Η Ήρα στον προστατευτικό Ταύρο

Επιδιώκει σταθερές σχέσεις, προτιμά μια νωχελική, έστω
Παπασταύρου Λίντα
Η Ήρα στον προστατευτικό Ταύρο

από τον Δρ Χρήστο Παΐζη



20100627_Christos_Paizis_6JPEG


Στο γήινο και σταθερό Ταύρο η Ήρα μπορεί να λειτουργήσει ως εξής:

Έντονη ζήλεια (μιας και η ζήλεια συνδέεται με την κτητικότητα) βασικό χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου. Zήλεια που μπορεί να εκφραστεί και με τρόπους εκρηκτικούς, μιας και ο Ταύρος όσο ήρεμος και γαλήνιος κι αν είναι, αν εκραγεί γίνεται... «εν υαλοπωλείω».

Φθόνος αν νιώθει πως κάποιος άλλος κατέχει αυτό που ο ίδιος θα ήθελε να έχει, κάτι που είναι ακραία παρενέργεια του υλιστικού συστήματος αξιών, αξιών που κατ’ εξοχήν συνδέονται με τον Ταύρο.

Επιδιώκει σταθερές σχέσεις, προτιμά μια νωχελική, έστω, σταθερότητα από την αβεβαιότητα μιας σχέσης που έχει το στοιχείο της περιπέτειας και της έντασης αλλά είναι ασαφής, απρόβλεπτη και δεν έχει σταθερές δομές.

Ο ιδεατός σύντροφος πρέπει να εμπνέει ασφάλεια, να είναι πρακτικός, συγκροτημένος και οπωσδήποτε να έχει κάποια οικονομική επιφάνεια ή να βοηθά στο να αποκτήσει η άλλη πλευρά οικονομική εξουσία.

Στη σχέση καθοριστικοί παράγοντες για τη διατήρησή της είναι η ύπαρξη σταθερότητας, απουσία οικονομικών προβλημάτων, ενδιαφέροντα που συνδέονται με υλικές ανάγκες (π.χ. φαγητό, σπίτι κ.ά.)· μια Ήρα στον Ταύρο δίνει άτομα που θέλουν μια ήρεμη σχέση που να μην έχει διακυμάνσεις και που θα καλύπτει όλες τις βιοτικές ανάγκες (φαγητό, σεξ, οικονομικά θέματα).

Σε περιπτώσεις εξαπάτησης μπορεί να έχουμε εκρηκτική οργή, ενώ σε περίπτωση απόρριψης σίγουρα και δε θα... πάθει κατάθλιψη, η πρακτικότητα και ο ρεαλισμός του Ταύρου θα επιδείξουν και την απαραίτητη ψυχραιμία.

Οικογένεια συντηρητική, συντηρητικές απόψεις για οικογένεια.

Γενικά μια θέση που η Ήρα δίνει συντηρητικές απόψεις για τη σχέση, διαχείριση ζήλιας και οργής σε ένα πρώτο επίπεδο αλλά σε δεύτερο... ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved