Η Ήρα στον «παιχνιδιάρη» και καλλιτεχνικό Λέοντα

Ο ιδεατός σύντροφος πρέπει να καλύπτει τις βασικές
Παπασταύρου Λίντα
Η Ήρα στον «παιχνιδιάρη» και καλλιτεχνικό Λέοντα

από τον Δρ. Χρήστο Παΐζη



20100627_Christos_Paizis_6JPEG


Ο Λέων είναι ζώδιο στο οποίο έχει έξαρση ο πλανήτης της έμπνευσης, ο Ποσειδώνας, γι’ αυτό και άτομα με καλλιτεχνικές τάσεις έχουν συνήθως έντονο στο ωροσκόπιό τους το στοιχείο του Λέοντα· είναι επίσης και ζώδιο που συνδέεται με τη χαρά της ζωής, μιας και ο 5ος οίκος, ο οίκος της χαράς και του παιχνιδιού, είναι ο οίκος που συνδέεται μ’ αυτό το ζώδιο. Σ’ αυτό λοιπόν το φλογερό (ζώδιο του Ήλιου, μην το ξεχνάμε αυτό), δημιουργικό και υπερήφανο ζώδιο η Ήρα λειτουργεί ως εξής:

Έντονη ζήλεια, μιας και το Εγώ εδώ είναι έντονο και, κατ’ επέκταση, δεν ανέχεται το σύντροφό του να τον διεκδικούν και άλλοι (πολύ περισσότερο που το σύντροφο, κάποιες φορές και στις κακές, πολύ κακές εκδοχές του Λέοντα, τον βλέπει σαν προέκταση του Εγώ του).

Η σχέση μπορεί να «δέσει», όταν υπάρχει σ’ αυτή έντονο το ερωτικό στοιχείο, υπάρχει ρομαντισμός (μην ξεχνάμε πως ο ρομαντικός Ποσειδώνας έχει έξαρση στο Λέοντα), είναι έντονο το στοιχείο του «παιχνιδιού» και μέσα απ’ αυτή υπάρχει η δυνατότητα εκδίπλωσης της δημιουργικότητας.

Μεγάλη οργή όταν ύπαρξη απόρριψη ή, ακόμα χειρότερα, εξαπάτηση· τότε ο Λέων γίνεται πραγματικό... λιοντάρι που υπερασπίζεται το ταπεινωμένο Εγώ του.

Ο ιδεατός σύντροφος πρέπει να καλύπτει τις βασικές αισθητικές αξίες του Λέοντα: να έχει κύρος, να είναι «θεωρητικός», να μην είναι μίζερος και, πάνω απ’ όλα, να είναι φλογερός. Σε κάποιες περιπτώσεις θα ήθελε ο σύντροφος να είναι ιδιαίτερα αξιόλογος σε όλα τα επίπεδα αλλά ταυτόχρονα να παραδίδεται και «άνευ όρων» σχεδόν στη λιονταρίσια εγωπάθεια.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η Ήρα στο Λέοντα μπορεί να δίνει και άτομα που επιθυμούν μια σχέση με άτομα που έχουν κάποιο κύρος ή που έχουν , όπως έλεγαν οι παλιότεροι, «κουμπί», έχει δηλαδή κάποιο αξίωμα που συνδέεται με κάποια διακριτικά (π.χ. σειρήτια).

Η φύση, τέλος, της σχέσης πρέπει να είναι τέτοια, που να έχει το στοιχείο της σταθερότητας, της χαράς και της κάλυψης δημιουργικών αναγκών. Σχέση «ρουτίνας» και σχέση υποτονική δεν ταιριάζει σ’ αυτήν την Ήρα.

.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved