Η Αθηνά (Pallas) στο Ζυγό

Η Αθηνά δεν μπορεί σ’ αυτό το ζώδιο να δώσει τη δυναμική της, τη μαχητικότητά της

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη





Όπως είναι γνωστό εκεί που ένας πλανήτης έχει τη θέση του, ακριβώς απέναντι, στο πολικό του ζώδιο, έχει την αδυναμία του. Έτσι και η Αθηνά, αφού έχει θέση στον Κριό είναι φυσικό η «αδυναμία» της να είναι στο Ζυγό. Πράγματι η Αθηνά δεν μπορεί σ’ αυτό το ζώδιο να δώσει τη δυναμική της, τη μαχητικότητά της, ούτε ο «καλλιτεχνικός-αισθητικός» κόσμος του Ζυγού είναι ο κατάλληλος τόπος για να λειτουργήσει η μαχητική - διανοουμένη στρατηγός. Άλλωστε σε ζώδιο με θηλυκούς κυβερνήτες (Καρκίνος, Ταύρος, Ζυγός) η «αρσενική» παρθένα δεν μπορεί να λειτουργήσει με όλη της τη δυναμική. Το ιδανικό γι’ αυτήν θα ήταν ένα θηλυκό ζώδιο με αρσενικό κυβερνήτη, όπως είναι ο Αιγόκερως (ο Αιγόκερως, όπως και όλα τα ζώδια της γης και του νερού είναι «θηλυκό», ο κυβερνήτης του όμως, ο Κρόνος δηλαδή, είναι αρσενικός και ημερήσιος). Δεν ισχύει το ίδιο και για το Σκορπιό γιατί ναι μεν είναι ζώδιο θηλυκό με αρσενικό κυβερνήτη (Άρη), ο Άρης όμως δεν είναι και ημερήσιος πλανήτης, είναι νυχτερινός. Ας δούμε τώρα την υποτονική της λειτουργία στο διπλωματικό Ζυγό:

· Μαχητικότητα σε θέματα δικαιοσύνης.

· Διεκδικητικότητα σε θέματα ισότητας, κυρίως ισότητας των 2 φύλων.

· Μαχητική διπλωματία.

· Υποχωρητικότητα, πολλές φορές πριν εξαντλήσει τα όρια.

· Διανοητικό ενδιαφέρον για τέχνες, πολιτική.

· Αδυναμία να διεκδικήσει τα δικαιώματά της επαρκώς, πολλές φορές προτιμά και έναν εις βάρος της συμβιβασμό για να αποφύγει τις εντάσεις.

· Ικανότητα μεσολαβητή σε χώρους όπου υπάρχουν εντάσεις.

· Οι υποχωρήσεις, πολλές φορές, δεν είναι αποτέλεσμα ρεαλισμού, ψυχραιμίας και ορθολογισμού αλλά αποτέλεσμα απέχθειας και - γιατί όχι - φόβου προ των εντάσεων.

· Όμως αν η Παλλάδα είναι στις 20ο - 22ο Ζυγού, όπου έχει απόλυτη έξαρση ο Κρόνος, η λειτουργία της αλλάζει, παίρνει ένα χαρακτήρα που θυμίζει τον καλό πολεμικό και στρατηγικό της εαυτό.

· Σε πολύ θετικές εκδοχές της η Παλλάδα στο Ζυγό μπορεί να δώσει τον υπερασπιστή των «άλλων», π.χ. τον πολιτικό που αγωνίζεται για δικαιώματα αναξιοπαθούντων, τον καλλιτέχνη που με την τέχνη του συμπαραστέκεται σε κάθε είδους μειονότητα.

· Επειδή, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, αυτό είναι η πεμπτουσία της Παλλάδας, η Παλλάδα συνδέεται με την αντίληψη, η Παλλάδα στο Ζυγό δίνει την ικανότητα ορθολογιστικής αντίληψης (μην ξεχνάμε, ο Κρόνος έχει έξαρση στο Ζυγό), πάντα όμως με μια τάση να αντιλαμβάνεται (και κατ’ επέκταση, να εν-τυπώνει ό,τι έχει και κάποιοι στοιχείο αισθητικής).

· Ανοικτό μυαλό που, ακόμα κι αν διαφωνεί, ή δε θα εκφράσει τη διαφωνία του ή θα την εκφράσει με τον πιο ήπιο τρόπο.

· Μεγάλη αυτοκυριαρχία και άνεση όταν θέλει να διατηρήσει τη σχέση της, εκεί η υποχωρητικότητα του Ζυγού αυξάνει στο «ΡΙΚ» της.

· Θεραπεία μέσα από τη σχέση, συναναστροφή με τους «άλλους».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved