Πλανήτες και κακές συνήθειες-Κόψτο το ρημάδι!

Οι υποσχέσεις είναι πάντα ελκυστικές και αισιόδοξες
Παπασταύρου Λίντα
Πλανήτες και κακές συνήθειες-Κόψτο το ρημάδι!

από τη Βασιλική Κόντη



konth


Εν αρχή ην η δίαιτα... Ως γνωστόν, η άνοιξη είναι ο προθάλαμος του καλοκαιριού. Με το που έσκασε μύτη λοιπόν κι άρχισε να αλλάζει η φύση χρώματα και ο υδράργυρος να παίρνει την πάνω βόλτα, ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την τήρηση του ετήσιου θερινού πρωτόκολλου. Το έπος της παραλίας και η φραπεδιά, που φέτος έχουν κι ένα άμεσα ...επαναστατικό χαρακτήρα κόντρα στη μιζέρια και το Μνημόνιο!

Όμως, τα λιγότερα ρούχα αποκαλύπτουν την τραγωδία που παίχτηκε όλο το χειμώνα, όταν κάθε βράδυ απολαμβάναμε τους μεζέδες μπροστά στην τηλεόραση ή όταν επιχειρούσαμε ...καταδρομικές στα απανταχού φαγάδικα -χώρια τα ποτά. Είναι γνωστό πως μια ζωή την έχουμε και τι θα καταλάβουμε αν δεν την γλεντήσουμε κλπ αλλά μόλις σκάσει μύτη ο Απρίλιος αρχίζουν οι ...κρίσεις πανικού. Και τότε ξεκινάει η κούρσα δίαιτα-γυμναστήριο-μασάζ και ινστιτούτο καλλονής για να αποβάλουμε από πάνω μας αυτά που με τόσο κόπο χτίσαμε όλο το χειμώνα, τα σωσίβια δηλαδή γύρω από τη μέση...

Έτσι εκεί που όλο το προηγούμενο διάστημα έξω από τα γυμναστήρια και τους οίκους ομορφιάς μπορούσες να παρκάρεις νταλίκα, τώρα δεν χωράει ούτε παπάκι, ούτε πατίνι.

Οι υποσχέσεις είναι πάντα ελκυστικές και αισιόδοξες. Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή (αεροφαγία λέγεται αυτό) πρωτεΐνες, ω3 λιπαρά, ασπράδια αβγών και ένα πράγμα που λέγεται κουάκερ κάνεις κορμί που ζηλεύει η Σκλεναρίκοβα (λέμε τώρα) μέσα σε χρόνο dt. Και ύστερα βγαίνεις με άνεση στην παραλία για να δροσιστείς και να ανταλλάξεις με τους φίλους σου καυτές πληροφορίες για το πως έχασες 18 κιλά σε μια εβδομάδα αλλά και να σχολιάσεις το δράμα της Κικής που παρ’ όλες τις κρέμες, τις δίαιτες και τα εξουθενωτικά πηδήματα, δεν μπόρεσε τελικά να μεταμορφωθεί από χειμωνιάτικη φάλαινα σε θερινή συλφίδα.

Φταίει όμως μόνον η όποια Κική που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της;

Συν Αθηνά και χείρα κίνει υποδεικνύει το αρχαίο ρητό και είναι βέβαια σωστό. Αλλά αν λείπει η Αθηνά όσο κι αν κουνήσουμε τα χέρια ή τα πόδια μας το αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο μηδενικό!

Γιατί καλά αν έχεις διελεύσεις Κρόνου από το χάρτη σου, στριμώχνεσαι, ζορίζεσαι, αντέχεις και κάνεις τη διατροφή σου τη γυμναστική σου, όλα όσα πρέπει. Αν όμως έχεις Δία ή Ποσειδώνα πως κατατροπώνεις τις κακές συνήθειες του χειμώνα και πολύ περισσότερο μιας ολόκληρης ζωής; Πως βάζεις τον εαυτό σου σε τάξη να σταματήσει να τρώει ή τέλος πάντων να κόψει τις κακές συνήθειες που του δημιουργούν από έντονη δυσαρέσκεια έως και κατάθλιψη σε ένα άκρως καλοκαιρινό περιβάλλον;

Σε μια τέτοια περίπτωση καλό είναι να επικρατήσει η σκέψη πως αυτό που μετράει στον άνθρωπο είναι ο χαρακτήρας και τα ψυχικά του χαρίσματα! Απλά δεν υπογράφεις ποτέ το ...Μνημόνιο διαίτης και απολαμβάνεις την κορμάρα σου με τα παρελκόμενα της, στέλνοντας την κατάθλιψη και τις ενοχές στον αγύριστο!

Είναι γεγονός πως οι απόπειρες μας να επανέλθουμε «στα ίσα» μας, άλλοτε είναι επιτυχημένες κι άλλοτε όχι. Κι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην εξέλιξη του όλου εγχειρήματος είναι βέβαια και οι πλανήτες, που μπορούμε να τους επιστρατεύσουμε στον σκοπό μας, να τους αξιοποιήσουμε δηλαδή στον κατάλληλο χρόνο. Η το αντίθετο, να αποφύγουμε μια μάταιη απόπειρα περιορισμού.

Κι εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η Αστρολογία Επιλογής.

Με την βοήθεια ενός καλού επιλεκτικού χάρτη, του ωροσκοπίου δηλαδή με το οποίο θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια μας, μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ξεκινήσει να κόψει τις κακές συνήθειες όπως είναι το πολύ φαγητό, το κάπνισμα ή οτιδήποτε κάποιος μπορεί να θεωρεί βλαβερή συνήθεια για τον οργανισμό του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αστρολογικό χάρτη επιλογής είναι πάντα ο συνδυασμός με τον γενέθλιο χάρτη και τις προϋποθέσεις του.

Ο Κρόνος και η σημασία του

Κρόνος σημαίνει χρόνος και είναι πάντα συνδεδεμένος με την σκληρή προσπάθεια, την επιμονή και την εμμονή να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της καθημερινότητας. Η θετική του έκφραση δίνει στον άνθρωπο υπομονή, προσήλωση, πείσμα αλλά και αποφασιστικότητα να πετύχει τους στόχους του όχι σε προσωρινή αλλά σε μόνιμη και σταθερή βάση για πολλά χρόνια αργότερα.

Ο Κρόνος παραμένει σε κάθε ζώδιο περίπου 2,5 χρόνια και επιστρέφει στη γενέθλια θέση του, ύστερα από 29 χρόνια εφόσον έχει ολοκληρώσει ένα πέρασμα από κάθε οίκο του χάρτη μας και μας έχει αποδώσει τη σχετική εμπειρία ωρίμανσης. Ωριμότητα λοιπόν χρειάζεται και σε όλες εκείνες τις φάσεις της ζωής μας όπου αποφασίζουμε να κάνουμε ισχυρά ξεκαθαρίσματα. Να τελειώσουμε με παλιές επιβλαβείς καταστάσεις και να κάνουμε μια νέα αρχή, πιο υγιείς, πιο δυνατοί.

Με δυο λόγια, χωρίς δυνατές όψεις του Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη, κακές συνήθειες δεν κόβονται! Έτσι είναι η ζωή, χωρίς κόπο, μόχθο και κούραση δεν γίνεται τίποτα αξιέπαινο.

Επιλεκτικοί χάρτες που δημιουργήθηκαν όταν το άτομο ήταν κάτω από Κρόνια επιρροή σηματοδοτούσε περιόδους που φθαρμένες ιστορίες έπαιρναν ένα οριστικό τέλος, ενώ ήδη διαφαινόταν η προοπτική μιας καινούργιας, φρέσκιας ιδέας!

Σε σχέση με θέματα υγείας και διατροφής οι διελεύσεις του Κρόνου από τον 6ο ή τον 12ο οίκο είναι κατάλληλες για να βάλουμε μπροστά ένα πρόγραμμα αναμόρφωσης, Αν δεν το πράξουμε ο πλανήτης των περιορισμών ενδέχεται να μας «τιμωρήσει» για τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Ημέρες όπου ο Κρόνος σχηματίζει ενεργειακά δυνατές όψεις με τα Φώτα, ton Ωροσκόπο, την Αφροδίτη ή ακόμη και τον Ερμή, εξασφαλίζουν αν μη τι άλλο την συνέπεια των προσπαθειών μας και την τήρηση του ...«κωδικού σκελετός».

Αντίστοιχα, αν ξεκινήσουμε τη δίαιτα μας με όψεις Δία, μάλλον ματαιοπονούμε, αφού οι τάσεις για καλοπέραση θα αποδειχθούν πιο ισχυρές και το όποιο πρόγραμμα θα τιναχτεί στον αέρα.

Ο Πλούτωνας και η σημασία του

Αν ο Κρόνος σηματοδοτεί κόπο, μόχθο και υπομονή ο Πλούτωνας έχει τη δυνατότητα να ξεκόβει μια και έξω καταστάσεις, μηδενίζοντας το «κοντέρ». Λειτουργεί βεβαίως αρκετά νωρίτερα από ότι φαίνεται στην πραγματικότητα αλλά το υπόγειο ...ταλέντο του δεν μας αφήνει να τον αντιληφθούμε.

Έτσι διαμέσου διαφόρων ανεξιχνίαστων εμπειριών κάποια στιγμή υπό την επιρροή Πλούτωνα ξυπνάει ένα πρωί ο μανιώδης καπνιστής και κόβει το τσιγάρο που το είχε ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια και ήταν η πρώτη του ανάσα το πρωί και η τελευταία το βράδυ! Έτσι στο ξαφνικό και στο απότομο, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να το κουβεντιάσει, χωρίς να το αναλύσει, χωρίς να το καταλάβει καλά καλά και ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης του Σκορπιού, του ζωδίου της αναγέννησης και της μετάλλαξης, έχει τη δυνατότητα να κόψει από το άτομο κάθε κακιά συνήθεια κάθε τι που μπορεί να θεωρηθεί άχρηστο ή βλαβερό, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που ...βλάπτουν σοβαρά την ψυχική μας ηρεμία.

Έτσι λοιπόν μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τα περάσματα του από τον άξονα 6ου-12ου, τις όψεις του με τα Φώτα, τον Ωροσκόπο ή την Αφροδίτη, για να πετύχουμε το επιθυμητό extreme make over.

Ο δραστικός Άρης

Παράλληλα με την αξιοποίηση του Κρόνου ή του Πλούτωνα, καλό είναι να μην αμελήσουμε και την ενεργοποίηση του ...τίγρη που έχουμε στη μηχανή μας. Είτε πρόκειται για δίαιτα, είτε για γυμναστική, αν δεν έχουμε την υποστήριξη του πλανήτη που «καταβροχθίζει» την ενέργεια, τα αποτελέσματα μπορεί να αργήσουν απελπιστικά. Από μόνος ο ενεργοποιημένος Άρης κάνει μόνον για εντατικά και σύντομα προγράμματα με άμεσα αποτελέσματα, η συνδυασμένη δράση του όμως με τους δύο «κακούς» του ζωδιακού θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το τέλειο.

Προσοχή όμως! Δεν συνιστώνται οι «σκληρές» όψεις του Άρη με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, ούτε με τον Ποσειδώνα (λόγω της αναποτελεσματικότητας του συνδυασμού). Αντίθετα μια δυναμική όψη με τα Φώτα, τον Ωροσκόπο ή πολύ περισσότερο τον Δία είναι ότι πρέπει για να κάψουμε μονομιάς ενέργεια, λίπη και κιλά.

Ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας

Θα ήταν άδικο να μην συμπεριλάβουμε στις απόπειρες ανατροπής του ...σωματικού καθεστώτος αλλά και των ανθυγιεινών έξεων, τον Ουρανό. Ο πλανήτης μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην συνολική αλλαγή της εμφάνισης και της νοοτροπίας μας, συχνά μάλιστα με τρόπο που εμπλέκει άμεσα την τεχνολογία. Τον χρειαζόμαστε λοιπόν κι αυτόν στις θέσεις ή τις όψεις που του δίνουν τα κλειδιά της μεγάλης ανατροπής.

Όσο για τον Ποσειδώνα, παρ’ ότι συνήθως δεν ενδείκνυται για ανάλογες απόπειρες, μπορεί να έχει μια αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα όταν για παράδειγμα η υπόθεση δίαιτα γίνεται θρησκευτική «νηστεία». Όταν δηλαδή το άτομο μπαίνει στη διαδικασία της δίαιτας μέσα στα πλαίσια των πιστεύω του. Ζώντας κανείς μόνον με νερό και τα ...οράματα του είναι πρακτικά αδύνατον να μην αδυνατίσει ή να μην υπερκεράσει τους όποιους πειρασμούς του υλικού κόσμου.

Η σημαντικότητα της Σελήνης

Πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας σε κάθε εργασία, σε κάθε ξεκίνημα, σε κάθε ιδανικό τελείωμα θεμάτων μας και δεν πρέπει να την αγνοούμε ποτέ, προκειμένου να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Στην περιοδεία της στα ζώδια είναι ιδανική για συγκεκριμένες περιπτώσεις, ανάλογα με το τι θέλουμε να πετύχουμε.

Σε καινούργια ξεκινήματα είναι καλύτερα να αυξάνει σε φως σε θέματα που απαιτούν επέκταση και αύξηση. Σε θέματα που απαιτούν μείωση (όπως για παράδειγμα τα κιλά) είναι καλύτερα να χάνει σε φως και αν είναι δυνατόν να βρίσκεται σε «στεγνά» ζώδια όπως η Παρθένος ή ο Αιγόκερως, που φημίζονται για την ικανότητα τους να τηρούν σχολαστικά τα προγράμματα λιτότητας.

Στον Κριό επιζητά γρήγορη δράση κι αν τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα, το άτομο χάνει τον ενθουσιασμό του και τα παρατάει. Οι άνθρωποι εκείνες τις μέρες είναι δραστήριοι και ενεργητικοί, ίσως κάπως επιθετικοί και αποφασιστικοί να πολεμήσουν για τις επιθυμίες τους.

Στον Ταύρο επιζητά προσεκτική δράση, είναι κάπως αργή και οι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με τα αποκτήματα τους. Δεν ενδείκνυται για δίαιτες και περιορισμούς εφόσον είναι σε ζώδιο Αφροδίτης που εκτιμά απεριόριστα το καλό φαγητό και όχι μόνον.

Στους Διδύμους είναι αεικίνητη αλλά και αρκετά ασταθής. Συχνά παρουσιάζει το φαινόμενο του να αλλάξουν τα αρχικά σχέδια ή γενικότερα οι καταστάσεις. Συμφέρει όταν οι επιδιώξεις έχουν διπλό στόχο ή όταν πρόκειται για ελαφριά δίαιτα συνδυασμένη με κίνηση.

Στον Καρκίνο είναι εξαιρετικά δυνατή -μιας και είναι κυβερνήτης του- και είναι ιδανική για θέματα που έχουν στόχο τα οικιακά, ενδοοικογενειακά ζητήματα ή ότι έχει σχέση με φροντίδα. Δεν ενδείκνυται όμως για δίαιτες και λοιπούς περιορισμούς παρά μόνον όταν υπάρχει συναισθηματικό κίνητρο.

Στο Λέοντα άκρως ναρκισσιστική, έχει γενναιοδωρία, είναι μεγαλεπήβολη, στοργική και ευνοεί υποθέσεις που παίρνουν ρίσκο ή απαιτούν μια ιδιαίτερη τύχη. Σε μια δίαιτα ή μια απόπειρα περιορισμού μπορεί να έχει διάρκεια, μόνον όταν η απόφαση είναι του ίδιου του ατόμου στο πνεύμα του ...«θα γίνω μια θεά». Είναι πραγματικά απίστευτοι οι περιορισμοί που μπορεί να επιβάλλει κανείς στον εαυτό του, στο όνομα της ματαιοδοξίας!

Στην Παρθένο επιζητά την λεπτομέρεια, την παροχή υπηρεσίας και είναι άκρως αναλυτική. Σχετίζεται με θέματα υγείας και εργασίας, τη φυσική μας κατάσταση, τις δίαιτες, τις ιατρικές εξετάσεις, τα καθήκοντα ρουτίνας κλπ. Είναι ένα από τα καλύτερα «χαρτιά» στον αγώνα μας να περιορίσουμε τις ανθυγιεινές συνήθειες.

Στο Ζυγό επιζητά συμμαχίες, τονίζει την ομαδική εργασία και ευνοεί τη συντονισμένη δράση που απαιτείται μεταξύ συνεταίρων και γενικώς ομάδων. Με απλά λόγια δηλαδή, για να επιτευχθεί ο στόχος θέλει ...παρέα και συμπαράσταση. Στην αντίθετη περίπτωση οι πειρασμοί θα αποδειχθούν ανίκητοι!

Στο Σκορπιό φέρνει στην επιφάνεια δυνατές επιθυμίες και πάθη. Ευνοούνται περισσότερο θέματα που για κάποιο λόγο απαιτούν μυστικότητα ή πρέπει να μείνουν κρυφά αρκετό καιρό. Θεωρείται ιδανική για το κόψιμο μιας κακής συνήθειας, αφού όμως πρώτα έχει ...βουτηχτεί στην αμαρτία!

Στον Τοξότη εκδηλώνει έντονα περιπετειώδη δράση και είναι ιδανική για επεκτάσεις κάθε μορφής που ίσως ξεπεράσουν κάθε προσδοκώμενο όριο. Κι επειδή είναι κάπως δύσκολο να ...ψηλώσουμε μετά την εφηβεία, καλό είναι να μην επιλέξουμε τη συγκεκριμένη Σελήνη για να περιορίσουμε κιλά ή οτιδήποτε άλλο.

Στον Αιγόκερω είναι πειθαρχημένη, επιζητά σοβαρότητα, επιμέλεια και συντονισμένη δράση αλλά υπόσχεται επιχειρηματικές επιτυχίες μακροπρόθεσμα. Τα θέματα εξελίσσονται κάπως αργά αλλά είναι απόλυτα σταθερά. Θεωρείται εξαιρετική επιλογή για οποιοδήποτε είδος περιορισμού.

Στον Υδροχόο είναι εγκεφαλική, ευνοεί τη συμμετοχή και τη δράση μέσα από ομάδες, επιζητά το πρωτότυπο και τον αυθορμητισμό όπως επίσης και τα ανέλπιστα γυρίσματα της τύχης. Πειραματικές δίαιτες, ολιστική προσέγγιση και συλλογική δουλειά μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Στους Ιχθείς είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και ευνοεί την φαντασία και το ρομαντισμό αλλά χρειάζεται προσοχή μια και παραμονεύουν παρεξηγήσεις λόγω αδυναμίας των ατόμων να συγκεντρωθούν. Είναι μάλλον ακατάλληλη για την εφαρμογή προγραμμάτων αλλά έχει θετική συμβολή σε κάθε περίπτωση που η δίαιτα περιλαμβάνει βότανα, φυσικά εκχυλίσματα κλπ. Μεγάλη σημασία έχουν επίσης και οι «καλές» ή «κακές» παρέες, που μπορούν να παρασύρουν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Ο αντικαπνιστικός αγώνας

Εκτός από τις δίαιτες όμως η ένταξη σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής προϋποθέτει σύμφωνα με τους ειδικούς και την απεμπλοκή μας από το κάπνισμα. Δυστυχώς η μέθοδος της απαγόρευσης που εφαρμόζεται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, μάλλον έχει αντίθετες συνέπειες, αφού είναι στη φύση του Έλληνα να πηγαίνει κόντρα σε αυτό που του επιβάλλουν έξωθεν.

Χρειάζεται λοιπόν κι εδώ κάτι διαφορετικό, μια απόφαση που πέρα από την προσωπική μας δυναμική να έχει και την υποστήριξη των κοσμικών δυνάμεων.

Ας δούμε λοιπόν ένα παράδειγμα επιλεκτικού χάρτη για ένα άτομο το οποίο επιθυμούσε διακαώς να σταματήσει το κάπνισμα.

Ο χάρτης είναι 26 Μαρτίου 2006 στις 7:33 το πρωί στην Αθήνα.


cut_it

Γνωρίζοντας τον γενέθλιο χάρτη του ενδιαφερομένου, οποίος είχε συνεχείς συστάσεις από τους γιατρούς του για να κόψει το κάπνισμα, οφείλω να σας επισημάνω πως την περίοδο εκείνη δεχόταν όψεις του Κρόνου προς τον Ήλιο του. Αυτό που χρειαζόταν λοιπόν ήταν μια καλή ημερομηνία, να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς πλέον την νικοτίνη να επιβαρύνει τον οργανισμό του.

Καινούργιο ξεκίνημα παραπέμπει σε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στον Κριό. Δυναμικός, αγωνιστικός, με ανταγωνιστική διάθεση ακόμα κι απέναντι στον εαυτό του (μιας και με τον εαυτό του τα ...έβαζε στην προκειμένη περίπτωση).

Τυπικά στο ωροσκόπιο φαίνεται η ...αμέριστη συμπαράσταση του Κρόνου (σε τρίγωνο με τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο), κυβερνήτη του Μεσουρανήματος (ο σκοπός), ο οποίος με δεδομένη την επιρροή του πάνω στον γενέθλιο Ήλιο του ενδιαφερομένου είχε το προβάδισμα έναντι των «αμαρτωλών» τετραγώνων του Δία προς την Σελήνη και τον Ποσειδώνα. Καταλυτικό ρόλο ως προς την εξουδετέρωση της -σε αυτήν την περίπτωση ανεπιθύμητης επιρροής του «μεγάλου ευεργέτη» έπαιξε και ο Άρης, σχηματίζοντας όψεις και με τους τρεις «άτακτους».

Κυβερνήτης του Ωροσκόπου ο Άρης, μόλις αποχωριζόταν από τρίγωνο με τη Σελήνη η οποία είναι και φυσικός δείκτης του καπνού. Επίσης απομακρύνεται και από τον Ποσειδώνα που κυβερνά γενικώς τον εθισμό. Δείχνει έτσι την διάθεση της να αποδράσει από αυτούς τους δυο που την ταλαιπωρούσαν.

Σημαντικό ήταν επίσης ότι η Σελήνη έχανε σε φως, μιας και όταν θέλουμε να μειώσουμε, να κόψουμε κάτι θέλουμε φεγγάρι να είναι σε χάση. Αντιθέτως όταν η προσδοκία μας είναι να αυξήσουμε κάτι προσέχουμε η Σελήνη να είναι σε γέμιση.

Το τελικό Οκ στο εγχείρημα το έδωσε η τελευταία (θετική) όψη της Σελήνης πριν αλλάξει ζώδιο, κάτι το οποίο οφείλουμε να τσεκάρουμε πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις. Το εξάγωνο της με τον Πλούτωνα στον Τοξότη επισφράγισε και δικαίωσε την προσπάθεια του ενδιαφερόμενου.

Καλή επιτυχία και στον δικό σας αγώνα, είτε πρόκειται για «κατοστάρι», είτε για ...μαραθώνιο!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved