ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ-Μέρος Β

Οι τρεις βασικότεροι παράγοντες που καθορίζουν την εμφάνισή μας είναι το ζώδιο του ωροσκόπου αλλά

Παπασταύρου Λίντα
ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ-Μέρος Β

από την Κοραλλία Μόζορα

korallia

Η σωματική μας διάπλαση και γενικά η εμφάνισή μας είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων στον χάρτη μας, που ο συνδυασμός τους κάνει κάθε άνθρωπο μοναδικό. Οι τρεις βασικότεροι παράγοντες που καθορίζουν την εμφάνισή μας είναι το ζώδιο του ωροσκόπου αλλά και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο κυβερνήτης του ωροσκόπου και το ζώδιο του Ήλιου. Σημαντικοί είναι και οι πλανήτες που βρίσκονται στο πρώτο σπίτι και ειδικότερα οι πλανήτες που κάνουν σύνοδο με τον ωροσκόπο.

Σ’ αυτό το άρθρο θα δώσουμε τα τυπικά χαρακτηριστικά όλων των ζωδίων και πλανητών ώστε να μπορείτε να κάνετε τον συνδυασμό των επιδράσεων και να βρίσκετε τις αντιστοιχίες ανάμεσα στην εμφάνιση ενός ατόμου και τον χάρτη του.

Ζυγός

Ο Ζύγος, το άλλο ζώδιο της Αφροδίτης, χαρίζει επίσης ομορφιά. Τα άτομα με Ήλιο ή ωροσκόπο στον Ζυγό, ακόμα κι όταν δεν είναι εξαιρετικά ωραία, έχουν ευχάριστη και ελκυστική εμφάνιση, λεπτότητα και φινέτσα. Έχουν μια εσωτερική χάρη που διαποτίζει και την εξωτερική τους εμφάνιση.

Συνήθως έχουν καλοσχηματισμένο οβάλ κεφάλι και λεπτό λαιμό. Τα αυτιά είναι επίσης καλοσχηματισμένα και το πιγούνι τους είναι στρογγυλό. Η μύτη είναι μικρή και ίσια. Στο στόμα σχηματίζεται ένα πιο έντονο ν στην μέση του πάνω χείλους ενώ το πάνω χείλος συχνά είναι λίγο πιο στενό από το κάτω. Έχουν απαλό βλέμμα και μελωδική, χαμηλή φωνή αφού στους Ζυγούς δεν αρέσουν οι θόρυβοι. Έχουν, επίσης, καθαρή και όμορφη επιδερμίδα. Τα λακκάκια στα μάγουλα ή στο πιγούνι είναι κι εδώ συχνά όπως και στους Ταύρους και τα μαλλιά είναι κυμματιστά ή σγουρά.

Μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα Ζυγό από το πολύ όμορφο χαμόγελο αλλά και από τις ιδιαιτερότητες των δοντιών τους. Τα δόντια τους μπορεί να είναι κάπως πεταχτά προς τα έξω ή να καλύπτει το ένα το άλλο ή ακόμα τα δυο μπροστινά πάνω δόντια να είναι αισθητά μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα. Ένα άλλο τυπικό χαρακτηριστικό των Ζυγών είναι οι μαύροι κύκλοι ή οι σακκούλες κάτω από τα μάτια.

Ο Ζυγός είναι ένα από τα ψηλά ζώδια κι έτσι δίνει σώμα ψηλό και λεπτό στην νεαρή ηλικία αλλά τείνουν να παίρνουν βάρος όσο μεγαλώνουν και οι καμπύλες τους γεμίζουν, ιδιαίτερα γύρω από την μέση. Συνήθως έχουν πολύ καλοσχηματισμένα νύχια. Οι καρποί και οι αστράγαλοί τους είναι ιδιαίτερα λεπτοί και μπορεί να φοράνε μεγάλο μέγεθος παπούτσια.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός, ως σταθερό ζώδιο, τείνει προς τις τετράγωνες γραμμές στο σώμα και το πρόσωπο και μοιάζει αρκετά με τον Ταύρο. Γενικά είναι κοντό ζώδιο εκτός κι αν ο Άρης βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα (δηλαδή από τον 7ο έως και τον 12ο οίκο) ή βρίσκεται σε ψηλό ζώδιο. Για κάποιο λόγο, ο Άρης φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο την εμφάνιση των Σκορπιών απ’ ότι ο Πλούτωνας, εκτός κι αν ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 1ο οίκο ή πάνω στον ωροσκόπο.

Συνήθως είναι χοντροκόκκαλοι, με βαρύ παρουσιαστικό κι έχουν κοντό και χοντρό λαιμό, ενώ το στήθος είναι ελαφρά προς τα μέσα. Τα πόδια τους, όταν είναι ενωμένα, παρατηρούμε να σχηματίζουν μια χαρακτηριστική καμπύλη στο εσωτερικό τους μέρος, όπως είναι συχνά τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Όταν περπατούν έχουν την τάση να προβάλλουν την λεκάνη τους ενώ κουνούν πολύ τους γοφούς τους. Συνήθως έχουν καλοσχηματισμένο και τονισμένο πωπό και αναπτυγμένη τριχοφυία.

Το πρόσωπο τείνει σε τετράγωνες γραμμές, φαρδαίνει κάτω από τα μάτια κι έχουν βαριά κάτω σιαγώνα. Η μύτη συνήθως είναι τονισμένη και η γέφυρα της μύτης είναι ψηλή, πολύ οστεώδης ή γαμψή. Το πιο τυπικό τους χαρακτηριστικό είναι το έντονο και διαπεραστικό τους βλέμμα, ιδιαίτερα αν ο ωροσκόπος είναι στον Σκορπιό. Τείνουν σε σκούρα χρώματα γι’ αυτό συχνά τα μάτια και τα μαλλιά είναι μαύρα ενώ η γραμμή των μαλλιών κατεβαίνει χαμηλά στο μέτωπο. Τα φρύδια είναι επίσης τονισμένα. Τα αυτιά είναι μικρά και κοντά στο κεφάλι κι έχουν γεμάτα, μεγάλα και αισθησιακά χείλη, τα οποία γέρνουν ελαφρά προς τα κάτω στις γωνίες τους. Τα δόντια τους είναι σχετικά μεγάλα, ιδιαίτερα τα μπροστινά.

Τοξότης

Όταν ανατέλλει ο Τοξότης, ο Δίας καθορίζει την εμφάνιση περισσότερο απ’ ότι άλλοι κυβερνήτες ωροσκόπων. Έτσι, τα άτομα με ωροσκόπο στον Τοξότη έχουν διάφορους τύπους εμφάνισης. Συνήθως όμως είναι ψηλοί και αδύνατοι. Επειδή παίρνουν το ύψος τους από μικρή ηλικία, για ψυχολογικούς λόγους, δηλαδή για να μην ξεχωρίζουν τόσο από τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους, τείνουν να σκύβουν το κεφάλι και τους ώμους, συνήθεια που τους μένει και όταν μεγαλώσουν. Άλλες φορές, μπορεί να εμφανίζουν μια μικρή κύρτωση ανάμεσα στα οστά της ωμοπλάτης.

Οι Τόξοτες τείνουν σε μακρουλές γραμμές και στην επιμήκυνση των χαρακτηριστικών του σώματός τους, όπως και η Παρθένος, μόνο που οι Τοξότες έχουν πιο χοντρό σκελετό. Τα χέρια, τα δάκτυλα των χεριών, τα πόδια και τα κάτω άκρα των ποδιών είναι μακριά και με χοντρά κόκκαλα. Όμως με τον ωροσκόπο στον Τοξότη και τον Δία στον Ταύρο, Σκορπιό, Λέοντα, στους Ιχθείς ή κάτω από τον ορίζοντα (δηλαδή από τον 1ο έως και τον 6ο οίκο) τα άτομα είναι αισθητά πιο κοντά και συχνά έχουν πρόβλημα βάρους. Συνήθως έχουν ένα χαρακτηριστικό άνοιγμα ανάμεσα στα πόδια, στο ύψος των μοιρών. Συχνά σέρνουν τα πόδια τους ή τα πατούν με δύναμη στο έδαφος όταν περπατούν κι όταν κάθονται έχουν την τάση να γυρνούν τα δάκτυλα των ποδιών τους προς τα μέσα. Έχουν επίσης φαρδιά λεκάνη.

Το πρόσωπο τους μπορεί να είναι μακρύ και οβάλ, με μακρύτερο το μέρος από την μύτη μέχρι το πιγούνι, το οποίο είναι ελαφρά γυριστό προς τα έξω. Η μύτη είναι τονισμένη, με ψηλή ή γαμψή γέφυρα αλλά δεν είναι μακριά. Συχνά δίνει γαλανά μάτια, ιδιαίτερα αν υπάρχει η κληρονομικότητα. Τα μπροστινά δόντια είναι τονισμένα και το γέλιο τους μερικές φορές θυμίζει χλιμίντρισμα αλόγου. Τα αυτιά είναι πεταχτά προς τα έξω και κάπως μυτερά στο πάνω μέρος τους. Τα μαλλιά είναι πυκνά και κυμματιστά αλλά στους άντρες λεπταίνουν νωρίς και τείνουν να κάνουν φαλάκρα στο πάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ στις γυναίκες συχνά έχουν ένα κόκκινο τόνο. Τα φρύδια και οι βλεφαρίδες είναι αρκετά πιο σκούρα από τα μαλλιά τους.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως δίνει δύο διαφορετικούς τύπους εμφάνισης. Ο πρώτος τύπος είναι κοντός, αδύνατος, με στενό θώρακα και οστεώδης. Οι γοφοί είναι επίσης στενοί με αποτέλεσμα τα γόνατα να τρίβονται ελαφρά μεταξύ τους όταν περπατούν. Ο λαιμός είναι μικρός και λεπτός. Η δομή του προσώπου είναι πολύ χαρακτηριστική, οστεώδης και έχουν μεγάλη φωτογένεια. Το δέρμα είναι κάπως τεντωμένο και τα χαρακτηριστικά είναι μαζεμένα στο κέντρο του προσώπου. Τα μάτια είναι μικρά και κοντά το ένα στο άλλο, τα χείλη είναι λεπτά και το σαγόνι στενό αλλά τονισμένο. Έχουν ψηλό, τετράγωνο μέτωπο, φαρδιά ζυγωματικά και έχουν την τάση να συνοφρυώνονται ή μερικές φορές είναι ελαφρά αλλήθωροι. Η μύτη είναι μυτερή στην άκρη της και συχνά ελαφρά γαμψή προς τα κάτω. Τα μαλλιά είναι σχετικά λεπτά και ίσια. Ο δεύτερος τύπος Αιγόκερου έχει πιο χοντρό σκελετό και είναι σωματώδης. Η κάτω σιαγώνα είναι μακριά και λεπτή, τα ζυγωματικά είναι τονισμένα και το πρόσωπο είναι πιο φαρδύ κάτω από τα μάτια.

Και οι δύο τύποι Αιγόκερου τείνουν προς τα σκούρα χρώματα και έχουν μια παράξενη ομορφιά. Έχουν πολύ ίσιο παράστημα και πολύ καλή δομή οστών.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος έχει τις πιο τετράγωνες γραμμές απ’ όλα τα σταθερά ζώδια γι’ αυτό συνήθως είναι το ζώδιο που μπορούμε να εντοπίσουμε πιο εύκολα. Φαίνονται τετράγωνοι από μπροστά αλλά και από το πλάι αφού το κεφάλι και το πίσω μέρος του σώματός τους τείνει να είναι επίπεδο. Είναι επίσης το πιο ψηλό ζώδιο από τα σταθερά. Έχουν χοντρό σκελετό και πολύ λεπτούς αστραγάλους. Τα χέρια τους είναι τετράγωνα, με μακριά δάκτυλα και νύχια σε σχήμα σπάτουλας. Οι Υδροχόοι, όπως όλα τα ζώδια του αέρα, διακατέχονται από μια νευρικότητα που μπορεί να τους δώσει μικρά τικς, όπως το να δαγκώνουν το μέσα μέρος των χειλιών τους, να δαγκώνουν τα νύχια τους ή να στριφογυρνούν τα μαλλιά τους με τα δάκτυλά τους. Έχουν μακριά πόδια και περπατούν με μεγάλα και κάπως πεταχτά βήματα. Διαθέτουν μαγνητισμό και είναι ελκυστικοί γι’ αυτό πολλά αστέρια του κινηματογράφου έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο στον Υδροχόο.

Έχουν μεγάλο κεφάλι σε σχέση με το σώμα τους. Η κάτω σιαγώνα τους είναι τετράγωνη και εξέχει ελαφρά προς τα έξω. Συνήθως έχουν μικρό στόμα με λεπτά χείλη αλλά δυνατή φωνή και όμορφο χαμόγελο. Τα δόντια τους μπορεί να είναι ελαφρά πεταχτά προς τα έξω, όπως και των Ζυγών. Τα μάτια τους είναι σχετικά μεγάλα, με ευθύ και καθαρό βλέμμα. Συνήθως υπάρχει ένα φαρδύ δέλτα ανάμεσα στα μάτια, τα πάνω βλέφαρα είναι μεγάλα και οι άκρες των ματιών ελαφρά ανασηκωμένες προς τα πάνω. Συχνά δίνουν στα μαλλιά τους ένα ασυνήθιστο στυλ.

Ιχθείς

Οι Ιχθείς συνήθως είναι μικρόσωμοι και με στρογγυλές γραμμές. Συνήθως δεν είναι χοντροί αλλά οι στρογγυλές γραμμές του σώματός τους, τους κάνουν να μην φαίνονται αδύνατοι. Η σάρκα τους είναι μαλακή. Οι γοφοί τους είναι φαρδιοί, τα χέρια και τα πόδια τους μικρά αλλά φαρδιά και έχουν λεπτούς καρπούς και αστραγάλους. Έχουν τα πιο κοντά πόδια στον ζωδιακό και περπατούν αργά. Οι ώμοι είναι στρογγυλοί και το σώμα τους γενικά δίνει μια αίσθηση πλαστικότητας.

Το δέρμα τους είναι χλωμό και το πρόσωπό τους σαρκώδες. Τα μάτια τους είναι πολύ τονισμένα στο πρόσωπό τους. Συνήθως έχουν μεγάλα, όμορφα και καλοσχηματισμένα μάτια, με μακριές βλεφαρίδες, κάπως υγρό βλέμμα και τοξοτά φρύδια. Μερικές φορές όμως είναι κάπως πεσμένο το πάνω βλέφαρο και οι άκρες των ματιών, πράγμα που τους δίνει ένα νωθρό και κάπως νυσταγμένο βλέμμα. Τα χείλη είναι επίσης σαρκώδη και οι γωνιές τους τείνουν ελαφρά προς τα κάτω. Η μύτη είναι μικρή, κοντή και συχνά επίπεδη. Το πιγούνι είναι στρογγυλό και συνήθως υπάρχει διπλοσάγονο έστω κι αν το άτομο δεν είναι χοντρό. Έχουν βαθιά και απαλή φωνή, πυκνά αλλά ακατάστατα μαλλιά και τα αυτιά κρέμμονται ελαφρά προς τα κάτω. Ο ωροσκόπος στους Ιχθείς τείνει να δίνει πρόωρα ρυτίδες.

Παράδειγμα: (Albert Einstein, 14/3/1879, 11.30 a.m. Ulm, Germany)

alberteinstein
einstein

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, έχει μια πολύ χαρακτηριστική και ιδιαίτερη φυσιογνωμία. Από τον Ήλιο του στους Ιχθείς έχει πάρει τις στρογγυλές γραμμές στο πρόσωπό του, που τονίζονται και από τον ωροσκόπο στον Καρκίνο, και την μαλακή υφή της σάρκας. Ξεχωρίζουν τα μεγάλα μάτια του με το ελαφρά πεσμένο πάνω βλέφαρο και τις πεσμένες προς τα κάτω άκρες τους, που δίνουν την εντύπωση νυσταγμένου βλέμματος. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του από τον Ήλιο του στους Ιχθείς είναι τα ακατάστατα μαλλιά του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved