Κάνε μια ευχή - Το Vertex σε Οίκο και ζώδιο

Το σημείο Vertex θα μπορούσε να είναι κάποιο κλειδί στο χάρτη μας

Κάνε μια ευχή - Το Vertex σε Οίκο και ζώδιο

Τα τελευταία χρόνια διαρκώς ακούμε για το πόσο σημαντικές είναι οι θετικές σκέψεις, η δύναμη που μπορεί να έχει η θετική ενέργεια του νου μας, διαβάζουμε best sellers τύπου «Το μυστικό» που μιλάνε για τη δύναμη της σκέψης -για τη δύναμη της οπτικοποίησης της θετικής σκέψης- έτσι ώστε να διαδοθεί στο σύμπαν και να ενεργοποιήσει δυνάμεις που θα το κάνουν πραγματικότητα.

Πιο παλαιές τεχνικές όπως το mind control ενισχύονται και εμπλουτίζονται με διάφορες εναλλακτικές θεραπείες -λειτουργίες που όλες όμως έχουν σκοπό την ενίσχυση των θετικών ραδιοσυχνοτήτων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Καθόλου περίεργο δεν μας φαίνεται πια το γεγονός ότι, όσο πιο πολύ φοβόμαστε κάτι, τόσο πιο συχνά μας συμβαίνει, τόσο πιο συχνά το βρίσκουμε μπροστά μας! Γνωστή μου κυρία ας πούμε μόνιμα φοβάται τις ασθένειες και τις μολύνσεις. Ε, όσο και αν προσέχει ...μόνιμα σε κείνη συμβαίνουν όλες!

Άλλη φίλη έχει διαρκώς φόβο ότι θα τρακάρει. Δεν τρέχει, προσέχει πάρα πολύ, συγχύζει όποιον κάτσει δίπλα της σε αυτοκίνητο κλπ κλπ. Όμως, το αυτοκίνητο της είναι μόνιμα τρακαρισμένο! Όλο κάπου χτυπάει εδώ, κάπου γρατζουνάει εκεί... και βεβαίως συνεχίζει να φοβάται και να φρικάρει κάθε φορά που μπαίνει σε αμάξι.

Αυτές τις φοβίες συνηθίζω να τις ονομάζω «σύνδρομο του λευκού παντελονιού». Φοράς ένα άσπρο, κατάλευκο ρούχο να παραβρεθείς κάπου και δεν θέλεις να λερωθείς... Το σκέφτεσαι συνέχεια, το φοβάσαι, το προσέχεις, γι’ αυτό και πάντα λερώνεσαι. Νομίζω δηλαδή ότι το σύμπαν ακούει το ρήμα και όχι το σύνδεσμο «μην» ή «δεν», ακούει το τρακάρω και τρακάρεις, ακούει το λερωθώ και λερώνεσαι, ακούει το αρρωσταίνω και αρρωσταίνεις...

Δύσκολο θα μου πείτε, πώς να βγάλουμε από μέσα μας τις φοβίες και τα άγχη μας, πώς να επέμβουμε στο μυαλό μας και να το ελέγχουμε κάθε ώρα και στιγμή; Δεν είναι κάτι εύκολο, είναι όμως κάτι εφικτό, που δουλεύεται σταδιακά και με προσπάθεια.

Το σημείο Vertex θα μπορούσε να είναι κάποιο κλειδί στο χάρτη μας που ανοίγοντας το θετικά, να παράγει θετικά γεγονότα, ανοίγοντας το αρνητικά, να παράγει πάλι γεγονότα αλλά με ακριβό αντίτιμο ώστε να μην εξελίσσεται θετικά ή προς όφελός μας στην πορεία. Συνηθίζω δε, να συμβουλεύω όσους έχουν διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο να προσέχουν πάρα πολύ τι λένε και τι σκέφτονται και μάλιστα αν εκφράζουν βαθιές επιθυμίες να τις σκέπτονται σε βάθος και απόλυτα ολοκληρωμένες για να μην εκπλαγούν αν οι επιθυμίες τους εκπληρωθούν μεν, ελλειπτικά δε! Και το αναφέρω γιατί έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές περιπτώσεις που να έχουν μείνει με έναν καημό και ένα παράπονο του τύπου: έγινε που έγινε δεν μπορούσε να ήταν ολοκληρωμένο; Γιατί, ας πούμε ζήτησε και είχε βαθιά επιθυμία να παντρευτεί στρατιωτικό, δικηγόρο ή γιατρό και ...ο καλός Θεός την άκουσε αλλά της τον έστειλε με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Καταλήγοντας θα έλεγα ότι η κατεύθυνσή μας σε σχέση με το Vertex ίσως θα πρέπει να είναι πιο γενική αλλά και πιο ουσιαστική ζητώντας πράγματα που στην στην πορεία δεν υπάρχει και περίπτωση να απαξιώσουμε όπως Αγάπη, Ευτυχία, Υγεία, Αρμονία ή Ειρήνη για όλους μας. Έννοιες που συμπαντικά εναρμονίζονται με τον παγκόσμιο ρυθμό και που όλοι οι άνθρωποι ζητούν αλλά συνεπαρμένοι από την καθημερινότητα τους ξεχνούν την τεράστια σημασία τους.

Το Vertex σε Οίκο και ζώδιο

Αν ο Ωροσκόπος μας είναι το πρόσωπό μας στον έξω κόσμο, το Vertex είναι, πως ο έξω κόσμος αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει αυτό το πρόσωπο!

Αντιπροσωπεύει τον «κλήρο» που μας πέφτει στη ζωή που προσδιορίζεται όμως από το καρμικό μας παρελθόν. Έχει μια μοιραία ποιότητα που εμπλέκεται με την δική μας προσωπική ύπαρξη σαν μέρος όμως ενός γενικότερου συνόλου της ανθρώπινης καρμικής αλυσίδας. Οι δικές μας ενέργειες, μπορεί να επηρεάσουν άλλες ομάδες ατόμων που και αυτοί με τη σειρά τους κάποιες άλλες κλπ. Κάτι σαν τη θεωρία του χάους δηλαδή.

Το σημείο Vertex μπορεί να βρίσκεται στον 5ο, 6ο, 7ο ή 8ο οίκο και περιπτωσιακά στον 4ο ή στον 9ο ανάλογα από το γεωγραφικό μήκος του χάρτη που μελετάμε.

Για να βρείτε το σημείο Vertex στον αστρολογικό σας χάρτη, πατήστε εδώ

Το Vertex στον 5ο οίκο ή καλύτερα στον άξονα 5ου-11ου, δηλώνει τη ροπή του ατόμου να πάρει μοιραίες, καρμικές εμπειρίες από ρομαντικές ερωτικές επαφές διαμέσου φιλικών σχέσεων ή συλλογικών χώρων.

Το Vertex στον 6ο οίκο ή καλύτερα στον άξονα 6ου-12ου δηλώνει τη ροπή του ατόμου να κάνει ξαφνικά γυρίσματα στη ζωή του ή αντιθέτως να παρατραβήξει σε συνήθειες καθημερινότητας κυρίως επαγγελματικές ανάλογα με τους οραματισμούς και την φαντασία που μπορεί να διαθέτει.

Το Vertex στον 7ο οίκο ή καλύτερα στον άξονα 7ου-1ου, δηλώνει τη ροπή του ατόμου να συνάπτει πολύ σημαντικές σχέσεις όχι απαραίτητα ερωτικές, αλλά οτιδήποτε τύπου που μέσα από αυτές όμως να συνειδητοποιεί τον εαυτό του και να αποκτά αυτοεπίγνωση

Το Vertex στον 8ο οίκο ή καλύτερα στον άξονα 8ου-2ου, δηλώνει την ροπή του ατόμου να ακολουθεί το πεπρωμένο του μέσω των ερωτικών του συντρόφων ή μέσω μιας πολύ βαθιάς μεταφυσικής μελέτης που το οδηγούν στο να αποκτήσει ασφάλεια, ευχαρίστηση και γαλήνη στη ψυχή του.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό –σύμφωνα με όλα τα παραπάνω- να γνωρίζουμε εκτός από τον οίκο και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται το σημείο αυτό, προκειμένου να βγάλουμε μπροστά τα θετικά του στοιχεία με τη μορφή πάντα των θετικών μας σκέψεων και ενεργειών.

Έτσι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, ανάλογα με το ζώδιό στο οποίο βρίσκεται, είναι:

Κριός: Έχει μεγάλη σημασία η σκέψη μας να κατευθύνεται στην ανάληψη πρωτοβουλιών και όχι να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι.

Ταύρος: Η σκέψη μας να κατευθύνεται στο πως θα αποκτήσουμε χρήματα με δική μας προσπάθεια και όχι διαμέσου των άλλων

Δίδυμοι: Η επικοινωνία μας να έχει συγκεκριμένη δίοδο και θεματολογία και όχι να χανόμαστε σε πληθώρα πληροφοριών

Καρκίνος: Να χειριζόμαστε τις καταστάσεις με συναισθηματικό τρόπο και όχι με διατακτικό ή απλά οργανωτικό

Λέων: Να διαπραγματευόμαστε θέματα με αυτοεπίγνωση και όχι γενικά σαν να είμαστε κομμάτι του κοινωνικού συνόλου.

Παρθένος: Να αναπτύξουμε τη χρησιμότητα μας σαν άνθρωποι διαμέσου πρακτικών μεθόδων και όχι προσφέροντας συναισθηματικά και με τρόπους που οδηγούν στην συμπόνια.

Ζυγός: Να καταφέρουμε να φέρνουμε σε επαφή αντίθετες λειτουργίες της ζωής που να δουλεύουν μεταξύ τους αρμονικά και να μην επιμένουμε στα ένας άνθρωπος τα κάνει όλα (one man show)

Σκορπιός: Να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους να αποκτήσουν εμπιστοσύνη μέσα από τη συνεργασία και όχι αποκλεισμό από καχυποψία ή ανασφάλεια που οδηγεί σε μοναξιά

Τοξότης: Να αναπτύξουμε ευρύτερη ματιά στα πράγματα παρά να κολλάμε σε συγκεκριμένα που θεωρούμε εμείς σημαντικά

Αιγόκερως: Ανάπτυξη των οργανωτικών ικανοτήτων, με σεμνότητα, υπομονή και προσοχή, και όχι να διαχειριζόμαστε καταστάσεις με μόνο άξονα το συναίσθημα

Υδροχόος: Να αναπτύξουμε την ιδέα είμαστε ένας μεταξύ ίσων και όχι αλαζονικά συναισθήματα ανωτερότητας που μας κρατούν μακριά από τη δυνατότητα να έχουμε φίλους.

Ιχθείς: Συναισθηματική αυτογνωσία και ψυχολογική εμβάθυνση των καταστάσεων αποφεύγοντας την πρακτική, υλιστική μεριά των πραγμάτων.

Όλες οι παραπάνω ενδεδειγμένες λειτουργίες μπορούν να δώσουν θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξή τους συνδυασμένες πάντα και σε συνεννόηση με το αντιδιαμετρικό τους σημείο στο χάρτη του ωροσκοπίου μας, δηλαδή το απέναντι σημείο και ζώδιο. Το αντίστοιχο διαμετρικό σημείο του Vertex είναι εξίσου σημαντικό και ονομάζεται Antivertex ή αντικορυφή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved