ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ -μέρος Γ΄

Ένας άλλος βασικός παράγοντας είναι οι πλανήτες στον πρώτο οίκο

Παπασταύρου Λίντα
ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ -μέρος Γ΄

από την Κοραλλία Μόζορα



korallia

Στα δύο προηγούμενα άρθρα εξετάσαμε τους βασικότερους παράγοντες που διαμορφώνουν την εμφάνιση, που είναι το ζώδιο του ωροσκόπου και του κυβερνήτη του ωροσκόπου και το ζώδιο του Ήλιου, και αναλύσαμε τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου. Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην διαμόρφωση των φυσικών μας χαρακτηριστικών. Ένας άλλος βασικός παράγοντας είναι οι πλανήτες στον πρώτο οίκο και πολύ περισσότερο οι πλανήτες που κάνουν σύνοδο ή αντίθεση με τον ωροσκόπο.

Ήλιος

Ο Ήλιος πάνω στον ωροσκόπο αυξάνει το ύψος και το βάρος του ατόμου και δίνει πιο στιβαρό σώμα. Μπορεί να τονίσει την μύτη, το μέτωπο και τ’ αυτιά, ενώ τα άτομα αυτά ξεχωρίζουν με το πολύ πλατύ χαμόγελό τους.

Σελήνη

Η Σελήνη όταν είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο συνήθως τείνει να αυξάνει το βάρος του ατόμου και να κάνει πιο στρογγυλές τις γραμμές του σώματος και του προσώπου. Επίσης, αυξάνει το μέγεθος του στήθους, ιδιαίτερα αν βρίσκεται σε γόνιμα ζώδια, δηλαδή στα ζώδια του νερού, ή στον Ταύρο.

Ερμής

Ο Ερμής πάνω στον ωροσκόπο τείνει να προσθέτει στο ύψος του ατόμου και κάνει πιο μακριά τα χέρια και τα πόδια, το μέτωπο γίνεται πιο ψηλό και το πιγούνι πιο μυτερό.

Αφροδίτη

Όταν ανατέλλει η Αφροδίτη, προσθέτει σε γοητεία και ελκυστικότητα και κάνει πιο αρμονικά τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του ωροσκόπου. Η φωνή γίνεται πιο ευχάριστη και μελωδική και η επιδερμίδα του προσώπου πιο όμορφη. Επίσης, μπορεί να δώσει λακκάκια στα μάγουλα ή στο πιγούνι. Στο σώμα όμως, τείνει να κάνει τα πόδια πιο κοντά από τον κορμό.

Άρης

Ο Άρης κοντά στον ωροσκόπο τονίζει την μύτη και μπορεί να δώσει πιο κοκκινωπή απόχρωση στα μαλλιά και την επιδερμίδα του προσώπου. Συνήθως στο πρόσωπο υπάρχουν φακίδες ή σημάδια και συχνά δίνει ακμή. Επίσης, τείνει να αυξάνει την τριχοφυία του σώματος και του προσώπου αλλά και την τριχόπτωση τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Στους άντρες μπορεί να δώσει φαλάκρα από σχετικά μικρή ηλικία, ιδιαίτερα αν ο ωροσκόπος βρίσκεται σε ζώδιο της φωτιάς. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Άρη πάνω στον ωροσκόπο είναι ότι επηρεάζει την φωνή. Αν ο Άρης είναι καλά τοποθετημένος από ζώδιο (και ιδιαίτερα στον Αιγόκερω) ή δέχεται θετικές όψεις, η φωνή γίνεται πολύ μπάσα. Ακόμα και οι γυναίκες με ένα τέτοιο Άρη έχουν μια φωνή σχεδόν αντρική. Αν ο Άρης δεν είναι καλά τοποθετημένος ή δέχεται δυσαρμονικές όψεις η φωνή γίνεται πιο ψηλή και κάπως τσιριχτή.

Δίας

Ο Δίας σε σύνοδο με τον ωροσκόπο τείνει να αυξάνει τόσο το ύψος όσο και το βάρος του ατόμου, ιδιαίτερα στον κορμό. Επίσης, ο Δίας τείνει να αυξάνει το μέγεθος του μέρους του σώματος που αντιστοιχεί στο ζώδιο του ωροσκόπου. Για παράδειγμα, στον Κριό μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του κεφαλιού, στον Ταύρο του λαιμού, στους Δίδυμους το μέγεθος των χεριών κ.λπ.

Κρόνος

Όταν ανατέλλει ο Κρόνος, κάνει τα άτομα πιο κοντά και πιο αδύνατα απ’ ότι θα περιμέναμε από το ζώδιο του ωροσκόπου. Δίνει όμως πολύ καλή κατασκευή και δομή των οστών του σώματος και του προσώπου. Αντίθετα από τον Δία, ο Κρόνος τείνει να μικραίνει το μέρος του σώματος που αντιστοιχεί στο ζώδιο του ωροσκόπου. Έτσι, αν ο ωροσκόπος είναι στον Τοξότη μπορεί να δώσει πιο μικρούς ή αδύνατους γοφούς και μοιρούς, αν είναι στον Αιγόκερω πιο αδύνατα γόνατα, στον Υδροχόο πιο μικρές κνήμες και στους Ιχθείς πιο μικρά σε μέγεθος πόδια.

Ουρανός

Ο Ουρανός, επιβεβαιώνοντας την φήμη του, μπορεί να ανατρέψει εντελώς τα χαρακτηριστικά που θα περιμέναμε από το ζώδιο του ωροσκόπου. Έτσι, αν ο ωροσκόπος λέει χαμηλό ύψος, το άτομο μπορεί να είναι πανύψηλο ή αν ο ωροσκόπος τείνει σε αύξηση του βάρους, το άτομο μπορεί να είναι πολύ αδύνατο. Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στον υπολογισμό της εμφάνισης ενός ατόμου όταν ο Ουρανός βρίσκεται κοντά στον ωροσκόπο.

Ποσειδώνας

Αν σας μπερδεύει η εμφάνιση ενός ατόμου και δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τα χαρακτηριστικά του τότε σκεφτείτε την πιθανότητα να ανατέλλει ο Ποσειδώνας. Ο Ποσειδώνας πάνω στον ωροσκόπο μπορεί να δώσει κάτι απροσδιόριστο στα χαρακτηριστικά ενός ατόμου επειδή την μια στιγμή μας φαίνονται έτσι και την επόμενη αλλιώς. Αυτό συμβαίνει επειδή η έκφραση του προσώπου αλλάζει συνεχώς ανάλογα με την ψυχική διάθεση του ατόμου αυτού, δηλαδή η ρευστότητα της ψυχικής διάθεσης προκαλεί μια ρευστότητα στην έκφραση του προσώπου που μας κάνει να το βλέπουμε διαφορετικό. Συνήθως όμως, ο Ποσειδώνας στον ωροσκόπο δίνει μια αίσθηση μυστηρίου, γοητείας και μαγνητισμού στο άτομο. Τα μάτια μπορεί να είναι μεγάλα, υγρά και όμορφα και με ένα απλανές βλέμμα, σαν να μην βλέπουν αυτό που κοιτούν. Επίσης, μπορεί να δώσει αύξηση του βάρους λόγω κατακράτησης υγρών στο σώμα και πλατυποδία.

Πλούτωνας

Ο Πλούτωνας πάνω στον ωροσκόπο ενισχύει και τονίζει πολύ τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του ωροσκόπου. Δίνει πολύ έντονο και διαπεραστικό βλέμμα και σκουραίνει το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών που θα περιμέναμε. Τα μάτια μπορεί να έχουν ασυνήθιστο χρώμα και η μύτη μπορεί να είναι γαμψή. Αν το ζώδιο στο οποίο αντατέλλει έχει τάση για περιττά κιλά τότε ο Πλούτωνας μπορεί να δώσει σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας.

Οι πλανήτες μπορούν να δώσουν τα χαρακτηριστικά αυτά όχι μόνο όταν βρίσκονται σε σύνοδο ή σε αντίθεση με τον ωροσκόπο αλλά και όταν κάνουν όψη με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου. Επίσης, δεν έχει διαπιστωθεί να διαφοροποιούνται τα χαρακτηριστικά τους όταν είναι ανάδρομοι.

Το ύψος και η γραμμή του ορίζοντα

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε την αστρολογική έρευνα σε σχέση με την εμφάνιση είναι το θέμα του ύψους ενός ατόμου. Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι τα ζώδια που τείνουν σε μεγαλύτερο ύψος είναι οι Δίδυμοι, η Παρθένος, ο Ζυγός και ο Τοξότης, ενώ τα ζώδια με το χαμηλότερο ύψος είναι τα σταθερά ζώδια με κοντότερο τον Λέοντα. Όμως υπάρχει άλλος ένας καθοριστικός παράγοντας που μπορεί να διαφοροποιήσει τα δεδομένα. Έχει διαπιστωθεί ότι το ύψος μπορεί να αλλάξει σημαντικά ανάλογα με την θέση του Ήλιου και του κυβερνήτη του ωροσκόπου σε σχέση με την γραμμή του ορίζοντα.

Έτσι, όταν ο Ήλιος και ο κυβερνήτης του ωροσκόπου βρίσκονται πάνω από τον ορίζοντα (δηλαδή από τον 7ο έως και τον 12ο οίκο) τότε το ύψος αυξάνεται σημαντικά ενώ αν βρίσκονται κάτω από την γραμμή του ορίζοντα (δηλαδή από τον 1ο έως και τον 6ο οίκο) το ύψος μειώνεται σημαντικά. Αν ένας απ’ αυτούς τους δύο παράγοντες βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα και ο άλλος κάτω απ’ αυτόν τότε το ύψος αυξάνεται σε μικρότερο βαθμό. Έτσι, αν έχουμε, για παράδειγμα, ένα ωροσκόπο στον Ζυγό αλλά ο Ήλιος και η Αφροδίτη βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα τότε το άτομο δεν θα είναι τόσο ψηλό όσο θα περιμέναμε, ενώ αν έχουμε ένα ωροσκόπο στον Ταύρο και ο Ήλιος βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα ενώ η Αφροδίτη πάνω απ’ αυτόν, το άτομο θα είναι κάπως πιο ψηλό από τις προδιαγραφές του Ταύρου.

Το Μεσουράνημα

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να συμβάλει στην διαμόρφωση της εμφάνισης είναι ένας πλανήτης σε σύνοδο με το Μεσουράνημα και ιδιαίτερα αν κάνει όψη ταυτόχρονα με τον ωροσκόπο. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο πλανήτης αυτός μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την εμφάνιση.

Στέλλιουμ

Όταν ένα ζώδιο φιλοξενεί τρεις ή περισσότερους πλανήτες, και περισσότερο όταν οι πλανήτες αυτοί είναι και σε σύνοδο μεταξύ τους, τότε τα χαρακτηριστικά εκείνου του ζωδίου θα τονιστούν και θα επηρεάσουν τόσο την ψυχοσύνθεση όσο και την εμφάνιση του ατόμου.

Δεκανοί

Κάθε ζώδιο καταλαμβάνει 30ο μέσα στον ζωδιακό κύκλο. Αυτές οι 30ο χωρίζονται σε τρεις μικρότερες ζώνες των δέκα μοιρών η καθεμιά, που ονομάζονται δεκανοί. Εκτός από τον κυβερνήτη κάθε ζωδίου, οι δεκανοί έχουν κι αυτοί τους κυβερνήτες τους. Ο πρώτος δεκανός έχει ως κυβερνήτη τον κυβερνήτη του ζωδίου στο οποίο ανήκει. Ο δεύτερος δεκανός έχει ως κυβερνήτη τον κυβερνήτη του επόμενου ζωδίου του ίδιου στοιχείου με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ενώ ο τρίτος δεκανός έχει ως κυβερνήτη τον κυβερνήτη του επόμενου ζωδίου που ανήκει στο ίδιο στοιχείο. Έτσι, στον Κριό, ο πρώτος δεκανός έχει ως κυβερνήτη τον Άρη (που είναι ο κυβερνήτης του Κριού), ο δεύτερος δεκανός έχει ως κυβερνήτη τον Ήλιο (που κυβερνά τον Λέοντα) και ο τρίτος δεκανός έχει ως κυβερνήτη τον Δία επειδή αυτός κυβερνά τον Τοξότη.

Οι δεκανοί έχουν μια δευτερεύουσα επίδραση στην εμφάνιση. Έτσι, αν έχουμε ένα ωροσκόπο στον Ταύρο στον πρώτο δεκανό, το άτομο μπορεί να έχει πιο καθαρά χαρακτηριστικά Ταύρου, αφού ο πρώτος δεκανός έχει τον ίδιο κυβερνήτη με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, εδώ την Αφροδίτη. Ο ωροσκόπος στον δεύτερο δεκανό του Ταύρου μπορεί να δώσει κάτι από τα χαρακτηριστικά του Ερμή και της Παρθένου (για παράδειγμα κάπως πιο μακρουλό πρόσωπο απ’ ότι έχουν κανονικά οι Ταύροι) και στον τρίτο δεκανό μπορεί να δώσει κάτι από τα χαρακτηριστικά του Κρόνου όπως, για παράδειγμα, το άτομο να είναι κάπως πιο αδύνατο απ’ ότι είναι κανονικά οι Ταύροι. Το ίδιο ισχύει και για τον Ήλιο και τον κυβερνήτη του ωροσκόπου.


monroe_mairylin

marilyn_copy

Η Μέριλυν Μονρόε είναι Δίδυμος, με ωροσκόπο στον Λέοντα και έχει τον Ποσειδώνα στο 1ο σπίτι. Καθοριστικό όμως παράγοντα στην εμφάνισή της αποτελεί η Σελήνη πάνω στον άξονα του ωροσκόπου της. Έτσι, η Σελήνη στρογγυλεύει τις τετράγωνες γραμμές του ωροσκόπου στον Λέοντα και της έδωσε το γεμάτο και αισθησιακό στόμα και το πλούσιο στήθος. Η Σελήνη την έκανε πιο «ζουμερή» απ’ ότι θα περιμέναμε από μια γυναίκα Δίδυμο αλλά και πολύ πιο θηλυκή. Από τους Διδύμους κράτησε το ψηλό μέτωπο, με τα μαλλιά να υποχωρούν στις άκρες του μετώπου και το μυτερό πιγούνι.

Τα τυπικά χαρακτηριστικά του Λέοντα που παρατηρούμε είναι τα πλούσια κυμματιστά μαλλιά, η ελιά στο πρόσωπο και η χαρακτηριστικά λεπτή μέση. Επίσης, στον ωροσκόπο της οφείλει τα γατίσια μάτια της, την γεμάτη στην άκρη μύτη της καθώς και τους λωβούς των αυτιών της που είναι κολλημένοι στο κεφάλι. Ο Ήλιος, που είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου της, στους Διδύμους και πάνω από τον ορίζοντα της πρόσθεσε ύψος. Ο Ποσειδώνας στο πρώτο σπίτι της χάρισε απλόχερα μυστήριο, γοητεία και μαγνητισμό, πράγμα που εντείνει και η Σελήνη από τον Υδροχόο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved