Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 29° 12' 35" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 11° 00' 21" ΚΡΙΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 24° 06' 02" ΖΥΓΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 12° 43' 58" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΑΡΗΣ - 04° 31' 36" ΖΥΓΟΣ
ΔΙΑΣ - 23° 27' 07" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 07° 10' 49" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 14° 21' 33" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 21° 34' 36" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 24° 21' 59" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 03° 44' 33" ΔΙΔΥΜΟΙ R

Η Ήρα στο ζώδιο των συναισθημάτων

Ο ιδεατός σύντροφος πρέπει να είναι συναισθηματικός
Η Ήρα στο ζώδιο των συναισθημάτων
από τον Δρ Χρήστο Παΐζη
20100627_Christos_Paizis_6JPEG

Ο Καρκίνος είναι, όπως φυσικά γνωρίζετε, ζώδιο νερού, το νερό ως στοιχείο συνδέεται κατ’ εξοχήν με το συναίσθημα (γι’ αυτό και όποιον δεν έχει συναισθηματική πληθώρα η σοφή γλώσσα μας τον ονομάζει «ξε-νέρωτο»), άρα ο συναισθηματισμός στο ζώδιο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονος. Φυσικά στα συναισθήματα περιλαμβάνονται και ο θυμός και η οργή, γι’ αυτό και ο Καρκίνος μπορεί να έχει έντονα αυτά τα συναισθήματα, γι’ αυτό και εύκολα μπορεί να «κυλήσει» στο παράπονο ή στη γκρίνια. Η Ήρα, λοιπόν, στον ευαίσθητο κα συναισθηματικό χώρο του Καρκίνου μπορεί να εκφραστεί ως εξής:

Με έντονη ζήλεια, γιατί υπάρχει συναισθηματική προσκόλληση προς το σύντροφο. Αν, λοιπόν, νιώσει πως ο σύντροφος «κοιτάει αλλού» είναι φυσικό να πληγωθεί λόγω της προσκόλλησης που αναφέραμε. Η ζήλεια αυτή βέβαια δε θα φτάσει εύκολα σε αυτοκαταστροφικά (ή, απλά, καταστροφικά) crecendo - κάτι που μπορεί να γίνει στο Σκορπιό, το άλλο ζώδιο του νερού - αλλά σίγουρα θα εκφραστεί με κάποιο παράπονο - στην ιδανική περίπτωση - ή γκρίνια - στη χειρότερη. Φυσικά αν η Ήρα είναι στο δεύτερο δεκανό του Καρκίνου- δεκανός που έχει φύση Σκορπίσια – τότε η ζήλεια μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και με τρόπο υστερικό ή, έστω, ενοχλητικό.

Ο ιδεατός σύντροφος πρέπει να είναι συναισθηματικός, να εκδηλώνει στοργή και αγάπη, να δείχνει συνεχώς - αν είναι δυνατόν - το ενδιαφέρον του· αν έχουμε αντρικό ωροσκόπιο, τότε η σύντροφος πρέπει να θυμίζει τη μητέρα - γνωστή η «οιδιπόδεια» σχέση των Καρκίνων με τη μητέρα - Σελήνη - και, βέβαια, στο αξιακό του σύστημα καθοριστικό ρόλο να έχει η οικογένεια. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις η αποδοχή του από την οικογένεια είναι προϋπόθεση για συνέχιση της σχέσης.

Η Ήρα στο ζώδιο αυτό δε δέχεται την εξαπάτηση (εδώ καλά-καλά δεν δέχεται την αδιαφορία) Οι κάπως μεγαλύτεροι μπορεί να θυμόμαστε ένα στίχο του σπουδαίου τραγουδοποιού Γιώργου Ρωμανού που έλεγε: «η Μαρίνα μου κρεμάστηκε/ από τ’ αστέρια τ’ ουρανού/ γιατί ένα βράδυ ξέχασα/ ένα φιλί». Ε, η « Μαρίνα» του τραγουδιού «φωτογραφίζει» τη λειτουργία της Ήρας στον Καρκίνο.

Μην ξεχνάμε ποτέ πως ο Καρκίνος είναι «μικρός Σκορπιός», όπως έλεγαν και τα παλιά εγχειρίδια κλασικής Αστρολογίας (ειδικά ο δεύτερος δεκανός του, όπως γράψαμε πιο πάνω), γι’ αυτό και στην απόρριψη  ή εξαπάτηση μπορεί να αντιδράσει ακόμα και με έντονη διάθεση για «ρεβάνς» και ποτέ να μην ξεπεράσει ολοκληρωτικά την απόρριψη και να λειτουργεί τουλάχιστον με μνησικακία.

Φυσικά η Ήρα στον Καρκίνο είναι δείκτης «δεσίματος» με την οικογένεια και τοποθέτησής της σε υψηλό επίπεδο στο αξιακό σύστημα του ατόμου.

Τέλος η κάλυψη των συναισθηματικών αναγκών είναι προϋπόθεση για διατήρηση της σχέσης και η ύπαρξη της συναισθηματικής παραμέτρου σε κάθε τομέα της ερωτικής δραστηριότητας (σαρκικό πάθος και διανοητικές ανησυχίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα).

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2021 Astrology.gr - All rights reserved