όνομα παρά ένα σπουδαίο πιάτο. Τάρτα συναγρίδας με ελαιόλαδο η risotto με χτένια και δαντέλες πράσου. Το χτένι είναι ζώο ερμαφρόδιτο, μπορεί και αλλάζει φύλο και συμπεριφορά, κάτι που ως υποδήλωση ταιριάζει στους εκλεκτικούς Ιχθείς. Οι λαδερές μπάμιες θα ήταν ένα κατάλληλο πιάτο για τον χορτοφάγο Ιχθύ.
ΠΟΤΟ: All Cuvee Μιχαλάκη λευκό/Τοπικός Οίνος Ηρακλείου Κρήτης (Μοσχάτο Σπίνας, Μαλβαζία, Chardοnnay).Λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα. Αρώματα βερίκοκου, μέντας και διακριτικής αίσθησης καπνού και σχεδόν ξαφνικά το σύνολο δημιουργεί αρωματική αίσθηση εξωτικών φρούτων. Πλούσια γεύση, με ωραία δομή και αρωματική αίσθηση μακράς διαρκείας.

Γιατί ταιριάζουν: διότι και εδώ έχουμε φαγητό πολύ σύνθετο και πλούσιο. Επομένως, στην ανάγκη ζωηρέματος χάρη σε ένα μυρωδάτο κρασί προστίθεται και η ανάγκη το κρασί αυτό να είναι πλούσιο στη γεύση και τη δομή.
Εναλλακτική λύση: Ένα κοκτέιλ gordon’s cup με λιωμένο αγγούρι και λαιμ.
ΓΛΥΚΟ :Πολύ και κατά προτίμηση τρυφερό όπως μια ωραία μους σοκολάτας, μια κρέμα καραμελέ η μια μπαβουαραζ . Να μπορεί να κολυμπήσει μέσα τους με μια έννοια!!
Λέξεις κλειδιά Ιχθύ: αγγουριά, φύκια, παπαδιά, θαλασσινά όλων των ειδών, μπάμιες ,σαλιγκάρια, ζελέ, τόνος, στρείδια, αχιβάδες, χτένια.

Όλες οι συνταγές, τα ποτά και τα κοκτέιλ μπορούν να αναζητηθούν ακριβώς με την ονομασία τους στο διαδίκτυο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved