Το σημείο Vertex-Το Δέντρο των Ευχών

Ο οίκος και το ζώδιο που καταλαμβάνει το Vertex
Παπασταύρου Λίντα
Το σημείο Vertex-Το Δέντρο των Ευχών

από την Βασιλική Κόντη



konth


Όταν ξεκίνησα να μελετώ τη θέση του σημείου Vertex στον αστρολογικό χάρτη, δεν είχα ακόμη διαβάσει τη μυθολογική ερμηνεία του ονόματός του, εξάλλου στα Ελληνικά ονομάζεται Κορυφή και δεν μου είχε ακόμη κινήσει την περιέργεια.

Άρχισα να το παρατηρώ και να μελετώ τις διελεύσεις από το σημείο που βρισκόταν από ένα τυχαίο περιστατικό, που όμως με κινητοποίησε-σχεδόν με μάγεψε- όταν στον δικό μου προσωπικό χάρτη έκανε πέρασμα ο Κρόνος.

Είχα λοιπόν διαβάσει ότι επρόκειτο για μια Πύλη Πεπρωμένου, για ένα μεταφυσικό κυριολεκτικά σημείο-πολλοί το ονομάζουν και μεταφυσικό ωροσκόπο- όπου οι διελεύσεις από κει κινητοποιούν πρόσωπα και καταστάσεις ώστε να δημιουργηθούν καρμικές συγκυρίες εξέλιξης της ανθρώπινης ύπαρξης. Με είχε επίσης εντυπωσιάσει το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ευχές του ατόμου, αλλά με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή γιατί πάντα υπήρχε ένα αντίτιμο συμπαντικό που έπρεπε να πληρωθεί και γι’ αυτό απαιτούσε μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή στις προσδοκίες .Δοκιμαστικά λοιπόν έκανα κάποιες πολύ καλά σκεπτόμενες εντελώς συνειδητές ευχές, καταγράφοντας και την πορεία των γεγονότων ανάλογα με τις διελεύσεις έτσι ώστε να ξέρω τι ακριβώς γινόταν, όχι μόνο σε μένα αλλά σε όποιον χάρτη μελετούσα εκείνη την εποχή και το Vertex ήταν ενεργοποιημένο από κάποια διέλευση.

Το αποτέλεσμα ήταν κάτι πραγματικά απίστευτο.. Oι ευχές που γίνονταν συνειδητά και με κατεύθυνση δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα, αντίθετα όμως όσες έγιναν μη συνειδητά και εντελώς φυσικά και αβίαστα πραγματοποιήθηκαν όλες.

Δεν θα ξεχάσω το γεγονός ενός πολύ απογοητευμένου φίλου που είχε χωρίσει δύο φορές από γάμο και έλεγε και ξανάλεγε μόνος του-μονολογώντας αλλά δυνατά:

«Θα με αγαπήσει άραγε κάποια πραγματικά γι ‘αυτό που είμαι και όχι για αυτό που νομίζουν ότι είμαι;(σημειωτέον πολύ ευκατάστατος)

Λίγο αργότερα και με διέλευση επίσης του Κρόνου από το Vertex γνώρισε και αγάπησε (και αγαπήθηκε πραγματικά) από γυναίκα που τον ερωτεύθηκε γι αυτό που ακριβώς ήταν.

Ήταν μια κοσμική σκηνοθεσία, με βοηθό σκηνοθέτη το πεπρωμένο και πρωταγωνιστή την ανθρώπινη ύπαρξη!

Αλλά και δικά μου προσωπικά περιστατικά, στα πλαίσια της καθημερινότητας μου, πάντα ασυνείδητα και πάντα χωρίς μεγάλη επιμονή ή προσκόλληση συνδέθηκαν με την ενεργοποίηση του Vertex. Για παράδειγμα να λέω τι ωραία η μεγάλη μηχανή που πήρε ο τάδε, τώρα την άνοιξη κάνεις ωραίες βόλτες και ξαφνικά να μπαίνει ο άνδρας μου στο σπίτι και να μου ανακοινώνει ότι αγόρασε μηχανή!

Και κάπου εκεί διάβασα την ιστορία του Verutmnus από όπου κατάγεται και η λέξη Vertex και κατάλαβα γιατί λειτουργούν όλες οι ξαφνικές και ασυνείδητες ευχές και όχι οι προγραμματισμένες και συνειδητές.

Ο μύθος

Όπως ο μύθος αναφέρει ο Vertumnus (από κει και η λέξη Vertex) ήταν Ρωμαίος θεός, πολύ όμορφος κι ελκυστικός που είχε στην επίβλεψή του τους κήπους με τα δένδρα και τα φυτά, καθορίζοντας και τις αλλαγές των εποχών.

Είχε την εξαιρετική ικανότητα να μεταλλάσει τον εαυτό του και να του δίνει ότι μορφή θέλει όπως ακριβώς ο σπόρος γίνεται ρίζα, ή το κλαδί του δένδρου σε λουλούδι και στη συνέχεια σε καρπό!

Ερωτεύθηκε τη νύμφη Πομόνα, μια πανέμορφη θεά που τριγυρνούσε στους κήπους του, η οποία όμως τον απέρριπτε διαρκώς. Στην απελπισία του ερωτά του άλλαζε συνεχώς μορφή, άλλοτε σαν στρατιώτης άλλοτε σαν κηπουρός κλπ χωρίς να της έχει αποκαλυφθεί ποτέ αληθινά. Αφού δοκίμασε τα πάντα κι έχοντας την φιλήσει μόνο μια φορά χωρίς να καταφέρει να την πείσει για τα αισθήματά του, έριξε κάτω την τελευταία του ψεύτικη μορφή και παρουσιάστηκε γυμνός μπροστά της. Η Πομόνα σε μια περίεργη στιγμή, δικής της αυτοσυνείδησης μαγεύτηκε από την παρουσία του και άνοιξε την καρδιά της στο φώς του έρωτα βλέποντας πλέον μια άλλη πραγματικότητα ή οποία ήταν και η αληθινή.

Ο μύθος επικεντρώνεται σε μια τυχαία στιγμή όπου η Θεά αντιλαμβάνεται την ουσιαστική παρουσία της μοίρας της. Ένα συμβάν που κατέρριψε τα οργανωμένα σχέδια του Vertmnus πάνω στην στιγμιαία απελπισία του έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς εκείνος να το ελπίζει πια.

Έτσι ο μύθος με διαφώτισε ώστε να καταλάβω και να αντιληφθώ γιατί μόνον οι ευχές που είναι καθαρές, γνήσιες, πραγματικές χωρίς ψήγμα υποκρισίας ή συμφέροντος (δώσε μου θεούλη μου έναν ...πλούσιο γαμπρό) γίνονται και πραγματικότητα.

Η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή αποκαλύπτει απελευθερώνει και ξεσκεπάζει τις πιο κρυφές, τις πιο μύχιες πλευρές του εαυτού μας και μας δίνει αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη.

Μεταφυσικό κι ανεξήγητο; Μπορεί... Η Αναλυτική ψυχολογία πάντως έχει τις δικές της απαντήσεις:

Πρακτικά το Vertex δεν έχει καμιά άμεση σχέση με τις συνειδητές προσωπικές επιδιώξεις ή τις επιλογές μας αλλά είναι μέρος του μηχανισμού επικοινωνίας ανάμεσα στο Συνειδητό μας και το προσωπικό ή συλλογικό Ασυνείδητο. Το «καμπανάκι» που κτυπά αποσκοπεί στο να αναγνωρίσουμε την ύπαρξη αλλά και την σκοπιμότητα μιας ομαλής επικοινωνίας ανάμεσα στο «μέσα» και το «έξω» μας, ώστε να εξελιχθούμε ως άτομα. Υπό αυτήν την έννοια, αποκαλύπτει επίσης τη συμμετοχή μας στο ευρύτερο κοσμικό σχέδιο, κάτι που συμπεριλαμβάνει και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.

Μια μοιραία συνάντηση, μια τυχαία γνωριμία, μια ένταξη σε ένα συλλογικό χώρο ανοίγει μια «Πύλη Πεπρωμένου» όπου είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε γιατί είμαστε εμείς οι ίδιοι που το ζητήσαμε, εμείς οι ίδιοι που το δημιουργήσαμε σαν μέσο έκφρασης ασυνείδητων ευχών και επιθυμιών.

Οίκος και ζώδιο

Ο οίκος και το ζώδιο που καταλαμβάνει το Vertex (μπορεί να βρίσκεται μόνον στον 5ο, τον 6ο, τον 7ο ή τον 8ο οίκο) αποκαλύπτει από πού και με ποιό τρόπο θα μπορούσε το άτομο να αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες οι οποίες θα του αλλάξουν τη ζωή ή τη στάση του απέναντι σε αυτή, με τι είδους μοιραίες συναντήσεις θα δημιουργήσει την περαιτέρω καρμική του εξέλιξη, τι είδους στροφή θα πάρει συνειδησιακά!

Πχ στον άξονα 5ου-11ου οίκου μπορεί να έχει να κάνει με παιδιά ή με ρομαντικές συνευρέσεις μέσα από συλλογικούς χώρους.

Να σημειώσουμε επίσης ότι συχνά παίζει έναν δραστικό ρόλο στην συναστρία.

Οι εκατέρωθεν όψεις του Vertex (ιδίως σύνοδοι και αντιθέσεις) με πλανήτες θεωρούνται σημάδια συμβατότητας και γιατί όχι μιας μοιραίας έλξης.

Συνεχίζεται

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved