H Βαθμονόμηση των πλανητών

Έχω ήδη επισημάνει ότι προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το τι σύστημα, κατεύθυνση ή είδος αστρολογίας
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Karl Heinz Ottinger


“ Τα πάντα είναι ζήτημα μαθηματικών ”

Έχω ήδη επισημάνει ότι προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το τι σύστημα, κατεύθυνση ή είδος αστρολογίας ακoλουθεί ο καθένας. Το κάθε είδος έχει την δική του μαγεία και η κάθε σκέψη του κάθε δημιουργού περιέχει κάτι από την σοφία και εμπειρίας ζωής του καθενός. Έτσι αυτό που σε εσάς μπορεί να σας φαίνεται ανοησία για τον άλλον είναι κάτι πολύ καλό. Η πίστη μου είναι πως μόνο δια μέσω της πολυφωνίας μπορεί να πάει μπροστά η αστρολογία.

Και έρχομαι στο θέμα.
Όσοι έχετε μια σοβαρή ενασχόληση με την κλασική αστρολογία έχετε βρει και ίσως έχετε καταλήξει σε διάφορα συστήματα πρόβλεψης και μελέτης του γενέθλιου χάρτη. Οι δεκανοί, οι ιδιαιτερότητες των μοιρών και άλλες πολλές τεχνικές έχουν σίγουρα εμπλουτίσει το αστρολογικό παλμαρέ της γνώσης σας.

Πολλές φορές έχετε-και έχω-αναρωτηθεί για τους πλανήτες και τις ιδιότητες τους. Άλλοι ρίχνουν το βάρος της ερμηνείας στην θέση της Σελήνης , άλλοι στον Ωροσκόπο, το Μεσουράνημα, την Αφροδίτη η τον Άρη. Και η θεώρηση του κάθε ερμηνευτή μπορεί να είναι κατά τι διαφορετική. Με αφορμή το άρθρο του κ Ριζόπουλου για τον Άρη στον Καρκίνο θα ήθελα να αναπτύξω ένα συμπληρωματικό σκεπτικό. Για τον κοινό νου η απορία είναι εύλογη: Τι κοινό μπορεί να έχει ο Αl Capone, με τον Karl Marx, τον Schopenhauer ή την Liza Minelli;
Νομίζω πως η χρήση των μαθηματικών μπορεί να συμβάλλει σε μια διαφορετική οπτική.


Ανάπτυξη του σκεπτικού: Κάθε μοίρα έχει μια ζωδιακή αντιστοιχία μέχρι το 12. Για παράδειγμα η 6η μοίρα έχει ιδιότητες Παρθένου (το έκτο ζώδιο) ενώ η 10η μοίρα έχει ιδιότητες Αιγόκερω. Εξ ορισμού η 13η μοίρα έχει ιδιότητες επίσης Κριού όπως επίσης η 17η έχει ιδιότητες Λέοντα. Ασφαλώς και η καθεμία εξ αυτών έχει μια ιδιαίτερη δυναμική αλλά αυτή θα αναλυθεί κάποια άλλη φορά.

Ο Άρης του Αλ Καπόνε ήταν στην 28η μοίρα δηλαδή μια μοίρα με ιδιότητες Καρκίνου (24+4). Έτσι ένας Άρης με καρκινίσιες ιδιότητες δεν θέλει και πολύ να γίνει συμπλεγματικός. Ίσως και ακραία επιθετικός λόγω ότι θέλει να εξευμενίσει τους φόβους . Φανταστείτε πως ένα ζώο όταν σας επιτίθεται (και προφανώς στα μάτια σας γίνεται κακό) επιτίθεται από φόβο.

Ο Άρης του μεγάλου θεωρητικού του Κομμουνισμού του Καρόλου Μαρξ είναι στον Καρκίνο και με ιδιότητες Σκορπιού . Για αυτό και ήξερε να μιλά στο συλλογικό ασυνείδητο.

Τέλος, ο Άρης του μεγάλου συγγραφέα Ian Fleming είναι στην 3η μοίρα των Διδύμων. Η Άρεια μαχητικότητα στην υπηρεσία της συγγραφής (3η μοίρα = Δίδυμοι)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved