Μοίρες ύψιστης ενέργειας-Οι Πύλες

Οι πύλες θα αναλυθούν μια προς μια, όχι με αύξουσα μαθηματική αλλά με επιλεκτική σειρά
Παπασταύρου Λίντα
Μοίρες ύψιστης ενέργειας-Οι Πύλες

από την Χριστίνα Δημοπούλου



Xristina Foto


Εισαγωγή και τρόποι χρήσης

Οι Πύλες ή Κλείδες είναι σημεία δύναμης στο ζωδιακό και αποτελούν ουσιαστικά ένα κομμάτι της πανάρχαιας γνώσης. Αναβιωτής της όλης αυτής απόκρυφης και «χαμένης» γνώσης δεν είναι άλλος από τον Ιταλό αστρολόγο A. Carelli.

Η κάθε Κλείδα έχει μια δική της δυναμική και όσον αφορά το εύρος της επιρροής της, αυτή ξεκινά 45΄ πριν το «just» της μοίρας και εκτείνεται έως 45’ μετά. Συνεπώς, αν για παράδειγμα θέλουμε να δούμε την Κλείδα της αρχηγίας που είναι στις 16ο του Κριού, θα πρέπει να δούμε (πρωταρχικά) εάν έχουμε πλανήτη στις 15ο 15’ έως τις 16ο 45 του ζωδίου.

Με δεδομένη την Συμπαντική αρμονία ανάμεσα στο «Καλό» και το «Κακό», με ενεργειακούς όρους δηλαδή ανάμεσα στις «θετικές» και αρνητικές» δυνάμεις, απέναντι από τις Κλείδες υπάρχουν οι Αντικλείδες δηλαδή τα αρνητικά φορτισμένα σημεία του ζωδιακού (χωρίς να σημαίνει αυτό πως όλες οι Κλείδες είναι «καλές»).

Στην απίθανη περίπτωση που δεν έχετε πλανήτη σε Κλείδα ... don’t worry και αγαλλιάστε. Το σύμπαν φρόντισε και για αυτό. Υπάρχουν οι Αντισκιές αλλά και τα προοδευτικά συστήματα μέσω των οποίων όλο και κάποιος πλανήτης θα περάσει από μια Κλείδα. Όση διάρκεια έχει η διέλευση του πλανήτη (ή πρόοδος ) από εκεί, τόση διάρκεια θα είναι και η επιρροή.

Οι πύλες θα αναλυθούν μια προς μια, όχι με αύξουσα μαθηματική αλλά με επιλεκτική σειρά. Αυτά που γράφω θα προσπαθήσω στα μέτρα του δυνατού να τα στοιχειοθετήσω με χάρτες και λοιπά σχεδιαγράμματα.

Συνοπτική παρουσίαση των Πυλών

16η μοίρα του Κριού (Η Πύλη της Ηγεσίας και της Αρχηγίας)

Σχετίζεται με την ηγεσία και την αρχηγία γενικότερα.

3η μοίρα του Ταύρου (Η Πύλη της Οικονομικής Επιτυχίας)

Η Πύλη αυτή δείχνει την επιτυχία σε οικονομικά ζητήματα στα «μάτια» της κοινωνίας. Σωστές και καθαρές συμφωνίες.

3η μοίρα των Διδύμων (Η Πύλη της Μαθητείας): Μια μαθητεία που τελικά έρχεται αργά ή γρήγορα είτε ως Μέντορας είτε ως μαθητής. Πλανήτης σε αυτό το σημείο (3η μοίρα των ΙΙ) ίσως να βγάλει και συμμέτοχη σε χώρους όπου σχετίζονται με προφητείες, προβλέψεις κλπ.

15η μοίρα του Καρκίνου (η Πύλη της Αναγνώρισης)

Μας δείχνει ένα άτομο που έχει την εύνοια αλλά και την ικανότητα.

9η μοίρα του Λέοντα (η Πύλη του Καρμικού Θεραπευτή-η Πύλη της Θυσίας)

Η μοίρα αυτή θεωρείται η απόλυτη έξαρση του Ποσειδώνα ενώ είναι επάνω στους απλανείς North & South Acelus οπού είναι αρνητικής επιρροής που σχετίζονται με ναυάγια , καταστροφές ή ατυχήματα.

5η μοίρα της Παρθένου (η Πύλη του Μάγου, του Θαυματουργού)

Η 5η μοίρα της Παρθένου είναι μια «εξαιρετική» πύλη. Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος θα είναι η ήσυχη δύναμη (Παρθένος). Το αντιδιαμετρικό σημείο (5η μοίρα Ιχθύων) δείχνει τον τσαρλατάνο, τον καταφερτζή, τον κομπιναδόρο.

15η μοίρα της Παρθένου (η Πύλη του Αλχημιστή, του ενορχηστρωτή, του οργανωτή)

Είναι η πύλη που βγάζει τους μεγάλους δάσκαλους άλλα και τα άτομα τα οποία είναι ικανά να αντεπεξέλθουν στις κακουχίες. Πολλές φορές το άτομο θυμίζει αλχημιστή μιας και μπορεί να φέρει στα ίσα την οποιαδήποτε δυσκολία.

20η μοίρα του Ζυγού (η Πύλη της μαγείας-της πρόσβασης στα Ακασικά αρχεία): Μια δύσκολη μοίρα μιας και ο άνθρωπος είναι «επιλεγμένος από την μοίρα».

Είναι πλησίον της απόλυτης έξαρσης του Κρόνου άλλα και εντός της via combusta (κεκαυμένη οδός) και μόνο μια εύκολη πορεία δεν μπορούμε να έχουμε.

Η άνοδος και η πτώση. Η κακή χρήση της πύλης σε φέρνει αντιμέτωπο με την Συμπαντική Δικαιοσύνη.

23η μοίρα του Σκορπιού (η πύλη της διαίσθησης, της πρόβλεψης και της πορνείας)

Η όψη αυτή σχετίζεται με ισχυρές σκεπτομορφές άλλα και ικανότητα πρόβλεψης. Έντονη διαισθητική διέγερση.

27η μοίρα του Σκορπιού (η Πύλη της έκστασης και της διόρασης)

Η σκέψη κατευθύνεται προς την έκσταση. Κακές συναναστροφές, έλξη προς την ακολασία.

23η μοίρα του Τοξότη (η Πύλη της θεραπείας μέσα από τραύμα)

Η 23η μοίρα είναι το δωδεκατημόριο της Παρθένου και κατά συνέπεια ο Χείρωνας είναι αρκετά τονισμένος. Το άτομο μέσα από ένα βίαιο σοκ βρίσκει τον δρόμο του μα και το νόημα στην ζωή. Πάντα ένα μεγάλο ατύχημα (*κυριολεκτικά ή μεταφορικά) παίζει μεγάλο ρόλο στην «μεταμόρφωση» του.

28η μοίρα του Αιγόκερω (η Πύλη της βίας)

Κατά τον Καρέλι άτομα με πλανήτη σε αυτή την πύλη μπορεί να έχουν πάρει μέρος σε γενοκτονίες, μετακινήσεις ή συγκεντρώσεις πληθυσμών και γενικά έκαναν κακή χρήση της εξουσίας που τους δόθηκε . Σε ανδρικό χάρτη ίσως να έχουμε ένα άτομο αδίστακτο που δεν διστάζει να πατήσει επί πτωμάτων ενώ η ερωτική πράξη ίσως να είναι και ένα μέσο επιβεβαίωσης ή εξευτελισμού. Έντονη ροπή συνουσίας με άνδρες. Σε γυναικείο ωροσκόπιο έχουμε διαταραχή του animus & anima σε σημείο που το άτομο να είναι ανδρογυναίκα. Σκληρή επαγγελματίας άλλα με καταπιεσμένη ερωτική ζωή.

27η μοίρα των Ιχθύων (η Πύλη της αγάπης, της θυσίας κι της ανιδιοτέλειας)

Η μοίρα αυτή είναι η έξαρση της Αφροδίτης . Πολλές φορές το άτομο εις το όνομα της αγάπης γίνεται αντικείμενο προς εκμετάλλευση. Η αγάπη εδώ προσφέρεται απλόχερα χωρίς λογική.

Ιδιαίτερα σημεία-μοίρες

19η μοίρα Κριού

21η μοίρα Ταύρου

27η μοίρα Ταύρου

3η Δίδυμων

15η Αιγόκερω

Πύλη-πύλη...

Η Πύλη του Αρχηγού {16η μοίρα του Κριού}: Αυτή η πύλη έχει εξέχουσα μα και ιδιαίτερη δυναμική μιας και είναι το κομβικό σημείο μεταξύ κρίσιμης μοίρας του Ερμή και της 19ης μοίρας όπου είναι η απόλυτη έξαρση του Ηλίου. Η φύση του Πλανήτη αλλά και η θέση του (συγκλίνουσα ή αποκλίνουσα όψη) θα προσδώσουν τελικά το αποτέλεσμα.



ECO

Ένας ιδανικός χάρτης προς εξέταση είναι αυτός του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα Umberto Eco. Έχει τον Ουρανό σε συγκλίνουσα όψη με την πύλη του Αρχηγού και έχει ως ιδιότητες:

· Τάση να θέλει να είναι ηγέτης της ομάδας και να έχει επίφαση συλλογικότητας στην αρχηγία του.

· Απόκτηση αρχηγίας σε εκκεντρικούς συλλογικούς χώρους.

· Απόκτηση αρχηγίας με εκκεντρικό τρόπο.

· Ξαφνική απόκτηση αρχηγίας

· Εκκεντρικός τρόπος άσκησης εξουσίας

Μια εξίσου όμως «φορτισμένη» περιοχή είναι αυτή της 19ης μοίρας του Κριού η οποία θεωρείται η έξαρση του Ηλίου.

Η συγκεκριμένη μοίρα είναι μια μοίρα όπου η Κριαρίσια παρόρμηση του Ενεργητικού εγώ αλλά και η αριθμητική τιμή Ζυγού (12+7, σύμφωνα με τη βαθμονόμηση των πλανητών) κάνει το άτομο όχι εύκολο στις συνεργασίες. Αυτό του προσφέρει ανωτερότητα και τον κάνει να λησμονεί εύκολα . Αδυναμία στα ζητήματα σχέσεων μιας και η θεωρία του λέει πως το κοπάδι είναι για τα πρόβατα και αυτός μάλλον για λύκος φέρνει. Γεννημένος αντάρτης.

Ο Ερμής στην συγκεκριμένη μοίρα λειτουργεί πολύ καλά μιας και του δίνει το χάρισμα της διπλωματίας αλλά και ρητορική ικανότητα.

Τέλος Α’ μέρους

Πηγές

Σχετικά με τις πύλες- Οι πύλες του Carelli –Δρ. Χρήστος Παΐζης

Σχετικά με τις εξάρσεις- Σημειώσεις μοιρών του ζωδιακού

Οι 360 μοίρες του ζωδιακού-Α.Carelli

Kritische Grade im Horoskop-M.Roscher

Sarisa- Loutraki

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved