Η Ήρα στον μαχητικό Κριό

Το πάθος είναι συστατικό στοιχείο του Κριού
Παπασταύρου Λίντα
Η Ήρα στον μαχητικό Κριό


από τον Δρ Χρήστο Παΐζη



20100627_Christos_Paizis_6JPEG


Μην ξεχνάμε πως η Ήρα συνδέεται με ζήλια, φθόνο, οργή και, γενικά, συνδέεται με τη στάση μας στην ερωτική σχέση, τη στάση στο γάμο, που συνήθως είναι λογική κατάληξη αυτής της σχέσης, τη στάση απέναντι στο σύντροφο και δείχνει πώς είναι για μας ο «ιδεατός» σύντροφος, πώς θέλουμε τη σχέση και επίσης το πώς διαχειριζόμαστε την απόρριψη ή ακόμα και την εξαπάτηση. Ας δούμε, λοιπόν, πώς λειτουργεί στον επιθετικό, παρορμητικό, ενθουσιώδη και θυελλώδη Κριό, το ζώδιο που κυβερνάται από τον «πολεμικό» Άρη.

Το πάθος είναι συστατικό στοιχείο του Κριού, άλλωστε το κόκκινο, το χρώμα του πάθους, είναι και το χρώμα του, γι’ αυτό και όλα τα πάθη είναι αρκετά έντονα σ’ αυτό το ζώδιο (όχι όμως τόσο έντονα όσο είναι στο άλλο «Αρειανό» ζώδιο, το Σκορπιό). Γι’ αυτό και η ζήλια θα είναι έντονη, σχεδόν φορτική και λόγω του παρορμητικού χαρακτήρα του ζωδίου θα εκδηλώνεται έντονα και, μερικές φορές, ακόμα και επιθετικά ή βίαια. Φυσικά η ζήλια (όπως και η οργή) δε θα έχουν ιδιαίτερη διάρκεια, μιας και η διάρκεια μπορεί να υπάρξει σε ζώδια του σταθερού σταυρού (Σκορπιός, Ταύρους, Λέων, Υδροχόος).

Φθόνος έντονος δε θα υπάρχει, μιας και ο φθόνος είναι κάτι που μπορεί να εμφανιστεί έντονα στα ζώδια γης, νερού και, κυρίως, σταθερά (π.χ. Ταύρος - Σκορπιός). Όπως και παραπάνω αναφέραμε, ακόμα κι αν εμφανιστεί φθόνος, δε θα έχει ιδιαίτερη διάρκεια.

Η οργή θα είναι έντονη και μπορεί να οδηγήσει και σε βίαιες ενέργειες, ειδικά αν το άτομο έχει και άλλα στοιχεία στον Κριό και ισχυρό Άρη (π.χ. σε Κριό, Σκορπιό, Αιγόκερω).

Ο ιδεατός σύντροφος για ένα τέτοιο άτομο θα είναι ένας σύντροφος δυναμικός, ισχυρός, «παλικαράς», αθλητικός, σπορτίβ, που του αρέσει η περιπέτεια, τα τολμηρά σπορ και που «δεν κολλάει» στα τυχόν εμπόδια. Σε αντρικό και σε γυναικείο ωροσκόπιο η Ήρα στον Κριό δίνει άτομα που θέλουν το σύντροφο ιδιαίτερα δυναμικό, περιπετειώδη, τολμηρό και στη σχέση θέλουν να υπάρχουν συνεχώς ένταση, που θα εκτινάσσει στα ύψη την αδρεναλίνη. Σχέσεις «ρουτίνας» και στασιμότητας δεν ευδοκιμούν με την Ήρα σ’ αυτό το ζώδιο.

Σε περίπτωση εξαπάτησης ή απόρριψης η αντίδραση είναι άμεση και η οργή δεδομένη. Μπορεί να υπάρξει ακόμα και βία, το πρώτο διάστημα η διάθεση για ανταπόδοση θα είναι έντονη και, γενικά, θα κάνει το άτομο ό,τι περνά από το χέρι του για να τονώσει τον πληγωμένο εγωισμό του.

Η Ήρα σ’ αυτή τη θέση δείχνει συνήθως και τραυματικές εμπειρίες στα πλαίσια της οικογένειας, τσακωμούς γονέων, χωρισμούς ή, έστω προβληματικές σχέσεις γονέων. Πάντως μια σχέση με την Ήρα στον Κριό και στα δύο μέλη, μπορεί να κρατήσει όσο υπάρχει ένταση, πάθος και δυναμισμός· όταν «πέφτουν οι τόνοι» και η σχέση αναγκαστικά θα φθαρεί.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved