Η Αθηνά (Pallas) στο Ζυγό

Η Αθηνά δεν μπορεί σ’ αυτό το ζώδιο να δώσει τη δυναμική της, τη μαχητικότητά της
Παπασταύρου Λίντα
Η Αθηνά (Pallas) στο Ζυγό

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη



20100627_Christos_Paizis_6JPEG


Όπως είναι γνωστό εκεί που ένας πλανήτης έχει τη θέση του, ακριβώς απέναντι, στο πολικό του ζώδιο, έχει την αδυναμία του. Έτσι και η Αθηνά, αφού έχει θέση στον Κριό είναι φυσικό η «αδυναμία» της να είναι στο Ζυγό. Πράγματι η Αθηνά δεν μπορεί σ’ αυτό το ζώδιο να δώσει τη δυναμική της, τη μαχητικότητά της, ούτε ο «καλλιτεχνικός-αισθητικός» κόσμος του Ζυγού είναι ο κατάλληλος τόπος για να λειτουργήσει η μαχητική - διανοουμένη στρατηγός. Άλλωστε σε ζώδιο με θηλυκούς κυβερνήτες (Καρκίνος, Ταύρος, Ζυγός) η «αρσενική» παρθένα δεν μπορεί να λειτουργήσει με όλη της τη δυναμική. Το ιδανικό γι’ αυτήν θα ήταν ένα θηλυκό ζώδιο με αρσενικό κυβερνήτη, όπως είναι ο Αιγόκερως (ο Αιγόκερως, όπως και όλα τα ζώδια της γης και του νερού είναι «θηλυκό», ο κυβερνήτης του όμως, ο Κρόνος δηλαδή, είναι αρσενικός και ημερήσιος). Δεν ισχύει το ίδιο και για το Σκορπιό γιατί ναι μεν είναι ζώδιο θηλυκό με αρσενικό κυβερνήτη (Άρη), ο Άρης όμως δεν είναι και ημερήσιος πλανήτης, είναι νυχτερινός. Ας δούμε τώρα την υποτονική της λειτουργία στο διπλωματικό Ζυγό:

· Μαχητικότητα σε θέματα δικαιοσύνης.

· Διεκδικητικότητα σε θέματα ισότητας, κυρίως ισότητας των 2 φύλων.

· Μαχητική διπλωματία.

· Υποχωρητικότητα, πολλές φορές πριν εξαντλήσει τα όρια.

· Διανοητικό ενδιαφέρον για τέχνες, πολιτική.

· Αδυναμία να διεκδικήσει τα δικαιώματά της επαρκώς, πολλές φορές προτιμά και έναν εις βάρος της συμβιβασμό για να αποφύγει τις εντάσεις.

· Ικανότητα μεσολαβητή σε χώρους όπου υπάρχουν εντάσεις.

· Οι υποχωρήσεις, πολλές φορές, δεν είναι αποτέλεσμα ρεαλισμού, ψυχραιμίας και ορθολογισμού αλλά αποτέλεσμα απέχθειας και - γιατί όχι - φόβου προ των εντάσεων.

· Όμως αν η Παλλάδα είναι στις 20ο - 22ο Ζυγού, όπου έχει απόλυτη έξαρση ο Κρόνος, η λειτουργία της αλλάζει, παίρνει ένα χαρακτήρα που θυμίζει τον καλό πολεμικό και στρατηγικό της εαυτό.

· Σε πολύ θετικές εκδοχές της η Παλλάδα στο Ζυγό μπορεί να δώσει τον υπερασπιστή των «άλλων», π.χ. τον πολιτικό που αγωνίζεται για δικαιώματα αναξιοπαθούντων, τον καλλιτέχνη που με την τέχνη του συμπαραστέκεται σε κάθε είδους μειονότητα.

· Επειδή, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, αυτό είναι η πεμπτουσία της Παλλάδας, η Παλλάδα συνδέεται με την αντίληψη, η Παλλάδα στο Ζυγό δίνει την ικανότητα ορθολογιστικής αντίληψης (μην ξεχνάμε, ο Κρόνος έχει έξαρση στο Ζυγό), πάντα όμως με μια τάση να αντιλαμβάνεται (και κατ’ επέκταση, να εν-τυπώνει ό,τι έχει και κάποιοι στοιχείο αισθητικής).

· Ανοικτό μυαλό που, ακόμα κι αν διαφωνεί, ή δε θα εκφράσει τη διαφωνία του ή θα την εκφράσει με τον πιο ήπιο τρόπο.

· Μεγάλη αυτοκυριαρχία και άνεση όταν θέλει να διατηρήσει τη σχέση της, εκεί η υποχωρητικότητα του Ζυγού αυξάνει στο «ΡΙΚ» της.

· Θεραπεία μέσα από τη σχέση, συναναστροφή με τους «άλλους».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved